Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 6-5-2009

 

 

 

 
Ο Πολιτισμός στο ΕΣΠΑ 2007 - 2013
Το Περιφερειακό Ινστιτούτο Επιμόρφωσης (Π.ΙΝ.ΕΠ.) Πελοποννήσου του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.), διοργανώνει στις 11 και 12 Μαΐου 2009 στην Τρίπολη (Πνευματικό Κέντρο Δήμου) επιμορφωτική διημερίδα με τίτλο: «Ο Πολιτισμός στο ΕΣΠΑ 2007 – 2013».

Την έναρξη των εργασιών της διημερίδας θα κηρύξει τη Δευτέρα 11 Μαΐου στις 18:00 ο υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, ενώ την εναρκτήρια ομιλία θα πραγματοποιήσει ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Κ.Δ.Δ.Α – ΥΠ.ΕΣ. κ. Γεώργιος Βούτσινος.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Νικόλαος Αγγελόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Θεόδωρος Δραβίλλας, ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Εμμανουήλ Αλεξανδράκης, ο Νομάρχης Αρκαδίας κ. Δημήτριος Κωνσταντόπουλος, ο Δήμαρχος Τριπόλεως κ. Αλέξανδρος Κοτσιάνης και ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αρκαδίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κ. Γεώργιος Μπέζος.

Το επιμορφωτικό πρόγραμμα, το οποίο απευθύνεται σε στελέχη του υπουργείου Πολιτισμού και των εποπτευόμενων από αυτό φορέων, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων, αποσκοπεί στην ενημέρωση των υπαλλήλων για τις ευκαιρίες ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού, στο πλαίσιο της Τέταρτης Προγραμματικής Περιόδου 2007 – 2013.

 

 

 
Αποχή από κάθε διαδικασία της ΕΝΑΕ
ΚΙΝΗΜΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ στην ΕΝΑΕ
Αθήνα, 6-5-2009
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για θεσμική εκτροπή καταγγέλλει η παράταξη «Κίνημα Αυτοδιοίκησης στην ΕΝΑΕ» το προεδρείο της ΕΝΑΕ απέχοντας μέχρι τέλος Ιουνίου από κάθε διαδικασία της ΕΝΑΕ

Από κάθε θεσμική διαδικασία της ΕΝΑΕ μέχρι τα τέλη Ιουνίου, όπως συνεδριάσεις διοικητικού συμβουλίου, συνεδριάσεις επιμέρους επιτροπών, θεματικά συνέδρια κλπ αποφάσισαν να απέχουν τα μέλη της παράταξης «Κίνημα Αυτοδιοίκησης στην ΕΝΑΕ».

Σε επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της ΕΝΑΕ τα μέλη της παράταξης τονίζουν ότι αιτία της απόφασης αυτής είναι η απαράδεκτη όσο και προσβλητική στάση που τήρησε το Προεδρείο απέναντι στον θεσμό και στους πολίτες κατά τη διάρκεια των πρόσφατων κινητοποιήσεων των Νομαρχιών οπότε, που συνιστά θεσμική εκτροπή αφού, χωρίς να δοθεί καμία ουσιαστική δέσμευση από την Κυβέρνηση και χωρίς να λυθούν τα κορυφαία θεσμικά, οικονομικά και λειτουργικά προβλήματα των Νομαρχιών, το Προεδρείο ανέκρουσε πρύμναν αποφασίζοντας κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή να εισηγηθεί την αναστολή τους.

Με τον τρόπο αυτό, όπως επισημαίνεται στην επιστολή, η διοίκηση της ΕΝΑΕ :
• Αγνόησε και αδιαφόρησε για τις αποφάσεις που εξέδωσαν μαζικά το προηγούμενο χρονικό διάστημα τα Νομαρχιακά Συμβούλια όλης της χώρας, ενώνοντας ανεξαρτήτως κομματικών αποχρώσεων τις δυνάμεις τους, με στόχο να σταματήσει η εντεινόμενη υποβάθμιση και απαξίωση των Νομαρχιών από την Κυβέρνηση.
• Αποδείχθηκε ανίκανη να αξιοποιήσει προς όφελος του θεσμού την πρωτοφανή συσπείρωση των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων όλης της χώρας απέναντι στην Κεντρική Διοίκηση, μετατρέποντας το ανώτατο αντιπροσωπευτικό όργανο των νομαρχιών σε απροκάλυπτα χειραγωγούμενο και πειθήνιο όργανο της Κυβέρνησης.

Εκτός όμως των ανωτέρω το Προεδρείο υπέπεσε και σε ένα ακόμη ολίσθημα. Απεμπόλησε τη δυνατότητα που του δόθηκε ενώπιον της διαρκούς επιτροπής οικονομικών υποθέσεων της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα τέλη άδειας και μεταβίβασης οχημάτων να ζητήσει ρητά την απόσυρση των επίμαχων διατάξεων, ταυτιζόμενο ουσιαστικά με τις απόψεις της Κυβέρνησης περί αναπλήρωσης του πόρου. Ο Πρόεδρος μάλιστα της ΕΝΑΕ συνηγόρησε στο να μην δοθεί ο λόγος στον επικεφαλής της παράταξης Κίνημα Αυτοδιοίκησης στην ΕΝΑΕ, Νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα, ο οποίος ήταν παρών κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην παραπάνω συνεδρίαση της Βουλής, και αυτό παρά το γεγονός ότι είχε προσκληθεί από τον Πρόεδρο της Βουλής νωρίτερα το πρωί της ίδιας ημέρας όταν του επιδόθηκε το ψήφισμα διαμαρτυρίας των νομαρχιών.

Στην επιστολή τους τα μέλη της παράταξης αναφέρουν ακόμη, «ότι οι διασπαστικές κινήσεις της διοίκησης της ΕΝΑΕ μπορεί να μην εξυπηρέτησαν τους στόχους της, καθώς η κινητοποίηση των νομαρχιών υπήρξε η μεγαλύτερη από τη σύσταση της αιρετής νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, ωστόσο η θεσμική εκτροπή στην οποία υπέπεσε η διοίκηση με τις παλινωδίες της, δεν αναιρείται και δεν μπορεί να λησμονηθεί από κανέναν. Ως εκ τούτου και επειδή δεν είναι η πρώτη φορά και μάλλον δεν θα είναι και η τελευταία, που το προεδρείο της ΕΝΑΕ δρα όχι ως το συλλογικό όργανο των Νομαρχιών, αλλά ως μακρύ χέρι της Κυβέρνησης, η παράταξη «Κίνημα Αυτοδιοίκησης στην ΕΝΑΕ» σεβόμενη τον θεσμό και τους πολίτες αποφάσισε να απέχει από κάθε θεσμική διαδικασία της ΕΝΑΕ μέχρι τέλος Ιουνίου(συνεδριάσεις Δ.Σ., συνεδριάσεις επιμέρους επιτροπών, θεματικά συνέδρια κλπ)».

Τα μέλη της παράταξης με τη στάση τους αυτή καθιστούν σαφές ότι δεν πρόκειται να ακολουθήσουν το έκθετο προεδρείο της ΕΝΑΕ στον κατήφορο που έχει επιλέξει να ακολουθήσει και συνεχίζουν με όλες τους τις δυνάμεις τον αγώνα για μια σύγχρονη και ισχυρή νομαρχιακή αυτοδιοίκηση που θα μπορεί να παρέμβει αποφασιστικά στην κατεύθυνση της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Στην κατεύθυνση αυτή η παράταξη «Κίνημα Αυτοδιοίκησης στην ΕΝΑΕ» απαιτεί από την Κυβέρνηση :
- Την άμεση απόδοση των οφειλομένων για τη μεταφορά των μαθητών της περασμένης σχολικής χρονιάς και της τρέχουσας που σύμφωνα με την καταγραφή της ΕΝΑΕ ανέρχονται σε 280 εκ. €
- Την άμεση κάλυψη των αναγκών των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων για τη συντήρηση του οδικού δικτύου, αρμοδιότητα που μεταφέρθηκε αντισυνταγματικά στις νομαρχίες αφού δεν συνοδεύθηκε από τους αναγκαίους πόρους (άρθρο 102 του Συντάγματος)
- Την απόσυρση των διατάξεων με τους οποίους καταργούνται οι πολύτιμοι αυτοδιοικητικοί πόροι που προέρχονται από τα τέλη άδειας και μεταβίβασης οχημάτων
- Την άμεση στελέχωση των υπηρεσιών των Νομαρχιών με το προσωπικό που έχουν ανάγκη
- Την άμεση ψήφιση του νέου Κώδικα των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων που είναι βασικό εργαλείο για τη δουλειά μας και που έχει εγκρίνει εδώ και ενάμιση χρόνο η ΕΝΑΕ από το 12ο Τακτικό Συνέδριό μας στη Δράμα

Από το Γραφείο Τύπου

 

 

 
Νέα Δημητσάνας
Κυκλοφόρησε το νέο φύλλο της εφημερίδας "ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ" Περισσότερα...

 

 

 
ΜΕ ΟΚΤΩ ΑΘΛΗΤΕΣ Ο ΚΟΑΤ ΣΤΟ «8ο ΚΥΠΕΛΛΟ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ»
Με οκτώ (8) αθλητές ηλικίας οκτώ και εννέα ετών ο σύλλογός μας θα συμμετάσχει στην Αθήνα στις 10-5-2009 στη διοργάνωση «8ο κύπελλο Χαϊδαρίου». Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αθλητές ηλικίας οκτώ ετών συμμετέχουν πρώτη φορά σε αγώνες στην Αθήνα με τόσο μεγάλο συναγωνισμό.

ΟΚΤΩ ΕΤΩΝ
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ, ΚΟΚΚΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ, ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΖΩΗ, ΚΟΤΣΙΡΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΕΝΝΕΑ ΕΤΩΝ
ΚΑΝΑΤΑ ΓΕΩΡΓ.ΔΕΣΠΟΙΝ., ΣΙΨΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜ., ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡ.

Το Δ.Σ, τους εύχεται κάθε επιτυχία.

Για το Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Σωτηρόπουλος Γεώργιος Αγγελόπουλος Αθανάσιος

 

 

 
Νέα Αστέρα
Φιλική ήττα

Με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή του παρουσιάστηκε στο σημερινό φιλικό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου ο Αστέρας, όπου ο προπονητής της ομάδας Νίκος Κωστένογλου έδωσε χρόνο σε αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές από τα τμήματα υποδομής.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε με 2-0 χάρη στα γκολ που σημείωσαν οι Παρόντι (27’) και ένας νεαρός υπό δοκιμή ποδοσφαιριστής (53’).

Για τον Αστέρα χρησιμοποιήθηκαν οι: Μητσέας, Εστέβες, Φαμπέτα, Ουριμπάρι, Μαρσελάο, Μπαστία, Μιλάνο, Έντερ, Ζεάν Κάρλος, Ζίου, Τσέζαρεκ, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο χρησιμοποιήθηκαν και οι Σεντεμέντες, Λαζαρίδης, Λαδάκης, Πετρόπουλος, Ντεκίδης, Μίχας, Καπόγιαννης, Καούνος, Γεωργίου, αλλά και τρεις ξένοι ποδοσφαιριστές που δοκιμάστηκαν.

Για τον Ολυμπιακό Βόλου χρησιμοποιήθηκαν από τον Σάκη Τσιώλη, οι Κολίτσι, Στεφανής, Κοντέων, Λιόλιο, Ραμοντίνι, Αλβάρεζ, Ιακωβάκης, Χανιώτης και αρκετοί Γάλλοι ποδοσφαιριστές που είναι υπό δοκιμή.

- Με τον Ολυμπιακό Βόλου έπαιξε και ο πρώην ποδοσφαιριστής του Αστέρα Λάμπρος Χανιώτης, που είχε φορέσει την φανέλα της ομάδας την αγωνιστική περίοδο 2003-2004.
- Οι προπονήσεις του Αστέρα θα συνεχιστούν αύριο το απόγευμα (6 μ.μ.), ενώ την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί το φιλικό με τον Πανιώνιο στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Κορωπίου.

Τεσσάρα από τους νέους

Σε φιλικό παιχνίδι που έγινε σήμερα στο βοηθητικό γήπεδο του Αστέρα, η ομάδα νέων του Αστέρα παρά τη καταρρακτώδης βροχή που έπεφτε σε όλη την διάρκεια του αγώνα, απέδωσε όμορφο ποδόσφαιρο και κέρδισε τον Ισθμιακό με 4-0 χάρη στα γκολ που σημείωσαν οι Μέλλος (40’), Ντούλιας (55’), Μπόγας (80’ 85’).

Ο Αποστολίδης κέρδισε τον Αργυρόπουλο

Η ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους Μεσογειακούς Αγώνες της Ιταλίας νίκησε 1-0 την Εθνική Νέων, σε φιλικό αγώνα προετοιμασίας στις Αθλητικές Εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά.
Το τέρμα που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε με χτύπημα πέναλτι ο Μιχάλης Παυλής. Έτσι, ο Γαβριήλ Αποστολίδης νίκησε τον Λεωνίδα Αργυρόπουλο, καθώς οι δύο παίκτες του Αστέρα βρέθηκαν αντιμέτωποι στο δεύτερο ημίχρονο.
Μεσογειακή Ομάδα (α΄ ημίχρονο): Μπαμπανιώτης, Μπαρμπούδης, Μπέρτος, Κύργιας, Μπουτζίκος, Α. Παπαδόπουλος, Ασλανίδης, Ψιάνος, Παυλής, Φακίνος, Καρλόπουλος
(β΄ ημίχρονο): Ανδρούτσος, Μπέρτος, Πηγιάκης, Πυθαρούλης, Αναστασόπουλος, Κουλίδης, Γ. Παπαδόπουλος, Χατζηανδρέου, Γιόνδης, Χασάνογλου, Αποστολίδης
Εθνική Νέων: Μοσχονάς, Καλτσάς (68΄ Καρέλης), Σκόνδρας, Κάτσικας (70΄ Μανωλάς), Αυλωνίτης (46΄ Κ. Παπαδόπουλος), Παληγιώργος, Νικλητσιώτης (46΄ Αργυρόπουλος), Ανάκογλου (70΄ Βελέτης), Μαρουκάκης (75΄ Αστάρης), Γιάννου (46΄ Λουκίνας), Καραγκούνης (70΄ Γκούρτσας.

Έπαιξε με την εθνική νέων ο Αργυρόπουλος

Ισόπαλη 3-3 έληξε στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά η φιλική αναμέτρηση της Εθνικής Νέων και του Αγίου Δημητρίου. Με την εθνική ομάδα αγωνίστηκε και τα 90 λεπτά ο Λεωνίδας Αργυρόπουλος του Αστέρα Τρίπολης, ενώ σκόραραν για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα οι Καρέλης (5'), Γκούρτσας (55'), Κ. Παπαδόπουλος (77').

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα συνεχίζει την προετοιμασία του για την ενδιάμεση φάση (elite round) του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2009 (23-28/5/2008, Πορτογαλία) με το φιλικό της Τετάρτης 6/5/2009 (12:00, Αγιος Κοσμάς) απέναντι στην ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους Μεσογειακούς Αγώνες της Ιταλίας.

Εκεί θα υπάρχει και η… εσωτερική κόντρα του Αστέρα, αφού αντίπαλος του Λεωνίδα Αργυρόπουλου θα τεθεί ο Γαβριήλ Αποστολίδης.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα