Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 28-2-2008

 

 

 

 
Μεταβολές σχολικών μονάδων Νομού Αρκαδίας
Από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Υφυπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου και με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης και ειδικότερα την αρτιότητα της ψυχοπαιδαγωγικής αντιμετώπισης των μαθητών Προσχολικής Αγωγής και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αναβαθμίζονται οι ακόλουθες σχολικές μονάδες του Νομού Αρκαδίας:

- Το 10ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης από επταθέσιο προάγεται σε οκταθέσιο
- Το Δημοτικό Σχολείο Κοσμά από μονοθέσιο προάγεται σε διθέσιο
- Το 15ο Νηπιαγωγείο Τρίπολης από μονοθέσιο, γίνεται διθέσιο.

Οι μεταβολές στις ανωτέρω σχολικές μονάδες θα ισχύσουν το σχολικό έτος 2008- 2009.

 

 

 

 
Ο ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΚΑΛΔΗΣ ΣΤΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΩΜΑΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ
Αναχώρησε σήμερα για το Κοτσαέλι της Τουρκίας η ελληνική εθνική ομάδα, προκειμένου να συμμετάσχει το Σάββατο 1η Μαρτίου στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Δρόμου σε Ανώμαλο Έδαφος . Η αποστολή αναχώρησε σήμερα το πρωί από το Ελευθέριος Βενιζέλος (07.45) για την Τουρκία με πτήση των Ολυμπιακών Αερογραμμών. Η επιστροφή στην Αθήνα είναι προγραμματισμένη για το μεσημέρι της Κυριακής (13.00).

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Αρκαδίας συμμετέχει με τον Πρωταθλητή του Καλδή Θεοδόση τον οποίο γυμνάζει ο καταξιωμένος προπονητής δρόμων αντοχής Δημήτρης Γεωργόπουλος, έχει μεγάλες ελπίδες για μια Βαλκανική διάκριση ευελπιστώντας να φέρει ένα από τα μετάλλια της κατηγορίας των εφήβων στην ΤΡΙΠΟΛΗ και στον Γ.Σ. ΑΡΚΑΔΙΑΣ.

Στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα είχε προκριθεί και ο επίσης Πρωταθλητής μας της κατηγορίας των Νέων Ανδρών Δημήτρης Τσίτσης, αλλά λόγοι οικογενειακοί δεν του επέτρεψαν να συμμετάσχει.

Ο Γ.Σ.Α. εύχεται στον Πρωταθλητή του που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα αλλά και την Τρίπολη «με την ΝΙΚΗ».

«Πηγαίνουμε με αισιοδοξία στην Τουρκία όπου θα γίνει το Βαλκανικό πρωτάθλημα Ανωμάλου, με στόχο οι αθλητές και αθλήτριές μας να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους απέναντι σε πολύ δυνατούς αντιπάλους των χωρών της χερσονήσου μας. Ελπίζουμε σε καλά πλασαρίσματα και είμαι βέβαιος ότι τα μέλη της ομάδας, στην οποία συμπεριλήφθηκαν οι κορυφαίοι αυτή τη στιγμή αθλητές στα αγωνίσματα των μεγάλων αποστάσεων, θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για διάκριση, τόσο στην ατομική όσο και στην ομαδική κατάταξη», δήλωσε ο επικεφαλής της αποστολής Θανάσης Ράπτης.

 

 

 

 
«Οι φήμες που μπορούν να σκοτώσουν»
Είναι γεγονός το ότι υπάρχει σημαντική διέγερση του σεισμικού τόξου γύρω από την Πελοπόννησο με αρκετές δονήσεις που χαρακτηρίζονται από μεγάλα μεγέθη. Όμως, υπάρχει μια μεγάλη κυκλοφορία φημών που μόνο κακό μπορούν να κάνουν και σε κάθε περίπτωση μπορούν να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς ή και θάνατο συμπολιτών μας. Είναι χρήσιμο επομένως να δούμε κάποια δεδομένα που σίγουρα ισχύουν σε σχέση με τους σεισμούς.

Η Ελλάδα θα έχει πάντα σεισμική δραστηριότητα λόγω της θέσης της και του γεωτεκτονικού συστήματος που την περιβάλει. Είναι η 1η σε σεισμικότητα χώρα στην Ευρώπη και η 6η σε παγκόσμια κλίμακα. Κατά συνέπεια ο εστιασμός μερίδας Μ.Μ.Ε. στα φυσιολογικότατα επιστημονικά δεδομένα «τα επόμενα 5 χρόνια θα γίνει μεγάλος σεισμός» είναι άτοπη αφού αυτή η επιστημονική παραδοχή είναι αντίστοιχης βαρύτητας με την παραδοχή «το καλοκαίρι θα έχουμε ζέστη».

Ένα άλλο δεδομένο είναι ότι επίσημα, παγκοσμίως, δεν υπάρχει κανενός είδους σύστημα πρόγνωσης σεισμού. Σε πολλές χώρες (ΗΠΑ, Ιαπωνία κλπ) έχουν δοκιμαστεί ή δοκιμάζονται μέθοδοι μεσοπρόθεσμης πρόγνωσης, όμως, δεν υπάρχουν ικανά αποτελέσματα ώστε να μπορούμε να μιλήσουμε για σίγουρη μεθοδολογία που θα μας λέει ότι π.χ. «στην Αθήνα την Δευτέρα 22 Μαρτίου 2008 και ώρα 08:00 θα γίνει σεισμός με μέγεθος 6.0R και βάθος 15km.». Κατά συνέπεια όλη αυτή η φημολογία είναι άκυρη και πλέον πολύ επικίνδυνη. Περισσότερα...


ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Περιφερειακό Τμήμα Τρίπολης
ΣΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ & ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ

 

 

 

 
Συνεχίστηκε η προετοιμασία για Ολυμπιακό
Συνεχίστηκε σήμερα το μεσημέρι η προετοιμασία του Αστέρα για το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Ολυμπιακό, με τον Παναγιώτη Τζαναβάρα να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του. Εξαίρεση αποτελούν οι Φλάβιο, Μοσχογιάννης που ακολούθησαν και σήμερα ατομικό πρόγραμμα.

Ο προπονητής του Αστέρα έδωσε και σήμερα έμφαση στην τακτική, προετοιμάζοντας κατάλληλα τους ποδοσφαιριστές του για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, τόσο δείχνοντας τους στο βίντεο τι πρέπει να προσέξουν, όσο και μέσα στο γήπεδο κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Με τη σειρά τους οι παίκτες της ομάδας έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, κάτι που φάνηκε και στο «οικογενειακό διπλό» που ακολούθησε των μαθημάτων τακτικής.

Αύριο το πρωί θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία του Αστέρα και μετά την πρωινή προπόνηση, ο Παναγιώτης Τζαναβάρας θα ανακοινώσει την αποστολή για τον αγώνα του Σαββάτου. Στη συνέχεια η ομάδα θα αναχωρήσει για την Αθήνα, όπου θα καταλύσει σε γνωστό ξενοδοχείο.

Τέλος, το μεσημέρι (2 μ.μ.) του Σαββάτου θα αγωνιστεί η ομάδα νέων του Αστέρα εναντίον του Ολυμπιακού. Ο πρόλογος των δύο συναντήσεων με τους «ερυθρόλευκους» θα γίνει στο Αθλητικό Κέντρο του Ολυμπιακού στο Ρέντη.

Παράλληλα, τοποθετήθηκαν προβολείς στα γήπεδα που χρησιμοποιούν για προπονήσεις και αγώνες τα τμήματα ακαδημιών του Αστέρα.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα