Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 8-4-2009

 

 

 

 
Ερώτηση Ρέππα για αποζημίωση αγροτών
Ο Βουλευτής Αρκαδίας, Δημήτρης Π. Ρέππας, κατέθεσε την παρακάτω Ερώτηση στη Βουλή προς τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ζητώντας την επιπρόσθετη και κατ' εξαίρεση αποζημίωση των πληγέντων καλλιεργητών Μηλοειδών, Αχλαδιών και Κερασιών.:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Π.ΡΕΠΠΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Αθήνα 7 Απριλίου 2009
ερώτηση
Προς τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Θέμα: «Μείωση των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ Τρίπολης»

Τη χρονιά που πέρασε προξενήθηκαν μεγάλες ζημιές στις δενδροειδείς καλλιέργειες των Μηλοειδών, Αχλαδιών και Κερασιών στην περιοχή του Δήμου Τεγέας. Ειδικά όσον αφορά τα Μηλοειηδή «Ντελίσιους — Πιλαφά», η καταστροφή ήταν σχεδόν ολοκληρωτική. Εντούτοις ο ΕΛΓΑ Τρίπολης ανακοίνωσε, χωρίς ιδιαίτερη αιτιολογία, τον περιορισμό των αποζημιώσεων, πράγμα το οποίο σημαίνει μια δραματική μείωση του αγροτικού εισοδήματος πολλών μικροκαλλιεργητών. Πέραν τούτου αποκλείστηκαν, αυθαίρετα, από τις αντίστοιχες αποζημιώσεις, σύμφωνα με νέα απόφαση του ΕΛΓΑ Τρίπολης, οι καλλιέργειες των Βυσσινιών.

Δεδομένης της κακής συγκυρίας καθίσταται επιτακτική μια επιπρόσθετη και κατ' εξαίρεση αποζημίωση, φυσικά μετά από επιτόπια αυτοψία των εκτιμητών γεωπόνων, ώστε να αποτραπούν περαιτέρω αδικίες και διακρίσεις.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεται να παρέμβει ώστε να επανεξεταστούν και να τροποποιηθούν οι ανωτέρω αναφερόμενες αποφάσεις του ΕΛΓΑ Τρίπολης προς όφελος και ενίσχυση των πληγέντων μικροκαλλιεργητών του Δήμου Τεγέας;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Δημήτρης Π. Ρέππας

 

 

 
Ερώτηση Ψαριανού για υδροβιότοπο «Μπαταρόλα»
ΘΕΜΑ: Τι γίνεται στον υδροβιότοπο «Μπαταρόλα»;
... Πέρα από την οικολογική κακοποίηση που υφίσταται ο υδροβιότοπος «Μπαταρόλα», του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, και έχουμε επισημάνει με ερώτηση στο ΥΠΕΧΩΔΕ, το πρόβλημα έχει και άλλες διαστάσεις.

Τη δεκαετία του 1930, τμήμα αυτού του χώρου έκτασης 450 στρεμμάτων, πωλήθηκε από το Δημόσιο σε ιδιώτες. Οι φερόμενοι ως ιδιοκτήτες προχώρησαν σε παρεμβάσεις αλλαγής χρήσης γης χωρίς αδειοδότηση, σε έκταση πλέον των 700 στρεμμάτων και διεκδικούν πέραν των 450, που τους πωλήθηκαν, πάνω από 200 επιπλέον στρέμματα.
Επιπλέον, η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου της Αρκαδίας καθόρισε τον αιγιαλό στην περιοχή, που αφορά αυτούς, σε 5 μέτρα και στην υπόλοιπη περιοχή στα 67,5 μέτρα! Ένα άλλο σημείο είναι ότι ο ποταμός Τάνος έχει κοίτη πλάτους 50-100 μέτρα και στην εκβολή (περιοχή που διεκδικούν) έχει περιοριστεί στα 10-12 μέτρα! Περισσότερα...

 

 

 
Ερώτηση Ρέππα για το Τριανταφυλλίδειο Κτήμα
Ο Βουλευτής Αρκαδίας, Δημήτρης Π. Ρέππας, κατέθεσε την παρακάτω Ερώτηση στη Βουλή, προς τους κ. κ. Υπουργούς Οικονομίας & Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την αδικαιολόγητη ερημοποίηση των καλλιεργήσιμων εκτάσεων του Τριανταφυλλίδειου Κτήματος στη Βυτίνα.:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Π. ΡΕΠΠΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Αθήνα, 7 Απριλίου 2009
ερώτηση
Προς τους κ. κ. Υπουργούς
α) Οικονομίας & Οικονομικών και
β) Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Θέμα: «Τριανταφυλλίδειο Κτήμα»

Το 2000, το Υπουργείο Γεωργίας συγκρότησε γνωμοδοτική επιτροπή για την αξιοποίηση του Τριανταφυλλίδειου Κτήματος στη Βυτίνα. Ως γνωστόν, το Κτήμα είναι κληροδότημα του μεγάλου ευεργέτη Π. Τριανταφυλλίδη, διοικείται από το Υπουργείο Γεωργίας και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Οικονομικών.

Η ανωτέρω γνωμοδοτική επιτροπή υπέβαλε τις προτάσεις της τον Αύγουστο του 2004 που αφορούσαν τόσο τις κτιριακές εγκαταστάσεις όσο και τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Ως προς τις μεν πρώτες, εκπονήθηκε μελέτη συντήρησης και το έργο εκτελείται. Αντίθετα, έχουν αφεθεί στην τύχη τους οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις του Κτήματος (150 στρέμματα).

Το παράδοξο είναι ότι υπάρχουν αδιάθετα περίπου έξι εκατομμύρια ευρώ από το κληροδότημα Τριανταφυλλίδη για λογαριασμό του Κτήματος και, ενώ κρίνονται αναγκαίες μια σειρά από εργασίες συντήρησης και εξωραϊσμού των καλλιεργήσιμων εκτάσεων, η αρμόδια διεύθυνση
κληροδοτημάτων του Υπουργείου Οικονομικών κωφεύει στα αιτήματα τόσο της τοπικής αυτοδιοίκησης όσο και άλλων τοπικών φορέων.

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθενται να παρέμβουν ώστε να αποτραπεί η αδικαιολόγητη ερημοποίηση των καλλιεργήσιμων εκτάσεων του Τριανταφυλλίδειου Κτήματος και να καταστεί τούτο ξανά το «κόσμημα» της περιοχής;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Δημήτρης Π. Ρέππας

 

 

 
Βραβείο Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης
Την Δευτέρα 09/03/09 η Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας δια του εκπροσώπου της και παρόντων στελεχών της κυβέρνησης, του Στρατού, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αναγνωρίζοντας το έργο του Εθελοντισμού βράβευσε πρώτη την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης. Το παράρτημα Αρκαδίας εκπροσώπησε ο υπεύθυνος Ραδιοτηλεπικοινωνιών και εκπαιδευτής της ομάδας κύριος Παναγιώτης Πούλος. Άλλη μια διάκριση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης που αν μη τι άλλο τους δίνει ένα ακόμη έναυσμα να ανεβάσουν τον πήχη της ανιδιοτελούς προσφοράς προς τον συνάνθρωπο ακόμη πιο ψηλά.

 

 

 

 
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΣΕ ΓΟΡΤΥΝΙΟ ΛΕΥΚΟΧΩΡΙΤΗ
H HWAAC (HIGH WORLD ACADEMY OF ARTS AND CULTURE - ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ) στις 27 Δεκεμβρίου 2008, στην Hall of Natural Academy of HWAAC, στην πρωτεύσουα της Νότιας Κορέας Σεoύλ απένειμε τα ετήσια Παγκόσμια βραβεία,
1) Corea Literary Prize
2) Hanchon Culture Prize
3) Hon. Doctorate of Litt. D.
4) Poet Laureate-Ship

Κατά την διάρκεια της τελετής ο Πρόεδρος της HWAAC Dr Baek Han Yi απένειμε βραβεία και τους Έλληνες λογοτέχνες,

Α) Την Δρ Χρυσούλα Βαρβέρη Βάρρα, Ακαδημαϊκό Τιβερίνας της Ρώμης, Πρόεδρο της Διεθνούς Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και Καλλιτεχνών,
με το Βραβείο, " Poet Laureate-Ship " (Δαφνοστεφής Ποιήτρια),
συνοδευόμενο από μεγάλου μεγέθους μεταξωτό λευκό ύφασμα με παράσταση που έφερε τα χρώματα της Ελληνικής σημαίας, δάφνινο στεφάνι και μετάλλιο, αφιερωμένο στην Αρχαία Ολυμπία.
Επίσης η κ Χρυσούλα Βαρβέρη Βάρρα, διορίσθηκε Αντιπρόεδρος/Σύμβουλος στον Διοικητικό Συμβούλιο του διεθνούς λογοτεχνικού περιοδικού των λογοτεχνών της Κορεάς, "THE MOON LIGHT OF COREA", στο οποίο προεδρεύει ο Dr Baek Han Yi (τα Επίκαιρα παρουσίασαν συνέντευξή του στον Τάκη Ιωαννίδη στο παρελθόν).

Β) Στον Τάκη Ιωαννίδη απο το ΛΕΥΚΟΧΩΡΙ, Αντιπρόεδρο της Διεθνούς Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και Καλλιτεχνών
το Βραβείο " Corea Literary Prize " (βραβείο λογοτεχνίας 2008 ).
Επίσης ο Τάκης Ιωαννίδης διορίστηκε Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του διεθνούς λογοτεχνικού περιοδικού των λογοτεχνών της Κορεάς,
"THE MOON LIGHT OF COREA". Δοκίμια και ποιήματα στην Αγγική και Κορεατικό γλώσσα του Τάκη Ιωαννίδη, δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό, καθ΄ όλο το έτος 2008.

Αμφότερα τα βραβεία των Ελλήνων λογοτεχνών συνοδεύτηκαν από έγγραφα πιστοποιητικά του Υπουργείου Πολιτισμού/Αθλητισμού&Τουρισμού της Κορέας και του Δημάρχου της πόλεως της Σεούλ.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα