Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Παρασκευή 8-5-2009

 

 

 

 
Φεστιβάλ Τσακωνιάς
«Γεύσεις και Μουσικές στα Σοκάκια του Λεωνιδίου»

Μια μεγάλη γιορτή του τουρισμού, τιμή στην παράδοση, τη φύση και τη μαγειρική τέχνη, ετοιμάζεται για 4η συνεχή χρονιά στην παραδοσιακή κωμόπολη του Λεωνιδίου.

Ο Δήμος Λεωνιδίου και η Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάρνωνα, θα τιμήσουν την τσακώνικη μελιτζάνα Λεωνιδίου μέσω της μαγειρικής, σε μια εορταστική εκδήλωση στις 22 και 23 Μαΐου 2009, καλώντας έλληνες και ξένους να γνωρίσουν και να ζήσουν από κοντά την αυθεντική φιλοξενία του τόπου, και τα γνήσια προϊόντα της τσακώνικης γης!

Το φεστιβάλ Τσακωνιάς με τίτλο «Γεύσεις και Μουσικές στα Σοκάκια του Λεωνιδίου» είναι πλέον θεσμός μέσω των πρωτότυπων και ποιοτικών εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα στην εξαιρετικής αρχιτεκτονικής και φυσικής ομορφιάς περιοχή της Ανατολικής Πελοποννήσου, η οποία φορά τα γιορτινά της για μια ακόμη φορά για να δεχτεί τους εκλεκτούς προσκεκλημένους της.

Μάγειροι από τη Γαλλία, την Τουρκία και την Κύπρο φτάνουν στο Λεωνίδιο και μαζί με τους Λενιδιώτες εστιάτορες θα αναδείξουν τη γαστρονομική απόλαυση ενός μοναδικού προϊόντος όπως είναι η τσακώνικη μελιτζάνα Λεωνιδίου (ΠΟΠ), μαγειρεύοντας φαγητά όλων των ειδών (αλμυρά, γλυκά, φούρνου, κατσαρόλας).

Ο μεσογειακός αυτός χαρακτήρας του φεστιβάλ αναδεικνύει ταυτόχρονα το μοναδικό αυτό προϊόν και την αγροτική παραγωγή της περιοχής, την πολιτιστική και αρχιτεκτονική κληρονομιά του χαρακτηρισμένου παραδοσιακού οικισμού και τον ποιοτικό τουρισμό που διαμορφώνεται ως προϊόν εξ’ αιτίας και των δυο παραπάνω δεδομένων. Μια ζωντανή αγροτική ύπαιθρος σε ένα καλοδιατηρημένο οικιστικό και φυσικό περιβάλλον είναι έτοιμη να προσφέρει υψηλού επιπέδου τουριστικό προϊόν μέσω των αγροτουριστικών καταλυμάτων και των ποιοτικών χώρων εστίασης που λειτουργούν στην περιοχή.

Τα παραπάνω αποτελούν και το όραμα του Δημάρχου Λεωνιδίου κ. Δημήτριου Τσιγκούνη ο οποίος βλέπει να γίνονται πράξη μέσα από τον χαρακτήρα της ανάπτυξης στην περιοχή.
Καινούριο στοιχείο της φετινής διοργάνωσης αποτελούν τα πολλά μικρά μουσικά σχήματα και οι κανταδόροι που θα γεμίσουν με μουσικές τα σοκάκια του Λεωνιδίου από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου. Περισσότερα...

 

 

 
Δωρεάν Έλεγχος Μαστογραφίας στο Δ. Β. Κυνουρίας
Ο Δήμος Β. Κυνουρίας σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία θα πραγματοποιεί  προληπτικό μαστογραφικό έλεγχο από Κινητή Μονάδα Μαστογράφου από την Δευτέρα 18 Μαΐου 2009 και ώρες από 9:30 π.μ. έως 2:30 μ. μ.

Η εξέταση των γυναικών θα γίνεται κατόπιν ραντεβού. Τηλέφωνο για ραντεβού 27550-22901 εσωτερικό 1 καθημερινά 6 - 8 το απόγευμα.

 

 

 
Ερώτηση Ρέππα για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο Νομό Αρκαδίας
Ο Βουλευτής Αρκαδίας, Δημήτρης Π. Ρέππας, κατέθεσε την παρακάτω Ερώτηση στη Βουλή προς τους κ. κ. Υπουργούς Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης, Περιβάλλοντος Χωροταξίας & Δημοσίων Έργων και Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ζητώντας να δοθεί αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα της κακής διαχείρισης των απορριμμάτων στο Νομό Αρκαδίας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Π. ΡΕΠΠΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Αθήνα, 7 Μαΐου 2009

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους κ. κ. Υπουργούς
α) Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης &
Αποκέντρωσης
β) Περιβάλλοντος, Χωροταξίας & Δημοσίων
Έργων
γ) Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης


Θέμα: «Κακή διαχείριση των απορριμμάτων στο Νομό Αρκαδίας»

Και στο παρελθόν έχω αναφερθεί στην κακή διαχείριση των απορριμμάτων στο Νομό Αρκαδίας. Ήδη από τις Απαντήσεις που έχω λάβει (64216/22.12.2004 Υπουργείου Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης, 1460Β/24.12.2004 Υπουργείου Περιβάλλοντος, Χωροταξίας & Δημοσίων Έργων και 125660/22.12.2004 Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής) διαφάνηκε η αδυναμία επίλυσης αυτού του τόσο σημαντικού προβλήματος που ταλανίζει τους συμπολίτες μας. Τα προτεινόμενα μέτρα διακοπής της λειτουργίας των χώρων ανεξέλεγκτης διάθεσης αποβλήτων αποδείχθηκαν στην πράξη ανεπαρκή και αναποτελεσματικά. Δεδομένου ότι όσο περνάει ο καιρός και το πρόβλημα παραμένει άλυτο, θα παίρνει όλο και πιο οξύτερη μορφή,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Ποιος είναι ο σχεδιασμός και ποια είναι τα μέτρα που προτίθενται να λάβουν, ώστε να δοθεί αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα της κακής διαχείρισης των απορριμμάτων στο Νομό Αρκαδίας;


Ο Ερωτών Βουλευτής
Δημήτρης Π. Ρέππας

 

 

 
Αρκαδικός τύπος
Κυκλοφόρησε το νέο φύλλο της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" πλούσιο σε ύλη με ειδήσεις, νέα, ρεπορτάζ, αθλητικά...
Περισσότερα >>>> http://arkadiko.blogspot.com

 

 

 
Νέα Αστέρα
Η τελευταία προπόνηση της εβδομάδας

Η τελευταία προπόνηση της εβδομάδας έγινε σήμερα το απόγευμα για τον Αστέρα, αφού μετά την αναβολή του φιλικού παιχνιδιού με τον Πανιώνιο, ο Νίκος Κωστένογλου συνέχισε το προπονητικό πρόγραμμα, ενώ έδωσε δύο μέρες ρεπό στους ποδοσφαιριστές της ομάδας ανανεώνοντας το ραντεβού μαζί τους για την Δευτέρα το απόγευμα.

Την Πέμπτη 14 Μαΐου εξ άλλου, ο Αστέρας θα παίξει φιλικό στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου (17.30) με τον Ατρόμητο. Οι προπονήσεις για την φετινή αγωνιστική περίοδο θα ολοκληρωθούν την προσεχή Παρασκευή 15 Μαΐου.

Τέλος, η Μπλάκμπερν προσκάλεσε το νεαρό τερματοφύλακα του Αστέρα Νίκο Γιαννακόπουλο για να προπονηθεί μία εβδομάδα στις εγκαταστάσεις του αγγλικού συλλόγου.

Δύο φιλικά παιχνίδια οι νέοι

Δύο φιλικά παιχνίδια θα δώσει, την Κυριακή 10 Μαΐου και την Τετάρτη 13 Μαΐου η ομάδα νέων του Αστέρα. Την Κυριακή θα υποδεχθεί την ομάδα των Βρασιών στις 5 μ.μ. ενώ την Τετάρτη 13 Μαΐου θα αντιμετωπίσει στους Γαργαλιάνους τον Τέλλο Αγρα (6 μ.μ.)

 

 

 
Αφιέρωμα στη γιορτή της μητέρας
 «ΣΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ»

Θεόφωτη που νίκησες
στον χρόνο τους αιώνες
με χρέος μεσ’ τη μήτρα σου
να χτίζεις τους θνητούς

ευλογημένη ύπαρξη
που ορθώνεις τους πυλώνες
υπομονής κι αγάπης σου
που αγγίζουν ουρανούς

το χάδι σου τ΄ αέρινο
μερεύει τις αισθήσεις
σαν φευγαλέα μύηση
οικείωση ψυχής

στοργή, φροντίδα, ασφάλεια
στα νάματα βαπτίζεις
την παιδική λαχτάρα μας
μιας σίγουρης ζωής

η ύπαρξη σου απόδειξη
του υπέρλογου της Φύσης
για μένα, είσαι πολύτιμο
πετράδι της ψυχής

ομολογώ απελπίζομαι
στη σκέψη, μη μου λείψεις
μ΄ αφήνομαι στο σίγουρο
το σκάφος μιας ευχής...

Τάκης Ιωαννίδης
Αντιπρόεδρος Διεθνούς Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και Καλλιτεχνών

5 Μαΐου 2009

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα