Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 2-2-2009

 

 

 

 
Ο ΟΡΦΕΑΣ ΞΕΚΙΝΑ ΤΙΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ
1979 - 2009 30 χρόνια πολιτιστικής προσφοράς στην πόλη από την χορωδία «ΟΡΦΕΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ».

Την Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης θα πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια συναυλία για τον εορτασμό των 30 χρόνων του ΟΡΦΕΑ. Το φωνητικό σύνολο «EKLIPSIS» παρουσιάζοντας τις «Μουσικές των Φωνών» θα αποδώσει πρωτότυπες και υψηλού επιπέδου εναρμονίσεις και ενορχηστρώσεις του μαέστρου του κ. Ματθαίου Λεγάκη.

Το ρεπερτόριο περιλαμβάνει έργα από την κλασική και ρομαντική περίοδο, την τζαζ και την λάτιν μουσική, από τον κινηματογράφο, μιούζικαλ, την παραδοσιακή μουσική της Ελλάδας και άλλων χωρών αλλά και σύγχρονη μουσική Ελλήνων και ξένων συνθετών.

«Έκληψις» στην αρχαία Ελληνική μουσική σήμαινε το χαμήλωμα μιας νότας ή τη μετάβαση από μία ψηλότερη σε μία χαμηλότερη στη φωνητική μουσική.

Στην εκδήλωση αυτή θα γίνει παρουσίαση του νέου εμβλήματος για τα τριάντα χρόνια που έχει εγκρίνει το Δ. Σ. του «ΟΡΦΕΑ» και θα χρησιμοποιηθεί όλο το 2009.

Επίσης θα προβληθεί ολιγόλεπτο video μεταξύ Α' και Β' μέρους με χορωδιακές ερμηνείες από τον «ΟΡΦΕΑ» του τραγουδιού «κάποιος γιορτάζει».

Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 20.00 και θα έχει μορφή εθελοντικής οικονομικής ενίσχυσης για τον «ΟΡΦΕΑ» με 10 €.

Στο πιάνο θα συνοδεύει η Μυρτώ Ακρίβου.

Καλούμε τους λάτρεις της πολυφωνικής μουσικής, τους φίλους και τα μέλη του «ΟΡΦΕΑ» και όλους τους συμπολίτες μας που επιθυμούν να απολαύσουν ένα φωνητικό σύνολο όπου η φωνή αποκτά και ρόλο μουσικού οργάνου να παρακολουθήσουν την εκδήλωση αυτή και να ενισχύσουν οικονομικά τον «ΟΡΦΕΑ» μας.
ΤΟ ΔΣ

 

 

 
Εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή ημέρα για τα αντιβιοτικά
Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) και τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) θα πραγματοποιήσει επιστημονική εκδήλωση στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης, την Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου στις 18.30 με θέμα
«Η Ευρωπαϊκή ημέρα για τα αντιβιοτικά και ο Έλληνας πολίτης».

Στόχος της εκδήλωσης είναι η σωστή ενημέρωση του κοινού για την ορθολογική χρήση των αντιβιοτικών και τις σοβαρές συνέπειες για την υγεία του πληθυσμού που προκύπτουν από την υπερκατανάλωσή τους.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ Δρ. Ι. Ν Πιερουτσάκος, ενώ βασικοί ομιλητές θα είναι οι:
- η καθηγήτρια παθολογίας της Δ’ παθολογικής κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κα. Ε. Γιαμαρέλλου
- ο πρόεδρος του ΕΟΦ κ. Β. Κοντοζομάνης

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συμμετέχοντες φορείς, ενώ κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα διανεμηθεί έντυπο και οπτικοακουστικό ενημερωτικό υλικό.

 

 

 
ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ Κ.Ε.Ε. ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Αρκαδίας πραγματοποίησε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του την Παρασκευή 30/01/2009 και ώρα 19:00 στα γραφεία του , (Πν. Κέντρο Ι.Ν. Μεταμορφώσεως , οδός Μεταμορφώσεως & Αλεού) , στην Τρίπολη.
 
Σε μια απλή αλλά αρκετά ζεστή εκδήλωση , παρευρέθησαν , τα στελέχη και οι εκπαιδευτές του Κ.Ε.Ε. Αρκαδίας καθώς και τα στελέχη των άλλων δομών και των αυτόνομων προγραμμάτων της Γ.Γ.ΔΒ.Μ. του ΥΠ.Ε.Π.Θ. στο Νομό Αρκαδίας.

Κοινή ήταν η πεποίθηση όλων ότι τα προγράμματα της Δια Βίου Εκπαίδευσης αποτελούν μοναδική ευκαιρία για όλους τους ενήλικες καθώς τους δίνουν τη δυνατότητα , χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση , να αποκτήσουν νέες βασικές δεξιότητες , να αναβαθμίσουν τις ήδη υπάρχουσες καθώς και να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους . Έγινε ανταλλαγή απόψεων και συζητήθηκαν μεταξύ των υπευθύνων των προγραμμάτων τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν και οι λύσεις που δόθηκαν .

Όλοι ευχήθηκαν , η νέα χρονιά να είναι γεμάτη υγεία και χαρά και να αποτελέσει την απαρχή της Δια Βίου ευτυχίας και προκοπής .

Το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Κ.Ε.Ε), του Νομού Αρκαδίας είναι κρατική δομή Δια βίου Εκπαίδευσης (Ν.3369/6-7-2005) της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Ε.) του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και η λειτουργία του υποστηρίζεται από το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.). και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ .


 

 

 
Νέα ΚΟΑΤ
ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΚΟΑΤ ΣΤΟ <ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΕ> ΣΤΟ Ο.Α.Κ.Α.

Με ένα χρυσό, ένα αργυρό και ένα χάλκινο μετάλλιο καθώς και τέσσερεις αθλητές του να πιάνουν τα όρια για το πρωτάθλημα Νοτίου Ελλάδος επέστρεψε η αγωνιστική ομάδα του συλλόγου από το δύσκολους αγώνες με την ονομασία <ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΕ> στο ΟΑΚΑ το σαββατοκύριακο.

Η δυσκολία των αγώνων φαίνεται και από την συμμετοχή των αθλητών,που από 73 (εβδομήντα τρεις ) συλλόγους, ήταν 1047 διαγωνιζόμενοι

Τα ονόματα των αθλητών είναι:
ΓΙΑΛΑΜΑΣ ΑΔΩΝΗΣ ΜΑΓΚΛΑΡΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΚΩΣΤΟΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΚΑΡΑΜΗΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

Το Δ.Σ συγχαίρει τους αθλητές για την επιτυχία τους.

ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Με ένα (1) χρυσό, τρία (3) αργυρά, τρία(3) χάλκινα μετάλλια και όλους στην πρώτη οκτάδα των αθλημάτων που αγωνίστηκαν, οι αθλητές της προαγωνιστικης ομάδας του συλλόγου ,επέστρεψαν από την Πάτρα

Οι αγώνες ήταν επίσημοι χρονομετρημένοι για το πρωτάθλημα Περιφέρειας Πελοποννήσου με την συμμετοχή 234 αθλητών.

Οι επιτυχίες κάνουν τους αθλητές να καταλάβουν ότι οι κόποι τους από τις καθημερινές προπονήσεις δεν πηγαίνουν χαμένοι.

Επίσης οι γονείς κατανοούν ότι η εμπιστοσύνη που μας δείχνουν από την πολύ μικρή ηλικία στα τμήματα υποδομής με την υπομονή τους γίνεται επιτυχία των παιδιών τους με την βοήθεια των προπονητών μας.

Το Δ.Σ. τους ευχαριστεί και τους εύχεται πάντα στη ζωή τους επιτυχίες .

Ο Κ Ο Α Τ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ Κο ΔΕΔΟΥΣΗ

Κατά την διάρκεια της κοπής της πίτας μία ευχάριστη έκπληξη περίμενε το Δ.Σ. του ΚΟΑΤ. Ο Κος Δεδούσης Χρήστος, εξειδικευμένος φυσικοθεραπευτής ,Πτυχιούχος Ανωτάτης σχολής Φυσικοθεραπείας Θεσσαλονίκης,
Γνωρίζοντας ότι ο σύλλογος μας ήθελε να συνεργαστεί με Φυσικοθεραπευτή για την τυχών αποκατάσταση τραυματισμών των αθλητών του, δέχτηκε να προσφέρει τις αφιλοκερδούς υπηρεσίες του στο σύλλογο.

Το Δ.Σ οι προπονητές και οι αθλητές του ΚΟΑΤ ευχαριστούν θερμά τον Κο Δεδούση για την πράξη του αυτή.

Για το Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Σωτηρόπουλος Γεώργιος      Αγγελόπουλος Αθανάσιος

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα