Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Παρασκευή 30-5-2008

 

 

 

 
Αλλαγές στο θεσμό της Γαλάζιας Σημαίας
Τεράστια επιτυχία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού αποτελεί η απόκτηση των δέκα πρώτων Εκτιμητών Επικινδυνότητας Παραλίας στη χώρα μας.
Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία στη Πάτρα, το τρίτο και τελευταίο στάδιο της εκπαίδευσης των Εκτιμητών Επικινδυνότητας Παραλίας, την οποία συνδιοργάνωσαν ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και η Διεθνής Ναυαγοσωστική Ομοσπονδία της Ευρώπης. Την εκπαίδευση πραγματοποίησαν οι κ.κ. Martin O' Sullivan και Brendan McGrath, Εκπαιδευτές από την Ιρλανδία.

Όπως είναι πλέον γνωστό και όπως ισχύει διεθνώς, σήμερα εφαρμόζεται προαιρετικά η εκτίμηση επικινδυνότητας παραλίας σε όλες τις υποψήφιες παραλίες για την απόκτηση της Γαλάζιας Σημαίας. Από το 2012 όμως και μετά, κάθε παραλία, κάθε οργανωμένη λουτρική εγκατάσταση, κάθε υδάτινο πάρκο και κάθε μαρίνα, θα πρέπει υποχρεωτικά να διαθέτουν Μελέτη Επικινδυνότητας σύμφωνα με τα διεθνή πρωτόκολλα της F.Ε.Ε. και της I.L.S. και να έχουν συμμορφωθεί με αυτή.

Στη χώρα μας, τη Μελέτη Επικινδυνότητας στο εξής μπορεί να εκπονεί μόνο ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ο οποίος πλέον διαθέτει δέκα Εκτιμητές Επικινδυνότητας Παραλίας και πέντε Εκπαιδευτές Εκτιμητών Επικινδυνότητας Παραλίας και ο οποίος είναι ο μοναδικός ναυαγοσωστικός οργανισμός της Ελλάδος αναγνωρισμένος από τη Διεθνή Ναυαγοσωστική Ομοσπονδία.

Οι κ.κ. Αναστάσιος Γερασιματος, Σταυρος Σταματελατος, Βασιλειος Ανδριοπουλος, Βασιλειος Χαντζοπουλος, Γεωργιος - Μαριος Καραγιαννης, Γεωργιος - Ιωαννης Τζικας, Κυριακος Κανελλος, Γρηγορης Αγγελοπουλος, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΤΙΡΤΖΗΣ και ΖΕΚΗ ΜΕΜΕΤ ΑΛΗ, είναι οι δέκα πρώτοι Εκτιμητές Επικινδυνότητας Παραλίας τους οποίους απέκτησε η χώρα μας μέσω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Το γεγονός αυτό αποτελεί σημαντική πρόοδο στην αναβάθμιση της τουριστικής υποδομής της χώρας μας, καθότι η Μελέτη Επικινδυνότητας θα αποτελεί αυστηρή και βασική προϋπόθεση για την απόκτηση της Γαλάζιας Σημαίας.
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, πάντα καινοτόμος και πρωτοπόρος στην ποιότητα εκπαίδευσης των Εθελοντών του και στην παροχή των ανθρωπιστικών και κοινωνικών υπηρεσιών του, είναι πλέον έτοιμος να διασφαλίσει ασφαλείς εγκαταστάσεις και υποδομές για τους λουόμενους, πρωτίστως όμως για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Η δι' αλληλογραφίας απόκτηση της Γαλάζιας Σημαίας που σε πολλές περιπτώσεις ισχύει σήμερα και στερεί τη δυνατότητα ασφάλειας και πρόσβασης των λουομένων και κυρίως των ατόμων με ειδικές ανάγκες στις λουτρικές εγκαταστάσεις στη θάλασσα και στις πισίνες, θα αποτελεί παρελθόν με τη δυναμική παρέμβαση και δράση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Ο τουρισμός της Ελλάδος και η οικονομία που προέρχεται από αυτόν, θα ωφεληθούν σημαντικά με τη νέα αυτή δράση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, όπου σε συνδυασμό με την ναυαγοσωστική εκπαίδευση και δραστηριότητα που παρέχει στη χώρα μας, δημιουργούν υποδομές σιγουριάς και ασφάλειας στους λουόμενους, διεθνών προδιαγραφών.

 

 

 
«Νέμεα 2008» Ένα βήμα στην ιστορία
Ο Σύλλογος για την αναβίωση των Νέμεων Αγώνων οργανώνει την τέταρτη κατά σειρά αναβίωση των Νέμεων Αγώνων, που εφέτος θα πραγματοποιηθεί κατά το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Ιουνίου 2008.

Την Τρίτη 3 Ιουνίου, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών (Ακαδημίας 23), θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου, όπου θα παρουσιαστεί η φιλοσοφία και το πρόγραμμα της εφετινής «Νεμεάδας». Την παρουσίαση θα κάνουν η διοίκηση του συλλόγου και ο καθηγητής Στέφανος Μίλλερ, επικεφαλής της αρχαιολογικής αποστολής της Αμερικανικής Σχολής Κλασσικών Σπουδών που απεκάλυψε το αρχαίο στάδιο της Νεμέας.

Σε μια περίοδο που, μετά τα αλλεπάλληλα σκάνδαλα ντόπινγκ, επικρατεί έντονος προβληματισμός για το δρόμο που έχει πάρει ο πρωταθλητισμός, φιλοδοξία και επιδίωξη του Συλλόγου είναι να εμπλουτιστεί η διοργάνωση, τόσο στο αθλητικό, όσο και στο πολιτιστικό μέρος και οι συμμετέχοντες να έρθουν σε άμεση επαφή με την αρχαία ιδέα που ζει ακόμα στη γη της Νεμέας.

Λίγα λόγια για την αναβίωση

Οι αρχαίοι Έλληνες διοργάνωναν κάθε τέσσερα χρόνια αγώνες στη Νεμέα, ως μέρος ενός κύκλου εορτών που περιλάμβανε ακόμα τους αγώνες στους Δελφούς, στην Ισθμία και (τους γνωστότερους σήμερα αγώνες) στην Ολυμπία. Κάθε χρόνο λοιπόν, εναλλάξ σε έναν από αυτούς τους χώρους, όλοι οι Έλληνες συγκεντρώνονταν για τους αγώνες, ενώ μια ιερή εκεχειρία σταματούσε κάθε πόλεμο και εχθροπραξία. Περισσότερα...

 

 

 
Η γιορτή του πατέρα
Η γιορτή του πατέρα από φέτος θα πραγματοποιείται κάθε πρώτη Κυριακή του Ιούνη. Φέτος, πρώτη Κυριακή είναι η 1 Ιουνίου 2008.

Η κεντρική εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 1η Ιουνίου 2008, στις 11.00 π.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κορυδαλού, Γρ. Λαμπράκη & Καρύταινης 4.

Θέμα: ‘ Υπάρχει Νομικό Δίκαιο για τον Πατέρα? ‘

Ομιλητές: Μουτσοπούλου Ε., δικηγόρος, Παπαρηγόπουλος Ι., δικηγόρος, Δεμερτζής Κ., δικηγόρος.

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Και σε άλλες πόλεις θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις όπως στη Θεσσαλονίκη, με την ευκαιρία της έκθεσης βιβλίου, στη παραλία.

Επίσης, στις 5 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί προσυνεδριακή συνδιάσκεψη, στα Καμένα Βούρλα, 8μμ, στη Γαλήνη.

Το Διεθνές Συνέδριο έχει προγραμματισθεί στις 3-4-5 Ιανουαρίου 2009, στο αμφιθέατρο της Νομαρχίας Δράμας.

 

 

 

 
Αθλητικά - μπάσκετ
Ορισμός διαιτητών για αγώνες μπάσκετ

Στις 29/5/08 και ώρα 20:00, στα γραφεία της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, συνήλθε η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ, που αποτελείται από τους : 1) ΤΣΑΤΑ Α. (Πρόεδρο), 2) ΤΟΥΡΛΟΜΟΥΣΗ ΑΝΤ. και 3) ΠΛΕΣΣΙΑ Κ. μέλη, με σκοπό να ορίσουν Διαιτητές, Κριτές και Γυμνασίαρχους Περισσότερα...

 

 

Αγώνες κατάταξης Γ' ανδρών

1ος ΑΓΩΝΑΣ 

 

1ΟΣ Α΄ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

-

1ΟΣ Β΄ ΟΜΙΛΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ

04-06-2008

ΔΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

19:00

 

 

 

2ος ΑΓΩΝΑΣ

 

ΝΙΚΗΤΗΣ 1ΟΥ ΑΓΩΝΑ

-

ΑΣΤΗΡ ΒΛΑΧΙΩΤΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ

07-06-2008

ΔΓ ΣΠΑΡΤΗΣ

ή Δ.Σ. ΚΑΛ/ΤΑΣ

 

19:00

 

 

 

 Αγώνας κατάταξης κορασίδων για 3η - 4η θέση

 

ΑΠΣ ΑΚΑΔΗΜΟΣ

-

ΑΕΜ ΠΟΛΥΒΙΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ

22-06-2008

ΔΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

17:00

 

 

 

 Αγώνας κατάταξης νεανίδων για 3η - 4η θέση

 

ΑΠΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ

-

ΑΕΜ ΠΟΛΥΒΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ

21-06-2008

Δ.Σ. ΜΕΣΣΗΝΗΣ

17:00

 

 

 
 

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ FINAL FOUR ΟΜΑΔΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ MINI (Β' ΦΑΣΗ)

 

1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΓΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ – ΑΕ ΣΠΑΡΤΗΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 21/06/2008

Δ.Σ. ΜΕΣΣΗΝΗΣ

19:00

 

ΑΕΜ ΠΟΛΥΒΙΟΣ – ΑΠΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 21/06/2008

Δ.Σ. ΜΕΣΣΗΝΗΣ

20:00

 

 

 

2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 22/06/2008

Δ.Σ. ΜΕΣΣΗΝΗΣ

19:00

 

ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 22/06/2008

Δ.Σ. ΜΕΣΣΗΝΗΣ

20:00

 

 

 

 

17ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΝΩΣΕΩΝ & ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ Ε.Ο.Κ.
6 – 8 ΙΟΥΝΙΟΥ 2008 ΣΑΜΟΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ >>>>>>>

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα