Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 11-6-2009

 

 

 

 
Ημερίδα Αστρονομίας
Το έτος 2009 έχει καθιερωθεί ως «Διεθνές Έτος Αστρονομίας» και συμπίπτει με τον εορτασμό 400 χρόνων από την πρώτη αστρονομική χρήση του τηλεσκοπίου από τον Γαλιλαίο (1610) - ένα σημαντικό γεγονός που σηματοδότησε την αρχή 400 χρόνων αστρονομικών ανακαλύψεων και αποτέλεσε την απαρχή μιας επιστημονικής επανάστασης που επηρέασε καθοριστικά την άποψή μας για τον κόσμο.

Το Διεθνές Έτος Αστρονομίας 2009 αποτελεί μια παγκόσμια πρωτοβουλία της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης, της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ψήφισμα της 20ης Δεκεμβρίου 2007) και της UNESCO. Η ενέργεια αυτή αποσκοπεί στο να βοηθήσει τους κατοίκους του πλανήτη Γη να κατανοήσουν τη θέση τους στο Σύμπαν παρατηρώντας τον ουρανό και συνειδητοποιώντας την επίδραση της Αστρονομίας και των άλλων βασικών επιστημών στην καθημερινή ζωή και το πώς η επιστημονική γνώση μπορεί να συνεισφέρει σε μια πιο ισορροπημένη και ειρηνική κοινωνία.

Στο πλαίσιο αυτό η Ελληνική Αστρονομική Εταιρεία και το Πανεπιστήμιο Αθηνών από κοινού με το Δήμο Τρίπολης διοργανώνουν, το Σάββατο 13 Ιουνίου και ώρα 07.00 μ.μ., Ημερίδα Αστρονομίας με νυκτερινή παρατήρηση με φορητά τηλεσκόπια και παρουσίαση επιλεγμένων αστρονομικών posters. Χώρος της εκδήλωσης το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης. Ομιλούν οι Καθηγητές Κανάρης Τσίγκανος, Πρόεδρος της Ελληνικής Αστρονομικής Εταιρείας και Παναγιώτης Νιάρχος, Διευθυντής του Τομέα Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής.

Πρόγραμμα Εσπερίδας

19.00- 19.15: Προσέλευση
19.15 – 19.45: Χαιρετισμοί (από επισήμους)
19.45 – 20.30: Ομιλία από τον Καθηγητή του Παν/μίου Αθηνών Παναγιώτη Γ. Νιάρχο με θέμα « Αναζητώντας μια άλλη Γη στο Σύμπαν»
20.30 – 21.15: Ομιλία από τον Καθηγητή του Παν/μίου Αθηνών Κανάρη Τσίγκανο με θέμα «Η θέση μας στο Σύμπαν: από τα Κουάρκς στα Κβάζαρς»
21.15 -22.15: Νυκτερινή παρατήρηση με φορητά τηλεσκόπια στον προαύλειο χώρο.

Οργάνωση- Επιμέλεια: Παναγιώτης Ηλιόπουλος.

 

 
Εκδήλωση ΧΟΤ για το δημοτικό τραγούδι
Ο Χορευτικός Όμιλος Τρίπολης προσκαλεί όλους όσοι αγαπούν το δημοτικό μας τραγούδι και τους παραδοσιακούς χορούς, να παρακολουθήσουν την εκδήλωση που οργανώνει στο θεατράκι του άλσους του Αγίου Γεωργίου -την Κυριακή 14 Ιουνίου και ώρα 7:30μ.μ. με θέμα «Ξέρω τραγούδια θάλασσα και τον αχό γυρεύω».

Η εκδήλωση γίνεται με τη λήξη των μαθημάτων της χορευτικής περιόδου και συμμετέχουν όλες οι ομάδες του Ομίλου.

 

 

 
Πρωτάθλημα Ηραίας
Μετά από μια δύσκολη και γεμάτη χρονιά φτάσαμε στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος μας, στον γύρο των play off (πλεί οφ).

Πριν σας δώσω τα αποτελέσματα θα εξηγήσω πως φτάσαμε ως εδώ.
Μετά την επιθυμία των ομάδων που συμμετείχαν στο 1ο πρωτάθλημα, αποφασίσαμε να κάνουμε 2 γύρους αγωνιστικών, (όπως άλλωστε συμβαίνει σε κάθε πρωτάθλημα), και έτσι να έχουν οι ομάδες την ευκαιρία να ξανασυναντήσουν την ομάδα που τις κέρδισε για να είναι πιο δίκαιη η σειρά κατάταξης στα play off. Με την προσθήκη όμως και δυο νέων ομάδων ( Όχθια, Παρνασσός) αυτή τη σαιζόν, οι αγώνες έγιναν πολύ περισσότεροι και λόγω των πολλών αναβολών που προέκυψαν από την πλευρά των ομάδων φτάσαμε αυτή τη στιγμή να ξεκινάνε τα play off με καθυστέρηση ενός μηνός από τον αρχικό μας σχεδιασμό.

1ος Γύρος
Συμμετείχαν 13 ομάδες. Στα μέσα όμως αποχώρησαν Σέρβου και Λυσσαρέα. Περισσότερα...

 

 
Νέος προπονητής στον Αστέρα
Η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ανακοινώνει ότι ήρθε σε κατ’ αρχήν συμφωνία με τον προπονητή Ρομπέρτο Μάριο Κάρλος Γκόμεζ, ο οποίος θα αφιχθεί στην χώρα μας την προσεχή Δευτέρα με σκοπό την συνέχιση των συνομιλιών μεταξύ των δύο πλευρών καθώς και την γνωριμία της ομάδας σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα