Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Παρασκευή 23-5-2008

 

 

 

 
Επιστολή στο Νομάρχη για τα φωτοβολταϊκά στη Μεγαλόπολη
"Η Αρκαδία μας η Δύναμή μας"

Τρίπολη 14.5.2008

Προς: τον Νομάρχη Αρκαδίας
Κο Δ. Κωνσταντόπουλο

Κε Νομάρχα

Στο Νομαρχιακό Συμβούλιο στις 18/4/2008, λήφθηκε απόφαση, να συζητηθεί το συντομότερο δυνατόν, το μείζον θέμα εξέτασης των Περιβαντολλογικών Επιπτώσεων για τα δυο έργα Φωτοβολταικών Σταθμών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας που προγραμματίζονται στο Δήμο Μεγαλόπολης.

Υπενθυμίζουμε ότι σ’ αυτή τη Συνεδρίαση του ΝΣ (18/4/2008) αποφασίστηκε σχεδόν ομόφωνα, να συμμετάσχουν σ’ αυτή τη συνεδρίαση και εκπρόσωποι του Δήμου Μεγαλόπολης.

Απ’ ότι γνωρίζουμε, με βάση αυτήν την απόφαση ορίστηκε συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής «Παραγωγικών Δραστηριοτήτων - Φυσικού Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής» για τις 12/5/2008 για να αποφασίσει και να εισηγηθεί στο Ν.Σ.

Η εισήγηση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος για τις δύο μελέτες είναι απορριπτική γιατί είναι ανεπαρκής όσον αφορά περιβαλλοντικά θέματα (σε 6 σημεία), αλλά κυρίως γιατί:

«Το έργο έχει χωροθετηθεί με την υπ.αριθ, 3930/26.09.07 απόφαση της Δ/σης ΠΕΧΩ Περιφάρειας Πελοποννήσου κατά παράβαση της ΚΥΑ 100532/200/23-01-2004 με την οποία καθορίστηκαν περιβαλλοντικοί όροι λειτουργίας των ορυχείων Μεγαλόπολης της ΔΕΗ ΑΕ και η οποία επιβάλλει ο χώρος που προτείνεται να εγκατασταθούν τα Φ/Β συστήματα να αποδοθεί ως δάσος.»

Η αρμόδια Αντινομάρχης ανέβαλε τη συνεδρίαση της επιτροπής με την αιτιολογία ότι επίκειται νέα ΚΥΑ με βάση την οποία αλλάζει η χρήση γης για τον χώρο τοποθέτησης των Φ/Β, αλλά και άλλες περιοχές του Δήμου Μεγαλόπολης.

Τα έντονα περιβαλλοντικά προβλήματα που έχει προκαλέσει στην περιοχή της Μεγαλόπολης η παραγωγική δραστηριότητα της ΔΕΗ και η έλλειψη πρωτοβουλιών για την ανάδειξη του λεκανοπέδιου (αρχαίο θέατρο, Λύκαιο κλπ) είναι δεδομένα.

Η χρήση εναλλακτικών μορφών ενέργειας, μπορεί να δώσει μια διαφορετική προοπτική για το λεκανοπέδιο, αλλά όχι με αδιαφανείς και αμφιλεγόμενες μεθοδεύσεις, που καλλιεργούν τη δυσπιστία για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ).

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο θεσμός που μπορεί να αποτελέσει το μοχλό για αυτήν την προοπτική, εφόσον υπηρετεί τους πολίτες με διαφάνεια και ειλικρίνεια.

Στα πλαίσια αυτά, πιστεύουμε ότι: Περισσότερα...

 

 

 
9η χορωδιακή συνάντηση Τρίπολης
Μεγάλη μουσική πανδαισία θα έχει την τύχη να απολαύσει το κοινό της Τρίπολης το Σαββατακύριακο 24 & 25 Μαΐου 2008. Η χορωδία του «ΟΡΦΕΑ» Τρίπολης διοργανώνει το 9° Χορωδιακό Φεστιβάλ «το Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης με την συμμετοχή χορωδιών και ενός αφιερώματος στον μεγάλο Έλληνα μουσικοσυθέτη Δήμο Μούτση.

Συγκεκριμένα το Σάββατο 24 Μαίου θα εμφανιστεί η χορωδία του «ΟΡΦΕΑ» υπό την διεύθυνση του μαέστρου Βασίλη Τζαβάρα, με ένα ανανεωμένο ρεπερτόριο, η χορωδία του «Μουσικού Ομίλου Σπετσών» και η «Χορωδία Κηφισιάς 1937».

Την Κυριακή το πρωί στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βασιλείου θα ψάλλει η Πειραματική Χορωδία υπό την διεύθυνση του μεγάλου Έλληνα μουσουργού Δημήτρη Παπαποστόλου την θεία λειτουργία, την οποία είχε ηχογραφήσει ο Ορφέας σε CD το 1990 μαζί με άλλες πέντε χορωδίες.

Την Κυριακή 25 Μαΐου το βράδυ στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης, η λαϊκή ορχήστρα Πύργου υπό την Διεύθυνση του Γιώργου Γκιντζίρη, θα παρουσιάσει την μουσική παράσταση «δεν λες κουβέντα» με τραγούδια του Δήμου Μούτση. Είναι ένα μουσικό αφιέρωμα στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη που εδώ και σαράντα χρόνια μας έχει χαρίσει μεγάλες επιτυχίες.

Καλούμε το κοινό της πόλης μας να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις του «ΟΡΦΕΑ» το επόμενο διήμερο και να σιγοτραγουδήσει μαζί μας ξεχνώντας για λίγο την καθημερινότητα. Οι εκδηλώσεις αρχίζουν στις 20.30.

Χορωδία "ΟΡΦΕΑΣ" Τρίπολης

 

 

 
Εορτασμός Ημέρας Μνήμης γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου
Με το Ν. 2193/94 καθιερώθηκε η 19η Μαΐου - ημέρα κατά την οποία το έτος 1919 ο Κεμάλ Αττατούρκ αποβιβάστηκε στη Σαμψούντα για να συνεχίσει με φρικιαστικότερο τρόπο τη συστηματικότερη γενοκτονία του Ελληνισμού του Πόντου - ως ημέρα γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
Ο φετινός εορτασμός θα γίνει την Κυριακή 25 Μαΐου 2008 σύμφωνα με το πρόγραμμα:

Γενικός Σημαιοστολισμός από της 8ης πρωινής ώρας, μέχρι της δύσης του ηλίου της 25ης Μαΐου 2008.
Φωταγώγηση κατά τις βραδινές ώρες της 25ης Μαΐου 2008 όλων των Καταστημάτων του Δημοσίου, του Δημοτικού Καταστήματος Τρίπολης, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, των Τραπεζών και Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας, καθώς και των οδών, Πλατειών, Αρχαιολογικών Χώρων και Μνημείων της Τρίπολης.

Ώρα 08.00: Επίσημη Έπαρση της Σημαίας στην Κεντρική Πλατεία σύμφωνα με τις διαταγές της IV Μεραρχίας Πεζικού.

Ώρα 10.30: Τέλεση επίσημης δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.
Μετά το τέλος της δοξολογίας θα εκφωνηθεί ομιλία σχετική με το εορταζόμενο γεγονός από την κ. Βασιλική Πετροπούλου - Λειβαδίτη, Δασκάλα του 5ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης.

Ώρα 11.00: Συγκέντρωση των επισήμων και του λαού της πόλης, στο χώρο του Μνημείου των Αρχιερέων και Προκρίτων, όπου θα γίνει, Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων από το Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Πελοποννήσου, το Νομάρχη Αρκαδίας, το Διοικητή της IV Μεραρχίας Πεζικού, το Δήμαρχο Τρίπολης, τα κόμματα, τους Εκπροσώπους των Ποντιακών Οργανώσεων και όποιον εκπρόσωπο Νομικού Προσώπου επιθυμεί να τιμήσει την επέτειο.
Σιγή ενός λεπτού στη Μνήμη των νεκρών της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου - Εθνικός Ύμνος.

Ώρα 20.00: Επίσημη Υποστολή της Σημαίας.

 

 

 
Ορισμός διαιτητών για αγώνες μπάσκετ
Στις 22/5/08 και ώρα 20:00, στα γραφεία της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, συνήλθε η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ, που αποτελείται από τους : 1) ΤΣΑΤΑ Α. (Πρόεδρο), 2) ΤΟΥΡΛΟΜΟΥΣΗ ΑΝΤ. και 3) ΠΛΕΣΣΙΑ Κ. μέλη, με σκοπό να ορίσουν Διαιτητές, Κριτές και Γυμνασίαρχους Περισσότερα...

Αγώνας κατάταξης για 3η-4η θέση Α' κατηγορίας ανδρών
 

ΑΠΟΚ ΙΚΑΡΟΣ – ΑΟ ΚΑΛ/ΤΑ 1980

ΤΕΤΑΡΤΗ 28-05-2008

ΤΕΝΤΑ

18:30

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα