Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 26-3-2008

 

 

 

 
Ανακοίνωση ''ΤΡΙΠΟΛΗ - ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ'' για πλατεία 'Αρεως
Εγκρίθηκε από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας η προμελέτη «ανάπλασης» της πλατείας Άρεως .
Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε η άποψή μας ότι για ένα τόσο σοβαρό έργο που αφορά την πόλη μας ήταν απαραίτητη η διενέργεια ενός πανελλήνιου αρχιτεκτονικού διαγωνισμού. Το αποτέλεσμα της προμελέτης που εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο είναι σαφώς υποδεέστερο του αναμενόμενου για ένα χώρο με ιδιαίτερη ιστορική, πολεοδομική και αρχιτεκτονική σημασία.

Κατ’ αρχάς θεωρούμε θετικό ότι στην προμελέτη που εγκρίθηκε δεν περιλαμβάνονται προβλέψεις για υπόγειο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων και μόνιμα στέγαστρα κατά μήκος της νότιας πλευράς, όπως προέβλεπε η αρχική προμελέτη. Η απάλειψη των δύο αυτών επιλογών θεωρούμε ότι δεν είναι ανεξάρτητη από την δημόσια κριτική που δέχθηκε το αρχικό σχέδιο της προμελέτης. Βέβαια ο κ. Δήμαρχος δικαιολόγησε την απάλειψη των στεγάστρων, ότι έρχεται σε αντίθεση με σχετική απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας. Αυτό όμως ήταν εξ’ αρχής γνωστό. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Όμως οι θετικές μας επισημάνσεις σταματούν εδώ:
* Η παρέμβαση στην πλατεία (δυστυχώς δεν πρόκειται για ανάπλαση) γίνεται με αποσπασματικό τρόπο και όχι στα πλαίσια ενός γενικότερου σχεδιασμού (σχέση με ιστορικό κέντρο, πάρκα, επικαιροποιημένη κυκλοφοριακή μελέτη, εφαρμογή μελέτης ποδηλατοδρόμων κ.λ.π ).
* Το κύριο υλικό επίστρωσης της πλατείας (κυβόλιθοι) δεν καλύπτει τις αισθητικές απαιτήσεις για έναν τέτοιο χώρο και δεν εξασφαλίζει τις απαιτούμενες αντοχές.
* Το κόστος επίστρωσης με τα υλικά που προβλέπονται στην προμελέτη είναι υπερβολικό.
* Δεν αιτιολογήθηκε επαρκώς από τον μελετητή σε παρέμβασή μας κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο η μη αποδοχή «χυτού» δαπέδου σε αντικατάσταση των κυβόλιθων.
* Το ενιαίο της πλατείας διασπάται με την πρόβλεψη δενδροστοιχίας κατά μήκος που διαφοροποιεί τη χρήση της.
* Η «ανάδειξη» του αγάλματος Κολοκοτρώνη με περιστοίχησή από δένδρα είναι μάλλον ατυχής.

Είκοσι δύο χρόνια μετά την πρώτη ανάθεση στον ίδιο μελετητή, τρεις φορές, την σύνταξη μελέτης για την ανάπλαση της πλατείας, το τελικό αποτέλεσμα δεν ανταποκρίνεται στο ζητούμενο. Αφού δεν πραγματοποιήθηκε πανελλήνιος αρχιτεκτονικός διαγωνισμός, ζητήσαμε και ζητάμε πριν από την έγκριση της οριστικής μελέτης να πραγματοποιηθεί δημόσιος διάλογος με συμμετοχή σχετικών φορέων και πολιτών ώστε η Δημοτική Αρχή να πεισθεί ότι μια άλλη προσέγγιση είναι απαραίτητη για την ανάπλαση της πλατείας.

 

 

 

 
Αύξηση 1 ευρώ οι εργαζόμενοι!!!
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ
ΑΥΞΗΣΕΩΝ - ΚΟΡΟΪΔΙΑ

Οι εργάτες και οι εργάτριες δεν πρέπει να δεχτούν τον εμπαιγμό.

Αυτή είναι η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που δήθεν κόπτεται για τα εργατικά συμφέροντα: Υπέγραψε και φέτος με τον ΣΕΒ το αίσχος του 1,15 € αύξηση στο βασικό μισθό για το 2008 και 1 € για το 2009!

Να ποιοι «φωνάζουν» για την αντιασφαλιστική πολιτική της ΝΔ. Είναι οι ίδιοι που μαζί με τον ΣΕΒ καταδικάζουν τους εργαζόμενους σε μισθούς πείνας, ενώ καθορίζουν και το ύψος των συντάξεων.

Αυτή είναι η πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που υλοποιεί η πλειοψηφία τη ΓΣΕΕ!

Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη να καταδικάσει τα κόμματα του κεφαλαίου και τους εργατοπατέρες.

Αποδείχνεται και πάλι η διπροσωπία και η αφερεγγυότητα της ηγεσίας του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Συνοδοιπορεί με την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ όλα τα χρόνια καταγγέλλοντας το ΠΑΜΕ για διάσπαση, και τώρα διαχωρίζει υποκριτικά τη θέση της.

Δράση τώρα, αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων υπέρ του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

 Περισσότερα...

 

 

 

 
Χειρουργική χωρίς τομές
Νέοι ορίζοντες ανοίγονται στον τομέα της χειρουργικής καθώς δεν θα γίνονται πλέον τομές, αφού η προσέγγιση των χειρουργών στο εσωτερικό της κοιλιακής χώρας (περιτοναϊκή κοιλότητα) θα πραγματοποιείται μέσω των φυσικών οπών του ανθρώπινου σώματος !!!

«Η Αρχοντοβασίλης Φώτης - Φερέτης Χρήστοςνέα επαναστατική χειρουργική μέθοδος, που ανατρέπει τα μέχρι σήμερα δεδομένα, είναι λιγότερο επεμβατική από την κλασσική ή την λαπαροσκοπική χειρουργική και προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα στους ασθενείς» τόνισε σήμερα κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου ο Πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Ενδοαυλικής και Διαγαστρικής Χειρουργικής και διευθυντής της A’ Ενδοσκοπικής Χειρουργικής Κλινικής του «Ιασώ General» κ Χρήστος Φερέτης.

Η νέα αυτή μέθοδος πέρα από την πλήρη έλλειψη τομών στην κοιλιακή χώρα απαιτεί πολύ λιγότερη χρήση αναισθησίας και μειώνει το χρόνο νοσηλείας του ασθενούς .

ΣΤΟΜΑ – ΚΟΛΠΟΣ- ΚΑΙ ΟΡΘΟΣ ΝΕΟΙ ΔΙΟΔΟΙ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ

Περισσότερα...

 

 

 

 
Απονομή επάθλων στις πρώτες ομάδες πρωταθλήματος μπάσκετ 2006-07
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, στην συνεδρίασή του στις 03-03-2008, έκανε αποδεκτές τις παρακάτω εισηγήσεις της Επιτροπής Πρωταθλημάτων:

1) Διεξαγωγή Τελικού Κυπέλλου Ανδρών Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., 2007-2008, μεταξύ των ομάδων ΣΕΦΑ ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ – ΓΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ, στο Αθλητικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης, Τετάρτη 02/04/2008, ώρα 19:00.

2) Απονομές επάθλων στους πρώτους της αγωνιστικής περιόδου 2006-2007 & τιμητικές διακρίσεις σε πρόσωπα που υπηρέτησαν ανιδιοτελώς την Καλαθοσφαίριση στη περιοχή μας. Η εκδήλωση θα γίνει στην Καλαμάτα Ξενοδοχείο "REX" (αίθουσα MESSANA), την Παρασκευή 28/03/2008, και ώρα 20:00. Τη βραδιά θα τιμήσουν με την παρουσία τους και θα είναι ομιλητές οι κ.κ., Θεοδωρόπουλος Αθανάσιος, Αντιπρόεδρος Επιτροπής Πρωτ/των Ε.Ο.Κ. & Διευθυντής νομοθετικού έργου της Βουλής των Ελλήνων και Μαγουλάς Αναστάσιος, διακεκριμένος δημοσιογράφος – αθλητικογράφος.

Οι τρεις πρώτες ομάδες κατά κατηγορία, στις οποίες θα απονεμηθούν τα έπαθλα της αγωνιστικής περιόδου 2006-2007. Περισσότερα...

 

 

 

 
Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Ηραίας, 3η αγωνιστική

Αποτελέσματα - βαθμολογία >>>>


Πρόγραμμα >>>>

Φωτογραφίες ομάδων >>>>

 

Μετά και την 3η Αγωνιστική του πρωταθλήματος και με τον τρόπο τον οποίο σχηματίστηκε ο πίνακας των αποτελεσμάτων, όσοι παρακολούθησαν τους αγώνες μπορούν να βγάλουν κάποια συμπεράσματα για το 1ο πρωτάθλημα Ηραίας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει κάτι τελειώσει στην έκβαση του πρωταθλήματος.

Κι αυτό γιατί ο τρόπος κατά τον οποίο θα διεξαχθεί η δεύτερη φάση (μετά τους αγώνες που δίνουν τους βαθμούς στις ομάδες), δίνει τη δυνατότητα ακόμη και στην ομάδα που βρίσκεται στην τελευταία θέση της κατάταξης να βγει Πρωταθλήτρια.

Πιο συγκεκριμένα οι δέκα ομάδες που συμμετέχουν στην 1η φάση θα παίξουν από μια φορά με όλες τις αντίπαλες ομάδες.
Έτσι θα σχηματιστεί ο πίνακας :1ος, 2ος, ... 10ος.

Στη συνέχεια, στη 2η φάση δε θα συμμετέχει ο 1ος και ο 2ος αφού είναι στις προνομιούχες αυτές θέσεις και όλοι οι υπόλοιποι θα παίξουν μεταξύ τους ως εξής:
Α. 3ος εναντίον 10ος. Β. 5ος εναντίον 8ο
6ος εναντίον 7ος 4ος εναντίον 9ος

Αμέσως μετά ο 1ος θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Α
Και ο 2ος θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Β

Οι νικητές θα βρεθούν στον τελικό και οι χαμένοι στον μικρό τελικό.
Συνεπώς μια ομάδα που δεν έχει βρει ακόμη τον ρυθμό της έχει ακόμη χρόνο καθώς το πρωτάθλημα δεν τελειώνει στην 1η φάση.

Παρατήρηση 1:
Μετά το τέλος της 1ης φάσης καμία ομάδα δεν έχει δικαίωμα να προσθέσει κανέναν παίκτη ακόμη και αν αυτός πληρεί τις προϋποθέσεις συμμετοχής.
Παρατήρηση 2:
Σε κάθε περίπτωση όλα τα παιχνίδια θα είναι μονά (δεν υπάρχει επαναληπτικός), και αν κάποιος αγώνας τελειώσει ισόπαλος θα ακολουθήσουν απευθείας πέναλτι.

Ο υπεύθυνος διοργάνωσης
Νικόλας Δημητρακόπουλος

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα