Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 9-3-2009

 

 

 

 
Δηλώσεις υφ. Λυκουρέντζου στη Γερμανία
Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του ο Υφυπουργός συναντήθηκε με τους Συντονιστές Εκπαίδευσης, με εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργάνων των εκπαιδευτικών, καθώς και με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των αμιγώς ελληνικών σχολείων του Ντίσελντορφ.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του στα σχολεία ο Υφυπουργός δήλωσε στους δημοσιογράφους τα εξής:
« Η παρουσία μας εδώ δηλώνει το συνεχές και σταθερό ενδιαφέρον της Ελληνικής Κυβέρνησης για την Εκπαίδευση των ομογενών καθώς και για όλα τα προβλήματα τα οποία απασχολούν τους ξενιτεμένους αδελφούς μας. Η εμπειρία μου είναι συναρπαστική. Θέλω να επαινέσω τους εκπαιδευτικούς, τις μαθήτριες και τους μαθητές για τη συνεργασία τους στην προώθηση του διδακτικού και μαθησιακού έργου καθώς και στην ανάπτυξη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων με τα οποία ως τελικό αποτέλεσμα διαπλάθουμε ώριμους, υπεύθυνους, δημοκρατικούς Ευρωπαίους πολίτες, οι οποίοι ταυτοχρόνως διατηρούν ακέραια και ακμαία την παράδοση, την ελληνική γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό μας. Και νιώθω υπερηφάνεια από το έργο, το οποίο επιτελείται από τον Έλληνα Εκπαιδευτικό εδώ στη Γερμανία, αλλά και από την ελληνική οικογένεια, η οποία επιμένει να προσθέτει στις γνώσεις των παιδιών μας, όλα αυτά τα πολύτιμα αξιακά στοιχεία, τα οποία απλόχερα προσφέρει η Ελληνική σκέψη, η Ελληνική γραμματεία, ο μακραίωνος πολιτισμός μας. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εκπαιδευτικών, τα προεδρεία των μαθητικών κοινοτήτων αλλά και τους γονείς, τους οποίους θα συναντήσω το απόγευμα, για τη συνεργασία τους και την έμπρακτη υποβοήθηση του έργου της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, που στην προκειμένη περίπτωση εκδηλώνεται και με την υποβολή υπομνημάτων και προτάσεων τα οποία και θα αξιοποιηθούν συστηματικά».

 

 

 
Εξετάσεις πιστοποίησης στην ελληνική γλώσσα
Εξετάσεις πιστοποίησης της γνώσης της ελληνικής γλώσσας και στοιχείων της ελληνικής ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού των υπηκόων τρίτων χωρών προκειμένου να αποκτήσουν το καθεστώς του επί μακρόν διαμένοντος στην Ελλάδα.
... οι εξετάσεις πιστοποίησης θα γίνουν το Σάββατο 28 Μαρτίου 2009 και ώρα 9:00, στα ακόλουθα εξεταστικά κέντρα : Περισσότερα...

 

 

 
Η οικονομική κρίση και η καθημερινότητα μας
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ Σαράντου
Αναπληρωτή Προέδρου της Διοίκησης του Ε.Κ.Αρκαδίας

Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει μάρτυρες μιας πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης, σε παγκόσμιο επίπεδο, με επίκεντρο το χρηματοπιστωτικό σύστημα και όχι μόνο.

Η κρίση, με τα αίτια της, τον τρόπο που εκδηλώθηκε και τον τρόπο που επηρεάζει το σύνολο της παγκόσμιας οικονομίας έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όχι μόνο σε οικονομικό επίπεδο αλλά και σε πολιτικό και ιδεολογικό.

Από πολλές πλευρές γίνεται συντονισμένη προσπάθεια να παρουσιαστεί η κρίση ως ένα φαινόμενο «απληστίας» και ιδιοτελών συμφερόντων των αποκαλούμενων golden boys του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Επιχειρείται με αυτό τον τρόπο να δικαιολογηθεί ο άκρατος νεοφιλελευθερισμός και να θεωρηθούν «ως αποδιοπομπαίοι τράγοι» οι διαχειριστές του. Πρόκειται για επιχειρηματολογία η οποία: Περισσότερα...

 

 

 

 
Χόρευε στην βροχή... Αστέρας Τρίπολης-Άρης 4-0
Σε μία μαγευτική βραδιά παρά τη συνεχές βροχόπτωση, ο Αστέρας κέρδισε με 4-0 τον Αρη αποδίδοντας εκπληκτικό ποδόσφαιρο στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού. Με αυτή του τη νίκη, ο Αστέρας έφτασε στους 29 βαθμούς ανεβαίνοντας παράλληλα στην 7η θέση της βαθμολογίας. Ο Αστέρας… χόρευε στην βροχή φτάνοντας έτσι στην μεγαλύτερη σε έκταση νίκη του στην παρουσία του στη Σούπερ Λίγκα. Ο «χορός των τερμάτων» άρχισε στο 27ο λεπτό όταν μετά από σέντρα του Φλάβιο από δεξιά, ο Εστέβες έστρωσε ιδανικά στον επερχόμενο Μπαστία που με απευθείας ξερό μονοκόμματο σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Καρατζιοβαλή.

Το δεύτερο τέρμα του Αστέρα ήρθε στο 56’ όταν ο Φλάβιο μπήκε από τα δεξιά στην μεγάλη περιοχή του Αρη και με ένα σκαφτό σουτ προσπάθησε να «κρεμάσει» τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων. Στην πορεία της μπάλας βρέθηκε ο Μαρσελάο που με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Άρη, δίνοντας το σύνθημα για νέους πανηγυρισμούς στους φίλους του Αστέρα.

Στο 78ο λεπτό ο Ζαϊρί έβγαλε καταπληκτική μπαλιά από τα αριστερά με εξωτερικό φάλτσο, και ο Καούνος με πλασέ στην κίνηση ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 3-0. Στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού ήρθε το… κερασάκι στην τούρτα, όταν μετά από όμορφη ατομική ενέργεια του Καρντόσο, που πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, μπήκε στη μεγάλη περιοχή και με έξυπνο διαγώνιο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

Ο Αστέρας από την αρχή του αγώνα μπήκε δυνατά και δημιούργησε πολλές ακόμα ευκαιρίες για να ανεβάσει και άλλο την διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα. Όμως η ατυχία και οι ικανότητες του Καρατζιοβαλή κράτησαν το σκορ σε αυτά τα επίπεδα.

Στο 20ο λεπτό, ο Μαρσελάο έκανε την κάθετη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Αρη, ο Φιλομένο μπήκε μέσα στη περιοχή και ο Σηφάκης τον ανέτρεψε. Ο τερματοφύλακας του Αρη αντίκρισε την κόκκινη κάρτα και στη θέση του πέρασε ο Καρατζιοβαλής.
Ο Μαρσελάο εκτέλεσε το πέναλτι, αλλά είδε τον τερματοφύλακα του Αρη να αποκρούει και να κρατάει το μηδέν στην εστία του. Στο 26’ το δυνατό σουτ του Κανακούδη έξω από τη μεγάλη περιοχή, ο τερματοφύλακας του Αρη με υπερένταση έδιωξε σε κόρνερ

Στο 36’ και μετά από σέντρα του Φυτανίδη από δεξιά, η κεφαλιά του Φιλομένο, έστειλε την μπάλα να περάσει ελάχιστα άουτ.

Στο 49’ μετά από εκπληκτική σέντρα του Κανακούδη από αριστερά, το πλασέ του Φιλομένο πάνω στην κίνηση, έστειλε τη μπάλα να περάσει λίγο άουτ. Στο 64’ μετά από σέντρα του Εστέβες από αριστερά, πλασέ στην κίνηση του Φιλομένο από το ύψος της μικρής περιοχής, ο Καρατζιοβαλής με εκπληκτική απόκρουση απέτρεψε να παραβιαστεί η εστία του. Ένα λεπτό αργότερα και μετά από σέντρα του Φλάβιο, ο Καούνος έπιασε καρφωτή κεφαλιά, όμως ο τερματοφύλακας του Αρη μπλόκαρε τη μπάλα.

Στο 69’ και μετά από εκπληκτική κούρσα του Ζαϊρί και σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του τερματοφύλακα του Άρη. Τελευταία καλή φάση του Αστέρα που δεν έγινε γκολ ήταν στο 84ο λεπτό, όταν μετά από απευθείας χτύπημα φάουλ του Μαρσελάο από τα 40 μέτρα, ο Καρατζιοβαλής έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.

Η καλύτερη φάση του Αρη στο παιχνίδι ήταν στο 47’ όταν ο Κάλβο μπήκε στη μεγάλη περιοχή και πλάσαρε, όμως η μπάλα πέρασε έξω από το κάθετο δοκάρι του Αμπάρη.

Διαιτητής: Μαζαράκος (Αρτας)
Αστέρας Τρίπολης: Αμπάρης, Φυτανίδης, Μαρσελάο, Λαζαρίδης, Κανακούδης, Μπαστία (76’ Νταμόντε), Καρντόσο, Φλάβιο, Εστέβες ( 68’ Ζαϊρί), Φιλομένο, Καούνος (83’ Στρατάκης)
Άρης: Σηφάκης, Νέτο (64’ Βλόνταρτσικ), Κουλουχέρης, Βαλεντίν, Γιάχιτς, Βιτόλο (5’ Μπατιόν), Γκαρσία, Χαβίτο, Κάλβο, Κόκε, Καμπορά (21’ Καρατζιοβαλής)

- Στο γήπεδο λειτούργησε για μία ακόμα φορά μαθητική κερκίδα. Αυτή τη φορά η διοίκηση του Αστέρα φιλοξένησε τα παιδιά-μαθητές των παρακάτω σχολείων: 1ο, 2ο, 3ο ΕΠΑΛ Τρίπολης, Γυμνάσιο και Λύκειο Τεγέας, Γυμνάσιο Καστρίου, 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο Τρίπολης, 1ο και 11ο Δημοτικό Τρίπολης.

- Ρεπό θα έχουν οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα την Κυριακή και την Δευτέρα, ενώ η επόμενη προπόνηση έχει καθοριστεί στις 3 μ.μ. την προσεχή Τρίτη.

Δηλώσεις Κωστένογλου για το παιχνίδι με Αρη

Μιλώντας για το παιχνίδι με τον Αρη, ο προπονητής του Αστέρα Νίκος Κωστένογλου κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου δήλωσε «Πετύχαμε μία πολύ μεγάλη νίκη απέναντι σε μία από τις ποιοτικότερες ομάδες του πρωταθλήματος. Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια σε όλους τους ποδοσφαιριστές μας, γιατί κατάφεραν να έχουν και καλή απόδοση, να παίξουν σωστό και ποιοτικό ποδόσφαιρο, αλλά και να πετύχουν πολλά γκολ. Εμείς εκμεταλλευτήκαμε πολύ σωστά ότι ο Άρης έμεινε με δέκα παίκτες.

Δεν έχει τελειώσει ακόμα για την παραμονή. Κάναμε σίγουρα ένα σημαντικό βήμα για να τα καταφέρουμε, αλλά συνεχίζουμε με σοβαρότητα την προσπάθειά μας. Αξιοποιούμε όλους τους ποδοσφαιριστές που έχουμε στην διάθεσή μας.

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για να τελειώσουμε όπως πρέπει το πρωτάθλημα. Για την παραμονή στην κατηγορία χρειάζονται 33 ή και 34 βαθμοί για να μιλήσει κανείς με σιγουριά για την παραμονή του στην κατηγορία. Άρα δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα, ο δρόμος είναι μακρύς και όλα τα παιχνίδια που απομένουν είναι ιδιαίτερης σημασίας»

Λαζαρίδης: «Θέλουμε τον κόσμο στο γήπεδο»

Ο αρχηγός του Αστέρα Νίκος Λαζαρίδης μίλησε για το νικηφόρο παιχνίδι με τον Άρη Θεσσαλονίκης λέγοντας «Είχαμε τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού, σημειώσαμε τέσσερα όμορφα γκολ και νομίζω πώς ο κόσμος που ήρθε στο γήπεδο χάρηκε με το ποδόσφαιρο που είδε. Είναι μία σημαντική νίκη, αλλά δεν πρέπει να παίρνουν τα μυαλά μας αέρα. Στόχος μας είναι η παραμονή στην κατηγορία»

Όμως ο αρχηγός του Αστέρα δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο φίλαθλο κοινό της Τρίπολης καλώντας το να στηρίξει την προσπάθεια της ομάδας και στα επόμενα παιχνίδια λέγοντας χαρακτηριστικά «Θέλουμε τον κόσμο στο γήπεδο στα παιχνίδια που απομένουν σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Τους καλώ να είναι κοντά μας, τους θέλουμε σε κάθε παιχνίδι να είναι δίπλα μας, γιατί η παρουσία τους στο γήπεδο μας τονώνει το ηθικό, μας βοηθάει στην ψυχολογία και μας δίνει δύναμη για να πάρουμε αυτό που θέλουμε.

Είναι δύσκολα παιχνίδια αυτά που ακολουθούν, χρειαζόμαστε τους βαθμούς και θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας. Στο παιχνίδι με τον Αρη η παρουσία των φιλάθλων μας στο γήπεδο ήταν συγκλονιστική και θέλουμε να είναι το ίδιο συγκλονιστικοί (οι φίλαθλοι) και στα επόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος και κυπέλλου»

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα