Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 25-2-2008

 

 

 

 
Καθιέρωση βιβλίου- αρχείου κτιρίων σχολικών μονάδων
Ενημέρωση επί των μετασεισμικών ελέγχων

Μετά την έντονη σεισμική δραστηριότητα που εκδηλώνεται τις τελευταίες εβδομάδες στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή της Πελοποννήσου και του Ιονίου Πελάγους, με επιστολή του ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, ζήτησε από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, κατόπιν των μετασεισμικών ελέγχων, τους οποίους πραγματοποιεί στις σχολικές μονάδες, να ενημερώνει:

- Τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις επί των παρατηρήσεων των ελέγχων των ειδικών επιστημονικών ομάδων του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, οι οποίοι ενήργησαν ήδη μετασεισμικούς ελέγχους επί των κτιρίων των σχολικών μονάδων.
- Τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και τους Δήμους για τις περιπτώσεις στις οποίες απαιτούνται παρεμβάσεις αποκατάστασης ζημιών.

Ο Υφυπουργός ζήτησε από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων την καθιέρωση βιβλίου- αρχείου για κάθε κτίριο σχολικής μονάδας, το οποίο θα είναι πλήρως ενήμερο για το ιστορικό του, χρονολογία κατασκευής, ελέγχους, επεκτάσεις, αποκαταστάσεις ζημιών και προγραμματισμό επομένου ελέγχου.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος δήλωσε σχετικά:
«Ζήτησα την καθιέρωση του βιβλίου- αρχείου για κάθε σχολική μονάδα, ώστε να είναι διαθέσιμες οι πληροφορίες, οι οποίες την αφορούν και έτσι να είναι εφικτή η άμεση παρέμβαση των Τεχνικών Υπηρεσιών, μετά από οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη. Τα μέτρα αυτά έχουν ως στόχο πρωτίστως την ασφάλεια των μαθητών εντός των σχολικών μονάδων, αλλά και την έγκαιρη αντιμετώπιση των όποιων κτιριακών ζητημάτων προκύπτουν από την εκδήλωση ενδεχόμενου σεισμού. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων σε συνεργασία με την Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση παρακολουθεί στενά το ζήτημα και επεμβαίνει άμεσα, με στόχο την απρόσκοπτη λειτουργία των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων».

 

 

 

 
Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας ΝΟΔΕ Αρκαδίας
Ομιλία Υφυπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου κατά την εκδήλωση

Καλησπέρα σας,
Αγαπημένε φίλε Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρη Ζαγορίτη, εκλεκτέ συνάδελφε στη Βουλή των Ελλήνων, κύριε Υπουργέ, κύριε Νίκο Καλτεζιώτη, κύριε Νομάρχα, κύριοι Δήμαρχοι, Δήμαρχε, αγαπημένε μας Πρόεδρε, κύριε Τσιγγούνη που θα συμβολίζεις για πάντα την καλύτερη εποχή όλων μας , την εποχή της νιότης , των ιδανικών, των αξιών , της ανιδιοτελούς φιλίας, της προσφοράς.

Είμαστε απόψε εδώ όλοι μαζί ,η νεολαία, τα κομματικά στελέχη, οι αξιότιμοι φίλοι υποψήφιοι βουλευτές, Νομαρχιακοί και Δημοτικοί σύμβουλοι για να διαδηλώσουμε για μια ακόμη φορά, ότι η Νέα Δημοκρατία είναι εδώ και θα είναι για πάντα εδώ, με τις ιδέες μας, με την υπερηφάνεια μας, με την αξιοπρέπεια μας, γιατί είμαστε η παράταξη η οποία συνομιλεί με το μέλλον, και δεν συνομιλούμε τώρα, συνομιλούμε πάντα, όταν ανοίγαμε τους δρόμους για την Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν ψηφίζαμε το πιο προοδευτικό Σύνταγμα, όταν υπερασπιζόμασταν τη φιλελεύθερη Δυτική Συμμαχία, όταν εμείς δεν διστάσαμε να λέμε ΝΑΙ, είμαστε η Μεγάλη Δημοκρατική Φιλελεύθερη παράταξη που αγκαλιάζει όλους τους Έλληνες. Και χωρίς να κουράζω δυο φράσεις οφείλω να πω:

Είμαστε Φιλολαϊκό κόμμα;
Είμαστε κόμμα που νοιάζεται για το Λαό;
Απαντώ:
Δεν είμαστε Φιλολαϊκό κόμμα, είμαστε λαϊκό κόμμα, είμαστε ο λαός εδώ στο σύνολο του.

Είμαστε οι εργαζόμενοι, οι αγρότες τα παιδιά των υπαλλήλων, οι επιχειρηματίες και χαιρόμαστε για όλους αυτούς, διότι είμαστε το κόμμα που εναρμονίζει όλα τα συμφέροντα μέσα στην κοινωνία . Είμαστε το κόμμα που δεν δημιουργεί περιθώριο, που δεν ξεχωρίζει, που αγαπά και σέβεται τον τίμιο ιδρώτα. Είμαστε κόμμα ανοικτό στην κοινωνία; Όχι, δεν είμαστε κόμμα ανοικτό στην κοινωνία, είμαστε η κοινωνία! Κοιτάξτε, είμαστε όλοι εδώ! Κοιτάξτε, είναι το καλύτερο κομμάτι της κοινωνίας της Αρκαδίας, το πιο αντιπροσωπευτικό, από την Κοντοβάζαινα μέχρι το Λεωνίδιο, από τη Μεγαλόπολη μέχρι τα Τρόπαια, από τα Λαγκάδια μέχρι τη Σκιρίτιδα, από τη Σκιρίτιδα μέχρι τη Φαλαισία. Τι είμαστε λοιπόν; Είμαστε η Αρκαδία, είμαστε η κοινωνία, είμαστε αυτοί που πιστεύουμε τις ίδιες αξίες και αυτοί θα είμαστε πάντα.

Φίλε Γραμματέα (κ. Λευτέρη Ζαγορίτη). Εδώ στην Αρκαδία, που έρχεσαι τακτικά, σε περιμένουμε πάντοτε με τα καλύτερα των αισθημάτων γιατί με τον ρόλο σου συμβολίζεις την ενότητα του κόμματος, τη συλλογική προσπάθεια, συμβολίζεις με τη διαχρονική σου πορεία , το ήθος, την αξιοπρέπεια , την προσφορά μιας γενιάς. Και να ξέρεις ότι τα αισθήματα πάντοτε εδώ θα είναι τα καλύτερα, διότι αυτή η πατρίδα τα αντιπροσωπεύει με τον πλέον αυθεντικό τρόπο.

Τώρα κυρίες και κύριοι, πριν ολοκληρώσω την σκέψη μου, καταχρώμαι της ευκαιρίας να κάνω μια προσωπική αναφορά, νομίζω ότι την περιμένετε , ότι σας την χρωστάω. Έχω δώσει απάντηση, πλήρη, για μια υπόθεση η οποία αναφέρεται στο πρόσωπο μου. Η απάντηση μου έχει εξαντλήσει και την αφορμή και την οποιαδήποτε πολιτική πλευρά, γιατί από πλευράς πολιτικής, στερείται οποιαδήποτε σημασίας.

Αλλά ακούστε, ούτε σε ομίλους ανήκω, ούτε συμφέροντα εκπροσωπώ, παρά μονάχα τα δικά σας, αλλά και όποιοι επιχειρούν να με ταυτίσουν με εξωθεσμικά κέντρα, η προσπάθεια τους θα πέσει στο κενό, ο λαός μας λέει μια κουβέντα << καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται >> ,ό, τι ήμουν, είμαι κι έτσι θα μείνω.

Και επίσης θέλω να ξέρετε ότι στη σημερινή εποχή, μεγάλη αξία στην πολιτική, δεν έχει να είσαι απλά στην πολιτική, αξία έχει να μπορείς να πας κοντά στο ρεύμα των καιρών, να πας κόντρα στο κυνισμό, να μην συμβιβάζεσαι, να στέκεσαι όρθιος, να παλεύεις. Τότε έχει γοητεία η πολιτική. Αυτό το παράδειγμα προσπαθώ να περάσω, τα άλλα παραδείγματα είναι αναλώσιμα εύκολα και μπορεί να τα επαναλαμβάνει ο οποιοσδήποτε.
Ο ηγέτης διακρίνεται, όταν το δικό του παράδειγμα, είναι πρότυπο και αυτό φιλοδοξώ να προσφέρω. Κατά τα άλλα, καλή καρδιά και θα είμαστε πάντοτε μαζί και πάντα θα έχουμε επιτυχίες!

 

 

 

 
Συνάντηση Λυκουρέντζου με τα 15μελή Συμβούλια των Εσπερινών Λυκείων
Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος θα συναντηθεί αύριο, Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2008 και ώρα 12.00 με τη Συντονιστική Επιτροπή και τα Προεδρεία των Δεκαπενταμελών Συμβουλίων των Εσπερινών Λυκείων.

 

 

 

 
Χορήγηση Πολυτεκνικού επιδόματος σε τρίτεκνες οικογένειες
Από την 1η Ιανουαρίου χορηγείται πολυτεκνικό επίδομα στις τρίτεκνες οικογένειες. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στον ανταποκριτή του ΟΓΑ του τόπου κατοικίας τους όπου θα υποβάλουν αίτηση-δήλωση, σε ειδικό έντυπο του ΟΓΑ, καθώς και τα υπόλοιπα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.

 

 

 

 
Αποτελέσματα αγώνων ποδοσφαίρου
Α΄Εθνική, 22η αγωνιστική
 
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ  2-1
SKODA ΞΑΝΘΗ - ΛΑΡΙΣΑ  1-1
Π.Α.Ο.Κ. - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  1-1
ΗΡΑΚΛΗΣ - Α.Ε.Κ.  0-1
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ  1-1
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ  1-0
ΒΕΡΟΙΑ - ΑΡΗΣ  1-0
Ο.Φ.Η. - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ.  0-1


Δ' Εθνική, 19η αγωνιστική

Λεωνίδιο - Κρανίδι Ερμιόνης  3-0

Ολυμπιακός Λουτρακίου - Αίας Παραλίας Ασπροπύργου  2-0

Δόξα Μεγαλόπολης - Ένωση Μιδέας  3-0

Λουκισίων ΑΟ - Δάφνη Ερυθρών  2-0

ΑΕ Πλαταιών - Νέα Αρτάκη  4-1

Νεστάνη - Ατρόμητος Χιλιομοδίου  0-1

Εν. Παν. Δόξα - Ακράτητος  0-0

 


Τοπικό,

Α' κατηγορία, 19η αγωνιστική

Ορχομενός - Απόλλων  1-3
Παναρκαδικός - Κορακοβούνιο  2-3

 

Β' κατηγορία, 19η αγωνιστική

Κάψια - ΚΟΡΥΘΙΟ  1-0
Νικηταράς - Φορτούνα  2-3
Δόξα - Τεγέα  2-3
Κανδήλα - Ελαιοχώριο  2-0
Δημητσάνα - ΑΕΚ  2-2

 

 

 
Αστέρας - Καλαμαριά 1-1
Η τύχη γύρισε την πλάτη στον Αστέρα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην κερδίσει τον Απόλλωνα Καλαμαριάς στην Τρίπολη, διατηρώντας έτσι μία παράδοση που φέρνει τις δύο ομάδες να τελειώνουν τους 90λεπτους αγώνες τους ισόπαλες (κύπελλο 2005, πρωτάθλημα Σούπερ Λίγκα 2007-2008) το τελικό 1-1 διαμορφώθηκε στο πρώτο ημίχρονο, όταν οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τέρμα του Χετεμάι στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης με κοντινό πλασέ και αφού ο επιθετικός της Καλαμαριάς εκμεταλλεύθηκε λάθος συνεννόηση των αμυντικών με τον τερματοφύλακα του Αστέρα.

Ο Αστέρας ισοφάρισε στο 38' με κεφαλιά του Φιλομένο και αφού προηγήθηκε σέντρα του Μασάρα από αριστερά. Αυτό ήταν το 9ο τέρμα του Αργεντινού επιθετικού στο φετινό πρωτάθλημα, που τον κατατάσσει μεταξύ των κορυφαίων σκόρερ της Σούπερ Λίγκα. Θα πρέπει να σημειωθεί πώς ο Απόλλων Καλαμαριάς αναδεικνύεται σε αγαπημένη ομάδα του Φιλομένο, καθώς σημείωσε τρία γκολ στο φετινό πρωτάθλημα (2-2 στη Θεσσαλονίκη, 1-1 στην Τρίπολη).Ο Απόλλωνας είχε δύο πολύ καλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο για να πετύχει ακόμα ένα τέρμα, όταν στο 14' ο Φαβάλι βρέθηκε μέσα στη μεγάλη περιοχή, αλλά το σουτ του απέκρουσε εντυπωσιακά ο Αμπάρης, ενώ στο 41' εκπληκτικό χτύπημα φάουλ του Καραλιόπουλου απέκρουσε στο δεξί «Γ» της εστίας ο τερματοφύλακας του Αστέρα.

Στο πρώτο μέρος του αγώνα, ο Αστέρας είχε δύο καλές στιγμές στην εστία του Απόλλωνα. Η πρώτη στο 28' όταν μετά από κόρνερ του Παβόνι από δεξιά, ο Μπάρκογλου πιεζόμενος έκανε κεφαλιά προς τα πίσω και την τελευταία στιγμή απέκρουσε ο Κόβατς. Η δεύτερη στο 44' όταν μετά από ωραία ατομική ενέργεια του Φιλομένο, ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα απέκρουσε σε κόρνερ.

Στο δεύτερο μέρος ο Αστέρας ήταν σαφώς καλύτερος, έλεγξε το ρυθμό του αγώνα, κυνήγησε τη νίκη, δημιούργησε και έχασε αρκετές ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Κόβατς και δεν κατάφερε να φτάσει στην επίτευξη ενός τέρματος, που ουσιαστικά θα του χάριζε τη νίκη και τους τρεις βαθμούς.

Κορυφαία φάση σε αυτό το διάστημα το δοκάρι με τον Φιλομένο στο 68' όταν βρέθηκε μόνος απέναντι στον Κόβατς, μετά από εκπληκτική κάθετη πάσα του Παβόνι.
Νωρίτερα από το δοκάρι του Φιλομένο, ο Τσέζαρεκ αστόχησε μέσα από την περιοχή στο 47', ενώ στο 55' ο Κόβατς έδιωξε σε κόρνερ την σέντρα σουτ του Παβόνι. Τρία λεπτά αργότερα και μετά από σέντρα του Μασάρα, η κεφαλιά του Τσέζαρεκ έστειλε τη μπάλα να περάσει λίγο άουτ από τα δοκάρια των φιλοξενουμένων.

Ο Νταμόντε με βολίδα έξω από την περιοχή ανησύχησε τον Κόβατς, ο οποίος απομάκρυνε με διπλή προσπάθεια στο 62' , ενώ στο 73' ο Φιλομένο πλάσαρε άουτ μέσα από το ύψος του πέναλτι μετά το γύρισμα της μπάλας από τον Ροτζέριο.
Η τελευταία καλή επιθετική στιγμή του Αστέρα έγινε στο 83ο λεπτό, όταν μετά από σέντρα του Μασάρα, η κεφαλιά του Ιωάννου έστειλε τη μπάλα να περάσει δίπλα από την εστία του Απόλλωνα.

Ο Αστέρας αγωνίστηκε με δέκα παίκτες στo τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα λόγω τραυματισμού του Ροτζέριο και αφού νωρίτερα είχαν γίνει οι τρεις αλλαγές.

Διαιτητής του αγώνα ο Γιαννόπουλος (Αθηνών).
Αστέρας Τρίπολης: Αμπάρης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Οφρυδόπουλος, Μασάρα, Κυριάκος (77' Ζεάν), Νταμόντε, Kαρντόσο, Παβόνι (69' Ροζέριο), Τσέζαρεκ (71' Ιωάννου), Φιλομένο
Απόλλων Καλαμαριάς: Κόβατς, Κόλτσης, Παπαδόπουλος, Ουέλινγκτον, Ζαπρόπουλος (46' Αμπονσά), Χετεμάι (74' Σίκοφ), Μπάρκογλου, Φαβάλι, Καραλιόπουλος, Μουράφσκι, Σαρακατσάνος (64' Κοντοδήμος)

 

 

 

 
Νέα Δημητσάνας
Μπορείτε να δείτε τα νέα της Δημητσάνας στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας "ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ" στην παρακάτω διεύθυνση:

http://www.dimitsana.net/index.php?/gr/content/view/full/216

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα