Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 11-3-2009

 

 

 

 
Πρόγραμμα συναντήσεων-επισκέψεων Δ. Ρέππα
Σήμερα, 11 Μαρτίου 2009, ο Βουλευτής Αρκαδίας και Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Δημήτρης Π. Ρέππας, συναντήθηκε και συνομίλησε με την Πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης της Δημοκρατίας της Ουγγαρίας κυρία Katalin Szili, η οποία βρίσκεται στην Ελλάδα προσκεκλημένη του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων.

Το Σάββατο 14 Μαρτίου 2009, ο Βουλευτής θα βρίσκεται στην Κύπρο (Λευκωσία), εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο του Κόμματος και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο Συνέδριο του ΔΗΚΟ (του κόμματος του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου) και

Την Κυριακή 15 Μαρτίου 2009 θα μιλήσει στην Πάρο σε ανοιχτή κομματική ομιλία.

 

 

 

 
Ο Τσίπρας στην Τρίπολη
O πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Τρίπολη την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

09:45 Επίσκεψη στο 1ο και 2ο ΕΠΑ.Λ Τρίπολης
11:00 Δημόσια σύσκεψη με τοπικούς φορείς στο Εργατικό Κέντρο
12:30 Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε στο Εργατικό Κέντρο
13:30 Επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
19:30 Ομιλία στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης

 

 

 
Παρουσίαση βιβλίου ΕΚΑ
 «ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ - 80 ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΩΝΕΣ (1928 - 2008)».

Το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας προχώρησε στην έκδοση του παραπάνω βιβλίου που περιγράφει τους αγώνες και τη δράση του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας από το 1928 μέχρι τον Ιανουάριο του 2008.

Για πρώτη φορά γίνεται ιστορική καταγραφή του συνδικαλιστικού κινήματος στην Αρκαδία.

Η Διοίκηση του Ε.Κ. Αρκαδίας και ο συγγραφέας κ. Γ. Ζαχαρόπουλος θα δώσουν συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του βιβλίου, την Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009 και ώρα 11:00 π.μ στο Εργατικό Κέντρο.

 

 

 
Ερώτηση βουλευτών ΚΚΕ για τους απλήρωτους ωρομίσθιους
Κοινοβουλευτική Ομάδα ΚΚΕ
Λεωφ. Ηρακλείου 145, 14231 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ,
τηλ.: 2102592213, 2102592105, 2102592258, fax: 2102592155
e-mail: ko@vouli.kke.gr, http://www.kke.gr
Γραφεία Βουλής: 2103708168, 2103708169, fax: 2103707410

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: Απλήρωτοι οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας.

Απλήρωτοι από την έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας όλης της χώρας. Η κατάσταση αυτή δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα σε κοινωνικό και οικογενειακό επίπεδο για τους εκπαιδευτικούς. Αναδεικνύει όμως και την κεντρική επιδίωξη των κυβερνήσεων για επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας στην εκπαίδευση, τη δημιουργία ενός εξαρτημένου από τις εκάστοτε διοικήσεις εκπαιδευτικό δυναμικό με διαφορετικά δικαιώματα από αυτά των μόνιμων εκπαιδευτικών.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός

1. Τι μέτρα προτίθεται να πάρει προκειμένου να αποπληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα των εκπαιδευτικών στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας.
2. Είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η εγκατάλειψη της πολιτικής της αδιοριστίας, η κατάργηση του απαράδεκτου θεσμού των ωρομισθίων και αναπληρωτών και η κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών των σχολείων σε εκπαιδευτικούς με μαζικούς διορισμούς.

Οι Βουλευτές

Σπύρος Χαλβατζής
Γιάννης Γκιόκας
Γιάννης Ζιώγας
Λιάνα Κανέλλη
Γιάννης Πρωτούλης
Σταύρος Σκοπελίτης

 

 

 
Συνεργασία εκκλησίας και Ελληνικής Εταιρίας Μαστολογίας κατά του καρκίνου
Ενεργό συμμετοχή στον μακροχρόνιο ακήρυκτο πόλεμο κατά του καρκίνου του μαστού έχει πλέον η Ελλαδική Εκκλησία, ιδιαίτερα δε στον τομέα της ενημέρωσης.
Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου από την Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας κ Λυδία Ιωαννίδου –Μουζάκα και εκπρόσωπο της Μητρόπολης Μεσογαίας.

«Η συνεισφορά όλων μας στον πόλεμο κατά του καρκίνου του μαστού είναι απαραίτητη, ενώ αυτή της Ελλαδικής Εκκλησίας και του κλήρου γενικότερα είναι ιδιαίτερα πολύτιμη» τόνισε η κ Μουζάκα ανακοινώνοντας την συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας με την Μητρόπολη Μεσογαίας σε πρώτη φάση.

« Η Εκκλησία μας ήταν και είναι πάντα στο πλευρό του λαού μας και πολύ περισσότερο στις γυναίκες, που είναι οι μητέρες μας και οι αδελφές μας» τόνισε από την πλευρά του ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητρόπολης Μεσογαίας πατέρας Ανάργυρος Φακίνος και συμπλήρωσε Περισσότερα...

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα