Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Παρασκευή 10-4-2009

 

 

 

 
Ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών στην Τρίπολη
Ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννης Παπαθανασίου θα είναι αύριο, Σάββατο 11-4-2009 και ώρα 12.00, ομιλητής στην Περιφερειακή Διάσκεψη της ΟΝΝΕΔ με θέμα «Επιχειρηματικότητα – Ανταγωνιστικότητα – Καινοτομία», η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Τρίπολη, ο κ. Παπαθανασίου θα συναντηθεί στις 10.40 με τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Νίκο Αγγελόπουλο και στις 11.15 θα συμμετάσχει σε σύσκεψη με τους εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της περιοχής στο Επιμελητήριο Αρκαδίας.

 

 

 

 
Αποχώρησε με ψηλά το κεφάλι, Ολυμπιακός-Αστέρας 2-1 (0-1)
Ο Αστέρας αποχαιρέτισε με ψηλά το κεφάλι την διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδος, αφού πρώτα έφτασε να διεκδικεί την πρόκριση στον τελικό απέναντι στον ήδη Πρωταθλητή Ολυμπιακό και μάλιστα μέσα στο Στάδιο Καραϊσκάκη. Όπως και στον αγώνα πρωταθλήματος, στις 30 του περασμένου Αυγούστου, ο Αστέρας πήγε στην ανάπαυλα του ημιχρόνου προηγούμενος 1-0 με σκόρερ –όπως και τότε και μάλιστα περίπου στο ίδιο χρονικό σημείο- τον Ντάνιελ Τσέζαρεκ, που επέστρεψε στην αρχική ενδεκάδα της ομάδας μετά από τρεις μήνες περίπου!

Όπως και τότε όμως, έτσι και απόψε, ο Ολυμπιακός έφτασε στη νίκη με σκορ 2-1 (τότε 3-1) αφού πρώτα όμως δυσκολεύθηκε πολύ από τον Αστέρα, που πάλεψε με πάθος και πίστη για ένα θετικό αποτέλεσμα, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, κυνηγώντας με αξιώσεις το μεγάλο όνειρο του τελικού.

Το σημαντικότερο στοιχείο των δύο ημιτελικών μεταξύ του Αστέρα και του Ολυμπιακού και αυτό θα μείνει ως τελικός απολογισμός, είναι πώς η ομάδα της Τρίπολης κοίταξε κατάματα τον πρωταθλητή (και κάτοχο του τροπαίου στο θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος) και αν ήταν πιο προσεκτική σε μερικές λεπτομέρειες των δύο αναμετρήσεων, ίσως να είχε μεγαλύτερη τύχη για την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης.

Στον δεύτερο ημιτελικό, οι παίκτες του Αστέρα μπήκαν πιο δυνατά και αποφασιστικά στο παιχνίδι και η πρώτη καλή φάση έγινε από αυτούς μόλις στο 9ο λεπτό. Σε εκείνο το χρονικό σημείο το τεχνικό σουτ του Φλάβιο από δεξιά, μπλόκαρε την μπάλα με διπλή προσπάθεια ο Νικοπολίδης.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Λέτο τροφοδότησε τον Ντιόγκο, εκείνος μπήκε στην μεγάλη περιοχή, σούταρε δυνατά όμως ο Αμπάρης έπεσε και πραγματοποίησε σωτήρια επέμβαση για την εστία της ομάδας του.

Στο 26’ ο Φιλομένο βρήκε αμαρκάριστο τον Εστέβες μέσα στην μεγάλη περιοχή, όμως ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής του Αστέρα καθυστέρησε να σουτάρει με αποτέλεσμα ο Αντζας να τον προλάβει και να απομακρύνει την μπάλα.

Στο 39ο λεπτό ήταν η ώρα να... παγώσει το Στάδιο Καραϊσκάκη, όταν έπειτα από μια ωραία ξεδιπλωμένη επίθεση του Αστέρα από την δεξιά πλευρά, ο Φλάβιο απέφυγε τον Ντουντού, σέντραρε προς τον αμαρκάριστο Τσέζαρεκ, που με κοντινή κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τον Αστέρα. Αυτό ήταν το 20ο γκολ του Κροάτη επιθετικού με την φανέλα του Αστέρα φέτος (11 στα φιλικά, 7 στο πρωτάθλημα και 2 στο Κύπελλο) και το πρώτο μετά την επιστροφή του στην αρχική ενδεκάδα της ομάδας.

Στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση όμως η κεφαλιά του Τοροσίδη, έπειτα από την σέντρα του Γκαλέτι από δεξιά, κατέληξε στο δοκάρι. Στη συνέχεια της φάσης, ο Τοροσίδης έκανε την προβολή, αλλά ο Λαζαρίδης απομάκρυνε την μπάλα πριν συμβούν τα χειρότερα για τον Αστέρα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε και ο Ολυμπιακός έχοντας ως... σύμμαχο την τύχη, κατάφερε να ισοφαρίσει πολύ γρήγορα, μόλις στο 47ο λεπτό. Μετά από σέντρα μέσα στην μεγάλη περιοχή της ομάδας, οι αμυντικοί του Αστέρα απομάκρυναν, η μπάλα έφτασε στον Λέτο που προσπάθησε να πλασάρει, όμως το σουτ του βρήκε την πλάτη του Ντούντου, με αποτέλεσμα η μπάλα να αλλάξει πορεία και να καταλήξει στα δίχτυα της εστίας του Γιώργου Αμπάρη.

Οι παίκτες του Αστέρα προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 62’ το μονοκόμματο σουτ του Φιλομένο από το ύψος της μεγάλης περιοχής, έστειλε την μπάλα να περάσει ελάχιστα άουτ δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Όταν η μπάλα δεν μπαίνει από την μία πλευρά, μπαίνει από την άλλη. Στο αμέσως επόμενο λεπτό λοιπόν, ο Ζεβλάκοφ άνοιξε για τον Γκαλέτι, εκείνος σέντραρε αμέσως από δεξιά, ο Ντιόγκο πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και την έσπρωξε από κοντά στα δίχτυα του Αστέρα διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

Θα πρέπει να σημειωθεί πώς ο Αστέρας στην πορεία του προς τον ημιτελικό του Κυπέλλου, μετρούσε μόνο νίκες, ήταν αήττητος και δεν είχε δεχθεί γκολ. Με τον Ολυμπιακό ηττήθηκε απόψε για πρώτη φορά φέτος και αποκλείστηκε από τον τελικό του Κυπέλλου, ενώ από τα τέσσερα τέρματα που δέχτηκε, τα τρία ήταν από τον Ντιόγκο και το ένα από τον Ντούντου (και τα τέσσερα από Βραζιλιάνους δηλαδή)!

Στο 69ο λεπτό ο Αστέρας πλησίασε στην ισοφάριση, όμως το δυνατό σουτ του Ζαιρί έξω από την μεγάλη περιοχή, μπλόκαρε σταθερά την μπάλα ο Νιοπολίδης. Η τελευταία καλή φάση του παιχνιδιού ήταν και πάλι για τον Αστέρα, όταν στο 85’ ο Φιλομένο πλάσαρε από το ύψος της μικρής περιοχής, ο Νικοπολίδης έσωσε την ομάδα από το γκολ που θα οδηγούσε το παιχνίδι στην παράταση, ενώ στη συνέχεια της φάσης παρεχώρησε κόρνερ ο Ντούντου, πριν προλάβει να πλασάρει ο Καούνος που παρακολουθούσε την φάση.

Διαιτητής: Δαλούκας (Θεσσαλίας)
Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Τοροσίδης (82' Γκαλίτσιος), Ζεβλάκοβ, Αντζας, Πάντος, Πατσατζόγλου (46' Οσκαρ), Ντουντού, Γκαλέτι (82' Γ. Παπαδόπουλος), Λέτο, Μπελούτσι, Ντιόγκο
Αστέρας Τρίπολης: Αμπάρης, Αργυρόπουλος (74' Μιλάνο), Λαζαρίδης, Μαρσελάο, Ουριμπάρι, Φλάβιο, Μπαστία, Καρντόσο (12' Εστέβες), Ζαϊρί, Τσέζαρεκ (80' Καούνος), Φιλομένο.

 

 

 

 
Αποκλείστηκε με ψηλά το κεφάλι, Αρκαδικός-Παγκράτι 78-88 (35-45)
Ο Αρκαδικός αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδας χάνοντας στην Τρίπολη 78-88 από το Παγκράτι, πραγματοποιώντας ωστόσο μία πολύ καλή εμφάνιση.

Ο Γιάννης Σμυρνιώτης δεν χρησιμοποίησε καθόλου το «βαρύ πυροβολικό» της ομάδας Γιάννη Μάνο, προκειμένου να τον έχει ξεκούραστο στο Κυριακάτικο παιχνίδι πρωταθλήματος με τους Ίκαρους Σερρών και έδωσε χρόνο συμμετοχής στους υπόλοιπους παίκτες, που πήραν περισσότερες ενέργειες στην επίθεση και έδειξαν να βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση εν όψει των επόμενων αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας.

Με δεδομένη την απουσία του Μάνου από το παιχνίδι, την μεγάλη ιστορία του Παγκρατίου στο άθλημα, την διαφορά μίας κατηγορίας που χωρίζει τις ομάδες και τους δύο ξένους παίκτες που είχε στο ρόστερ της η ομάδα του Δημήτρη Λιόγα (Γιάκσιτς, Λάτοβιτς), ο Αρκαδικός κέρδισε σε αγωνιστικές παραστάσεις, σε εμπειρίες και φυσικά κέρδισε πολλά «παράσημα» από τους φιλάθλους της ομάδας που γέμισαν και πάλι το κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης.

Το παιχνίδι ξέφυγε από τον Αρκαδικό όταν με 0-13 σερί το Παγκράτι μετέτρεψε το 15-15 σε 15-28, δημιουργώντας μία διαφορά που εύκολα ή δύσκολα κατάφερε να διατηρήσει μέχρι το φινάλε του παιχνιδιού παρά την συγκλονιστική προσπάθεια των παικτών του Γιάννη Σμυρνιώτη μέχρι το τέλος του αγώνα.

Καλύτερος παίκτης του Αρκαδικού ήταν ο Σωκράτης Μαναβόπουλος, που σημείωσε 16 πόντους στο καλάθι της προηγούμενης ομάδας του, ενώ πολύ καλά διαστήματα είχαν και οι Σημαιόπουλος, Παπανικολάου, Μουτράν που έδωσαν λύσεις σε άμυνα και επίθεση.

Από το Παγκράτι ξεχώρισε ο Συριστατίδης (19π), ενώ πολύ καλοί ήταν και οι Κουκάς, Μαχαίρας, Τσιότρας και Καλλιανιώτης στο α’ ημίχρονο.
Το Παγκράτι στην επόμενη φάση του Κυπέλλου θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Ξάνθη, που κέρδισε με 90-65 στην Κατερίνη τον Αρχέλαο/Πιερικό.

Διαιτητές του αγώνα οι κ.κ. Μπούσιας, Πίγκας, ενώ τα δεκάλεπτα είχαν ως εξής: 15-20, 35-45, 54-64, 78-88.
Αρκαδικός (Σμυρνιώτης): Σκουζής 6, Κοψαύτης 8, Τσολάκης 7, Ντυμπ 5 (1), Παπανικολάου 8, Μαναβόπουλος 16 (2), Σημαιόπουλος 10, Κουτσογιάννης 6, Μουτράν 12 (2).
Παγκράτι (Λιόγας): Κουκάς 10 (1), Ματζιώρης 8, Καλλιανιώτης 10 (2), Δεληχρήστος, Βούλγαρης, Τσιότρας 11 (1), Συριστατίδης 19 (1), Γιάκσιτς 2, Μαχαίρας 11, Κυρίτσης, Λάτοβιτς 9 (1), Βεσκούκης 8 (1).

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα