Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 22-5-2008

 

 

 

 
4ημερο πρόγραμμα επισκέψεων υφυπουργού Παιδείας στην Αρκαδία
O Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, θα πραγματοποιήσει τετραήμερο πρόγραμμα επισκέψεων στο Νομό Αρκαδίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα επισκέψεων του Υφυπουργού έχει ως εξής:

Πέμπτη, 22 Μαΐου 2008

19.15 Ο Υφυπουργός θα παραστεί στη Θεία Λειτουργία και λιτανεία των πολιούχων Νεομαρτύρων Πέτρου και Παύλου

Παρασκευή, 23 Μαΐου 2008

10.00 Επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και συνάντηση με τον Πρύτανη κ. Κωνσταντίνο Δημόπουλο
11.00 Ομιλία του Υφυπουργού στη σχολή Οικονομικών Επιστημών στο τμήμα των μεταπτυχιακών φοιτητών
13.00 Συνάντηση με τα μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
14.00 Σύσκεψη στη Νομαρχία Αρκαδίας για θέματα σχολικής στέγης
18.00 Συνάντηση με τους συμβασιούχους του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Σάββατο, 24 Μαΐου 2008

07.45 Επίσκεψη στο 1ο Λύκειο Τρίπολης (εξεταστικό κέντρο)

Κυριακή, 25 Μαΐου 2008

10.00 Ο Υφυπουργός θα παραστεί ως κυβερνητικός εκπρόσωπος στις εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου της Μάχης των Δολιανών

 

 

 
Ερώτηση Ρέππα για φωτεινούς σηματοδότες στη ΒΙΠΕΤ
Ο Βουλευτής Αρκαδίας, Δημήτρης Π. Ρέππας, κατέθεσε στις 19 Μαΐου 2008 την παρακάτω Ερώτηση στη Βουλή, προς τον Υπουργό Εσωτερικών για την αναγκαιότητα τοποθέτησης φωτεινών σηματοδοτών στον κόμβο εισόδου της ΒΙ.ΠΕ.Τ. με την Π.Ε.Ο. Τρίπολης - Αργους.

ερώτηση
Προς τον κ. Υπουργό Εσωτερικών
ΘΕΜΑ: Φωτεινοί σηματοδότες στον κόμβο ΒΙ.ΠΕ.Τ.

Στη Βιομηχανική Περιοχή Τρίπολης (ΒΙ.ΠΕ.Τ.) λειτουργούν πάνω από ογδόντα (80) επιχειρήσεις διαφόρων παραγωγικών κλάδων. Σε αυτήν εργάζονται και προσέρχονται καθημερινά εκατοντάδες εργαζόμενοι, πελάτες, προμηθευτές κλπ. Τα τελευταία πέντε χρόνια, η τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών στον κόμβο εισόδου της ΒΙ.ΠΕ.Τ. με την IX Ε. Ο. Τρίπολης —Άργους αποτελεί αίτημα τόσο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Τρίπολης (Σ. Ε. ΒΙ.ΠΕ.Τ.) όσο και των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, την τελευταία πενταετία έχουν συμβεί στον ανωτέρω αναφερόμενο κόμβο τριάντα περίπου τροχαία ατυχήματα με σωματικές βλάβες και υλικές ζημιές. Για να προστατευτεί η ζωή και η περιουσία των συμπολιτών μας και να αποφευχθούν άλλα σοβαρότερα (θανατηφόρα) ατυχήματα κρίνεται αναγκαία η τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών στον κόμβο εισόδου της ΒΙ.ΠΕ.Τ. με την Π. Ε,. Ο. Τρίπολης -Άργους. Δεδομένου ότι η Τροχαία Τρίπολης, με έγγραφο της (1016/81/8-α/24. 04. 2008) συμφωνεί στο θέμα αυτό,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Προτίθεται να παρέμβει ώστε να τοποθετηθούν άμεσα οι απαραίτητοι φωτεινοί σηματοδότες στον κόμβο εισόδου της ΒΙ.ΠΕ.Τ. με την Π. Ε. Ο. Τρίπολης —Άργους;
Ο Ερωτών Βουλευτής
Δημήτρης Π. Ρέππας

 

 

 
Ενημέρωση για αποχαρακτηρισμό δασικών εκτάσεων
Τη Δευτέρα 26 Μαΐου, στις 8:30 το βράδυ, στην αίθουσα του Φιλοτεχνικού Ομίλου Τρίπολης, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη φορέων και πολιτών με θέμα συζήτησης:

«Ενημέρωση για αποχαρακτηρισμό δασικών εκτάσεων Άλσους Αγίου Γεωργίου - Πρωτοβουλίες δράσης».

Η Συντονιστική Επιτροπή


ΤΡΙΠΟΛΗ - ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

 

 

 
Εκδηλώσεις ΚΚΕ για την προστασία των δασών και των ορεινών όγκων
Με κεντρικό σύνθημα «Στα ίχνη του ΔΣΕ, μαθαίνουμε την ιστορία, αγωνιζόμαστε για τις σύγχρονες ανάγκες μας. Υπερασπιζόμαστε τα Δάση ως λαϊκή περιουσία από τις φυσικές καταστροφές και την καπιταλιστική ανάπτυξη».
Θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΚΕ – ΚΝΕ, 3ημερο εκδηλώσεων και δράσεων σε πολλές περιοχές του νομού Αρκαδίας με αφετηρία το Μαίναλο (χώρος του ΞΕΝΙΑ στη Βυτίνα).

Βασικό θέμα αυτής της πρωτοβουλίας είναι η ανάδειξη της προστασίας των ΔΑΣΩΝ και των ΟΡΕΙΝΩΝ ΟΓΚΩΝ από τις πυρκαγιές, τις καταπατήσεις και την καπιταλιστική ανάπτυξη που αξιοποιεί τις πυρκαγιές για να αλλάξει χρήση η γη, να εμπορευματοποιηθεί.

Η καπιταλιστική ανάπτυξη υποτάσσει τα πάντα στο βωμό του κέρδους οδηγεί στην παράδοση των ορεινών όγκων και των δασών στα χέρια του μεγάλου κεφαλαίου, για να χρησιμοποιηθούν σαν μια ακόμα πηγή αύξησης των κερδών του. Αυτό αποδεικνύεται από την πολιτική που τόσα χρόνια εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που αποδέχονται όλα τα κόμματα του ευρωμονοδρόμου.

Στόχος είναι η ανάδειξη ότι οι βασικοί δασικοί πνεύμονες που έχουν απομείνει στην περιοχή μας και ειδικά το ΜΑΙΝΑΛΟ και ο ΠΑΡΝΩΝΑΣ, κινδυνεύουν αν δεν παρθούν άμεσα ουσιαστικά μέτρα που να αποτρέψουν την καταστροφή τους. Η προστασία των Δασών είναι ζήτημα ζωής, είναι η ιστορική και φυσική μας κληρονομιά. Τα δάση, οι ορεινοί όγκοι ήταν προπύργιο και μετερίζι αγώνα. Από κει πέρασαν ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, οι μαχητές του ΕΑΜ- ΕΛΛΑΣ και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ) για την «έφοδο στον ουρανό».

Πρόγραμμα εκδηλώσεων:

Παρασκευή 30/5
11 π.μ. Εξόρμηση στην αγορά της Μεγαλόπολης
5 μ.μ. Επίσκεψη στο χωριό του Πέρδικα στου Βάγγου Μεγαλόπολης
6:30 μ.μ. Διαδήλωση στη Μεγαλόπολη.
8:30 μ.μ. Στο χώρο της κατασκήνωσης προβολή της ταινίας «Τα χρόνια της θύελλας»
Λαϊκό γλέντι.

Σάββατο 31/5
10 π.μ. Ανάβαση στο Μαίναλο και επίσκεψη στο «πέρασμα» των μαχητών του ΔΣΕ.
12:30 μ.μ. Παρουσίαση του βιβλίου του Α. Καμαρινού στο Μαίναλο από το Δ. Τζαβάρα, μέλος του Γρ. της Επ. Περιοχής Πελοποννήσου
8 μ.μ. Εκδήλωση για τα 90 χρόνια του ΚΚΕ και τη δράση του ΔΣΕ στο Μωρηά με προβολή DVD για το Δ.Σ.Ε.
Ομιλία του Μ. Μαϊλη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ
Αφιέρωμα στο αντάρτικο τραγούδι
Γλέντι με το δημοτικό συγκρότημα ….

Κυριακή 1/6
11 π.μ. Εξορμήσεις – συγκεντρώσεις σε Δημητσάνα – Στεμνίτσα – Λεβίδι – Λαγκάδια – Βυτίνα.
5 μ.μ. Ημερίδα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης για την προστασία των δασών και των ορεινών όγκων.
Ομιλητές:
Μ. Σκαρβέλης, διδάκτωρ, δασολόγος, ερευνητής
Ν. Καραθανασόπουλος, βουλευτής ΚΚΕ
Χρ. Γιαννόπουλος, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν.Ηλείας – στέλεχος της ΠΑΣΥ.
7:30 μ.μ. Συγκέντρωση – διαδήλωση στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης.
Η Ν.Ε. ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

 

 

 
Οδηγίες υφυπ. Εσωτερικών για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας
Εγκύκλιο υπέγραψε ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Ζώης, με θέμα «Καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και μείωση των διοικητικών βαρών σε πολίτες και επιχειρήσεις» η οποία κοινοποιείται προς όλα τα Υπουργεία (Διευθύνσεις Διοικητικού, Απλούστευσης και Οργάνωσης).

Το πλήρες κείμενο της Εγκυκλίου ΔΙΑΔΠ/Α/13582, έχει ως εξής:

Το Υπουργείο Εσωτερικών και ειδικότερα η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΓΓΔΔ&ΗΔ), την τελευταία δεκαετία, έχει καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για την απλούστευση των διοικητικών διαδικασιών και την προώθηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης με απώτερο στόχο την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και την ποιοτικότερη παροχή διοικητικών υπηρεσιών προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Οι προσπάθειες αυτές πήραν τη μορφή οριζόντιων δράσεων μέσω της θεσμοθέτησης μέτρων που είχαν εφαρμογή ανεξαιρέτως σε όλες τις υπηρεσίες του δημόσιου τομέα καθώς και κάθετων δράσεων μέσω της κατά περίπτωση και ανά τομέα απλούστευσης διαδικασιών κατόπιν συνεργασίας με τις καθ’ ύλην αρμόδιες υπηρεσίες.

Μολονότι έχει επιτευχθεί ικανοποιητική πρόοδος στον τομέα της απλούστευσης διαδικασιών και της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, η υπηρεσία μας θεωρεί ότι ο στόχος της καταπολέμησης της γραφειοκρατίας με τη συνεπακόλουθη άρση των διοικητικών βαρών προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις δεν έχει επιτευχθεί πλήρως. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, το κόστος της γραφειοκρατίας αποτιμάται στο 6,8% του ΑΕΠ, ήτοι περίπου 16 δις. €. Συνεπώς, σκοπός μας πρέπει να παραμείνει η αναδιάρθρωση της Δημόσιας Διοίκησης, η ταχύτερη και ποιοτικότερη εξυπηρέτηση του πολίτη μέσω απλών και ευέλικτων διοικητικών διαδικασιών.

Κατόπιν των ανωτέρω, εφιστούμε την προσοχή των υπηρεσιών στα ακόλουθα:

να μην εισάγουν πρόσθετα δικαιολογητικά και προϋποθέσεις, πέραν των όσων προβλέπονται ρητά από το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο. Η άκριτη θεσμοθέτηση νέων πρόσθετων δικαιολογητικών και προϋποθέσεων αναιρεί τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και απομακρύνει την έγκαιρη επίτευξη του στόχου που έχει τεθεί από την ΕΕ για τη μείωση των διοικητικών βαρών κατά 25% σε 13 τομείς προτεραιότητας σε όλα τα κράτη μέλη έως το 2013 ενώ παράλληλα δημιουργεί αίσθημα δυσαρέσκειας των πολιτών και των επιχειρήσεων έναντι της Δημόσιας Διοίκησης. Περαιτέρω, όταν η συγκεκριμένη διαδικασία που επιβαρύνεται με πρόσθετες υποχρεώσεις, εμπίπτει στους δείκτες μέτρησης της Παγκόσμιας Τράπεζας επιδεινώνει κάθε φορά τη θέση κατάταξης της χώρας μας σε σχέση με τις λοιπές χώρες.

Στην περίπτωση κατά την οποία η καθ’ ύλην αρμόδια υπηρεσία κρίνει απολύτως απαραίτητη την προσθήκη δικαιολογητικού, πρέπει να επιλέξει τη δυνατότητα αναζήτησής του μέσω εναλλακτικών λύσεων όπως π.χ. την υποχρεωτική ή συναινετική αυτεπάγγελτη αναζήτησή του βάσει των διατάξεων του Ν. 3242/04 (ΦΕΚ 102/Α΄/24-5-2004) και Ν. 3448/2006 (ΦΕΚ 57/Α΄/20-3-2006), την αντικατάστασή του με υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 του ενδιαφερομένου βάσει της δυνατότητας που παρέχεται από τις διατάξεις του άρθ. 10 του Ν. 3230/2004 (ΦΕΚ 44/ Α’/ 11-2-2004) κλπ.

Στην περίπτωση αλλαγής ή προσθήκης νέων απαιτουμένων δικαιολογητικών σε πιστοποιημένη διαδικασία που έχει ενταχθεί στα ΚΕΠ, η καθ’ ύλην αρμόδια υπηρεσία οφείλει απαραιτήτως να ενημερώνει τη Διεύθυνση Απλούστευσης Διαδικασιών και Παραγωγικότητας, ή τη Διεύθυνση Οργάνωσης και Λειτουργίας ΚΕΠ της ΓΓΔΔ&ΗΔ και να προβαίνει, στην τροποποίηση της διαδικασίας με την προώθηση σχεδίου Κοινής Υπουργικής Απόφασης και ουδέποτε σε μονομερή τροποποίηση. Τα ανωτέρω, εξάλλου, προκύπτουν από τις διατάξεις της περ. α της παρ. 9 του άρθρου 31 του Ν. 3013/2002 (ΦΕΚ 102/Α’/1-5-2002), η οποία ρητά αναφέρει την υποχρέωση των υπηρεσιών να ενημερώνουν τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σε περίπτωση που επέρχονται αλλαγές σε διοικητικές διαδικασίες, οι οποίες έχουν ενταχθεί στα ΚΕΠ.

Παρακαλούμε για την τήρηση των οδηγιών αυτών δεδομένου ότι κοινός στόχος όλων των δημοσίων υπηρεσιών είναι η δημιουργία μιας ευέλικτης, αποτελεσματικής και αποδοτικής Δημόσιας Διοίκησης.

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΩΗΣ

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα