Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 23-6-2008

 

 

 

 
Παράδοση σχολικών βιβλίων
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

Μαρούσι, Δευτέρα 23 Ιουνίου 2008

Παραδίδουμε σήμερα στην Τρίπολη και στην λοιπή Αρκαδία, όπως και σε πολλές άλλες περιφέρειες της Ελλάδος, τον μεγαλύτερο αριθμό των απαιτουμένων σχολικών βιβλίων, που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν στη νέα σχολική χρονιά 2008-2009.

Η παράδοση αυτή γίνεται εγκαίρως και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το οποίο ο Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης και η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου σχεδιάσαμε, τόσο για την παράδοση των σχολικών βιβλίων όσο και για τη διαχείριση του ανθρωπίνου δυναμικού, προκειμένου κατά την έναρξη του νέου σχολικού έτους οι εκπαιδευτικοί ήδη να βρίσκονται στις τάξεις διδασκαλίας και οι μαθητές να παραλαμβάνουν αμέσως το σύνολο των βιβλίων τους.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του Οργανισμού Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων Καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Μαγουλά, αλλά και τους εργαζομένους στον οργανισμό για την πολύτιμη συνεργασία τους, χάριν της οποίας είμαστε σε θέση να είμαστε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας.

Ευχαριστώ επίσης τα στελέχη της εκπαιδευτικής κοινότητας του Ν. Αρκαδίας, τα οποία εμπιστεύομαι και προσδοκώ στην αγαστή συνεργασία μαζί τους, έτσι ώστε να αναδείξουμε την τοπική εκπαιδευτική μας κοινότητα σε πρότυπο και παράδειγμα προς μίμηση.

 

 

 
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η αναβίωση των αρχαίων Νέμεων Αγώνων
Με μεγάλη συμμετοχή ανθρώπων όλων των ηλικιών, από πολλές χώρες του κόσμου, πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Ιουνίου στο Αρχαίο στάδιο της Νεμέας, η τέταρτη κατά σειρά σύγχρονη Νεμεάδα, δηλαδή η αναβίωση των αρχαίων Νέμεων Αγώνων.
Συγκεκριμένα:
• 678 άντρες και γυναίκες, από 14 χώρες της Ευρώπης, της Αμερικής, της Ασίας και της Αφρικής, ηλικίας από 5 έως 82 ετών, κάτω από το βλέμμα χιλιάδων θεατών στο αρχαίο στάδιο της Νεμέας, προσθέσανε τα αποτυπώματα των ποδιών τους σε εκείνα των αρχαίων Ελλήνων. Περισσότερα...

 

 

 
Συνέντευξη τύπου ΚΚΕ
Η Ν.Ε. Αρκαδίας του ΚΚΕ θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα τοπικά και περιφερειακά ΜΜΕ την Τρίτη 24 Ιούνη στις 1μ.μ. στα γραφεία της Ν.Ε. στην Τρίπολη (πλατεία Κολοκοτρώνη) με αφορμή την ανοιχτή συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσει στην Κεντρική Πλατεία της Μεγαλόπολης την Παρασκευή 27 Ιούνη στις 8&30 μ.μ. Με αυτή την εκδήλωση το ΚΚΕ καλεί σε μαζική αγωνιστική συσπείρωση ενάντια στη πολιτική της απελευθέρωσης και των ιδιωτικοποιήσεων. Είναι κατηγορηματικά αντίθετο στη δημιουργία ιδιωτικού Φώτοβολταϊκού Πάρκου (Φ/Π) στις παρυφές της Μεγαλόπολης και Χώρου Διαχείρισης Βιομηχανικών Αποβλήτων (ΧΔΒΑ).

Στη συγκέντρωση του ΚΚΕ ομιλητής θα είναι ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΤΣΙΚΑΣ, μέλος της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. και Γραμματέας της Επιτροπής περιοχής Πελοποννήσου.

 

 

 
Η ΕΟΔ Αρκαδίας στην 5η Πανελλήνια Άσκηση Αντιμετώπισης Μαζικών Καταστροφών
Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αρκαδίας συμμετείχε με 14μελές κλιμάκιο στην 5η Πανελλήνια Άσκηση Αντιμετώπισης Μαζικών Καταστροφών που διεξήχθη στην πόλη του Βόλου από τις 19 έως και τις 22 Ιουνίου.

«Ο Βόλος χτυπήθηκε από σεισμό. Κτίρια της πόλης έχουν καταρρεύσει ολοσχερώς και κάτοικοι έχουν εγκλωβιστεί μέσα σε αυτά. Διασώστες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και της ΚΟΜΑΚ επιχειρούν στα ερείπια για να σώσουν όσους μπορούν..» .

Αυτό το σενάριο πραγματοποιήθηκε στην 5η Πανελλήνια Άσκηση Αντιμετώπισης Μαζικών Καταστροφών, μία άσκηση που στόχευε στην εκπαίδευση και ετοιμότητα των μελών της ΕΟΔ Πανελλαδικά αλλά και τη συνεργασία της με φορείς όπως η Κινητή Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών της Πολεμικής Αεροπορίας και η συλλογή και ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνικών σε θέματα αντιμετώπισης καταστροφών, διείσδυσης σε ερείπια, απεγκλωβισμού θυμάτων και παροχής πρώτων βοηθειών.

Ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του Insarag, του φορέα των Ηνωμένων Εθνών μέλος του οποίου είναι η ΕΟΔ, οι εθελοντές της ΕΟΔ εκπαιδεύτηκαν σε σενάρια έρευνας, απεγκλωβισμού και παροχής πρώτων βοηθειών σε θύματα σεισμικών καταστροφών. Τα σενάρια που εξελίχθηκαν στη διάρκεια της άσκησης, περιελάμβαναν αρχικά συλλογή πληροφοριών στο σημείο της καταστροφής, έρευνα με τη χρήση ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων και χρήση κάμερας ερειπίων και γεωφόνων. Στη συνέχεια, διαδικασίες διείσδυσης στα ερείπια, απεγκλωβισμοί θυμάτων και παροχή πρώτων βοηθειών.

Η ΕΟΔ Αρκαδίας συμμετείχε με μία 6μελή ομάδα διεισδυτών (drill), 5μελή ομάδα παροχέων πρώτων βοηθειών (medical), 2μελή ομάδα για τις τηλεπικοινωνίες και 1 σκύλο έρευνας με το συνοδό του, που μάλιστα κέρδισε τις καλύτερες εντυπώσεις.

 

 

 

 

 
ΜΕ 14 ΜΕΤΑΛΛΙΑ Ο Κ.Ο.Α.Τ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ
Με δύο (2) χρυσά, τρία (3) αργυρά και εννέα (9) χάλκινα μετάλλια επέστρεψε ο ΚΟΑΤ από το περιφερειακό πρωτάθλημα κολύμβησης 10-11-12- ετών, που έγινε στο κολυμβητήριο του Ναυπλίου το σαββατοκύριακο στις 21-22/6/2008. Οι αγώνες αυτοί ήταν οι τελευταίοι επίσημοι για την φετινή χρόνια, που έκλεισε με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τον σύλλογό μας, στις ηλικίες 10-11-12 ετών. Οι αθλητές με τους προπονητές τους ,θα συνεχίσουν για λίγες μέρες τις προπονήσεις τους ,και θα ανανεώσουν το ραντεβού τους για το Σεπτέμβριο με. την έναρξη της καινούργιας κολυμβητικής χρονιάς

Το Δ.Σ, τους εύχεται καλές διακοπές και καλό καλοκαίρι.

Τα ονόματα και οι επιτυχίες όλων των αθλητών έχουν ως εξής: Περισσότερα...


ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ(4) ΑΘΛΗΤΕΣ Ο ΚΟΑΤ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ


Με τέσσερις (4) αθλητές που έχουν πιάσει τα όρια για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ελλάδος θα λάβει μέρος ο ΚΟΑΤ από 28 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου στο ΟΑΚΑ.
Τους αθλητές θα συνοδέψει εκτός από την προπονήτριά τους και ο πρόεδρος του συλλόγου ο οποίος θα έχει και επαφές με μέλη της Ομοσπονδίας για θέματα που έχουν σχέση με το άθλημα στην Τρίπολη, για την επόμενη κολυμβητική περίοδο.

Τα ονόματα και τα αγωνίσματα των αθλητών που θα λάβουν μέρος έχουν ως εξής:

Γιαλαμάς Άδωνις 50,100 και 200μ ύπτιο
Κωστόγιαννη Μαριλένα 100 και 200μ ύπτιο
Προκοπίου Αδαμαντία 100μ πρόσθιο
Μαρούτα Χάρις 50μ ελεύθερο

Το Δ.Σ τους εύχεται καλή επιτυχία στις προσπάθειες τους.

Για το Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Σωτηρόπουλος Γεώργιος Αγγελόπουλος Αθανάσιος

 

 

 
Θρομβώσεις, πρώτη αιτία θανάτου
Τεσσερισήμισι εκατομμύρια Ευρωπαίους και Πενήντα χιλιάδες Έλληνες σκοτώνει κάθε χρόνο η θρομβοεμβολική νόσος, η οποία αποτελεί σταθερά τις τελευταίες δεκαετίες την πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως!

«Δυστυχώς αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Ευρώπη και στη χώρα μας καθώς η θρομβοεμβολική νόσος έχει τις ρίζες της, σε σημαντικό βαθμό, στο σύγχρονο τρόπο ζωής» τόνισε σήμερα ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής του πανεπιστημίου της Αθήνας κ Χρήστος Λιάπης κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, η οποία διοργανώθηκε στο πλαίσιο του 20ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Θρόμβωση και την Αιμόσταση, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα 25 με 28 Ιουνίου.

«Πρόκειται , συνέχισε ο κ Λιάπης, για μια ύπουλη νόσο, η οποία σε πολλές περιπτώσεις δεν δίνει συμπτώματα. Γι αυτό χρειάζεται διαρκής ενημέρωση των πολιτών και ιδιαίτερα εκείνων που βρίσκονται στις ομάδες υψηλού κινδύνου».
Με τον όρο θρομβοεμβολική νόσο, καλύπτουμε ένα ευρύ φάσμα παθήσεων που αφορούν είτε τις αρτηρίες (αρτηριακή θρόμβωση ή αθηροθρόμβωση), είτε τις φλέβες (φλεβική θρόμβωση). Περισσότερα...

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα