Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 27-2-2008

 

 

 

 
Στη φάση ολοκλήρωσης το θεσμικό πλαίσιο για τον Τουρισμό Υπαίθρου
Ολοκληρώνεται το σχέδιο θεσμικού πλαισίου για τον Αγροτουρισμό, το οποίο εκπονεί η Ομάδα Εργασίας που έχει συσταθεί από τον περασμένο Ιούλιο με πρωτοβουλία της Αγροτουριστικής και τη συμμετοχή εκπροσώπων των εμπλεκομένων φορέων (ΕΟΤ, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ΠΑΣΕΓΕΣ, Αναπτυξιακές Εταιρείες, Δίκτυο ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ, Δίκτυο βιοκαλλιεργητών, Αγροτουριστική ΑΕ).

Στις μέχρι σήμερα συναντήσεις διαπιστώθηκε σύγκλιση απόψεων και σημειώθηκε σημαντική πρόοδος αναφορικά με όλα τα θεσμικά θέματα του Τουρισμού Υπαίθρου/ Αγροτουρισμού.
Ήδη η Ομάδα Εργασίας εξειδικεύει το βασικό κείμενο των μεγάλων κατευθύνσεων που έχουν συμφωνηθεί, και το οποίο περιλαμβάνει τους παρακάτω άξονες:

1. Προσδιορισμός των «Επιχειρήσεων Τουρισμού Υπαίθρου»

Προκειμένου να καταστεί δυνατόν οι αγροτουριστικές δραστηριότητες να συγκεντρώνονται σε μία ενιαία επιχείρηση χωρίς την ανάγκη έκδοσης πολλαπλών αδειών με απαιτήσεις που δεν ανταποκρίνονται στο εύρος και το μέγεθος τους, προβλέπεται η θεσμοθέτηση λειτουργίας της Επιχείρησης Τουρισμού Υπαίθρου. Μεταξύ των επιχειρήσεων τουρισμού υπαίθρου συγκαταλέγονται οι «Ξενώνες Τουρισμού Υπαίθρου», οι παραδοσιακές ταβέρνες-καφενεία, τα επισκέψιμα αγροκτήματα, οι μονάδες μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, τα πρατήρια πώλησης τοπικών προϊόντων και οι επιχειρήσεις διεξαγωγής υπαίθριων δραστηριοτήτων.

2. Παραγωγή, μεταποίηση και διακίνηση τροφίμων από τις επιχειρήσεις τουρισμού υπαίθρου.

Σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού υπαίθρου (καταλύματα, εστιατόρια, παραδοσιακά καφενεία, επισκέψιμα αγροκτήματα) επιτρέπεται να διαθέτουν προϊόντα πρώτης παραγωγής ή/και μεταποίησης μόνο στην περίπτωση που διαθέτουν τις εγκαταστάσεις που προβλέπονται για τη λειτουργία ανεξάρτητης μεταποιητικής μονάδας ή/ και εμπορικού καταστήματος. Το νέο θεσμικό πλαίσιο προβλέπει την προώθηση των αναγκαίων τροποποιήσεων, προκειμένου οι επιχειρήσεις τουρισμού υπαίθρου να έχουν τη δυνατότητα, σε μικρή κλίμακα, να μεταποιούν και να διαθέτουν στους πελάτες τους προϊόντα δικής τους παραγωγής.

3. Διοργάνωση υπαίθριων δραστηριοτήτων, περιηγήσεων και μαθημάτων από τις επιχειρήσεις τουρισμού υπαίθρου

Οι επιχειρήσεις Τουρισμού Υπαίθρου θα έχουν τη δυνατότητα χωρίς την υποχρέωση έκδοσης άδειας τουριστικού γραφείου, να πραγματοποιούν περιηγήσεις στις γύρω περιοχές και να διεξάγουν υπαίθριες δραστηριότητες από εκπαιδευμένο επαγγελματία, στο πλαίσιο των υπηρεσιών που θα προσφέρουν στους πελάτες τους.
Επίσης, οι επιχειρήσεις τουρισμού υπαίθρου θα έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν μαθήματα στους επισκέπτες σε αντικείμενο συναφές με τις δραστηριότητές τους (π.χ. παραδοσιακές τεχνικές, πολιτισμός, μαγειρική κλπ)


Παράλληλα, μεταξύ των θεμάτων που επεξεργάζεται η Ομάδα Εργασίας είναι η αναδιοργάνωση της λειτουργίας των Τοπικών Συμφώνων ποιότητας και η αναθεώρησης της Ελληνικής Προδιαγραφής για τον Αγροτουρισμό ΕΛΟΤ ΠΡΔ 1417, προκειμένου να συμβάλλουν πιο αποτελεσματικά στην αναβάθμιση της ποιότητας του Τουρισμού Υπαίθρου στην Ελλάδα.

Την ερχόμενη Δευτέρα 3 Μαρτίου, πραγματοποιείται η νέα συνάντηση της Ομάδας Εργασίας στα γραφεία της Αγροτουριστικής. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, η Ομάδα προβλέπεται να έχει ολοκληρώσει την πρότασή της για το νέο θεσμικό πλαίσιο Αγροτουρισμού μέσα στον Απρίλιο.

 

 

 

 
Απάντηση Υπ. Ανάπτυξης σε ερώτηση Ρέππα
Σε Απάντηση (Δ5/ΗΛ/Β/Φ.6/1003/15.2.08) της Ερώτησής μου (4877/22.1.08) για την ανατροπή των ποσοστώσεων του Τέλους Ανάπτυξης Βιομηχανικών Περιοχών παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος από Λιγνιτικούς Σταθμούς (στο εξής: Τέλος), σύμφωνα με το άρθρο 20 του νόμου 2446/1996, για άλλη μια φορά η ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης επιλέγει το δρόμο της ασάφειας και της υπεκφυγής. Αφού υπεραμύνεται των ρυθμίσεων της προηγουμένης Υπουργικής Απόφασης (Δ5/ΗΛ/Β/Φ.5/Φ.5.179/17788/23.9.2005) με τις δίκαιες ποσοστώσεις επιβολής του Τέλους υπέρ των Δήμων (65% στους ενεργειακούς Δήμους και 35% για τους όμορους Δήμους), επιμένει στις νέες ρυθμίσεις της πρόσφατης Υπουργικής Απόφασης (Δ5/ΗΛ/Β/Φ.5.159/456/ΟΙΚ.575/9.1.2008), οι οποίες εισάγουν ποσόστωση (50%) προς όφελος των Νομαρχιών και εις βάρος των ενεργειακών και όμορων Δήμων (εφεξής: 35% στους ενεργειακούς Δήμους και 15% για τους όμορους Δήμους), χωρίς να αναφέρει τους λόγους δημοσίου συμφέροντος που θα δικαιολογούσαν το μέτρο αυτό.


ΔΗΜΗΤΡΗΣ Π. ΡΕΠΠΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Κ.Ο. ΠΑ.ΣΟ.Κ.


Δες απάντηση Υπουργείου Ανάπτυξης >>>>>

 

 

 

 
Αποκριάτικες Δραστηριότητες 3ου Συστήματος Προσκόπων Τρίπολης
Το 3ο Σύστημα Προσκόπων Τρίπολης για τέταρτη συνεχή χρονιά θα συμμετάσχει με αυτοσχέδιες στολές στο καθιερωμένο πλέον καρναβάλι της Τρίπολης με το group \"Μπομπ Σφουγγαράκης\" την Κυριακή 9 Μαρτίου 2008.

Το Σάββατο 8 Μαρτίου 2008 το Σύστημα σε συνεργασία με το Δήμο Τρίπολης και το Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων θα διοργανώσει ένα παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού με δοκιμασίες στην πλατεία 'Αρεως, στο οποίο θα συμμετάσχουν όλα τα παιδιά της πόλης από 11-14 ετών με δεκαμελείς ομάδες.

Την εβδομάδα από 2/3/08 έως 9/3/08 κάθε απόγευμα θα λειτουργεί στην εστία εργαστήριο κατασκευής χαρταετών, το οποίο θα είναι ανοιχτό για όλους τους πολίτες.

Την Καθαρά Δευτέρα πρόσκοποι, ανιχνευτές και βαθμοφόροι θα σερβίρουν φαγητό, προσφορά του Δήμου Τρίπολης, στο λόφο της Κάρτσοβας.

 

 

 

 
Κανονικά στην προπόνηση Παβόνι, Καρντόσο, Κυριάκος
Ευχάριστα ήταν σήμερα τα νέα από το ιατρικό επιτελείο του Αστέρα, αφού έκαναν κανονικά προπόνηση ακολουθώντας όλο το πρόγραμμα οι Ματίας Παβόνι, Οράσιο Καρντόσο και Τάσος Κυριάκος και τέθηκαν πλέον στη διάθεση του προπονητικού τημ για τον αγώνα του Σαββάτου με τον Ολυμπιακό. Αντίθετα, ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν ο Ξενοφώντας Μοσχογιάννης και ο Φλάβιο.

Η προετοιμασία του Αστέρα συνεχίστηκε υπό την επίβλεψη του Παναγιώτη Τζαναβάρα, ο οποίος έδωσε έμφαση σε θέματα τακτικής εν όψει του δύσκολου παιχνιδιού, ενώ προς το τέλος της προπόνησης έβαλε τους παίκτες του να παίξουν «διπλό»

Παράλληλα, τοποθετήθηκε σήμερα ένα μέρος του χλοοτάπητα στο νέο γήπεδο του Αστέρα. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες και σύντομα θα δοθεί για χρήση.

 

 

 

 

 
Ρομποτική Χειρουργική, η χειρουργική του μέλλοντος
Με την καθοδήγηση ηλεκτρονικού υπολογιστή, ο οποίος θα επεξεργάζεται όλες τις εξετάσεις του ασθενούς, θα γίνονται τα επόμενα χρόνια, οι επεμβάσεις Ρομποτικής Χειρουργικής!!!
Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα κατά την διάρκεια Συνέντευξης Τύπου της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Ρομποτικής Χειρουργικής, με αφορμή την Ημερίδα με θέμα «Οι πολυάριθμες, πρωτοποριακές εφαρμογές της Ρομποτικής Χειρουργικής».

Για το λόγο αυτό δίκαια η Ρομποτική Χειρουργική, χαρακτηρίζεται από τους επιστήμονες ως « χειρουργική του μέλλοντος» καθώς ήδη παρουσιάζει αλματώδη ανάπτυξη λόγω των πολλών πλεονεκτημάτων που προσφέρει στους ασθενείς.

Εντυπωσιακή είναι και η εφαρμογή της στη χώρα μας καθώς μέσα σε ενάμισι χρόνο έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 250 εγχειρήσεις, μόνο σε δύο νοσηλευτικά ιδρύματα, ενώ μέσα στο 2008 αναμένεται να αρχίσουν επεμβάσεις και σε άλλα νοσοκομεία.

« Δίκαια χαρακτηρίζεται ως «χειρουργική του μέλλοντος» καθώς η εξέλιξη της τεχνολογίας θα της δώσει απίστευτες δυνατότητες» τόνισε κατά την διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου ο Επίκουρος Καθηγητής Χειρουργικής κ Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδη, Πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Ρομποτικής Χειρουργικής. Περισσότερα...

 

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα