Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 4-2-2009

 

 

 

 
Περιοδεία Λυκουρέντζου στην Κυνουρία
Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος την Παρασκευή 6/2/2009 θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε σχολεία του Άστρους και του Αγ. Ανδρέα Β. Κυνουρίας στην Αρκαδία.

Το πρόγραμμα της περιοδείας του Υφυπουργού είναι το ακόλουθο:

08:10 Δημοτικό Σχολείο Άστρους

09:00 1ο & 2ο Νηπιαγωγείο Άστρους

09:15 Γυμνάσιο Άστρους

10:00 Λύκειο Άστρους

11:00 ΕΠΑ.Λ. Άστρους

12:00 Γυμνάσιο Αγ. Ανδρέα

13:00 Σύσκεψη στην έδρα του Δήμου Β’ Κυνουρίας

 

 

 
Αποκατάσταση των δασών μαύρης πεύκης στον Πάρνωνα
Την έναρξη έργου αποκατάστασης των δασών μαύρης πεύκης στον Πάρνωνα, τα οποία είχαν πληγεί από τις μεγάλες πυρκαγιές του 2007, σηματοδότησε η 1η συνάντηση των εταίρων του έργου, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 27/1/2009, στο Κέντρο ΓΑΙΑ του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, με συμμετοχή της Προέδρου του Μουσείου κας Νίκης Γουλανδρή.

Το έργο θα οδηγήσει στην αποκατάσταση περίπου 2.900 στρ. δασών μαύρης πεύκης του τύπου οικοτόπου «(Υπο)μεσογειακά πευκοδάση με ενδημικά μαυρόπευκα». Έχει αποδειχθεί ότι, στις περιπτώσεις δασών μαύρης πεύκης που έχουν πληγεί από εκτεταμένες επικόρυφες πυρκαγιές ή έχουν καεί επανειλημμένα, απαιτείται ανθρώπινη παρέμβαση με εκτεταμένη τεχνητή αποκατάσταση, κυρίως φυτεύσεις, καθώς η φυσική αποκατάσταση δυσχεραίνεται από την έλλειψη ώριμων σπόρων την περίοδο των πυρκαγιών (καλοκαίρι). Οι εργασίες αποκατάστασης θα περιλαμβάνουν φυτεύσεις, περιφράξεις, περιποίηση φυτών κ.λπ. Το φυτευτικό υλικό που θα χρησιμοποιηθεί θα προέρχεται από την περιοχή, καθώς, με μέριμνα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του Δασαρχείου Σπάρτης, έχει γίνει και, θα συνεχισθεί, συλλογή σπόρων ώστε να χρησιμοποιηθεί εντόπιο γενετικό υλικό.

Ταυτοχρόνως με τις δράσεις αποκατάστασης, το έργο θα επιδείξει μια συστηματική προσέγγιση όσον αφορά στη λήψη αποφάσεων για την αποκατάσταση δασών μαύρης πεύκης, η οποία θα μπορεί να εφαρμοσθεί μελλοντικά σε άλλες περιπτώσεις, ώστε να αντιμετωπίζονται ορθά τα προβλήματα στενότητας χρόνου, οικονομικών πόρων και φυτευτικού υλικού που προκύπτουν. Η δράση κρίνεται σημαντική, καθώς υπάρχουν δυσμενείς προβλέψεις για την εξέλιξη των κλιματικών συνθηκών στην Ελλάδα και τις επιπτώσεις τους στα δάση, οι οποίες θα απαιτήσουν έγκαιρη και στοχευμένη αντίδραση.

Οι δράσεις πληροφόρησης και διάχυσης των αποτελεσμάτων του έργου περιλαμβάνουν την ανάπτυξη ιστοσελίδας, τη διοργάνωση διεθνούς συνάντησης εργασίας για την ανασκόπηση των μεταπυρικών επεμβάσεων σε δάση μαύρης πεύκης, την έκδοση οδηγού εφαρμογής μιας συστηματικής προσέγγισης για την αποκατάσταση δασών μαύρης πεύκης και διακίνησή του στις αρχές που έχουν αρμοδιότητα σε θέματα αποκατάστασης δασών, καθώς και την παρουσίαση του έργου σε συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το έργο, διάρκειας από το 2009 έως το 2013, υλοποιείται από το Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων-Υγροτόπων του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου-Δασαρχείο Σπάρτης και τον Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα-Υγροτόπου Μουστού.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται σε τρία εκατομμύρια τριάντα πέντε χιλιάδες επτακόσια ενενήντα ένα ευρώ (€ 3.035.791), η δε οικονομική συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέρχεται στο ποσό των δύο εκατομμυρίων διακοσίων εβδομήντα χιλιάδων τετρακοσίων εξήντα οκτώ ευρώ (€ 2.270.468), από το πρόγραμμα LIFE +. Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Γενική Δ/νση Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος) θα συνεισφέρει στο Έργο το ποσό των επτακοσίων χιλιάδων ευρώ (€ 700.000). Το υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί από τους εταίρους.

 

 

 
Εξόρμηση ΣΑΟΟ στην Ακροκόρινθο
Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009

ΑΚΡΟΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΚΑΣΤΕΛΙ (ΠΕΝΤΕΣΚΟΥΦΙ)

Όταν η Ιστορία συναντάει την περιπέτεια, το αποτέλεσμα είναι ταυτόχρονα βιωματικό και διδακτικό. Η Ακροκόρινθος είναι ένα τέτοιο σημείο τομής, η εμπειρία του μοναδική.

1η πορεία: Ανάβαση και περιήγηση στο κάστρο της Ακροκορίνθου. Ανάβαση στο λόφο Πεντεσκούφι, επίσκεψη στο μικρό Κάστρο. Ώρες 5, Κατ. Α.

2η πορεία: Ανάβαση και περιήγηση στο κάστρο της Ακροκορίνθου. Ώρες 3, Κατ. Α.

Αρχηγοί : Χαρμπής Π. - Κωστόπουλος Σ. - Τυράσκη Ρ. - Καραμήτζος Δ.

Αναχώρηση 8:00π.μ. από την κεντρική πλατεία της Τρίπολης

Πληροφορίες - Δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του ΣΑΟΟ Μητρ. Δανιήλ 2 τηλ. 2710 234980

 

 

 
Κοπή πίτας Συλλόγου των Απανταχού Λυσσαρεωτών
Αγαπητοί συμπατριώτες, συμπατριώτισσες, καλή χρονιά!

Με ιδιαίτερη χαρά, σας καλούμε στην ετήσια Γενική Συνέλευση και στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου, την 8η Φεβρουαρίου 2009 και ώρα 17:30 μ.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δήμου Ιλίου, στο δημαρχείο Ιλίου.

Η παρουσία όλων σας, θα μας είναι ιδιαίτερα ευχάριστη αλλά και χρήσιμη, δεδομένης και της διαδικασίας αρχαιρεσιών για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου.

Θα θέλαμε επίσης να σας ενημερώσουμε για την διενέργεια αιμοδοσίας του συλλόγου μας, η οποία διοργανώνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το πρωί της ίδιας ημέρας (από τις 10.00 π.μ.) στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του δημαρχείου Ιλίου.

Η ενεργή συμμετοχή όλων μας, θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την πιο ουσιαστική προσφορά ζωής σε όλους τους συμπατριώτες μας.

Η τράπεζα αίματος του συλλόγου μας είναι πλέον εδώ, είναι γεγονός, είναι το δημιούργημα όλων μας, το όραμα και η πρωτοβουλία που έγινε θεσμός.

Ας την ενισχύσουμε λοιπόν ακόμα περισσότερο, ας της δώσουμε κι άλλη ζωή, ας την δούμε να μεγαλώνει σαν το παιδί μας, σαν ένα λουλούδι, σαν το απόλυτο και ουσιαστικότερο δημιούργημά μας.

Εν αναμονή της γιορτής μας

Χρόνια πολλά και καλά

Με εκτίμηση

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των Απανταχού Λυσσαρεωτών

 

 

 

 
Συνεχίστηκε η προετοιμασία του Αστέρα
Παρουσία πενήντα φίλων της ομάδας συνεχίστηκε σήμερα η προετοιμασία του Αστέρα για το Σαββατιάτικο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Πανσερραικό.

Ο προπονητής Νίκος Κωστένογλου έδωσε ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα τακτικής στο γήπεδο, βάζοντας τους παίκτες του να παίξουν «οικογενειακά διπλά»
Από την πλευρά τους, οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό ακολουθώντας πίστα τις υποδείξεις του προπονητού τους.

Στις προπονήσεις συμμετέχει κανονικά και το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του Αστέρα Έντερ, ενώ ο Μάουρο Μιλάνο κάνει ασκήσεις με την μπάλα μετρώντας αντίστροφα πλέον για την επανένταξή του σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων.
Από σήμερα εξ άλλου, τέθηκε κανονικά στη διάθεση του προπονητικού τιμ και ο Ζαουάντ Ζαιρί, που ακολούθησε ολόκληρο το πρόγραμμα.

Η προετοιμασία για τον Πανσερραικό θα συνεχιστεί αύριο το απόγευμα (3 μ.μ.) και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, όπου στη συνέχεια ο προπονητής Νίκος Κωστένογλου θα ανακοινώσει την αποστολή της ομάδας για το παιχνίδι του Σαββάτου.

Ο Αργυρόπουλος στην εθνική νέων

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Αλέξης Αλεξίου ανακοίνωσε τα ονόματα των ποδοσφαιριστών που θα συμμετάσχουν στην αποστολή της Εθνικής Νέων για τον φιλικό αγώνα με την αντίστοιχη της Γερμανίας και μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνεται και ο Λεωνίδας Αργυρόπουλος του Αστέρα.

Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί την Τετάρτη 11/2/2009 και ώρα 16:00 στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κοζάνης και εντάσσεται στο πλαίσιο της προετοιμασίας του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ενόψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων στην ενδιάμεση φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2009.

Σάββατο παίζουν και οι νέοι

Το Σάββατο παίζει και η ομάδα νέων του Αστέρα, που υποδέχεται στην Τρίπολη στις 12 το μεσημέρι την αντίστοιχη ομάδα του Πανσερραικού. Ο αγώνας αυτός θα ανοίξει την αυλαία αναμετρήσεων μεταξύ των δύο ομάδων.

Κυριακή παίζουν οι έφηβοι

Την Κυριακή εξ άλλου, η εφηβική ομάδα του Αστέρα θα υποδεχθεί στην Τρίπολη στις 12 το μεσημέρι την αντίστοιχη ομάδα του Θρασύβουλου.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα