Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 5-5-2009

 

 

 

 

 
Παρουσίαση βιβλίου του Εργατικού Κέντρου
Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας διοργανώνει εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου «ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ-80 ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΩΝΕΣ (1928-2008)» στο  Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης την Παρασκευή 8 Μαΐου 2009, στις 8 το Βράδυ.

Για το Βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Γιάννης Παναγόπουλος, Πρόεδρος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ
Κώστας Πουπάκης, Γενικός Γραμματέας της Διοίκησης της ΓΣΕΕ
Αλέκος Καλύβης, Μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ
Γιώργος Μαυρίκος, Βουλευτής του ΚΚΕ - Μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ
Γιώργος Κουκουλές, Ομότιμος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου
Γιώργος Ζαχαρόπουλος, Συγγραφέας του Βιβλίο

 

 

 
ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ Ι.Γ.Μ.Ε.
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΓΜΕ
TΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΦ. ΜΟΝΑΔΑΣ ΠΕΛ/ΣΟΥ
ΤΗΛ. 2710-225107, 226170 ΤΡΙΠΟΛΗ

Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΙΓΜΕ και η Τοπική Επιτροπή της Περιφερειακής Μονάδας Πελοποννήσου, διοργανώνουν Συνέντευξη Τύπου – Συζήτηση με θέμα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ Ι.Γ.Μ.Ε.» που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Μαΐου και ώρα 11.00 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας.

Οι εργαζόμενοι της Περιφερειακής Μονάδας Πελοποννήσου και γενικότερα του ΙΓΜΕ, αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια τη συστηματική υποβάθμιση του Ινστιτούτου από την Διοίκηση και το Υπουργείο Ανάπτυξης. Η πολιτική αυτή εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο της Κυβέρνησης, σ’ ότι αφορά την έρευνα με βάση το Νόμο 3653/08, σύμφωνα με τον οποίο προγραμματίζεται συρρίκνωση των ερευνητικών φορέων και ενίσχυση του ρόλου του Σ.Ε.Β. στην έρευνα.

Σε ότι αφορά την Περιφερειακή Μονάδα Πελοποννήσου, η υποβάθμιση εκφράζεται με τη συνεχή μείωση του προσωπικού της και τη μη ανανέωσή του.

Στα 30 και πλέον χρόνια λειτουργίας της, η προσφορά της σ’ όλους τους τομείς έρευνας, του ορυκτού πλούτου, των υπογείων νερών, της προστασίας του περιβάλλοντος κ.λ.π. είναι σημαντική.

Για να συνεχιστεί όμως η θετική πορεία του Ινστιτούτου στο μέλλον και της Περιφερειακής Μονάδας Πελοποννήσου, θα πρέπει να ενισχυθεί άμεσα με την κάλυψη των αναγκαίων θέσεων επιστημονικού και τεχνικού προσωπικού για:

- Να εκπληρώσει το θεσμικό της ρόλο ως επίσημου συμβούλου της Περιφέρειας στις γεωεπιστήμες
- Να διατηρήσει την άμεση επαφή με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ν. Αυτοδιοικήσεις, οι Δήμοι και λοιποί φορείς της Περιφέρειας
- Να αποτελέσει βασικό μοχλό στην Περιφερειακή Ανάπτυξη
- Να ανταποκριθεί στην έρευνα που αφορά τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες
- Να συμβάλλει στην ορθολογική διαχείριση των ερευνητικών πόρων με την μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνας.

Η Τ.Ε. της Π.Μ.Π.

 

 

 
Ελαιοτεχνία 2009
8-10 Μαΐου 2009, αίθουσα Ξιφασκίας στο Ολυμπιακό Συγκρότημα Ελληνικού, 10π.μ.-8.00 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη.

Στην Ελλάδα, τρίτη ελαιοπαραγωγό χώρα στον κόσμο και κομβικό σημείο για τα Βαλκάνια και τις χώρες της Μέσης Ανατολής, δεν διοργανώνεται μέχρι σήμερα καμία κλαδική έκθεση για τον ελαιοκομικό τομέα. Έναν τομέα που απασχολεί και ενδιαφέρει περισσότερες από 1.000.000 επαγγελματίες, ελαιοπαραγωγούς, ελαιοτριβείς, εμπόρούς κλπ και συμβάλλει σημαντικά στην εθνική μας οικονομία. Το κενό αυτό έρχεται να καλύψει η κλαδική έκθεση Ελαιοτεχνία, την οποία διοργανώνει η εταιρία Compass expo ΕΠΕ.

Η εξειδικευμένη έκθεση για:

Την παραγωγή, την προώθηση
Τη μεταποίηση, τη διανομή
Την τυποποίηση, την κατανάλωση
Το εμπόριο, τη γαστρονομία
Τις εξαγωγές, τη μαζική εστίαση
Την τεχνολογία, την πιστοποίηση
Τον μηχανολογικό εξοπλισμό
.......του ελαιολάδου και της ελιάς.

Στόχοι της Διεθνούς έκθεσης Ελαιοτεχνία 2009 είναι:

Η πληρέστερη ενημέρωση οποιουδήποτε ανά τον κόσμο που ενδιαφέρεται για τον κλάδο της παραγωγής και επεξεργασίας ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς.
Η ανάδειξη νέων προϊόντων.
Η διαμόρφωση νέων επιχειρηματικών σχέσεων.
Η ενδυνάμωση του ενδιαφέροντος από αγοραστές και αντιπροσώπους.
Η επίτευξη αποδοτικών συμφωνιών εντός και εκτός Ελλάδας.
Η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ επιχειρήσεων και εμπόρων.
Η τόνωση της ανταγωνιστικότητας.
Έχει σχεδιασθεί με σκοπό να αποτελεί το ετήσιο γεγονός του τομέα:

Δίνει την ευκαιρία προβολής των προϊόντων όλων των επιχειρήσεων και των συνεταιριστικών οργανώσεων.
συγκεντρώνει την προσφορά και την ζήτηση για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του τομέα.
Δίνει την ευκαιρία σε όλους τους ενδιαφερόμενους να ενημερωθούν γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον απαραίτητο μηχανολογικό εξοπλισμό (ελαιουργείων, τυποποιητικών επιχειρήσεων κλπ), το φυτωριακό υλικό, τα υλικά συσκευασίας, τα επώνυμα τυποποιημένα ελαιόλαδα, τα εργαστήρια αναλύσεων, κ.λπ.
Επιδιώκει να φέρει σε επαφή τους έλληνες τυποποιητές-εξαγωγείς με τα κανάλια διανομής και διάθεσης στο εξωτερικό.
Δίνει την ευκαιρία στους συλλογικούς φορείς να προβάλλουν τις δραστηριότητες και το έργο τους.
Παρουσιάζει σε έναν ενιαίο χώρο τα πάντα γύρω από το ελαιόλαδο και την επιτραπέζια ελιά.
Στην έκθεση θα συμμετάσχουν:

Τυποποιητές ελαιολάδου και ελιάς, εξαγωγείς τελικού προϊόντος
Εργαστήρια και όργανα ποιοτικού ελέγχου, Πιστοποίηση κατά πρότυπα iso και haccp
Μηχανήματα επεξεργασίας και τυποποίησης ελαιολάδου
Μηχανήματα επεξεργασίας και τυποποίησης ελιάς
Αντλίες, Κινητήρες, Δεξαμενές, Βαρέλια, Ανοξείδωτες κατασκευές, Λευκοσιδηρουργία
Φυτώρια, Ελαιόδιχτα, Ελαιοραβδιστικά, Γεωργικός εξοπλισμός και εξαρτήματα
Χάρτινη και γυάλινη συσκευασία, Μηχανήματα συσκευασίας, Ετικέτες
Υγιεινή χώρων, Είδη προστασίας εργαζομένων, Εξοπλισμός μεταφοράς
Δημόσιοι φορείς, Επαγγελματικές ενώσεις, Χρηματοδοτικοί φορείς, κ.ά.
Η έκθεση απευθύνεται:

Στους ελαιοπαραγωγούς και καλλιεργητές
Στους εκπροσώπους των συνεταιρισμών και των ενώσεών τους
Στους ελαιουργούς
Στους εκπροσώπους και τα στελέχη των τυποποιητικών επιχειρήσεων
Στους εμπόρους, διανομείς και λιανοπωλητές
Στους εξαγωγείς
Στους εισαγωγείς των αγορών – στόχων
Στους καταναλωτές


Περισσότερα: http://www.elaiotexnia.gr

 

 

 
Νέα Αστέρα
Αύριο το φιλικό με Ολυμπιακό Βόλου

Μετά από τρεις ημέρες ξεκούρασης οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα επέστρεψαν στις προπονήσεις της ομάδας την Δευτέρα, ενώ και σήμερα Τρίτη συνεχίστηκε το προπονητικό πρόγραμμα υπό την επίβλεψη του Νίκου Κωστένογλου.

Αύριο Τετάρτη εξ άλλου, ο Αστέρας θα δώσει φιλικό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου (5 μ.μ.) όπου ο προπονητής της ομάδας Νίκος Κωστένογλου θα δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες που έχει στη διάθεσή του.

Δύο ακόμα φιλικά παιχνίδια

Δύο ακόμα εκτός έδρας φιλικά παιχνίδια έχουν προγραμματιστεί για τον Αστέρα τις επόμενες ημέρες. Το πρώτο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Μαΐου (αντί για Σάββατο όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο) με τον Πανιώνιο στο γήπεδο Κορωπίου (17.00) και το δεύτερο την Πέμπτη 14 Μαΐου με τον Ατρόμητο στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου (17.30)

Ο Αργυρόπουλος στην εθνική ελπίδων

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής ελπίδων Νίκος Νιόπλιας ανακοίνωσε τα ονόματα των ποδοσφαιριστών που θα συμμετάσχουν στην αποστολή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος για τις προπονήσεις που θα γίνουν το διήμερο 11-12 Μαΐου και το φιλικό παιχνίδι με την Δόξα Δράμας στις 13 Μαΐου.

Μεταξύ των παικτών που κλήθηκαν συμπεριλαμβάνεται και ο Λεωνίδας Αργυρόπουλος του Αστέρα Τρίπολης, που συνεχίζει την διαδρομή του στις εθνικές ομάδες.

Το φιλικό παιχνίδι θα γίνει στα πλαίσια της καλύτερης δυνατής προετοιμασίας για την επίσημη αναμέτρηση της 6ης Ιουνίου με την Λιθουανία.

Σήμερα και αύριο εξ άλλου, ο Λεωνίδας Αργυρόπουλος θα συμμετέχει στα δύο φιλικά παιχνίδια της εθνικής νέων (στα πλαίσια της προετοιμασίας για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα γίνει στην Πορτογαλία 23-28 Μαΐου).

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει σήμερα τον Άγιο Δημήτριο και αύριο την ομάδα που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στους Μεσογειακούς αγώνες της Ιταλίας.

Σε αυτό το παιχνίδι θα υπάρξει και μία επιμέρους… κόντρα, μεταξύ Αργυρόπουλου (εθνική νέων), Αποστολίδη (μεσογειακή ομάδα), που αναδεικνύει σε επίπεδο εθνικών ομάδων την καλή δουλειά που γίνεται στον Αστέρα Τρίπολης.

Ο Αποστολίδης στη μεσογειακή ομάδα

Ο Γαβριήλ Αποστολίδης του Αστέρα Τρίπολης κλήθηκε από τον ομοσπονδιακό προπονητή Νίκο Νιόπλια για προπονήσεις με την εθνική ομάδα, που θα συμμετάσχει στους Μεσογειακούς αγώνες της Ιταλίας (Πεσκάρα 25 Ιουνίου-5 Ιουλίου).

Οι προπονήσεις του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ξεκίνησαν την Δευτέρα, συνεχίζονται σήμερα Τρίτη, ενώ αύριο Τετάρτη θα γίνει ένα φιλικό παιχνίδι με την εθνική νέων στις εγκαταστάσεις του Άγιου Κοσμά.

Τα φιλικά των ακαδημιών

Η παιδική ομάδα του Αστέρα αποδίδοντας όμορφο και ποιοτικό ποδόσφαιρο κέρδισε με 5-0 την αντίστοιχη ομάδα από την Ακαδημία Πατίστα της Καλαμάτας. Για την ομάδα του Αστέρα σκόραραν οι Κυριακάκος (2), Προύτζος, Μπέμπης και Δρόσος.

Αστέρας: Τσούκας, Κλαπής, Ψύλλας, Προύντζος, Γκίτζιας, Σβίγγος, Κατσαρός, Μάζης, Δρόσος, Κυριακάκος, Μπέμπης, ενώ έπαιξαν ακόμα και οι Δαγρές, Γκίκας, Μανδρώνης, Πετρόπουλος, Γεωργίου.

Στο αντίστοιχο παιχνίδι των παμπαίδων, ο Αστέρας κέρδισε με 3-2, οι ομάδες τζούνιορ αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1, ενώ η ομάδα των προτζούνιορ ηττήθηκε 2-4 από την ομάδα της Καλαμάτας.

Οι αγώνες των ακαδημιών παρουσίασαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς πολύς κόσμος παρακολούθησε τους αγώνες μιλώντας με τα πλέον κολακευτικά σχόλια για τις εγκαταστάσεις της ομάδας και την δουλειά που γίνεται στις υποδομές του συλλόγου.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα