Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 12-5-2009

 

 

 

 
Η Δημοτική Ραδιοφωνία κοντά σε Αρκαδικό
Η Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης (91,5) θα βρεθεί κοντά στον Αρκαδικό την Κυριακή 17 Μαΐου και θα μεταδώσει απευθείας τον κρίσιμο αγώνα της Κρήτης κόντρα στον ΟΦΗ.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 5 μ.μ. και οι φίλαθλοι μπορούν να το παρακολουθήσουν είτε από την συχνότητα της Δημοτικής Ραδιοφωνίας (91,5 fm), είτε από την ιστοσελίδα του σταθμού (www.drt915.gr).

Στην περιγραφή του παιχνιδιού θα είναι ο αθλητικός συντάκτης Σταύρος Κουκάκης.

 

 

 
Ανακοίνωση από "ΚΙΝΗΜΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ στην ΕΝΑΕ"
Αθήνα, 12-5-2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ημερομηνία 7/5/09 η πλειοψηφία στο Δ.Σ. της ΕΝΑΕ εξέδωσε Δελτίου Τύπου, απαράδεκτου περιεχομένου επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά την ανεπάρκειά της να ηγηθεί του κορυφαίου οργάνου εκπροσώπησης των Νομαρχιών της Χώρας, της ΕΝΑΕ.

Συμπεριφέρεται ως Αντιπολίτευση στο Δ.Σ., θέση που κατοχύρωσε με τις πράξεις της και το χειρισμό των κορυφαίων θεμάτων που απασχολούν το θεσμό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

Δυστυχώς δεν είναι πρώτη φορά. Ανατρέχοντας στο παρελθόν σε παρόμοιο δελτίο τύπου της «Νέας Εποχής» η απάντησή μας με ημερομηνία 1-09-08 είναι εξίσου επίκαιρη και σήμερα.
Σαν να μην πέρασε από τότε ούτε μια μέρα για την παράταξη της πλειοψηφίας.

Μεταξύ άλλων το δελτίο τύπου που εκδώσαμε τότε έγραφε:
«Η πλειοψηφία στο Δ.Σ. της ΕΝΑΕ επιχειρεί για άλλη μια φορά αντιπερισπασμό, προκειμένου να καλύψει την κενή περιεχομένου πολιτική της.

Προσπαθεί να μεταφέρει την αντιπαράθεση για τα φλέγοντα ζητήματα για το παρόν και το μέλλον της δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης σε προσωπικό επίπεδο με απαράδεκτο, προβοκατόρικο και υβριστικού σχεδόν περιεχομένου δελτίο τύπου. Και δεν είναι η πρώτη φορά.

Μετά και τη νέα αυτή απαράδεκτη επί προσωπικού επίθεση, τα μέλη της παράταξης «Κίνημα Αυτοδιοίκησης στην ΕΝΑΕ» αισθανόμαστε την ανάγκη να επισημάνουμε ότι η αγωνία της παράταξης μας, όπως εκφράζεται από τον επικεφαλής της κ. Γιάννη Μίχα, αλλά και από τα μέλη της, εκφράζει την αγωνία όλων των εκπροσώπων της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης σ’ όλη την Ελλάδα ανεξάρτητα πολιτικής τοποθέτησης.» Περισσότερα...

 

 

 
Λιγότερη Γραφειοκρατία – Ταχύτερη εξυπηρέτηση για τον πολίτη
ΕΘΝΙΚΗ ΠΥΛΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ του ΥΠ.ΕΣ. ermis.gov.gr

Χρήστος Ζώης «Εισάγουμε αποφασιστικά την Ελλάδα στην εποχή της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Παρέχουμε υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας προς τον πολίτη και τις επιχειρήσεις»

Οριστικό τέλος στις ουρές των δημοσίων υπηρεσιών αναμένεται να βάλει η νέα Διαδικτυακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης ermis.gov.gr μέσω της οποία οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλλουν δεκάδες αιτήσεις και να τις παραλαμβάνουν ταχύτατα στην οθόνη του υπολογιστή τους. Διαδικασίες που ταλαιπωρούσαν επί χρόνια τους πολίτες στις συναλλαγές τους με το Δημόσιο, βρίσκονται πλέον στη διάθεσή τους με ένα μόνο κλικ στην Εθνική Δικτυακή Πύλη ermis του Υπουργείου Εσωτερικών.

Οι προσφερόμενες πλήρως ηλεκτρονικοποιημένες συναλλαγές αφορούν σε χορηγήσεις βεβαιώσεων του Εθνικού Δημοτολογίου, του Ειδικού Ληξιαρχείου Αθηνών και του Ελληνικού Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων ενώ στο αμέσως προσεχές διάστημα προβλέπεται η ένταξη και νέων συναλλαγών οι οποίες ενδεικτικά αφορούν περισσότερες από 10 υπηρεσίες και συναλλαγές με φορέα πάροχο το ΙΚΑ, π.χ. ασφαλιστική ενημερότητα για επιχειρήσεις - εργοδότες, ασφαλιστική ενημερότητα για εργαζομένους. Επίσης, τη χορήγηση βεβαίωσης τόκων δανείου για φορολογική χρήση με φορέα πάροχο το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και τη χορήγηση ενημερωτικού σημειώματος ποσού μηνιαίας σύνταξης με φορέα πάροχο το ΝΑΤ.

Μέσω της νέας πύλης και πληκτρολογώντας την ηλεκτρονική διεύθυνση www.ermis.gov.gr, παρέχεται πρόσβαση, σε πρώτη φάση, σε 100 διαδικασίες συναλλαγής με διαφορετικούς φορείς του δημοσίου! Ο πολίτης θα μπορεί να ενημερώνεται για τον τρόπο διεκπεραίωσης των υποθέσεών του με το δημόσιο, να λαμβάνει πληροφορίες για θέματα της Δημόσιας Διοίκησης καθώς και για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων, να εκδίδει παντός είδους πιστοποιητικά, να ενημερώνεται για την πορεία της αίτησής του και να εκτυπώνει όλα τα έντυπα αιτήσεων.

Στην επίσημη παρουσίαση της Εθνικής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης www.ermis.gov.gr, που πραγματοποιήθηκε στις 6 Μαΐου 2009, μίλησαν ο Υπουργός Εσωτερικών, Καθηγητής κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Ζώης, ο Ειδικός Γραμματέας Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών κ. Βασίλης Ασημακόπουλος, και ο Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε. κ. Κωστής Δούκας.

«Επιτέλους η Δημόσια Διοίκηση κάνει σημαντικά βήματα στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης» ανέφερε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος, τονίζοντας ότι «Η Πύλη ermis θα επιτρέπει την ολοκληρωμένη ενημέρωση των πολιτών και των επιχειρήσεων σχετικά με τις συναλλαγές τους, φυσικές ή ηλεκτρονικές με το δημόσιο, ενώ παρέχονται και επιλεγμένες υπηρεσίες ηλεκτρονικών συναλλαγών. Θέλουμε μια Δημόσια Διοίκηση χρήσιμη στον πολίτη και αξιόπιστη. Αυτό είναι στόχος και χρέος μας και να είστε σίγουροι ότι το χρέος αυτό θα το εκτελέσουμε στο ακέραιο».

«Στόχος μας στο Υπουργείο Εσωτερικών είναι η «Ψηφιακή Δημόσια Διοίκηση για όλους», ανέφερε από την πλευρά του ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Ζώης, ο οποίος επεσήμανε πως «η Δικτυακή Πύλη ermis, προϋπολογισμού 8,7 εκ Ευρώ, λειτουργεί ως «υπηρεσία Μιας Στάσης» στην ψηφιακή επικοινωνία και εισάγει αποφασιστικά την Ελλάδα στην εποχή της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης παρέχοντας υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας προς τον πολίτη και τις επιχειρήσεις, διευκολύνοντας τις καθημερινές τους συναλλαγές με τις υπηρεσίες».

Όπως επεσήμανε ο κ. Ζώης, «Η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση δεν αποτελεί αυτοσκοπό, αλλά μέσο για την αναβάθμιση της Δημόσιας Διοίκησης και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του πολίτη. Όπως ανέφερε ο Υφυπουργός, «έχουν ήδη υλοποιηθεί και υλοποιούνται σε συνεργασία με την ΚτΠ Α.Ε., έργα ευρείας κλίμακας και διασποράς που αποτελούν τους πυλώνες της Ηλεκτρονικής Δημόσιας Διοίκησης και συγχρηματοδοτούνται μέσω του Ε.Π. «Κοινωνία της Πληροφορίας». Τα έργα αυτά αφορούν α. το Εθνικό Δίκτυο ΣΥΖΕΥΞΙΣ, β. το Πλαίσιο Παροχής Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και τα Πρότυπα Διαλειτουργικότητας και γ. την υποδομή Δημοσίου Κλειδιού της Αρχής Πιστοποίησης του Ελληνικού Δημοσίου» ανέφερε ο κ. Ζώης.

Το έργο ermis που χρηματοδοτείται από το Ε.Π. «Κοινωνία της Πληροφορίας», στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, σε ποσοστό 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση και 20% από Εθνικούς Πόρους:

- Στοχεύει στην ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων στις συναλλαγές τους με τη Δημόσια Διοίκηση, μέσα από την ανάπτυξη ολοκληρωμένων και ασφαλών υπηρεσιών Ηλεκτρονικών Συναλλαγών αμφίδρομης επικοινωνίας και ολοκληρωμένων υπηρεσιών ηλεκτρονικής διεκπεραίωσης από ένα κεντρικό σημείο.

- Προσφέρει όλες τις απαραίτητες υποδομές και εφαρμογές για την επίτευξη πλήρους διαλειτουργικότητας μεταξύ πληροφοριακών συστημάτων της Δημόσιας Διοίκησης. Δεν αντικαθιστά τους διαδικτυακούς τόπους των φορέων αλλά θα λειτουργήσει ως hub, πλήμνη, σημείο συγκέντρωσης, διαμεσολάβησης και αναδιανομής της ψηφιακής πληροφορίας.

- Διασφαλίζει τη Συλλογή και Οργάνωση όλων των απαραίτητων πληροφοριών από το σύνολο της Δημόσιας Διοίκησης, τη Διάθεση στο Διαδίκτυο των πληροφοριών αυτών, την Ανάπτυξη των απαραίτητων υποδομών για την πλήρη υποστήριξη της Διαλειτουργικότητας μεταξύ των πληροφοριακών συστημάτων της Δημόσιας Διοίκησης και την Ψηφιακή Αυθεντικοποίηση των πολιτών και επιχειρήσεων κατά τις Ηλεκτρονικές Συναλλαγές.

- Συμβάλλει καθοριστικά στην εναρμόνιση της χώρας μας με τις ευρωπαϊκές οδηγίες για ηλεκτρονικές υπηρεσίες one stop shop και ψηφιακής αυθεντικοποίησης.

- Διασφαλίζει υψηλά οικονομοτεχνικά οφέλη για το ΥΠ.ΕΣ. και γενικότερα για το Δημόσιο, αναλαμβάνοντας το σύνολο των υπηρεσιών και υποδομών εξυπηρέτησης των ΚΕΠ και ειδικότερα το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα διαχείρισης των αιτημάτων των πολιτών που πραγματοποιούνται μέσω των ΚΕΠ.

Η Εθνική Πύλη ermis συνιστά αντικείμενο του έργου «Μελέτη και Ανάπτυξη της Κεντρικής Κυβερνητικής Διαδικτυακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης για την Πληροφόρηση & Ασφαλή Διεκπεραίωση Ηλεκτρονικών Συναλλαγών των Πολιτών / Επιχειρήσεων», με φορέα υλοποίησης την Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. και φορέα λειτουργίας και χρηματοδότησης το Υπουργείο Εσωτερικών – Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

 

 
Ένας στους 4 Έλληνες πληρώνει από την τσέπη του για υπηρεσίες υγείας
Ένας στους 4 Έλληνες πολίτες πληρώνει από την τσέπη του για υπηρεσίες υγείας ενώ, συνολικά, η δαπάνη των νοικοκυριών για υπηρεσίες υγείας απορροφά, σταθερά τα τελευταία χρόνια, ποσοστό μεγαλύτερο από το 7% των μηνιαίων δαπανών!!!

Αυτό τονίστηκε κατά τη διάρκεια του 35ου Ετήσιου Πανελληνίου Ιατρικού Συνεδρίου, το οποίο διοργάνωσε στην Αθήνα η Ιατρική Εταιρεία.

Ταυτόχρονα όπως ανακοινώθηκε η χώρα μας έχει το μεγαλύτερο ποσοστό ιδιωτικής δαπάνης υγείας στην Ευρώπη και ένα από τα υψηλότερα στον ΟΟΣΑ (σταθερά πάνω από 40% των συνολικών δαπανών υγείας τα τελευταία χρόνια).

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε συζήτηση για τις ανισότητες στην υγεία, η Ελλάδα έχει ακόμη μία αρνητική διάκριση , που αφορά στο μεγάλο ποσοστό των «καταστροφικών δαπανών υγείας», οι οποίες στερούν από τα νοικοκυριά ακόμα και βασικά αγαθά.

Οι κατηγορίες των Ελλήνων που πλήττονται περισσότερο από αυτές τις συνθήκες είναι οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με χαμηλό εισόδημα, οι οποίοι, μη μπορώντας να ανταποκριθούν στο οικονομικό κόστος, αντισταθμίζουν την αδυναμία τους αυτή με μεγαλύτερη αναμονή για κατανάλωση υπηρεσιών υγείας.

Επίσης, οι σχετικές μελέτες καταδεικνύουν μια ανισότητα μεταξύ αστικών και ημιαστικών ή αγροτικών περιοχών λόγω απουσίας σχετικών δομών, καθώς και μεταξύ ατόμων με διαφορετικά επίπεδα μόρφωσης.
* * *
Για την αντιμετώπιση της κατάστασης , ο λέκτορας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κος Κυριάκος Σουλιώτης , εκ των συντονιστών της συζήτησης, επιχείρησε μία εισαγωγή στο θέμα αναδεικνύοντας τις οικονομικές και πολιτικές του βάσεις. Επεσήμανε τα σοβαρά προβλήματα χρηματοδότησης του ΕΣΥ και κυρίως:: Περισσότερα...

 

 
Εθισμός στο διαδίκτυο
Καταστροφικές συνέπειες έχει για τους νέους ο εθισμός στο διαδίκτυο , που τείνει να πάρει επικίνδυνες διαστάσεις στη χώρα μας σύμφωνα με τα στοιχεία των πρώτων επιστημονικών ερευνών.

Αυτό τονίστηκε σήμερα κατά την διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, η οποία δόθηκε στο πλαίσιο του 6ου Πανελλήνιου Παιδοψυχιατρικού Συνεδρίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα 15 με 17 Μαΐου.

Σύμφωνα με τα πρώτα επιστημονικά στοιχεία ο εθισμός των νέων στην Ελλάδα -σε μία χώρα με πολύ χαμηλή διείσδυση του διαδικτύου, φτάνει στο 8.2% μεταξύ των χρηστών !!!

Το ποσοστό αυτό κρίνεται ως πολύ υψηλό και κατέχει την πρώτη θέση παγκοσμίως. Στην Νορβηγία έχουμε ποσοστό 1.98% των εφήβων, στην Ιταλία 5.4% , στην Νότια Κορέα 1.6%, και στην Κίνα δύο έρευνες δίνουν επιπολασμό 2.4% και 5.52% .

Η ηλικία των χρηστών έχει την τάση να ποικίλει ανάλογα με την έρευνα, αν και τα περισσότερα ερευνητικά δεδομένα ταξινομούν τους φοιτητές και τους εφήβους σταθερά ως τις ομάδες με τον υψηλότερο κίνδυνο για εθισμό μεταξύ των χρηστών.

Το δεδομένο, όπως τονίστηκε στη Συνέντευξη Τύπου, ότι ο ψηφιακός αλφαβητισμός των παιδιών στην Ελλάδα ξεκίνησε στο μεγαλύτερο ποσοστό μέσα από την εμπειρική ενασχόληση και όχι ως αποτέλεσμα συντονισμένης μαθησιακής διαδικασίας, ίσως αποτελεί την εξήγηση αυτού του ευρήματος. Περισσότερα...

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα