Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 1-4-2009

 

 

 

 

 
"Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΕΣΠΑ 2007-13", Διημερίδα
Το Περιφερειακό Ινστιτούτο Επιμόρφωσης Πελοποννήσου (Π.ΙΝ.ΕΠ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ) ανακοινώνει τη διεξαγωγή 1 επιμορφωτικής διημερίδας με τίτλο:
Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΕΣΠΑ 2007-13

Σκοπός του προγράμματος είναι να ενημερωθούν οι φορείς των Περιφερειών για τις ευκαιρίες πολιτιστικής ανάπτυξης στο πλαίσιο της νέας προγραμματιστικής περιόδου (2007-13) τόσο σε ό,τι αφορά το φυσικό αντικείμενο, όσο και τη διαχειριστική επάρκεια δικαιούχων.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού και των εποπτευόμενων από αυτό φορέων, στελέχη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και στους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού. Είναι διάρκειας 12 ωρών και το θεματολόγιο του περιλαμβάνει:

- Το ΕΣΠΑ(2007-13) δομή, σκοπός και στόχοι
- Ο Πολιτισμός στα τομεακά ΕΠ του ΕΣΠΑ. Ευκαιρίες- προοπτικές, διαχειριστική επάρκεια δικαιούχων
- Τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα (ΠΕΠ): προτάσεις για αξιοποίηση έργων πολιτισμού και τουρισμού. Διαχειριστική επάρκεια δικαιούχων
- Προτάσεις για την υλοποίησης έργων από Εφορείες Αρχαιοτήτων
- Παράθεση καλών πρακτικών από το Γ ΚΠΣ. Αξιοποίηση της προϋπάρχουσας εμπειρίας.

Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί στις 11 και 12 Μαΐου 2009 στην Τρίπολη. Η συνεδρία της 11ης Μαΐου θα γίνει απόγευμα ενώ την επόμενη μέρα θα είναι πρωινή. Η κατάθεση των αιτήσεων για την παρακολούθηση της παραπάνω επιμορφωτικής διημερίδας μπορεί να γίνεται μέχρι και την Δευτέρα 04/05/2009 στα φαξ:2713602310-311-316.

Έντυπα αιτήσεων συμμετοχής για τα επιμορφωτικά προγράμματα διατίθενται από τη γραμματεία του Π.ΙΝ.ΕΠ. Πελοποννήσου (Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης, Τρίπολη, τηλ. 2713602308 – 2713602314-15 ) ή και ηλεκτρονικά στο site www.ekdd.gr

Η παρακολούθηση οδηγεί στην απόκτηση Βεβαίωσης Παρακολούθησης.
Για πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα μπορείτε να επικοινωνείτε με το Π.ΙΝ.ΕΠ. Πελοποννήσου.

 

 

 
 Παρουσίαση δεύτερου τεύχους CELESTIA
 Το βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ, το Ολυμπιακό Κέντρο Φιλοσοφίας και Παιδείας και ο εκδοτικός οίκος Ν. & Σ. Μπατσιούλας, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του δεύτερου τεύχους της Εξαμηνιαίας Επιθεώρησης Φιλοσοφίας, Παιδείας και Τέχνης, CELESTIA, το Σάββατο 11 Απριλίου 2009, και ώρα 12:30, στο βιβλιοπωλείο Ιανός στην Αθήνα (Σταδίου 24).

Ομιλητές:
• Μπαρτζελιώτης Λεωνίδας, Ομότιμος Καθηγητής Φιλοσοφίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος Ο.Κ.Φ.Π.
• Καλοκαιρινού Ελένη, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γραμματέας Ο.Κ.Φ.Π.
• Ηλιόπουλος Παναγιώτης, Υποψ. Δρ. Φιλοσοφίας Πανεπιστημίου Αθηνών, εκδότης Celestia.
• Γλυκοφρύδη – Λεοντσίνη Αθανασία, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών
• Βλαχογιάννη Αιμιλία, Σχολική σύμβουλος Φιλολόγων.
• Τσιτσίγκος Σπυρίδων, Αναπλ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

 

 

 
Εμβόλιο για τον καρκίνο μαστού
 «Φρένο» στις μεταστάσεις και τις υποτροπές του καρκίνου του μαστού φαίνεται να βάζει εμβόλιο το οποίο βρίσκεται ήδη σε κλινική μελέτη και στη χώρα μας, ενώ τα πρώτα αποτελέσματα από ολοκληρωμένη μελέτη στην Αμερική είναι ενθαρρυντικά!

Αυτό ανακοινώθηκε χθες κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου της Ελληνικής Εταιρίας Μαστολογίας (ΕΕΜ), με αφορμή την διοργάνωση του 11ου Πανελληνίου Συνεδρίου Μαστολογίας με διεθνή συμμετοχή.

Στη χώρα μας το εμβόλιο, όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας της ΕΕΜ και Πρόεδρος του Συνεδρίου κ. Βασίλης Μπαρμπούνης, έχει τεθεί σε κλινική μελέτη στο Νοσοκομείο «Αγιος Σάββας».

Η χορήγηση του εμβολίου στη χώρα μας έχει ξεκινήσει εδώ κι ένα χρόνο και στη μελέτη μέχρι σήμερα έχουν ενταχθεί εθελοντικά 80 γυναίκες με καρκίνο του μαστού. Περισσότερα...


 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα