Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 4-5-2009

 

 

 

 
Δήλωση Λυκουρέντζου κατά τη θεμελίωση του Μουσικού Σχολείου
Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος θεμελίωσε σήμερα το Μουσικό Σχολείο Τρίπολης. Στην τελετή της θεμελίωσης παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Νικόλαος Αγγελόπουλος, ο Νομάρχης Αρκαδίας κ. Δημήτριος Κωνσταντόπουλος, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Αλέξανδρος Κοτσιάνης, ο καθηγητής κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ο.Σ.Κ κ. Ευθύμιος Αλεξανδρής.

Μετά το πέρας της τελετής θεμελίωσης ο Υφυπουργός προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Συνεχίζουμε την πορεία μας με τις ποιοτικές προδιαγραφές τις οποίες προσδιορίσαμε στο ξεκίνημα της νέας διακυβέρνησης: τα έργα να είναι περισσότερα από τα λόγια. Υλοποιούμε μεθοδικά το πρόγραμμά μας, με συνέπεια και αυταπάρνηση. Τηρούμε τις δεσμεύσεις μας.
Θεμελιώσαμε σήμερα το δεύτερο μεγάλο έργο σχολικών υποδομών στην πόλη μας, το Μουσικό Σχολείο της Τρίπολης.

Ένα σχολικό συγκρότημα, σύγχρονο και πρότυπο, βιοκλιματικό και φιλικό στο περιβάλλον, κέντρο γραμμάτων και τεχνών, σπουδής και γνώσης της ελληνικής γλώσσας, της ιστορίας του πολιτισμού, της μουσικής, των νέων τεχνολογιών. Η δαπάνη κατασκευής και εξοπλισμού του νέου σχολικού συγκροτήματος ξεπερνά τα 6,5 εκατομμύρια ευρώ. Σημειώνω ότι το Αμφιθέατρο του μουσικού σχολείου θα αποτελεί έναν αυτόνομο χώρο πολιτισμού, εξοπλισμένο με οπτικοακουστικά συστήματα νέας τεχνολογίας, ικανός να φιλοξενεί και να προσφέρει στην τοπική κοινωνία εκδηλώσεις πολιτισμού υψηλών απαιτήσεων και προδιαγραφών.

Εύχομαι στη νέα γενιά της πόλης μας να κατατάξει την καλλιτεχνική παιδεία στις προτεραιότητές της, την τέχνη της μουσικής στα ενδιαφέροντα της, το σχολείο ως τόπο των σπουδών της».

 

 
Ερώτηση βουλευτών για το αρδευτικό έργο Κανδήλας
Ο Βουλευτής Αρκαδίας, Δημήτρης Π. Ρέππας, κατέθεσε μαζί με άλλους πέντε Βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ., την παρακάτω Ερώτηση στη Βουλή προς τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για την απαράδεκτη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του αρδευτικού έργου της Κανδήλας.

Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ
ΕΡΩΤΗΣΗ και ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
Προς τον Υπουργό
Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

ΘΕΜΑ: «Απαράδεκτη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του αρδευτικού έργου της Κανδήλας»

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στους γεωργούς και κτηνοτρόφους της περιοχής Κανδήλας του Ν. Αρκαδίας, λόγω της μεγάλης καθυστέρησης που παρατηρείται στην ολοκλήρωση του αρδευτικού έργου της περιοχής, που είναι ζωτικής σημασίας για την επαγγελματική τους επιβίωση.

Οι αγρότες αισθάνονται πλήρως απογοητευμένοι, παρατηρώντας ένα έργο που έχει ενταχθεί στο Γ' ΚΠΣ να μετατρέπεται, με ευθύνη της κυβέρνησης και του Υπουργείου, σε «γεφύρι της Άρτας» αφού, βρισκόμαστε δύο μήνες πριν το κλείσιμο της Γ' Προγραμματικής Περιόδου και το έργο δεν τους έχει ακόμη παραδοθεί.

Μετά την ένταξη του έργου στο Γ' ΚΠΣ από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και μέχρι το 2004. η κατασκευή του έργου παρουσίαζε μια ομαλή πορεία και έμοιαζε να ολοκληρώνεται πολύ σύντομα και να παραδίδεται προς εξυπηρέτηση των αγροτικών δραστηριοτήτων της περιοχής της Κανδήλας.

Όμως, από το 2004 και μετά με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, το έργο παρουσίασε στασιμότητα, οι εργασίες για τη συνέχεια κατασκευής του άρχισαν να παρεκκλίνουν από τον αρχικό χρονικό και τεχνικό σχεδιασμό και φτάσαμε στο έτος 2009, δηλαδή μετά από πέντε χρόνια και το έργο παραμένει ατελές. Όταν μάλιστα απομένουν μόνο δύο μήνες μέχρι τον Ιούνιο που κλείνει το Γ' ΚΠΣ, ουδείς μπορεί να ελπίζει ότι αυτό που δεν έγινε επί πέντε χρόνια θα γίνει μέσα σε δύο μήνες.

Το παράδοξο είναι ότι ενώ τα κύρια έργα των αρδευτικών δικτύων έχουν ολοκληρωθεί, δεν έχουν συντελεσθεί τα απαραίτητα λεγόμενα «παράλληλα έργα», δηλαδή χωματώσεις, επιχωματώσεις, χαντάκια κ.λ.π.

Επί πλέον, δεν υπάρχει επαρκής ηλεκτροδοτική κάλυψη, ενώ έχουν εντοπισθεί κακοτεχνίες και ελλείψεις που εμποδίζουν την καθεαυτή λειτουργία των δικτύων.

Συνεπώς οι καλλιεργητές δεν μπορούν να προχωρήσουν στις εργασίες τους. Μεγάλο μέρος των χωραφιών είναι πλημμυρισμένα και ανενεργά. Οι αγρότες έχουν φτάσει στο σημείο να διαμαρτύρονται συνεχώς χωρίς ωστόσο να εισακούονται, θεωρούν ότι εμπαίζονται από τους αρμοδίους και έχουν πειστεί ότι το έργο για αυτούς, είναι πλέον, «δώρον άδωρον».

Επειδή οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι έχουν βασίσει πολλές ελπίδες πάνω στο έργο αυτό για αύξηση του εισοδήματος τους μέσω της αναδιάρθρωσης, - επιθυμώντας να προβούν και σε άλλες καλλιέργειες εκτός των σιτηρών -και μέσω της αύξησης της παραγωγής,

Επειδή τα έργα υποδομής όπως τα αρδευτικά δίκτυα, θεωρούνται κύρια προϋπόθεση για μια ποιοτική και σύγχρονη γεωργία και κτηνοτροφία.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός
1. Πού οφείλεται η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του πολύ σημαντικού για το Ν. Αρκαδίας αρδευτικού έργου της Κανδήλας;
2. Σε ποιο σημείο βρίσκεται η πορεία του έργου και πότε θα παραδοθεί στους αγρότες προκειμένου να ωφεληθούν επί τέλους από τη χρήση του;
3. Εγγυάται την ολοκλήρωση του έργου στον προβλεπόμενο χρόνο στα πλαίσια του ΓΚΠΣ;
4. Παρακαλούμε να κατατεθούν προς ενημέρωση της Βουλής, όλα τα έγγραφα που αφορούν στην ανάθεση του αρδευτικού έργου και στην πορεία εκτέλεσης των εργασιών του.

Οι ερωτώντες βουλευτές
Ρέππας Δημήτριος Αργύρης Ευάγγελος, Αντωνίου Αντωνία, Έξαρχος Βασίλης. Κεγκέρογλου Βασίλης, Στρατάκης Εμμανουήλ.

 

 
Ερώτηση Δραγασάκη για «Ίδρυμα Βοσυνιώτη»
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ Β' ΑΘΗΝΩΝ
Αθήνα, 4/5/2009
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους κ. κ. Υπουργούς:

• Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης
• Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης
• Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας.

Περισσότερα από είκοσι χρόνια λειτουργεί στην Τρίπολη ο Βρεφονηπιακός Σταθμός «Ίδρυμα Βοσυνιώτη» καλύπτοντας σοβαρές κοινωνικές ανάγκες των εργαζομένων. Από το 1987 (σχετ. Π.Δ. ΦΕΚ Β΄ 231/7-5-1987) το Ίδρυμα, το οποίο επιχορηγείται εξ ολοκλήρου από το δημόσιο, υπήχθη στην εποπτεία του Υπουργείου Υγείας.

Εκεί φιλοξενούνται εβδομήντα περίπου παιδιά, ηλικίας από οκτώ μηνών ως δυόμισι χρόνων σε φιλικό περιβάλλον, εναρμονισμένο με τις σύγχρονες προδιαγραφές διαπαιδαγώγησης και φροντίδας, συμβάλλοντας στην προετοιμασία τους για τα επόμενα βήματα της ζωής τους.

Το σημαντικό και αδιαμφισβήτητο αυτό έργο που επιτελείται στο χώρο αυτό, στέκει μετέωρο τα τελευταία χρόνια, αφού τα χρήματα της Νομαρχίας, από τα προνιακά της προγράμματα, δεν επαρκούν για την ομαλή λειτουργία του Σταθμού.

Οι εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι και βρίσκονται σε πλήρη απόγνωση αφού έχουν να πληρωθούν από τον Αύγουστο του 2008.

Απαιτείται άμεσα κινητοποίηση των αρμόδιων φορέων, ώστε να βρεθεί οριστική λύση για την απρόσκοπτη λειτουργία του Σταθμού. Η υπαγωγή στο Δήμο Τρίπολης, μέσα από νόμιμες διαδικασίες, είναι μια πρόταση για την εξασφάλιση βιώσιμης λύσης.

Κατόπιν αυτών ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

• Τι μέτρα θα ληφθούν για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων του εν λόγω Σταθμού;

• Τι μέτρα προτίθενται να πάρουν έτσι ώστε να δοθεί οριστική λύση ικανή και αναγκαία για την απρόσκοπτη λειτουργία του Σταθμού;

• Εξετάζεται η προώθηση λύσης υπαγωγής του Σταθμού στο Δήμο Τρίπολης;

Ο ερωτών βουλευτής
Γιάννης Δραγασάκης

 

 

 

 
ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΑΣΙΚΗ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΜΦΥΤΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ
Κέντρο Γονιμότητας και Εξωσωματικής Γονιμοποίησης
Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

«ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΑΣΙΚΗ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΜΦΥΤΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ»

Ζευγάρια, που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να αποκτήσουν παιδιά με γενετικές ή κληρονομικές νόσους, κατά τη διαδικασία εξωσωματικής γονιμοποίησης, μπορούν να τον αποφύγουν με τη μέθοδο της προεμφυτευτικής διάγνωσης, που δίνει τη δυνατότητα να εμφυτεύονται μόνο υγιή έμβρυα.

Πρόκειται για μια τεχνική, με την οποία αποτρέπεται η εμφύτευση εμβρύων με κληρονομικά γενετικά νοσήματα γονιδιακής προέλευσης, όπως η β-μεσογειακή αναιμία, αλλά και με χρωμοσωμικές γενετικές ανωμαλίες, όπως το σύνδρομο Down. Με το υπάρχον όμως σήμερα επίπεδο γνώσης της επιστήμης είναι δυνατόν να ανιχνευτούν περί τα 200 γενετικά νοσήματα.

Αυτά τονίζονται σε ανακοίνωση του Κέντρου Γονιμότητας και Εξωσωματικής Γονιμοποίησης, που εδρεύει στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, με την ευκαιρία επιστημονικής εκδήλωσης με θέμα «Από την κλασική εξωσωματική γονιμοποίηση στην προεμφυτευτική διάγνωση», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Μαΐου, στις 19.00, στο αμφιθέατρο του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης με ελεύθερη είσοδο και στο πλαίσιο των 23 χρόνων συνεχούς παρουσίας στο χώρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Η εξωσωματική γονιμοποίηση αποτέλεσε μία από τις σημαντικότερες εξελίξεις στον τομέα της ανθρώπινης αναπαραγωγής, επειδή επέτρεψε να αναπτυχθούν αποτελεσματικές μέθοδοι για τη διάγνωση και τη θεραπεία της ανθρώπινης υπογονιμότητας και έδωσε τη δυνατότητα σε χιλιάδες ζευγάρια να αποκτήσουν παιδί.

Επί πλέον όμως προσέφερε άμεση πρόσβαση στο γενετικό υλικό των ωαρίων, σπερματοζωαρίων και εμβρύων, ανοίγοντας το δρόμο για την προεμφυτευτική διάγνωση των γενετικών νοσημάτων, τη γονιδιακή θεραπεία ή τη θεραπευτική εφαρμογή της κλωνοποίησης.

Έτσι η εξωσωματική γονιμοποίηση εξελίχθηκε από μια καθαρά πειραματική μέθοδο σ’ έναν αποδεκτό και πολύ διαδεδομένο τρόπο θεραπείας διαφόρων αιτίων υπογονιμότητας και διαταραχών της ανθρώπινης αναπαραγωγής.

Μετά την επί μακρόν πλέον εφαρμογή της εξωσωματικής γονιμοποίησης και την καλύτερη κατανόηση της φυσιολογίας της, είναι δυνατός ο έλεγχος του γενετικού υλικού ενός εμβρύου προτού αυτό εμφυτευτεί στη μήτρα, με την τεχνική του προεμφυτευτικού ελέγχου. Η μέθοδος πρωτοεφαρμόστηκε το 1989 στο νοσοκομείο Hamersmith του Λονδίνου. Συνίσταται στη βιοψία ενός ή δύο βλαστομεριδίων, όταν το έμβρυο που προκύπτει μετά από εξωσωματική γονιμοποίηση βρίσκεται στο στάδιο των 6-10 κυττάρων, την 3η ημέρα της γονιμοποίησης. Η διαδικασία αυτή δεν μειώνει την ικανότητα του εμβρύου για εμφύτευση και εγκυμοσύνη. Η ανάλυση του γενετικού υλικού γίνεται με τη μέθοδο FISH και την PCR .

Η προεμφυτευτική διάγνωση παρόλο που φαίνεται να πλεονεκτεί της προγεννητικής διάγνωσης, καθ’ ότι η επιβάρυνση της γυναίκας σωματικά και ψυχολογικά είναι σαφώς μικρότερη, έχει τους ίδιους ηθικούς προβληματισμούς με την προγεννητική διάγνωση, θέματα που θα αναπτυχθούν εκτενώς στην εκδήλωση.

Ομιλητές θα είναι ο καθηγητής μαιευτικής-γυναικολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Ιωάννης Τζαφέττας και η εμβρυολόγος Ξένια Κύρου από το Imperial College του Λονδίνου.

 

 

 

 
ΜΕ ΕΠΤΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ Ο ΚΟΑΤ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Με επτά μετάλλια επέστρεψε ο ΚΟΑΤ από τους αγώνες με την επωνυμία "10ο ΤΡΟΠΑΙΟ ΓΛΑΥΚΟΣ" που έγιναν στο κολυμβητήριο του Περιστερίου και τα διοργάνωσε ο ΓΛΑΥΚΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ.

Δύο (2) χρυσά, δύο (2) αργυρά και τρία (3) χάλκινα μετάλλια κέρδισαν οι αθλητές του συλλόγου μας.
Συμμετείχαν 1260 αθλητές από συλλόγους κυρίως της Αθήνας και όχι μόνο. Οι 680 αθλητές ήταν για τις αγωνιστικές κατηγορίες και οι 580 αθλητές για τις προαγωνιστικές κατηγορίες και την ηλικία των 9 ετών.
Όλοι οι αθλητές του συλλόγου που δεν ανέβηκαν στο βάθρο ήταν μέσα στην πρώτη 10άδα των αγωνισμάτων τους.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι για να τιμήσει ο σύλλογος του ΓΛΑΥΚΟΥ τη συμμετοχή του συλλόγου μας στους αγώνες του, κάλεσαν και το μέλος του συλλόγου Κον ΚΑΛΔΗ ΑΝΤΩΝΙΟ να κάνει και απονομή μεταλλίων, δείχνοντας την εκτίμηση τους στο ΚΟΑΤ.
 
Το Δ.Σ. συγχαίρει όλους τους αθλητές που έλαβαν μέρος και τους εύχεται πάντα επιτυχίες

Για το Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Σωτηρόπουλος Γεώργιος   Αγγελόπουλος Αθανάσιος

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα