Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Σάββατο 26-1-2008

 

 

 

 

 
24ώρη Απεργία ΓΕΝ.Ο.Π / Δ.Ε.Η - Τρίτη 29 Ιανουαρίου
Υπερασπιζόμαστε το μέλλον της ΔΕΗ.

Με τη συμφωνία που επιχειρείται να περάσει το Δ.Σ. της Δ.Ε.Η στις 29/1/2008 (με RWE, Χαλυβουργική, κ.λ.π.) παραχωρώντας το 51% του μετοχικού κεφαλαίου έρχεται πιο κοντά η ιδιωτικοποίηση της Επιχείρησης.
Έρχεται ακόμη πιο κοντά η παραχώρηση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στους ιδιώτες.

Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ δεν μπορούν να δεχθούν το ξεπούλημα και το μαρασμό της Επιχείρησης. Έχουμε υποχρέωση να διαφυλάξουμε την Επιχείρηση και να αποτρέψουμε την μετατροπή της από Κολοσσό σε μικρή και ανίσχυρη Εταιρεία.
Πάγια θέση του συνδ. κινήματος είναι: ΔΕΗ, Ενιαία, Καθετοποιημένη με Δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα. Κανείς δεν μπορεί να απαξιώσει τον λιγνίτη που είναι το εθνικό μας καύσιμο. Κανείς δεν μπορεί να παίζει με την ενεργειακή εξάρτηση της χώρας από εισαγόμενα καύσιμα.

Εάν προχωρήσει η συνεργασία με την RWE για τα 1.600 MW με λιθάνθρακα και η συνεργασία με την Χαλυβουργική για τα 880 MW με φυσικό αέριο ενισχύονται οι ιδιώτες σε βάρος της ΔΕΗ.

Το Δ.Σ του Σ.Ο.Σ Δ.Ε.Η Μεγ/λης εκφράζει την έντονη και κατηγορηματική του αντίθεση στα σχέδια απαξίωσης, διάλυσης και ιδιωτικοποίησης της Επιχείρησης.

Αγωνιζόμαστε για Ενιαία, Καθετοποιημένη Δ.Ε.Η με Δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα.
Αγωνιζόμαστε για την προοπτική ανάπτυξης του Ενεργειακού μας Κέντρου.
Αγωνιζόμαστε για τη διατήρηση και την αυτοτέλεια του ασφαλιστικού μας φορέα (Ο.Α.Π / Δ.Ε.Η).
Διεκδικούμε την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που θα καλύπτει την εκρηκτική άνοδο των τιμών των βασικών προϊόντων και θα οδηγεί σε σύγκλιση μισθών με την Ε.Ε.

Με την απεργία στις 29 του Γενάρη δίνουμε απάντηση σε όσους απεργάζονται τη διάσπαση και τη διάλυση της ΔΕΗ, όπως τη γνωρίσαμε ως σήμερα.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 29 ΓΕΝΑΡΗ.

Το Γραφείο Τύπου

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΡΥΧΕΙΩΝ - ΣΤΑΘΜΩΝ ΔΕΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

 

 

 

 
Εκπαίδευση από τον ΕΕΣ Τρίπολης στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας
Μετά από έγγραφο αίτημα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας, ο Εκπαιδευτής και Αρχηγός του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Τρίπολης, κ. Κυριάκος Κανέλλος βρέθηκε στον Βόλο για να εκπαιδεύσει τους Εθελοντές της οργάνωσης στην βασική παροχή Πρώτων Βοηθειών.

Το πρόγραμμα είχε διάρκεια 20 ωρών και διεξήχθη από 11 έως 13 Ιανουαρίου στο Δημαρχείο της Νέας Ιωνίας Βόλου. Συμμετείχαν 22 Εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και εκπαιδεύτηκαν σε όλες τις πτυχές της παροχής Πρώτων Βοηθειών τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο.

Η ικανοποίηση για την εκπαίδευση ήταν έκδηλη και οι επικεφαλείς της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας ζήτησαν εκ νέου από τον Εκπαιδευτή Σαμαρειτών και Διασωστών του Ε.Ε.Σ. Τρίπολης να επαναλάβει το πρόγραμμα στο άμεσο μέλλον. Απέδειξαν με αυτόν τον τρόπο ότι μια διασωστική ομάδα πρέπει να γνωρίζει σε υψηλό βαθμό την παροχή Πρώτων Βοηθειών για να είναι αποτελεσματική. Η υλοποίηση του προγράμματος απέδειξε επίσης ότι δύο διαφορετικές οργανώσεις μπορούν να συνεργαστούν ώστε να παρέχονται σύγχρονων προδιαγραφών υγειονομικές υπηρεσίες.

Το πρόγραμμα που παρακολούθησαν οι Εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας παρέχεται από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό από το 1998, έχει διάρκεια 20 ωρών και απευθύνεται σε απλούς πολίτες, συλλόγους και επιχειρήσεις που επιθυμούν να αποκτήσουν πιστοποίηση στην βασική παροχή Πρώτων Βοηθειών. Στην Τρίπολη υλοποιείται από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και σε αυτό έχουν ήδη εκπαιδευτεί ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών και Οικολόγων, το προσωπικό των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, το προσωπικό τη Εξωτερικής Φρουράς Σωφρονιστικού Καταστήματος Τριπόλεως καθώς και αυτόνομες ομάδες πολιτών.

Για το 2008, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Τρίπολης καλεί όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα αυτό να επικοινωνούν στο 2710222550 και στο 6973495248. Σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, ομάδες καθηγητών και δασκάλων, σύλλογοι και σωματεία της πόλης, εταιρίες και επιχειρήσεις καθώς και απλοί πολίτες μπορούν να λάβουν σημαντικές γνώσεις ώστε να διαχειριστούν τα καθημερινά περιστατικά Πρώτων Βοηθειών που όλοι μας αντιμετωπίζουμε στο σπίτι ή στο χώρο εργασίας. Το πρόγραμμα θα υλοποιείται κάθε φορά που συγκεντρώνεται ομάδα τουλάχιστον οκτώ ατόμων και έχει κόστος συμμετοχής 10€ κατά άτομο.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι εκπαιδευόμενοι λαμβάνουν κάρτα και πτυχίο «Βοηθού Πρώτων Βοηθειών» με ισχύ για δύο χρόνια. Επίσης οι συμμετέχοντες, αν το επιθυμούν, μπορούν να παρέχουν ενισχυτικές υπηρεσίες στο Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών & Διασωστών του Ε.Ε.Σ. Τριπόλεως μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος (συμμετοχή ως βοηθητικό προσωπικό σε υγειονομικές υπηρεσίες, σε περίπολα πυρασφάλειας κλπ.)

 

 

 

 
ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΚΕΕ Αρκαδίας
Το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Αρκαδίας πραγματοποίησε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του την Τετάρτη 23/01/2008 και ώρα 20:00 στα γραφεία του, (Πν. Κέντρο Ι.Ν. Μεταμορφώσεως , οδός Μεταμορφώσεως & Αλεού) , στην Τρίπολη. Σε μια απλή αλλά αρκετά ζεστή εκδήλωση, παρευρέθησαν, τα στελέχη και οι εκπαιδευτές του Κ.Ε.Ε. Αρκαδίας καθώς και τα στελέχη των άλλων δομών και των αυτόνομων προγραμμάτων της Γ.Γ.Ε.Ε. του ΥΠ.Ε.Π.Θ. στο Νομό Αρκαδίας ( ΗΡΩΝ , ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ , ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ) καθώς και αρκετοί εκπαιδευόμενοι των προγραμμάτων.

Κοινή ήταν η πεποίθηση όλων ότι τα προγράμματα της Δια Βίου Εκπαίδευσης αποτελούν μοναδική ευκαιρία για όλους τους ενήλικες καθώς τους δίνουν τη δυνατότητα, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, να αποκτήσουν νέες βασικές δεξιότητες, να αναβαθμίσουν τις ήδη υπάρχουσες καθώς και να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους. Έγινε ανταλλαγή απόψεων και συζητήθηκαν μεταξύ των υπευθύνων των προγραμμάτων τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν και οι λύσεις που δόθηκαν.

Όλοι ευχήθηκαν, η νέα χρονιά να είναι γεμάτη υγεία και χαρά και να αποτελέσει την απαρχή της Δια Βίου ευτυχίας και προκοπής.
Τo Κ.Ε.Ε. διαχειρίζεται το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) της Γενικής Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο) και το Ε.Τ.Π.Α. (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) Ε.Π.Ε.Α.E.Κ. II, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης και Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (Μέτρο 1.1, Ενέργεια 1.1.2β). καθώς και από το Ελληνικό Δημόσιο.

 

 

 

 
Ο Αστέρας απέκτησε τον Κυριάκο
Η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ανακοινώνει την απόκτηση του Αναστάσιου Κυριάκου από τον Αρη Θεσσαλονίκης.

Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία για Ηρακλή

Ολοκληρώθηκε το πρωί του Σαββάτου η προετοιμασία του Αστέρα για τον Κυριακάτικο αγώνα Πρωταθλήματος στην Θεσσαλονίκη με τον Ηρακλή (3.00 μ.μ.) στο Καυτατζόγλειο Στάδιο με προπόνηση στο βοηθητικό γήπεδο.

Μετά το τέλος της πρωινής προπόνησης ο Βραζιλιάνος τεχνικός της ομάδας Πάουλο Κάμπος ανακοίνωσε την εικοσάδα της αποστολής, η οποία αναλυτικά απαρτίζεται από τους παρακάτω ποδοσφαιριστές: Νίκος Αναστασόπουλος, Αγγελος Μουκέας, Σωκράτης Οφρυδόπουλος, Νίκος Λαζαρίδης, Πατρίκ Ζουντί, Οράσιο Καρντόσο, Ακης Στρατάκης, Ροτζέριο Μάρτινς, Πέτρος Κανακούδης, Λούσιο Φιλομένο, Αντώνης Λαδάκης, Ντάνιελ Τσέζαρεκ, Σωκράτης Φυτανίδης, Φερνάντο Μασάντο, Ισραέλ Νταμόντε, Ματίας Παβόνι, Μανώλης Ψωμάς, Κάρλος Αλμπέρτο Μασάρα, Ηλίας Ιωάννου και Ξενοφώντας Μοσχογιάννης.

Στο μεταξύ, συνεχίστηκε για δεύτερη μέρα η προπώληση των εισιτηρίων για τον εκτός έδρας αγώνα πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαίδης» στις 7 μ.μ.

Η διάθεση των εισιτηρίων από τα εκδοτήρια του γηπέδου του Αστέρα κρίνεται άκρως ικανοποιητική και θα συνεχιστεί μέχρι εξαντλήσεως των εισιτηρίων την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 11.00-15.00 και την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 14.00-17.00.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα