Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 7-5-2009

 

 

 

 
Ποδηλατοδρομία και στην Τρίπολη
ΚΑΛΕΣΜΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Τα ποδήλατα ζητούν ανθρώπινες πόλεις.

Στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής 10 Μαΐου, σε όλη την Ελλάδα, και στην Τρίπολη, τα ποδήλατα θα κατέβουν στους δρόμους, οι ποδηλάτες και ποδηλάτισσες θα διεκδικήσουν ανθρώπινο αστικό περιβάλλον.

Ζητάμε ασφαλείς ποδηλατοδρόμους, ελεύθερα πεζοδρόμια, σύγχρονες μαζικές μεταφορές. Θέλουμε πόλεις που να έχουν επίκεντρο τον άνθρωπο, όχι το αυτοκίνητο.

ΚΑΛΟΥΜΕ κάθε συμπολίτη μας ανεξαρτήτου ηλικίας, κάθε μητέρα με μικρά παιδιά, κάθε άτομο με ειδικές ανάγκες, να πάρει μέρος στην Ποδηλατοδρομία, η οποία θα ξεκινήσει από την Πλατεία Άρεως (μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο)
την Κυριακή 10 Μαϊου και ώρα 12 το μεσημέρι.

Οι φορείς

Σύλλογος Ατόμων με αναπηρία Ν. Αρκαδίας
Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας
Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας
Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Τρίπολης «Ο ΕΡΜΗΣ»
Φιλοτεχνικός Όμιλος Τρίπολης
Παναθλητικός Όμιλος Τρίπολης (Τμήμα Ποδηλασίας)
Α.Ε.Κ Τρίπολης (Τμήμα Ποδηλασίας)
Σύλλογος Φίλων Σιδηροδρόμου Αρκαδίας
Ένωση Γονέων Δήμου Τρίπολης
Ένωση Ενεργών Πολιτών - Παράρτημα Ν. Αρκαδίας
Τρίπολη - Ανθρώπινη Πόλη (Δημοτική Κίνηση)
Τρίπολη - Νέα Εποχή (Δημοτική Κίνηση)

 


 
Παρουσίαση βιβλίου "Εισαγωγή στο Μύθο. Μυθική Αρκαδία και πραγματικότητα"
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αποστράτων Αξιωματικών Σωμάτων Ασφαλείας και οι Εκδόσεις ΔΕΔΕΜΑΔΗ διοργανώνουν εκδηλώσεις, στην Τρίπολη και στην Αθήνα, για την παρουσίαση του βιβλίου του έ.ά. Υποστρατήγου - Δικηγόρου Τάσσου Χρ. ΜΠΡΟΥΣΑΛΗ
"Εισαγωγή στο Μύθο, Μυθική Αρκαδία και πραγματικότητα", σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ
Αμφιθέατρο Πνευματικού Κέντρου Δήμου Τριπόλεως, στις 8 Μαΐου 2009, ημέρα Παρασκευή, ώρα 7 μ.μ.

Χαιρετισμοί:
Νίκος Κουτρουμπής. Πρόεδρος της Π.Ο.Α.Α.Σ.Α., ταξίαρχος Χωροφυλακής έ.ά., πτυχιούχος Δημοσ. Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημοσιολόγος, Συγγραφέας.
Κώστας Π. Χρονόπουλος, Πρόεδρος της Ενώσεως συνταξιούχων εφέδρων και παθόντων ανδρών Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αρκαδίας, αντιστράτηγος ΕΑ.ΑΣ. ε.α., πτυχιούχος Νομικής Σχολής τού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ομιλητές:
Μαρία Σιώρα, Φιλόλογος στο 3ο Γενικό Λύκειο Τρίπολης.
Αλέξανδρος Σακίπης, οικονομολόγος. Ορκωτός Ελεγκτής Λογιστής.

Την εκδήλωση συντονίζει η Μαρίνα Γεωργ. Καρλή, Φοιτήτρια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Αμφιθέατρο Πολεμικού Μουσείου, οδός Β. Σοφίας, στις 20 Μαΐου 2009, ημέρα Τετάρτη, ώρα 7 μ.μ.

Χαιρετισμοί:
Νίκος Κουτρουμπής. Πρόεδρος της Π.Ο.Α.Α.Σ.Α., ταξίαρχος Χωροφυλακής έ.ά., πτυχιούχος Δημοσ. Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημοσιολόγος, Συγγραφέας.
Χρήστος Ρέππας. υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ.. Συγγραφέας, Εκδότης.

Ομιλητές:
Σαράντος Ι. Καργάκος, Ιστορικός, Συγγραφέας.
Ρίτσα Μασούρα, Δημοσιογράφος, αρθρογράφος εφημ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ( Εργάστηκε επί 15ετια στο δελτίο ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης, πτυχιούχος Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών).

Αποσπάσματα διαβάζει ο γνωστός ηθοποιός, και Παρθενιώτης στην καταγωγή, Γιώργος Γεωγλερής.

Την εκδήλωση συντονίζει η Μαρία Π. Γεωργακοπούλου, οικονομολόγος.

 

 

 
Εορτασμός των Εθνικών αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης
Με το άρθρο 4 παρ. 1 του Ν.2073/99 καθιερώνεται η 9η Μαΐου, ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ως ημέρα Πανελλαδικού Εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του Ναζισμού και του Φασισμού, προκειμένου να αποδοθεί εμπράκτως η οφειλόμενη από το έθνος τιμή απέναντι στους νεκρούς αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης (1941-44), οι οποίοι αγωνίστηκαν εναντίον των στρατευμάτων κατοχής του 'Αξονος, όπως, επίσης, και απέναντι στα αθώα θύματα της περιόδου αυτής.

Φέτος, ο εορτασμός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 9 Μαΐου σύμφωνα με το πρόγραμμα:

α. Γενικός σημαιοστολισμός από της ογδόης πρωινής ώρας, μέχρι της δύσης του ηλίου της 9ης Μαΐου 2009.
β. Φωταγώγηση από τη δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου 2009 μέχρι τις πρωινές ώρες της 10ης Μαΐου 2009 όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, της Περιφέρειας, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης του Δημοτικού Καταστήματος Τρίπολης των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, των Τραπεζών και Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας καθώς και των οδών, Πλατειών, Αρχαιολογικών Χώρων και Μνημείων της Τρίπολης.

Ώρα 10.00: Τέλεση επίσημης δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.

Ώρα 10.30: Συγκέντρωση των επισήμων και του Λαού της Πόλης στο χώρο του Μνημείου των Αρχιερέων και Προκρίτων, όπου θα γίνει έπαρση της σημαίας -επιμνημόσυνη δέηση - κατάθεση στεφάνων από τη Γενική Γραμματέα Περιφέρειας Πελοποννήσου, τον Νομάρχη Αρκαδίας, τον Διοικητή της IV Μεραρχίας Πεζικού, τον Δήμαρχο Τρίπολης τα κόμματα, τους εκπροσώπους των Αντιστασιακών Οργανώσεων, τις Πολιτικές Νεολαίες, καθώς και όποιον εκπρόσωπο Νομικού Προσώπου ή άλλου φορέα επιθυμεί να τιμήσει την Εορτή αυτή. Σιγή ενός λεπτού στη Μνήμη των Ενδόξων Νεκρών - Εθνικός Ύμνος.

 

 

 
Ερώτηση... για τη δημιουργία μονάδας δεματοποίησης
Ερώτηση – Παρέμβαση του Δ. Παπαδημούλη στην Επιτροπή για δημιουργία μονάδας δεματοποίησης και αποθήκευσης αστικών αποβλήτων στο Δήμο Τρίπολης.

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δ. Παπαδημούλης με ερώτηση- παρέμβαση φέρνει στην Επιτροπή το θέμα της δεματοποίησης και αποθήκευσης των αστικών αποβλήτων.

Πιο συγκεκριμένα η ερώτηση έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με επίσημα έγγραφα του ελληνικού Υπουργείου Εσωτερικών, η Περιφέρεια Πελοποννήσου αποφάσισε με την υπ' αριθμό 3051/19.12.2008 πράξη «τη δημιουργία μονάδας δεματοποίησης συμπιεσμένων μη επικίνδυνων αστικών απορριμμάτων και προσωρινής αποθήκευσης αυτών» στο Δήμο Τρίπολης του Νομού Αρκαδίας. Πιο συγκεκριμένα, η περιοχή που επιλέχθηκε είναι μια έκταση 50 στρεμμάτων δασικού χαρακτήρα στη θέση Αη Γιάννης της περιοχής του τοπικού διαμερίσματος Παλλαντίου του Δήμου Τρίπολης. Σύμφωνα με την αρχαιολογική υπηρεσία και το Επιμελητήριο Βιωσιμότητας, η επιλεγείσα θέση δεν είναι κατάλληλη, διότι είναι αρχαιολογικός χώρος και πολύ κοντά σε αυτή βρίσκεται η λίμνη Τάκα, προστατευόμενη περιοχή του δικτύου Natura και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος μόλυνσης των υδάτων.

Είναι η Επιτροπή ενήμερη για τη χωροθέτηση μονάδας δεματοποίησης και αποθήκευσης απορριμμάτων στο χώρο αυτό;
Έχει ενημερωθεί σχετικά με την έγκριση σχετικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων;

Είναι σύμφωνη με την κοινοτική νομοθεσία για τα απόβλητα η προτεινόμενη μέθοδος δεματοποίησης και η προσωρινή αποθήκευση των αποβλήτων για διάρκεια 5-10 ετών;».

7/5/2009 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

 

 

 
Αποτελέσματα εκλογών των καθηγητών
Τα αποτελέσματα των σημερινών αρχαιρεσιών για την ανάδειξη αντιπροσώπων για το 14ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ έχουν ως εξής:

ΠΑΣΚ: 200 ψήφοι, 2 έδρες
ΔΑΚΕ: 182 ψήφοι, 2 έδρες
Σύνδεσμος : 75 ψήφοι, 1 έδρα
Αγ. Συσπείρωση: 70 ψήφοι

Λευκά/Άκυρα: 21

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα