Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Παρασκευή 12-6-2009

 

 

 

 
Συνάντηση εμπορικών συλλόγων περιφέρειας Πελοποννήσου
Τη Δευτέρα 15/06/2009 στις 18:30 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εμπορικού Συλλόγου Τρίπολης (Σπετσεροπούλου 9-11).

Στη συνάντηση αυτή θα συμμετάσχουν οι εμπορικοί σύλλογοι της περιφέρειας Πελοποννήσου (ΑΡΓΟΥΣ–ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ–ΚΟΡΙΝΘΟΥ–ΝΑΥΠΛΙΟΥ-ΣΠΑΡΤΗΣ–ΤΡΙΠΟΛΗΣ), που θα εκπροσωπούνται με (2) δυο μέλη από το Δ.Σ. τους.

Θα συμμετέχουν επίσης :
- Ο νομικός σύμβουλος της Ε.Σ.Ε.Ε. κος Αντώνης Μέγγουλης
- Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου κος Βασίλειος Παγώνης.

Η συνάντηση αυτή γίνεται μετά από πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Τρίπολης, με δεδομένο την επιτακτική ανάγκη συλλογικής αντιμετώπισης των κοινών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στην περιφέρεια μας.

Τα θέματα που θα απασχολήσουν την πρώτη συνάντηση είναι:
- Ο αθέμιτος ανταγωνισμός του παραεμπορίου
- Λειτουργία επιχειρήσεων συμφερόντων πολιτών τρίτων χωρών (π.χ. Κινέζοι)

 

 
Ημερίδα για την καστανοκαλλιέργεια στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας
Στα πλαίσια της ενημέρωσης των αγροτών για την καταπολέμηση του έλκους της καστανιάς και την ανασύσταση της καστανοκαλλιέργειας, ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών Θεσσαλονίκης (ΕΘΙΑΓΕ), διοργανώνει ημερίδα την Τετάρτη 24 Ιουνίου2009 και ώρα 20:00μ.μ. στο Ίδρυμα Μνήμη Αγγελικής & Λεωνίδα Ζαφείρη στο Άστρος, με θέμα:

1. « Έλκος της καστανιάς: η μετά την βιολογική καταπολέμηση περίοδος »
2. «Πιλοτικό Πρόγραμμα για την ανασύσταση και ενίσχυση της καστανοκαλλιέργειας στον Πάρνωνα».

Κεντρικός Ομιλητής της ημερίδας είναι ο Δρ. Διαμαντής Στέφανος, Δασολόγος - Φυτοπαθολόγος, Τακτικός Ερευνητής στο Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών Θεσσαλονίκης (ΕΘΙΑΓΕ).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, τηλ. 27550.22901 εσωτ. 1, Δικτυακός Τόπος: www.boriakinouria.gov.gr 

 

 

 
Π.Α.ΜΕ: ...έπιασαν δουλειά!!!
Π.Α.ΜΕ. Πανεργατικό Αγωνιστικό ΜΕτωπο

…έπιασαν δουλειά!!!

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΕ
Νέο κύμα ανατροπών σε εργασιακά, Υγεία και Πρόνοια
Η παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και η προσαρμογή της Κοινωνικής Ασφάλισης στα δεδομένα που δημιουργούν οι ρημαγμένες εργασιακές σχέσεις, αποφασίστηκαν στη σύνοδο η οποία ολοκληρώνεται σήμερα

Την έναρξη ενός νέου γύρου επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα εκατομμυρίων εργαζομένων στα κράτη - μέλη της ΕΕ και στη χώρα μας σηματοδοτούν οι αποφάσεις του Συμβουλίου των υπουργών Απασχόλησης, που ολοκληρώνεται σήμερα 09/06/2009 στο Λουξεμβούργο. Θέμα της συνόδου είναι η προσαρμογή των σχέσεων εργασίας, της Υγείας, της Πρόνοιας και της Κοινωνικής Ασφάλισης στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης.

Το Συμβούλιο κατέληξε σε δύο κείμενα συμπερασμάτων. Πρόκειται για βαθιά αντεργατικά ντοκουμέντα. Αποτελούν συνέχεια των δέκα κατευθύνσεων που αποφασίστηκαν στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για την Απασχόληση στην Πράγα στις 7 του Μάη και θα υποβληθούν προς τελική διαμόρφωση στην επερχόμενη Εαρινή Σύνοδο Κορυφής.

Επιβεβαιώνεται έτσι ότι, από την επομένη κιόλας των ευρωεκλογών, το πολιτικό προσωπικό των πολυεθνικών της ΕΕ έπιασε χωρίς καθυστέρηση δουλειά. Τις αντεργατικές αποφάσεις θα κληθούν να τις εφαρμόσουν όλα τα κράτη - μέλη, ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα θα υλοποιήσει το σχεδιασμό τους ως κυβέρνηση. Σε ό,τι αφορά στη χώρα μας, μπορεί η ΝΔ να συμμετέχει στις διαβουλεύσεις, αλλά το ΠΑΣΟΚ συμφωνεί απόλυτα με τα όσα αποφασίζονται και θα εφαρμόσει στο ακέραιο τα μέτρα αν εκλεγεί κυβέρνηση.

Το πρώτο κείμενο των συμπερασμάτων, το οποίο παρουσιάζει αναλυτικά σήμερα ο «Ρ», αναγορεύει την «ευελφάλεια» (flexicurity) σε στρατηγικό εργαλείο του ευρωενωσιακού κεφαλαίου για το ξεπέρασμα της οικονομικής κρίσης, στο πνεύμα της αντιδραστικής Στρατηγικής της Λισαβόνας.

Το δεύτερο κείμενο (αναλυτική παρουσίαση στο αυριανό φύλλο του «Ρ») εισηγείται τις αναγκαίες για τη μεγαλοεργοδοσία αλλαγές, προκειμένου να προσαρμοστεί το σύστημα της Κοινωνικής Ασφάλισης στα δεδομένα που γεννάει η ραγδαία και κλιμακούμενη ανατροπή και ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων. Ανάμεσα σε άλλα, συστήνει την επέκταση των λεγόμενων άτυπων δομών Πρόνοιας (ΜΚΟ, δίκτυα «εθελοντών», ιδιώτες) που θα συνεργάζονται με τις - κατ' επίφαση - δημόσιες, ώστε να παρέχουν στοιχειώδεις υπηρεσίες στους εξαθλιωμένους από την κρίση. Σ' αυτή την κατεύθυνση, αντιλαμβάνονται τον τομέα της λεγόμενης κοινωνικής οικονομίας σαν ένα χώρο δράσης, τον οποίο μπορούν και επιδιώκουν να αξιοποιήσουν και για τη συγκάλυψη της πραγματικής και στατιστικής ανεργίας.  Περισσότερα...

 

 
Διεθνής διάκριση
Το βιβλίο της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. (Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου) με τον τίτλο «Μίλα μη φοβάσαι - 3 ιστορίες για τη βία στο σχολείο» αναγράφηκε στον διεθνή κατάλογο 2009 της Internationale Jugendbibliothek του Μονάχου. Πρόκειται για τη Διεθνή Παιδική Βιβλιοθήκη που ίδρυσε η Jella Lepman (η οποία ίδρυσε και την ΙΒΒΥ) αμέσως μετά τον πόλεμο με στόχο τη μόρφωση και την αλληλοκατανόηση των λαών. Τα επιλεγμένα βιβλία από όλο τον κόσμο που αναγράφονται στον ετήσιο κατάλογο αποτελούν και τα βιβλία μιας έκθεσης που ξεκινά από την Μπολόνια και ταξιδεύει σ΄ όλο τον πλανήτη. Στο βιβλίο, το οποίο κυκλοφορεί σε 2η έκδοση, γράφουν οι συγγραφείς: Ελένη Δικαίου, Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Τζέμη Τασάκου και έχουν εικονογραφήσει οι: Λήδα Βαρβαρούση, Χρήστος Ζωίδης, Διατσέντα Παρίση, Βάσω Ψαράκη και μαθητές.
ΧΟΡΗΓΟΣ της έκδοσης: P&G

Η Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. είναι επιστημονικό μη κερδοσκοπικό σωματείο που από το 1991 αναπτύσσει πρόγραμμα για την ψυχική υγεία παιδιών, εφήβων και των οικογενειών τους. Περισσότερες πληροφορίες: www.epsype.gr

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα