Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 27-5-2008

 

 

 

 
Η ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας για την εισοδηματική πολιτική
Η Κυβέρνηση παρά την ακρίβεια που υπάρχει στην αγορά και τις ραγδαίες ανατιμήσεις στα είδη λαϊκής κατανάλωσης εμμένει στη συνέχιση της εισοδηματικής πολιτικής λιτότητας.
Με το νομοσχέδιο που κατέθεσε για ψήφιση στη Βουλή προβλέπει για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο αυξήσεις σε μέσα επίπεδα ύψους 2,5% όταν ο επίσημος πληθωρισμός τρέχει με 4,5%.
Με την πολιτική λιτότητας που ακολουθεί ακυρώνει ακόμη και την ενσωμάτωση των επιδομάτων στις βασικές αποδοχές.

Είναι αποκαλυπτικό ότι ενώ παρουσίασε με τυμπανοκρουσίες την ενσωμάτωση του 1/ 3 του κινήτρου απόδοσης στις βασικές αποδοχές (29 – 50 € ) από την οποία προκύπτουν αντίστοιχες αυξήσεις στις συντάξεις, μειώνει το επίδομα εξομάλυνσης προκειμένου να περιορίσει τη συνολική αύξηση των συντάξεων στο 3%.
Έτσι το μόνο που απομένει ουσιαστικά από την ενσωμάτωση του 1/3 του κινήτρου απόδοσης είναι η παραπέρα μείωση του εισοδήματος των υπαλλήλων από τις επιπλέον κρατήσεις.
Η πολιτική αυτή είναι απαράδεκτη και απορρίπτεται από τους εργαζόμενους.
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ζητά την άμεση θεσμοθέτηση νέου μισθολογίου με 1.300 € κατώτερο βασικό μισθό.

Από την Εκτελεστική Γραμματεία
του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας

 

 

 
Ανάβαση με το ΣΑΟΟ στον Ταΰγετο
Την ερχόμενη Κυριακή 1 Ιουνίου ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων διοργανώνει ανάβαση στην κορυφή Νεραϊδοβούνα του Ταϋγέτου.
Θα γίνουν δύο πορείες, η μία διάρκειας 5 ωρών και η άλλη διάρκειας 8 ωρών
Η αναχώρηση των λεωφορείων θα γίνει από την κεντρική πλατεία στις 7:00 το πρωί και η επιστροφή το απόγευμα.
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του συλλόγου Μητροπολίτου Δανιήλ 2 ή στο τηλέφωνο 2710 234980 βραδινές ώρες.

 

 

 
3ημερο φεστιβάλ ΚΚΕ-ΚΝΕ
Τα Δάση είναι λαϊκή περιουσία και όχι φιλέτα για την πλουτοκρατία

Συνέντευξη τύπου θα παραχωρήσει η Επιτροπή Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του 3ήμερου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΚΕ – ΚΝΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 30-31 Μάη και 1 Ιούνη στο νομό μας με επίκεντρο το ΜΑΙΝΑΛΟ (Ξενία Βυτίνας).
Κεντρικό σύνθημα των εκδηλώσεων είναι: «Στα ίχνη του ΔΣΕ, μαθαίνουμε την ιστορία, αγωνιζόμαστε για τις σύγχρονες ανάγκες μας. Υπερασπιζόμαστε τα Δάση ως λαϊκή περιουσία από τις φυσικές καταστροφές και την καπιταλιστική ανάπτυξη».

2. ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Περισσότερα...

 

 

 
Απόκτηση πιστοποιητικού ελληνομάθειας
Λήγει 30 Μαΐου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τους υπηκόους τρίτων χωρών.

Η Γενική Γραμματεία Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Γ.Γ.Ε.Ε.) του ΥΠ.Ε.Π.Θ., σε εφαρμογή κοινής απόφασης των Υπουργών Εσωτερικών και Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων, ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του
«συστήματος πιστοποίησης της γνώσης της ελληνικής γλώσσας και στοιχείων της ελληνικής ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού για τους υπηκόους τρίτων χωρών, προκειμένου ν’ αποκτήσουν το καθεστώς του επί μακρόν διαμένοντος στην Ελλάδα».

Οι εξετάσεις πιστοποίησης θα γίνουν το Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2008, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Κ.Ε.Ε.) Αρκαδίας.
Καλούνται οι υπήκοοι τρίτων χωρών, οι οποίοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν «πιστοποιητικό γνώσης της ελληνικής γλώσσας και στοιχείων της ελληνικής ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού» να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής, από την Τετάρτη 16 Απριλίου μέχρι την Παρασκευή 30 Μαΐου 2008 στα Κ.Ε.Ε.

Στην παρούσα πρώτη εφαρμογή του συστήματος πιστοποίησης γνώσης της ελληνικής γλώσσας και στοιχείων της ελληνικής ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού, δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις έχουν μόνο οι υπήκοοι ξένων χωρών οι οποίοι έχουν αποκτήσει:
α) Από τη Γ.Γ.Ε.Ε. - Ι.Δ.ΕΚ.Ε. του ΥΠ.Ε.Π.Θ., πιστοποιητικό εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας ως δεύτερης Γ’ ή Δ’ επιπέδου
β) Από το Κέντρο Ελληνικής γλώσσας του ΥΠ.Ε.Π.Θ., πιστοποιητικό ελληνομάθειας αντίστοιχο του επιπέδου Β’, όπως περιγράφεται στο άρθρο 9 του π.δ. 363/1998 (ΦΕΚ 242 Α’ /29.10.1998).

Για αιτήσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται , στην έδρα του Κ.Ε.Ε του Νομού Αρκαδίας, που στεγάζεται στο Δήμο Τριπόλεως , [ Διεύθυνση :Πν. Κέντρο Ι.Ν. Μεταμορφώσεως , Οδός Μεταμορφώσεως & Αλέου , (Προϊστάμενος Κ.Ε.Ε.: Σπυρόπουλος Ηλίας, Υπεύθυνη Εκπαίδευσης : Λαμπροπούλου Φωτεινή, Γραμματέας: Παντελές Θεόδωρος, Υπεύθυνη Προγράμματος Εκμάθησης Ελληνικής Γλώσσας σε εργαζόμενους Μετανάστες: Καραγιάννη Βασιλική), Τηλ.: 2710 – 232524, Ώρες Λειτουργίας: 9.00 - 20.00)., καθώς και στην ηλεκτρονική σελίδα www.ideke.edu.gr/kee

 

 

 
Θάνατοι σε διεθνή μελέτη για το διαβήτη
Τον θάνατο ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη (που συνοδευόταν κι από άλλους παράγοντες κινδύνου), οι οποίοι συμμετείχαν σε επιστημονική έρευνα στις ΗΠΑ και τον Καναδά, προκάλεσε η μεγάλη μείωση του σακχάρου στο αίμα τους!!!
Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στην παγκόσμια ιατρική κοινότητα και ταυτόχρονα ήταν η αιτία διακοπής της επιστημονικής έρευνας.

Αυτό αποκάλυψε χθες  ο πρόεδρος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας κ Αντώνης Αλαβέρας, κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, η οποία δόθηκε στο πλαίσιο της Ελληνικής Ημέρας για το Διαβήτη.
«Πράγματι υπάρχει έντονος προβληματισμός στη διεθνή ιατρική κοινότητα, καθώς ο θάνατος των ασθενών αυτών είναι πρωτόγνωρο φαινόμενο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ Αλαβέρας.

Παράλληλα ο Πρόεδρος της Ελληνικής Διαβητολογικης Εταιρείας αναφέρθηκε και στα θετικά αποτελέσματα που έχουν οι ινκρετίνες, ορμόνες που παράγονται από το έντερο, στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των διαβητικών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ Αλαβέρας στη μελέτη αυτή που διήρκεσε πέντε χρόνια, με την ονομασία ACCORD, συμμετείχαν περίπου 10.000 ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη από την Αμερική και τον Καναδά.
Εκτός από σακχαρώδη διαβήτη οι ασθενείς αυτοί αντιμετώπιζαν ιδιαίτερα αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών επιπλοκών, δεδομένου ότι είχαν και αυξημένη αρτηριακή πίεση, χοληστερίνη, ήταν παχύσαρκοι και έπασχαν από τη νόσο για δέκα τουλάχιστον χρόνια. Από τους 10.000 συμμετέχοντες πέθαναν οι 14. Περισσότερα...

 

 

 
Ορισμός διαιτητών για αγώνες μπάσκετ
Στις 26/5/08 και ώρα 20:00, στα γραφεία της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, συνήλθε η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ, που αποτελείται από τους : 1) ΤΣΑΤΑ Α. (Πρόεδρο), 2) ΤΟΥΡΛΟΜΟΥΣΗ ΑΝΤ. και 3) ΠΛΕΣΣΙΑ Κ. μέλη, με σκοπό να ορίσουν Διαιτητές, Κριτές και Γυμνασίαρχους Περισσότερα...

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα