Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 23-1-2008

 

 

 

 
Συγκρότηση του Δ.Σ. της εταιρείας «Πελοπόννησος Α.Ε. σε Σώμα
Όλες οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όλες οι Τοπικές Ενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και το Πελοπόννησος Κ.Σ.Σ.Α που αποτελούν τους μετόχους της νέας Αναπτυξιακής Εταιρείας των ΟΤΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε. προχώρησαν στη συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου σε σώμα. Εξέλεξαν ομόφωνα ως Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας τον κ. Ταγαρά Νικόλαο, Νομάρχη Κορινθίας. και Αντιπρόεδρο τον κ. Μπούρη Βασίλειο, Πρόεδρο της ΤΕΔΚ Αργολίδας και Δήμαρχο Άργους στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 23/01/08 στο Συνεδριακό Χώρο του Ξενοδοχείου «Μαίναλον» η οποία είχε και πανηγυρικό χαρακτήρα αφού έγινε για πρώτη φορά και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της νέας εταιρείας. Περισσότερα...

 

 

 

 
Νέα προγράμματα από το ΚΚΕ για το Φεβρουάριο
Το ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ( Κ.Ε.Ε. ) ΑΡΚΑΔΙΑΣ συνεχίζοντας τη δυναμική παρουσία του και τη φετινή περίοδο στα εκπαιδευτικά δρώμενα του Νομού, σας ενημερώνει ότι στο χρονικό διάστημα από 01/01/2008 έως 15/01/2008 οργανώθηκαν και ξεκίνησαν τη λειτουργία τους στο Δήμο Β. Κυνουρίας , δυο ( 2 ) νέα προγράμματα . Συγκεκριμένα :

1 τμήμα Ιταλική Γλώσσα Ι
1τμήμα Ψυχαγωγίας & Ενημέρωσης με τη χρήση Νέων Τεχνολογιών


Το μήνα Φεβρουάριο θα υλοποιηθούν τα ακόλουθα προγράμματα :
1. Αγγλικής Γλώσσας
2. Γαλλικής Γλώσσας
3. Ιταλικής Γλώσσας
4. Γερμανικής Γλώσσας
5. Πληροφορικής
6. Φυσικό Περιβάλλον & Προστασία του
7. Σωματικής & Ψυχικής Υγείας
8. Διατροφής

Οι επιμορφωνόμενοι, οι οποίοι θα ολοκληρώσουν με επιτυχία τη συμμετοχή τους στα επιμορφωτικά προγράμματα θα λάβουν «Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης» (Ν.3369/6-7-2005) από τη Γ.Γ.Ε.Ε./.Ι.ΔΕΚ.Ε. (ΥΠ.Ε.Π.Θ.)

Για την ένταξη των εκπαιδευόμενων σε τμήματα μάθησης προαπαιτείται:
- συμπλήρωση αίτησης, η οποία θα συνοδεύεται και από απλή φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας.
- συνέντευξη - κατάταξη από την Υπεύθυνη Εκπαίδευσης του Κ.Ε.Ε.

Καλούνται όσοι ενήλικες πολίτες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στα παραπάνω δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα, να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 08/02/2008 ημέρα Παρασκευή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας !!!

Το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Κ.Ε.Ε), του Νομού Αρκαδίας είναι κρατική δομή Δια βίου Εκπαίδευσης (Ν.3369/6-7-2005) της Γενικής Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Γ.Γ.Ε.Ε.) του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Τo Κ.Ε.Ε. διαχειρίζεται το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) της Γενικής Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο) και το Ε.Τ.Π.Α. (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) Ε.Π.Ε.Α.E.Κ. II, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης και Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (Μέτρο 1.1, Ενέργεια 1.1.2β). καθώς και από το Ελληνικό Δημόσιο .

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην έδρα του Κ.Ε.Ε του Νομού Αρκαδίας, που στεγάζεται στο Δήμο Τριπόλεως, Διεύθυνση: Πν. Κέντρο Ι.Ν. Μεταμορφώσεως, Οδός Μεταμορφώσεως & Αλέου, (Προϊστάμενος Εκπαίδευσης: Σπυρόπουλος Ηλίας , Υπεύθυνη Εκπαίδευσης: Λαμπροπούλου Φωτεινή Γραμματέας: Παντελές Θεόδωρος) , Τηλ.: 2710 – 232524, Ώρες Λειτουργίας: 9.00 - 20.00)., στην ηλεκτρονική σελίδα www.ideke.edu.gr/kee , καθώς και στα κατά τόπους Κ.Ε.Π. των Δήμων.

 

 

 

 
Σύνοδος Γενικών Γραμματέων Περιφερειών
Την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Νίκος Αγγελόπουλος θα μεταβεί στους Δελφούς, όπου θα συμμετέχει στη 21η σύνοδο των Γενικών Γραμματέων Περιφερειών της χώρας με την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών.

Την Παρασκευή το πρωί θα ξεκινήσουν οι εργασίες της συνόδου στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών με την πρώτη σύσκεψη των Γενικών Γραμματέων με την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών υπό την προεδρία του Υπουργού Εσωτερικών, καθηγητή κ. Προκόπη Παυλόπουλου, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας στη δεύτερη σύσκεψη θα συμμετέχει και ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννης Παπαθανασίου.

Η πρώτη ημέρα της συνόδου θα κλείσει με την ανοιχτή ομιλία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλου στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών.

Το Σάββατο το πρωί θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη της ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών με τους Δημάρχους του Νομού Φωκίδας, ενώ αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τους Νομάρχες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Στις 12 το μεσημέρι ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου προς τα ΜΜΕ, ενώ αμέσως μετά θα εγκαινιάσει την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Ιτέας.

Το απόγευμα του Σαββάτου θα ολοκληρωθούν οι εργασίες της συνόδου με την τελευταία σύσκεψη των Γενικών Γραμματέων Περιφερειών, με την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, υπό την προεδρία του Υπουργού, καθηγητή κ. Προκόπη Παυλόπουλου και με την παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστα Κιλτίδη.

 

 

 

 
Ο Αστέρας εξασφάλισε εισιτήρια για το παιχνίδι με ΠΑΟ
Η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ εξασφάλισε 800 εισιτήρια της Θύρας 6, στην τιμή των 20 ευρώ έκαστο, για τους φιλάθλους της ομάδας που θέλουν να παρακολουθήσουν τον αγώνα πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα με τον Παναθηναϊκό την επόμενη Τετάρτη 30 Ιανουαρίου στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαίδης» στις 7 μ.μ.

Τα εισιτήρια του αγώνα, οι φίλαθλοι του Αστέρα θα μπορούν να τα προμηθευτούν από τα εκδοτήρια του γηπέδου του Αστέρα στην Τρίπολη, τις παρακάτω μέρες και ώρες μέχρι την εξάντλησή τους:
Παρασκευή 25 Ιανουαρίου: 15.00-17.00
Σάββατο 26 Ιανουαρίου: 11.00-15.00
Κυριακή 27 Ιανουαρίου: 11.00-15.00
Δευτέρα 28 Ιανουαρίου: 14.00-17.00

Ο Αστέρας απέκτησε τον Μίχα

Ο Αστέρας απέκτησε τον Δημήτρη Μίχα από την Αγία Παρασκευή.
Ο Μίχας γεννήθηκε στις 22 Ιανουαρίου 1991 και αγωνίζεται στη θέση του επιτελικού χαφ.

«Οικογενειακό διπλό» στην προπόνηση

«Οικογενειακό διπλό» περιελάμβανε η απογευματινή προπόνηση με τη συμμετοχή πολλών ποδοσφαιριστών από την ομάδα των νέων. Οι «πράσινοι» κέρδισαν τους «πορτοκαλί» με 4-2 και ο Πάουλο Κάμπος με τους συνεργάτες τους είχαν την ευκαιρία να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα.
Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν σήμερα ο Μάουρο Μιλάνο και ο Ζεάν Κάρλος, ενώ αγωνίστηκαν κανονικά στο «διπλό» οι νεοαποκτηθέντες Παβόνι και Νταμόντε, αλλά και οι Φλάβιο, Ιωάννου, Μοσχογιάννης που ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους και έχουν τεθεί κανονικά στη διάθεση του προπονητικού τημ.

 

 

 

 

 
Εκτός Αρκαδίας

Προεγκρίθηκε η δημοπράτηση για το δίκτυο ακαθάρτων Κρανιδίου


Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Νίκου Αγγελόπουλου προεγκρίθηκε η δημοπράτηση του υποέργου «Ολοκλήρωση δικτύου ακαθάρτων πόλης Κρανιδίου και αγωγός μεταφοράς Κοιλάδα-Ε.Ε.Λ Κρανιδίου» προϋπολογισμού 3.659.016 ευρώ, στα πλαίσια του έργου «Αποχέτευση Δήμου Κρανιδίου» που έχει συνολικό προϋπολογισμό 11.035.000 ευρώ.

Αντικείμενο του υποέργου είναι η ολοκλήρωση της κατασκευής των δικτύων ακαθάρτων της πόλης του Κρανιδίου και ο καταθλιπτικός αγωγός μεταφοράς των λυμάτων από το Δημοτικό Διαμέρισμα Κοιλάδας προς την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ) Κρανιδίου.


Νέα ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ

Με απόφαση της Επιτροπής Πρωταθλημάτων, ο αγώνας του Πρωταθλήματος της Α΄ Κατηγορίας Ανδρών, μεταξύ των ομάδων Α.Ο. ΑΡΙΟΧΩΡΙΟΥ – ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ Γ.Σ., που έχει προγραμματιστεί για τις 26/01/2008, αναβάλλεται και θα διεξαχθεί την Τρίτη 05/02/2008, ώρα 18:00, στη Τέντα.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα