Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 28-5-2008

 

 

 

 
Συνέδριο ορεινής διάσωσης
Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, ως μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ορεινής Διάσωσης και τηρώντας πιστά τις αρχές της για συνεχή ενημέρωση και εκπαίδευση, διοργάνωσε στις 24 και 25 Μαΐου 2008, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, συνέδριο ορεινής διάσωσης εθνικής εμβέλειας με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων τόσο κρατικών όσο ιδιωτών και συλλόγων.

Στόχος της οργάνωσης ήταν το φετινό συνέδριο να έχει ακόμα μεγαλύτερη απήχηση και συμμετοχές σε σχέση με το περσινό που πραγματοποιήθηκε στο Λιτόχωρο Πιερίας και αποτέλεσε σταθμό όχι μόνο στα διασωστικά δρώμενα, αλλά και στο χώρο της ορειβασίας-στόχος που κατά ομολογία του Γενικού Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Μαργαρίτη Μουζά επετεύχθη.

Μέλη της Ε.Ο.Δ. από όλη την Ελλάδα παρακολούθησαν τις θεματικές του συνεδρίου που περιελάμβαναν αντιμετώπιση ενός πολυτραυματία, τεχνικές δυσκολίες, προβλήματα στην αεροδιάσωση, επικοινωνίες στην ορεινή διάσωση και αεροδιάσωση, στατιστική ορεινών ατυχημάτων, πρωτόκολλο κοινοποίησης ενός τραγικού συμβάντος, ποινική διάσταση των ευθυνών των αρχηγών αναβάσεων, διαδικασία ανέλκυσης πολυτραυματία σε ορθοπλαγιά, τεχνικές χρήσης φορείου σε χειμερινό πεδίο, τεχνικές ανέλκυσης ελαφρά τραυματισμένου, πλάγια διέλευση πλαγιάς με τραυματία, παρουσίαση εξοπλισμού για επιχείρηση διάσωσης και πρακτική σε πρώτες βοήθειες, καθώς και πρακτική με την χρήση του ελικοπτέρου που αφορά την χρήση του εξωτερικού φορτίου. Πραγματοποιήθηκε ακόμη, άσκηση σε συνεργασία δύο ελικοπτέρων στο όρος Κόζιακας για τον εντοπισμό τραυματία ορειβάτη και την παραλαβή του.


 

 

 
23η σύνοδος Γενικών Γραμματέων Περιφερειών
Την Πέμπτη 29 Μαΐου ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Νίκος Αγγελόπουλος θα μεταβεί στη Σύρο, όπου θα συμμετέχει στη 23η σύνοδο των Γενικών Γραμματέων Περιφερειών της χώρας με την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών.

Την Παρασκευή το πρωί θα ξεκινήσουν οι εργασίες της συνόδου με την πρώτη σύσκεψη των Γενικών Γραμματέων με την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών υπό την προεδρία του Υπουργού Εσωτερικών, καθηγητή κ. Προκόπη Παυλόπουλου, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη σύσκεψη.

Η πρώτη ημέρα της συνόδου θα ολοκληρωθεί με τις επισκέψεις στον Καθολικό Επίσκοπο Σύρου, Θήρας κ. Φραγκίσκο Παπαμανώλη και στον Μητροπολίτη Σύρου, Τήνου Σεβασμιότατο κ.κ. Δωρόθεο Πολυκανδριώτη.

Το απόγευμα του Σαββάτου θα πραγματοποιηθούν διαδοχικές συναντήσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών με τις ΤΕΔΚ, τους Δημάρχους και τους Νομάρχες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Στις 7 μ.μ. της ίδιας ημέρας ο Υπουργός Εσωτερικών Καθηγητής κ. Προκόπης Παυλόπουλος θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου προς τα ΜΜΕ, ενώ αμέσως μετά θα μιλήσει.

Το πρωί της Κυριακής θα ολοκληρωθούν οι εργασίες της συνόδου με την τελευταία σύσκεψη των Γενικών Γραμματέων Περιφερειών με την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, υπό την προεδρία του Υπουργού, καθηγητή κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

 

 

 
Λήξη εκπαιδευτικής περιόδου στο ΚΕΕ Αρκαδίας
Τα στελέχη του Κέντρου Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Νομού Αρκαδίας, με αφορμή την επιτυχημένη ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής περιόδου, σας ενημερώνουν ότι υλοποιήθηκαν 70 ( εβδομήντα ) δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα σε 10 ( δέκα )Δήμους τα οποία παρακολούθησαν συνολικά 1.000 περίπου άτομα.

Επιπλέον με έδρα την Τρίπολη υλοποιήθηκαν και 2 προγράμματα εξ’ αποστάσεως Οικονομίας – Διοίκησης Επιχειρήσεων και Νέων Τεχνολογιών και καθώς και ένα σεμινάριο εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευσης εκπαιδευτών που αφορούσαν ολόκληρη την περιφέρεια Πελοποννήσου, τα οποία παρακολούθησαν συνολικά 200 περίπου εκπαιδευόμενοι.

Πιο αναλυτικά καλύφθηκαν οι ακόλουθες θεματικές ενότητες :
1. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ – ΙΣΤΟΡΙΑ ( 3 τμήματα )
2. ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ( 19 τμήματα )
3. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ( 4 τμήματα )
4. ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ( 16 τμήματα )
5. ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ – ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ( Σωματ. & Ψυχική Υγεία , Διατροφή ) ( 4 τμήματα )
6. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΤΕΧΝΕΣ – ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ( 17 τμήματα )
7. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΔΙΟΙΚΗΣΗ ( 1 τμήματα )
8. ΕΚΠΑΙΔ. ΚΑΙ ΥΠΟΣΤ. ΓΟΝ. ΜΕΤΑΝΑ. – ΠΑΛΙΝΟΣΤ & ΣΥΜΒ. ΚΡΑΤΟ ( 2 τμήματα )
9. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ – ( 5 τμήματα )
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ / ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ / ΚΟΙΝ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΟΙΝΩΝ. ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ / ΔΙΑΧΕΙΡ. ΚΙΝΔΥΝΩΝ
( 3 Δια ζώσης και 2 εξ’ αποστάσεως ).

Το Κ.Ε.Ε. Αρκαδίας, ευχαριστεί δημόσια, όλους τους εκπαιδευόμενους που συμμετείχαν στα προγράμματα, καθώς και όλους τους φορείς, που συνέβαλαν ενεργά στην οργάνωση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, εύχεται καλό καλοκαίρι σε όλους και ενημερώνει ότι η νέα εκπαιδευτική περίοδος ξεκινά στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο, το γραφείο του Κ.Ε.Ε. Αρκαδίας, θα παραμείνει ανοιχτό, όλο το καλοκαίρι, καθημερινά, από τις 09:00 – 17:00 για την εξυπηρέτηση και ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων για τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα καθώς και για τη συλλογή αιτήσεων συμμετοχής για τη νέα εκπαιδευτική περίοδο.

Για την ένταξη των εκπαιδευόμενων σε τμήματα μάθησης προαπαιτείται:
1. συμπλήρωση αίτησης (χειρόγραφα ή ηλεκτρονικά, μέσω του ηλεκτρονικού δικτύου), η οποία θα συνοδεύεται και από απλή φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας.
2. συνέντευξη - κατάταξη από την Υπεύθυνη Εκπαίδευσης του Κ.Ε.Ε.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην έδρα του Κ.Ε.Ε του Νομού Αρκαδίας, που στεγάζεται στο Δήμο Τριπόλεως, Διεύθυνση: Πν. Κέντρο Ι.Ν. Μεταμορφώσεως, Οδός Μεταμορφώσεως & Αλέου, (Προϊστάμενος Εκπαίδευσης: Σπυρόπουλος Ηλίας, Υπεύθυνη Εκπαίδευσης: Λαμπροπούλου Φωτεινή Γραμματέας: Παντελές Θεόδωρος ), Τηλ. : 2710 – 232524 , Ώρες Λειτουργίας : 9:00 – 17:00). Καθώς και στην ηλεκτρονική σελίδα www.ideke.edu.gr/kee .

Τo Κ.Ε.Ε. διαχειρίζεται το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) της Γενικής Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο) και το Ε.Τ.Π.Α. (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) Ε.Π.Ε.Α.E.Κ. II, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης και Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (Μέτρο 1.1, Ενέργεια 1.1.2β). καθώς και από το Ελληνικό Δημόσιο .

 

 

 
ΜΕ 18 ΑΘΛΗΤΕΣ Ο ΚΟΑΤ ΣΤΟ 3ο ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΟΥ Ν.Ο. ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Με δέκα οκτώ αθλητές και αθλήτριες από την προαγωνιστική ομάδα καθώς και το τμήμα επίλεκτων ηλικίες από 8 έως 12 ετών θα συμμετέχει ο σύλλογος μας το Σάββατο 31 Μαΐου στους αγώνες με την επωνυμία 3ο κύπελλο ΚΟΡΙΝΘΟΥ που θα γίνουν στο κολυμβητήριο της ομώνυμης πόλης.

Τα ονόματα των αθλητών του συλλόγου είναι:

ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ    ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΥΡΣΙΝΗ
ΠΛΙΑΚΑ ΕΛΙΝΑ    ΓΚΙΝΤΩΝΗΣ ΦΙΛΛΙΠΟΣ
ΑΣΣΙΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ     ΚΩΤΣΙΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΠΡΙΟΒΟΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ    ΚΟΚΚΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑ
ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ    ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜ
ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΝΝΕΣΑ     ΜΠΟΥΣΓΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΑΛΔΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ (1999)    ΚΑΝΑΤΑ ΓΕΩΡΓ.ΔΕΣΠΟΙΝ. (2000)
ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΜΑΡΙΑ(1999)    ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜ. (2000)
ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡ.(2000)     ΠΡΙΟΒΟΛΟΣ ΝΙΚΟΣ (1999)

Το Δ.Σ, τους εύχεται κάθε επιτυχία.

Για το Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Σωτηρόπουλος Γεώργιος     Αγγελόπουλος Αθανάσιος

 

 

 
Το ΚΚΕ αντιμετωπίζει το νερό
Το νερό είναι φυσικό και κοινωνικό Αγαθό και είναι για όλους
Δεν είναι εμπόρευμα

Το ΚΚΕ αντιμετωπίζει το νερό, τον υδροφόρο ορίζοντα ως φυσικό και κοινωνικό αγαθό που αντλείται από τη φύση για να ικανοποιήσει ζωτικές ανάγκες, να καλύψει τις λαϊκές ανάγκες. Το νερό είναι ζήτημα ζωής. Δεν μπορεί να αποτελεί εμπόρευμα και μάλιστα σε βάρος των αναγκών ενός χωριού ή μιας πόλης. Από αυτή την άποψη έχουν δίκιο οι κάτοικοι της Νεστάνης και της ευρύτερης περιοχής που ανησυχούν ότι μια πιθανή εμπορική εκμετάλλευση από τη Μονή Γοργοεπηκόου θέτει σε κίνδυνο τα αποθέματα του νερού. Κανένας, άσχετα αν κάνει στο έδαφος του ή όχι γεωτρήσεις, δεν μπορεί να κερδοσκοπεί από το νερό που βρίσκεται στο υπέδαφος και μάλιστα σε βάρος της επάρκειας των συνολικών αποθεμάτων, ιδιαίτερα σε μια εποχή που ελλοχεύει ο κίνδυνος της λειψυδρίας. Περισσότερα...


Ερώτηση βουλευτών Προς τον υπουργό ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. >>>>>>>

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα