Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Παρασκευή 3-4-2009

 

 

 

 
Εκδήλωση ΟΡΦΕΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ τη Δευτέρα
Στις προγραμματισμένες από την Χορωδία «ΟΡΦΕΑΣ» ΤΡΙΠΟΛΗΣ εκδηλώσεις για τα Τριαντάχρονά του, το Νεανικό τμήμα του «ΟΡΦΕΑ», ετοιμάζει για την Δευτέρα 6 Απριλίου 2009 και ώρα 20.30 στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης το μεγαλειώδες έργο του συνθέτη Giovanni Battista Pergolesi "STABAT MATER DOLOROSA". Το έργο έχει εμπνευστεί και γραφεί από τον συνθέτη αντικρίζοντας την εικόνα του Βαθύτατου σπαραγμού της Παναγίας Θεοτόκου, κάτω από τον Σταυρό του Χριστού.

Το έργο συνέθεσε ο Pergolesi το έτος 1736 (έτος θανάτου του) για το Θρησκευτικό Ποίημα της Ρωμαιοκαθολικής Λειτουργίας STABAT MATER DOLOROSA. 26 ετών ήταν ο συνθέτης, όταν εμπνεύστηκε και αποτύπωσε στο πεντάγραμμο αυτό το μεγαλειώδες έργο όπου έμελλε να γίνει και το κύκνειο άσμα του, αφού την ίδια χρονιά πέθανε.

Λες και η προαίσθησή του, του υπαγόρευε την γραφή αυτού του έργου σαν αποχαιρετισμό στον κόσμο, αφήνοντας τα αχνάρια του αιώνια μνήμη στην λατρεία του Θεανθρώπου.

Συνέθεσε έναν ύμνο αποτυπώνοντας το δράμα της Μητέρας Παναγίας την άφατη θλίψη της ενώπιον του Σταυρού για το χαμό του παιδιού της, αλλά και τον εξαγνισμένο Ιερό πόνο για το Πάθος του αλλά και την Κάθαρση της Ιερής Θυσίας του Κυρίου για την λύτρωση των ψυχών μας.

Την προσέγγιση φωνητικά κάνουν δύο υπέροχες φωνές Solist της χορωδίας του «ΟΡΦΕΑ» και μαέστροι αντίστοιχα της Νεανικής και Παιδικής χορωδίας, η Κα Χριστίνα Αθανασοπούλου Mezzo Soprano, όπου έκανε και την διδασκαλία του έργου, και η Κα Ελένη Λυγιά Soprano.

Πλησιάζοντας το Άγιο Πάσχα ήταν η καλύτερη χρονικά στιγμή για την παρουσίαση του συγκεκριμένου έργου στην πόλη μας την μουσική διεύθυνση του οποίου έχει ο Διευθυντής της Λυρικής Κος Γεώργιος Αραβίδης, υπό την διεύθυνση του οποίου η ορχήστρα Simfonietta Αθηνών μαζί με την Νεανική Χορωδία του «ΟΡΦΕΑ» και τις Solist, θα αποδώσουν το έργο.

Στην αφήγηση του έργου θα είναι η φοιτήτρια της Φιλολογίας και της δραματικής σχολής θεάτρου «Μοντέρνοι Καιροί» του Κώστα Νταλιάνη, Κατερίνα Ναστοπούλου, η οποία ήταν μέλος της Νεανικής χορωδίας του Ορφέα.

Στην εκδήλωση αυτή θα προβάλλουμε και θα συμπαρασταθούμε στους σκοπούς του φιλανθρωπικού σωματείου «Η ΠΙΣΤΗ» που απαρτίζεται από γονείς παιδιών που πάσχουν από νεοπλασματικές παθήσεις και νοσηλεύονται στις αιματολογικές - Ογκολογικές κλινικές και την μονάδα μεταμοσχεύσεων Μυελού των οστών του Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ».

Στην Τρίπολη βοηθοί του σκοπού του συλλόγου είναι η κα Γιούλη Παπαδοπούλου οδοντίατρος, ο Κος Νίκος Σπυρόπουλος, μικροβιολόγος και ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Μαντινείας & Κυνουρίας Πατήρ Θεόκλητος Αθανασόπουλος.

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του και ο Πρόεδρος του συλλόγου «Η ΠΙΣΤΗ» κος Χρήστος Βλάχος, ο οποίος θα απευθύνει σύντομο χαιρετισμό.

Παρακαλούμε το κοινό της Πόλης μας να παρακολουθήσει την εκδήλωση αυτή, που θεωρείτε η κορυφαία στιγμή για τα παιδιά της Νεανικής χορωδίας του «ΟΡΦΕΑ».

Ελπίζουμε το έργο αυτό να μας οδηγήσει σε μονοπάτια ψυχικής και πνευματικής Χριστιανικής Ανάστασης.

Το ποιο πάνω έργο θα παρουσιαστεί επίσης την 5η Μαΐου 2009 ημέρα Τρίτη στην Αθήνα στην αίθουσα «Παρνασσός».


ΟΡΦΕΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

 

 

 
Ημερίδα με θέμα «Νέοι δρόμοι προσέγγισης στη γλώσσα»
Την 6η Απριλίου 2009 και από ώρα 8:30 – 14:00, θα πραγματοποιηθεί στη Βυτίνα, στο Πανταζοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, ημερίδα με θέμα: «Νέοι δρόμοι προσέγγισης στη γλώσσα», που διοργανώνουν:

- ο Προϊστάμενος του 1ου Γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Αρκαδίας,
- η Σχολική Σύμβουλος της 2ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Ν. Αρκαδίας και
- ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας.

Εισηγητές θα είναι:
Η κ. Αναστασία Γκίκα, διευθύντρια της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης
η κ. Ναννίνα Σακκά-Νικολακοπούλου, πρόεδρος του κύκλου γυναικείας λογοτεχνικής συντροφιάς,
η κ. Σοφία Μαντουβάλου, συγγραφέας, υπεύθυνη προγραμμάτων της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης και
ο κ. Γιάννης Παπαδάτος, Σχολικός Σύμβουλος.

 

 

 
Παρουσίαση βιβλίου
Στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης την Τετάρτη 8 Απριλίου 2009, στις 7:30 το βράδυ, θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου «0Ι ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΙ» «Το Δεύτερο Αντάρτικο στην Πελοπόννησο». Συγγραφέας του έργου ο Κωνσταντίνος Μπρούσαλης, καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Για το έργο θα μιλήσουν οι:
Μανώλης Γλέζος, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης - συγγραφέας
Γιάννης Γιαννουλόπουλος, ιστορικός - καθηγητής Νεοελληνικής Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου
Γιάννης Μητράκος, δάσκαλος - συγγραφέας
Μιχάλης Μεργούπης, φιλόλογος - καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

 

 

 
'Αμεσα και ουσιαστικά μέτρα για τη στήριξη των ελαιοπαραγωγών
Ελαιοπαραγωγοί,
Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει για μια ακόμη φορά ότι για να αντιμετωπιστεί η τραγική οικονομική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι ελαιοπαραγωγοί πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

1) Οφείλει η ελληνική κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός να πάρει πολιτικές πρωτοβουλίες και να συντονιστεί με τις κυβερνήσεις των άλλων ελαιοπαραγωγικών χωρών της Ε.Ε. και να ζητήσουν την αναπροσαρμογή της τιμής παρέμβασης από το 1,80 που είναι σήμερα στο επίπεδο του κόστους παραγωγής για μια κλασική οικογενειακή εκμετάλλευση.
Οι ευρωπαϊκές οργανώσεις των αγροτών ζητούν από τα 1,80 να πάει στα 2,5 ευρώ το κιλό.

2) Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει μέχρι να γίνει πράξη η αναπροσαρμογής της τιμής παρέμβασης να χρηματοδοτήσει άτοκα με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου τη φετινή χρονιά τις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών για να συγκεντρώσουν το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο στην τιμή των 3 ευρώ.

3) Να παρθούν μέτρα ενάντια στα καρτέλ, να ανασυγκροτηθούν οι Συνεταιριστικές Οργανώσεις ώστε μέσα από την Ενιαία Διαχείριση του προϊόντος οι ελαιοπαραγωγοί να αποκτήσουν μεγάλη διαπραγματευτική δύναμη.

4) Ο Νομάρχης Αρκαδίας να εφαρμόσει την ισχύουσα Αγορανομική Διάταξη για υποχρεωτική αναγραφή στους καταλόγους των επιχειρήσεων εστίασης και των ξενοδοχείων το είδος των ελαίων που χρησιμοποιούν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί όλους τους ελαιοπαραγωγούς μέσα από τους Αγροτικούς Συλλόγους, τους Συνεταιρισμούς και τις Ομάδες Παραγωγών να κινητοποιηθούν και να απαιτήσουν από την κυβέρνηση και τη Νομαρχία να στηρίζουν αυτές μας τις προτάσεις οι οποίες είναι θέσεις που απαντάνε στην ουσία του προβλήματος.


ΣΥΡΙΖΑ Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ

 

 

 

 
Συγκεντρώσεις περιοδείες στην Αρκαδία του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές
Με κεντρικό σύνθημα την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, η Ν.Ε. Αρκαδίας του ΚΚΕ, στα πλαίσια της πανελλαδικής εξόρμησης του Κόμματος για τις ευρωεκλογές, διοργανώνει τις επόμενες μέρες τις παρακάτω περιοδείες και συγκεντρώσεις, όπου θα μιλήσουν στελέχη του Κόμματος.

Παρασκευή 3/4
• Κλιμάκια του ΚΚΕ περιόδευσαν σήμερα στις λαϊκές του Άστρους και της Μεγαλόπολης

Σάββατο 4/4
• Κλιμάκιο του ΚΚΕ θα περιοδεύσει στη λαϊκή της Τρίπολης
• Συγκέντρωση στο Άστρος, κεντρική πλατεία, 7.00 μ.μ., ομιλητής ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, γραμματέας της Ν.Ε. Αρκαδίας του ΚΚΕ.
• Συγκέντρωση στο Καλλιάνι Γορτυνίας, 8.00 μ.μ., ομιλητής ΝΙΚΟΣ ΓΟΝΤΙΚΑΣ, μέλος του Γ.Π. Πελοποννήσου του ΚΚΕ.

Δευτέρα 6/4
• Περιοδεία το πρωί κλιμακίου του ΚΚΕ στο ενεργειακό κέντρο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη.
• Συγκέντρωση στη Μεγαλόπολη, κεντρική πλατεία 7.00 μ.μ., ομιλητής ΚΛΑΔΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ, μέλος του Γ.Π. Πελοποννήσου του ΚΚΕ.


Ν.Ε. ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα