Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 4-3-2009

 

 

 

 
Ιστορική πρόκριση του Αστέρα στα ημιτελικά
Αστέρας Τρίπολης-Πανιώνιος 1-0

Όπως και πέρσι στον αντίστοιχο αγώνα πρωταθλήματος στην Τρίπολη, όπως και στον πρώτο αγώνα πριν δεκαπέντε ημέρες στη Νέα Σμύρνη, ο Αστέρας κέρδισε και πάλι με 1-0 τον Πανιώνιο και προκρίθηκε δίκαια για πρώτη φορά στην ιστορία του στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδος.

Παίζοντας με πάθος και πίστη για την ιστορική πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου, ο Αστέρας ήταν η ομάδα που επέβαλλε το ρυθμό της και δημιούργησε τις ευκαιρίες στην αντίπαλη εστία. Μόλις στο 2ο λεπτό και το απευθείας χτύπημα του Ουριμπάρι απέκρουσε σε κόρνερ ο Κρέσιτς. Στη συνέχεια της φάσης και μετά από κόρνερ του Ουριμπάρι, πλασέ του Φιλομένο, η μπάλα κόντραρε σε σώματα αμυντικών και πέρασε κόρνερ.

Στο 14ο λεπτό και μετά από σέντρα του Φιλομένο, η κεφαλιά του Καούνου από πλεονεκτική θέση, έστειλε την μπάλα να περάσει ελάχιστα πέρασε άουτ από το δοκάρι του Κρέσιτς. Εννιά λεπτά αργότερα και μετά από καλοχτυπημένο φάουλ του Εστέβες από δεξιά, η γυριστή κεφαλιά του Λαζαρίδη, έστειλε την μπάλα να περάσει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πανιωνίου.

Στο 34ο λεπτό ήρθε το «χρυσό τέρμα» του Αστέρα, όταν μετά από έναν εντυπωσιακό συνδυασμό Φιλομένο-Μπαστία, ο πρώτος έβγαλε την καθετή μπαλιά στον ε Μπαστία, ο οποίος βγήκε τετ-α-τετ με τον Κρέσιτς, και με υπέροχο πλασέ με το εξωτερικό φάλτσο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Πανιωνίου στέλνοντας στον «7ο ουρανό» τους φιλάθλους της ομάδας του.

Στο 52ο λεπτό και μετά από εξαιρετική προσπάθεια του Μπαστία, ο οποίος απέφυγε αριστοτεχνικά δύο αμυντικούς του Πανιωνίου και έβγαλε τη σέντρα από δεξιά προς τον Καούνο, ο οποίος με γυριστό σουτ δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Πανιωνίου.

Ένα λεπτό αργότερα, η πρώτη καλή επιθετική στιγμή του Πανιωνίου, όταν Ρεκόμπα με μεγάλη μπαλιά βρήκε τον Εστογιανόφ, ο οποίος σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή, όμως ο Αναστασόπουλος στην κλειστή του γωνία έδιωξε τη μπάλα με τα πόδια. Σε αυτή την φάση τραυματίστηκε ο τερματοφύλακας του Αστέρα, που λίγα λεπτά αργότερα αντικαταστάθηκε από τον Γιώργο Αμπάρη.

Στο 68' και σε μία φάση που... χάθηκε –κυριολεκτικά και μεταφορικά- η μπάλα, ο Φιλομένο συνεργάστηκε με τον Ουριμπάρι, ο οποίος έκανε μπαλιά-τρύπα στην πλάτη της άμυνας προς το Φλάβιο, ο οποίος με την σειρά του έκανε παράλληλη σέντρα, όμως το πλασέ του Καούνου σε κενή εστία ήταν αδύναμο δίνοντας τον χρόνο εκείνο που χρειαζόταν να απομακρύνει από την εστία της ομάδας του ο Κοντοές.

Στο 78' δυνατό σουτ του Ρεκόμπα έξω από τη μεγάλη περιοχή, με τη μπάλα να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αστέρα. Δύο λεπτά αργότερα ο Κουμουρτζί μόνος στη μικρή περιοχή του Αστέρα δε μπόρεσε να πλασάρει και ο Αμπάρης πρόλαβε να αποκρούσει εύκολα τη μπάλα. Τελευταία καλή στιγμή του Πανιωνίου στην επίθεση, όταν το δυνατό σουτ του Ντελούρα μέσα από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα χτύπησε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών του Αμπάρη.

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης και ιδιαίτερα σε αυτά των καθυστερήσεων, ο Αστέρας έχασε τρεις πολύ καλές ευκαιρίες για να διπλασιάσει τα τέρματά του. Στο 90ο λεπτό, το γυριστό σουτ του Καρντόσο, μπλόκαρε δύσκολα ο Κρέσιτς. Δύο λεπτά αργότερα, η εκτέλεση φάουλ του Μαρσελάο, έστειλε την μπάλα να περάσει λίγο άουτ από την εστία του Πανιωνίου και αμέσως μετά το δυνατό σουτ του Καρντόσο, ο Κρέσιτς έδιωξε με υπερπροσπάθεια σε κόρνερ.

Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή της αναμέτρησης Κύρκου, έδωσε ταυτόχρονα το σύνθημα έναρξης των πανηγυρισμών που ξεκίνησαν από το γήπεδο και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Τρίπολη. Η ιστορική πρόκριση του Αστέρα στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, συνοδεύεται με τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και μάλιστα χωρίς να δεχθεί τέρμα: (Απόλλων Καλαμαριάς 1-0, Ηρακλής 2-0, Πανιώνιος 1-0, 1-0).

Διαιτητής: Κύρκος (Ηπείρου)
Αστέρας Τρίπολης: Αναστασόπουλος (63' Αμπάρης), Φυτανίδης, Ψωμάς, Ουριμπάρι, Λαζαρίδης, Εστέβες (58' Φλάβιο), Καρντόσο, Μπαστία, Ρόκας (46' Μαρσελάο), Φιλομένο, Καούνος
Πανιώνιος: Κρέσιτς, Κοντοές, Λάνγκαμπ (46' Γκονσάγκα), Μαϊστόροβιτς, Κουτσόπουλος, Κουμορτζί, Νικολάου (75' Γουνδουλάκης), Εστογιανόφ, Ρεκόμπα, Σκούφαλης, Λουρένσο (73' Ντελούρα).

- Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας δεν επιτρέπουν χαλάρωση και ρεπό, έτσι το πρόγραμμα περιλαμβάνει προπόνηση αύριο το πρωί (10.30 π.μ).
- Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για αύριο Πέμπτη συνέντευξη Τύπου του προπονητή του Αστέρα κ. Νίκου Κωστένογλου.

Δηλώσεις Κωστένογλου μετά την πρόκριση

Μιλώντας μετά το παιχνίδι με τον Πανιώνιο και την ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, ο προπονητής του Αστέρα Νίκος Κωστένογλου δήλωσε «Πετύχαμε μία ιστορική πρόκριση απέναντι σε μία ομάδα, που και ικανή είναι, αλλά και που έχει μία μεγάλη παράδοση στο θεσμό. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, γιατί από την εικόνα των δύο παιχνιδιών με τον Πανιώνιο, θεωρώ πώς η πρόκρισή μας είναι δίκαιη.

Όσον αφορά το σημερινό παιχνίδι, θεωρώ πώς ο Αστέρας στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλύτερος και δίκαια προηγήθηκε. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πανιώνιος χρησιμοποίησε πολλούς επιθετικούς παίκτες ασκώντας περισσότερη πίεση. Παρόλα αυτά, εμείς θα μπορούσαμε να είχαμε διπλασιάσει τα τέρματά μας με τις ευκαιρίες που δημιουργήσαμε. Από την πλευρά του και ο Πανιώνιος έχασε μία ευκαιρία.

Είναι πολύ σημαντικό αυτό που πετύχαμε, ο Αστέρας για πρώτη φορά στα ημιτελικά του θεσμού και θέλω να ξαναδώσω συγχαρητήρια στα παιδιά.
Από κει και πέρα, πρέπει να αφήσουμε στην άκρη αυτό το παιχνίδι και να συγκεντρωθούμε στο δύσκολο αγώνα που έχουμε να δώσουμε το Σάββατο με τον Αρη. Ο Αρης είναι μία επιθετικογενής ομάδα που θέλει ιδιαίτερη προσοχή, γιατί πρώτος στόχος μας παραμένει το πρωτάθλημα»

 

 

 
Εξόρμηση ΣΑΟΟ στον Πάρνωνα
Την ερχόμενη Κυριακή 8 Μαρτίου ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων οργανώνει εξόρμηση στον Πάρνωνα.

Οι ορειβάτες του ΣΑΟΟ θα διασχίσουν το φαράγγι της Λεπίδας και αφού απολαύσουν του υπέροχους καταρράκτες θα συνεχίσουν για τους καταρράκτες του Αι Γιάννη και το μοναδικό Κάστρο της Ωριάς.

Η πορεία είναι Β κατηγορίας και θα διαρκέσει περίπου 4,5 ώρες.

Η αναχώρηση των λεωφορείων θα γίνει από την κεντρική πλατεία στις 8:00 το πρωί και η επιστροφή το απόγευμα.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του συλλόγου Μητροπολίτου Δανιήλ 2 ή στο τηλέφωνο 2710 234980 βραδινές ώρες.

 

 

 
Εκδήλωση με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας
Το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας(8 Μάρτη), διοργανώνει εκδήλωση - συζήτηση την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009 στην Τρίπολη, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου στις 8 το βράδυ, με θέμα:

"Επισφαλής εργασία - Το παράδειγμα των εργαζόμενων στον καθαρισμό με σχέση εργολαβίας. "

Θα γίνει παρουσίαση και ανάλυση της επισφαλούς εργασίας στις εργολαβίες, στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, με βάση σχετική έρευνα του ΙΝ.Ε / Γ.Σ.Ε.Ε - ΑΔΕΔΥ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

20:00 Χαιρετισμός του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας Αριστείδη Μπρουμά.
20:15 Εισήγηση: Ντίνα Μπόζιου, Γραμματέα Δημοσίων Σχέσεων του Δ.Σ του Ε.Κ. Αρκαδίας.
20:30 Εισήγηση: Αποστόλης Καψάλης, Επιστημονικός Συνεργάτης ΙΝ.Ε/ΓΣΕΕ.
20:50 Παρεμβάσεις - Συζήτηση.

 

 

 

 
ΕΝΑ ΝΕΟ ΙΣΧΥΡΟ ΟΠΛΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ

Μετά από τριάντα χρόνια με ένα ακόμη ισχυρό όπλο στον πόλεμο κατά του καρκίνου κεφαλής και τραχήλου, το οποίο επιμηκύνει σημαντικά το προσδόκιμο επιβίωσης των ασθενών, ενισχύθηκε η παγκόσμια επιστημονική φαρέτρα!

Πρόκειται για τη νέα φαρμακευτική ουσία Erbitux- (cetuximab), η οποία εγκρίθηκε πρόσφατα από την επιστημονική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΕΑ), ως θεραπεία 1ης γραμμής σε ασθενείς με υποτροπιάζοντα ή/και μεταστατικό καρκίνο κεφαλής και τραχήλου από πλακώδη κύτταρα.

Τα αποτελέσματα , σύμφωνα με την επιστημονική μελέτη EXTREME, η οποία δημοσιεύτηκε στο πλέον έγκυρο ιατρικό περιοδικό, στο New England Journal of Medicine, τον Σεπτέμβριο του 2008, είναι θεαματικά καθώς οι ασθενείς που έλαβαν Erbitux και χημειοθεραπεία εμφάνισαν τις εξής βελτιώσεις σε σύγκριση με τη χημειοθεραπεία μόνο:

• Αύξηση διάμεσης συνολικής επιβίωσης κατά περίπου 3 μήνες (10,1 μήνες έναντι 7,4 μηνών ) που ισοδυναμεί με 20% μείωση του κινδύνου θανάτου κατά την περίοδο της μελέτης.
• Αύξηση κατά 70% της διάμεσης επιβίωσης χωρίς εξέλιξη της νόσου (5,6 μήνες έναντι 3,3 μηνών )
• Σχετική αύξηση κατά 80% του ποσοστού ανταπόκρισης (36% έναντι 20%,).

«Η έγκριση για χρήση του Erbitux ως θεραπεία 1ης γραμμής υποτροπιάζοντος και/ή μεταστατικού SCCHN είναι σημαντικό γεγονός, καθώς εδώ και τριάντα χρόνια υπήρχε στασιμότητα στην αντιμετώπιση του συγκεκριμένου καρκίνου» τόνισε ο Αν. Καθηγητής Παθολογίας-Ογκολογίας κ Κων/νος Νικ. Συρίγος, MD, PhD.

Το νέο φάρμακο αυξάνει το ποσοστό ανταπόκρισης στη θεραπεία και κυρίως, παρατείνει σημαντικά τη συνολική επιβίωση των ασθενών . Το Erbitux (cetuximab) είναι ένα εξανθρωποποιημένο μονοκλωνικό αντίσωμα, το οποίο στοχεύει τον υποδοχέα του Επιδερμικού Αυξητικού Παράγοντα, ο οποίος παίζει βασικό ρόλο στην ανάπτυξη διαφόρων νεοπλασμάτων, συμπεριλαμβανομένου και του καρκίνου κεφαλής και τραχήλου.

Η παρουσίαση των θεαματικών αποτελεσμάτων της επιστημονικής έρευνας EXTREME έγινε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Αμβέρσας του Βελγίου. Την παρουσία έκαναν επιστήμονες διεθνούς φήμης και αναγνώρισης, όπως ο Prof. Vermorken, Prof. Levebre , ο Prof. Wilke, ο Δρ. Wolfgang Wein, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του τομέα Ογκολογίας της Merck Serono, η οποία παρασκευάζει το νέο φάρμακο, ενώ υπήρξε και η παρουσίαση της εμπειρίας από ασθενή.

Σύμφωνα με τα επιστημονικά στατιστικά στοιχεία ο καρκίνος κεφαλής και τραχήλου είναι ο έκτος συχνότερος παγκοσμίως, αποτελεί έναν δύσκολα θεραπευόμενο καρκίνο, προσβάλλει κυρίως άνδρες καπνιστές και ενοχοποιείται για 68.000 θανάτους το χρόνο στην Ευρώπη και πάνω από 1.500 στη χώρα μας! Τα περιστατικά στην Ευρώπη ανέρχονται σε περίπου 143.000 το χρόνο και περιλαμβάνουν καρκίνους της γλώσσας, του στόματος, των σιελογόνων αδένων, του φάρυγγα, του λάρυγγα, των παραρινίων κοιλοτήτων και άλλων. Τα θεραπευτικά αποτελέσματα μέχρι πρόσφατα ήταν πολύ φτωχά και η κύρια αντιμετώπιση ήταν το χειρουργείο, συχνά παραμορφωτικό και η ακτινοθεραπεία.

Το Erbitux (cetuximab) αντιπροσωπεύει τη μόνη πρόοδο που σημειώθηκε εδώ και 30 χρόνια, όσον αφορά τις θεραπευτικές επιλογές των ασθενών αυτών, καθώς συνδυάζει υψηλή αποτελεσματικότητα με ευνοϊκό προφίλ ασφάλειας. Σε συνδυασμό με την τρέχουσα χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία προσφέρει αύξηση της επιβίωσης σε όλα τα στάδια της νόσου και ανακούφιση των συμπτωμάτων σε διπλάσιο περίπου αριθμό ασθενών, σε σχέση με την χημειοθεραπεία μόνη της.

Η Merck Serono, η εταιρεία η οποία είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη του εν λόγω σκευάσματος, έχει μακρά ιστορία στην ανάπτυξη καινοτόμων αντικαρκινικών θεραπειών. Η συμβολή της στη θεραπεία του καρκίνου κεφαλής και τραχήλου αναγνωρίστηκε με την απονομή του Βραβείου CVE (Customer Value Enhancement) από την Frost & Sullivan.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ: COSMOS ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

 

 

 
Το ΠΑΜΕ για το διάλογο για την Παιδεία
Πανεργατικό Αγωνιστικό .ΜΕτωπο
επιτροπή εκπαιδευτικών του Π.Α.ΜΕ. Ν. Αρκαδίας

ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ
Όταν:
- Η σχολική διαρροή έχει φτάσει στο 15%, οι ταξικοί φραγμοί οξύνονται και το διπλό ανισότιμο σχολικό δίκτυο εντείνει την εγκατάλειψη της εκπαίδευσης.
- Η υποχρηματοδότηση συνεχίζεται με όλο και λιγότερα ποσά να διατίθενται στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα και το κόστος για τη λαϊκή οικογένεια αυξάνεται.
- Μέσα στον Φλεβάρη υπάρχουν ακόμα κενά εκπαιδευτικών και το 15% των εκπαιδευτικών δουλεύουν με ελαστικές σχέσεις εργασίας και οι ωρομίσθιοι δεν έχουν πληρωθεί ακόμα.
- Τα νέα βιβλία εξοντώνουν γονείς και μαθητές, γενικεύουν την παραπαιδεία ακόμα και στο Δημοτικό, με την σκόπιμη διόγκωση της ύλης, την αποσπασματικότητα, την αντιεπιστημονικότητα.

Η κυβέρνηση εξαγγέλλει ένα διάλογο «από μηδενική βάση». Φυσικά την ίδια στιγμή θεωρούνται δεδομένες οι αντιεκπαιδευτικές κατευθύνσεις της Ε.Ε., που στοχεύουν η Παιδεία να προσαρμοστεί πλήρως στις ανάγκες κερδοφορίας του Κεφαλαίου. Για μια σχολική εκπαίδευση αποκεντρωμένη, διαφοροποιημένη και πάνω απ’ όλα ανταγωνιστική, για μια ανώτατη εκπαίδευση που θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Και ενώ όλα αυτά είναι γεγονός, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου μιλούν για «ελεύθερη πρόσβαση» και οι πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ-ΔΟΕ τρέχουν να πάρουν μέρος στο διάλογο, ενώ η ΟΛΜΕ, προβάλλοντας αστείες, αντιπολιτευτικού τύπου δικαιολογίες (π.χ. δεν έχει ατζέντα, είναι πρόχειρος), ζητά διμερή διάλογο, καλλιεργώντας για μια ακόμα φορά το συντεχνιασμό στη βάση της «ιδιαιτερότητας του κλάδου».

Δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος. Οι κοινωνικοί διάλογοι αποτέλεσαν το όχημα για την επιβολή των πιο σκληρών, αντιλαϊκών μέτρων. Το εξεταστικό δεν μπορεί να είναι ξεκομμένο από τι άνθρωπο θέλουμε να διαμορφώσουμε, σε ποια κοινωνία, για ποια οικονομία. Και σε αυτό μέσος δρόμος δεν υπάρχει. Το εξεταστικό δεν αποτελεί τεχνοκρατικό ζήτημα. Κανένα εξεταστικό σύστημα δεν μπορεί να εξασφαλίσει τη μείωση των φροντιστηρίων, το δικαίωμα στη μόρφωση των οικονομικά και κοινωνικά αδύναμων μαθητών, την απαλλαγή των μαθητών και των οικογενειών τους από το άγχος και την ανασφάλεια για το αύριο, όταν η μόρφωση θεωρείται εμπόρευμα, όταν η ακρίβεια και η ανεργία καλπάζουν κι ο ανταγωνισμός για μια «θέση στον ήλιο» γίνεται αδυσώπητος.
Απαιτείται αντί της συμμετοχής στους ψευτοδιάλογους με τις κυβερνήσεις του δικομματισμού και τη δημιουργία ψεύτικων ελπίδων για παροχή ψευτοπεπιδομάτων με την πρόφαση την συζήτηση εφ‘ όλης της ύλης που τάχατες θα κάνουν οι «ειδήμονες» της εκπαίδευσης, να προχωρήσουμε άμεσα σε αγώνες:

- ανυπακοής στις οδηγίες της ΕΕ που επιτίθενται στα εργασιακά, επαγγελματικά και μορφωτικά δικαιώματα μας.
- ρήξης και ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και διαχειριστών της κρίσης

Δε συναινούμε. Αγωνιζόμαστε για την παιδεία και τον εκπαιδευτικό των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Είτε θα γίνουμε δάσκαλοι που θα τολμήσουμε να διδάξουμε την αλήθεια, τον αγώνα και τελικά την αξιοπρεπή και τίμια στάση ζωής στους μαθητές μας, είτε θα μετρήσουμε το μπόι μας με βάση τα κριτήρια των επιχειρήσεων που βλέπουν σε κάθε μαθητή και έναν πιθανό πελάτη και αυριανό εργαζόμενο προς εκμετάλλευση.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα