Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 22-4-2008

 

 

 

 
Προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων από απόσταση
Κατά την εκπαιδευτική περίοδο Σεπτεμβρίου 2008 – Ιουλίου 2009 προσφέρονται έξι (6) εκπαιδευτικά προγράμματα διά βίου εκπαίδευσης ενηλίκων από απόσταση, ετήσιας διάρκειας, 250 ωρών το καθένα. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι τα ακόλουθα: Περισσότερα...

 

 

 
Παροχές... ψίχουλα στις Νομαρχίες
Άνθρακες ο θησαυρός
υποσχέσεις για το μέλλον

Οι ανακοινώσεις του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών επιβεβαίωσαν την απαξιωτική στάση της κυβέρνησης απέναντι στην δευτεροβάθμια αυτοδιοίκηση και αναδεικνύουν πλέον ως μονόδρομο τις αγωνιστικές διεκδικήσεις των αιρετών εκπροσώπων του θεσμού.
Τη στιγμή που οι Νομαρχίες λειτουργούν υπό καθεστώς οικονομικής ασφυξίας, η κυβέρνηση δίνει «ψίχουλα» σε σχέση με τις ανάγκες και τα αιτήματα των Νομαρχιών, αφού κατά τη σημερινή συνάντηση της ΕΝΑΕ με τον Υπουργό Οικονομίας όχι μόνο δε δόθηκαν οι πόροι που διεκδικούσαμε για το 2008, αλλά ούτε καν και οι άμεσοι απαιτητοί πόροι, προκειμένου να μην οδηγηθούν οι Νομαρχίες της χώρας σε κλείσιμο. Περισσότερα...

 

 

 
Επιστολή Κωνσταντινόπουλου για φωτοβολταϊκό πάρκο
Προς,
Κ.Νομάρχη Αρκαδίας
Νομαρχιακό Συμβούλιο

Τρίπολη 18 Απριλίου 2008

Κύριε Πρόεδρε,

Όπως όλοι γνωρίζετε η κοινωνία της Μεγαλόπολης προβληματίζεται έντονα σχετικά με τη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου στην Ανατολική Εξωτερική Απόθεση Χωρεμίου.

Την Κυριακή 13 Απριλίου 2008 συμμετείχα σε ενημερωτική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Μεγαλόπολης σχετικά με το παραπάνω θέμα. Οι συμπολίτες μας μιλούσαν με θερμά λόγια για τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας, αλλά παράλληλα καταδίκασαν το κόψιμο εκατοντάδων δέντρων στην παραπάνω περιοχή, όπου όλοι τους προσδοκούσαν με βάση τις δεσμεύσεις της ΔΕΗ, να δημιουργηθεί πάρκο αναψυχής καθώς και παλαιοντολογικό πάρκο που προγραμμάτιζε ο Δήμος Μεγαλόπολης. Η συντριπτική πλειοψηφία των ομιλητών δεν αποδέχεται την δημιουργία του φωτοβολταϊκού πάρκου στη συγκεκριμένη περιοχή.

Απαίτηση των πολιτών της Μεγαλόπολης είναι να συνεδριάσει το Νομαρχιακό Συμβούλιο στην Μεγαλόπολη με θέμα « Γνωμοδότηση για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της κατασκευής φωτοβολταϊκού πάρκου της ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Α.Ε».

Όλοι αναγνωρίζουμε ότι η περιοχή της Μεγαλόπολης επιβαρύνεται καθημερινά από την ρύπανση του εργοστασίου της ΔΕΗ και ειδικά μετά τις πυρκαγιές του καλοκαιριού.

Είναι η ώρα να βρεθούμε δίπλα στους συμπολίτες μας, να τους ακούσουμε, να συζητήσουμε μαζί τους .
Είναι η ώρα να αποφασίσουμε μαζί για το μέλλον της περιοχής.

Κύριε Πρόεδρε,

Σας καλώ να κάνουμε πράξη το αίτημα των συμπολιτών μας.
Είμαι σίγουρος ότι έτσι θα απαντήσουμε έμπρακτα ότι ο ρόλος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης είναι να βρίσκεται δίπλα στον πολίτη.

Με εκτίμηση
Κωνσταντινόπουλος Οδυσσέας
Ιατρός –Νομαρχιακός Σύμβουλος.

 

 

 
Αγώνες Ορεινής Ποδηλασίας
Την Κυριακή, 20 Απριλίου 2008, πραγματοποιήθηκαν στο Διαβολίτσι Μεσσηνίας, Πανελλήνιοι Αγώνες Ορεινής Ποδηλασίας. Μετά από πρόσκληση της διοργανώτριας αρχής, του Μεσσηνιακού Γυμναστικού Συλλόγου Καλαμάτας, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης κάλυψε τον τομέα παροχής πρώτων βοηθειών και ασφάλειας του αγώνα με 15μελές κλιμάκιο των εθελοντών της από τα παραρτήματα Αχαΐας, Αρκαδίας και Αργολίδας. Οι αγώνες, στους οποίους έλαβαν μέρος 40 αθλητές από όλη την Ελλάδα, στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία και η ΕΟΔ έλαβε τα εύσημα για την άψογη συνεργασία, τόσο από τη διοργανώτρια αρχή όσο και από το Δήμαρχο Ανδανίας.


 

 

 
Ορισμός διαιτητών για αγώνες μπάσκετ
Στις 22/4/08 και ώρα 20:00, στα γραφεία της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, συνήλθε η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ, που αποτελείται από τους : 1) ΤΣΑΤΑ Α. (Πρόεδρο), 2) ΤΟΥΡΛΟΜΟΥΣΗ ΑΝΤ. και 3) ΠΛΕΣΣΙΑ Κ. μέλη, με σκοπό να ορίσουν Διαιτητές, Κριτές και Γυμνασίαρχους Περισσότερα...

 

 

 
Μέχρι Μ. Πέμπτη οι προπονήσεις
Η κανονική περίοδος στη Σούπερ Λίγκα ολοκληρώθηκε την προηγούμενη Κυριακή, όχι όμως και το πρόγραμμα προπονήσεων του Αστέρα.

Το σημερινό ρεπό που έδωσε στους παίκτες του Αστέρα ο Παναγιώτης Τζαναβάρας, απλά διέκοψε προσωρινά τις προπονήσεις της ομάδας, δίνοντας την ευκαιρία στους ποδοσφαιριστές για μία ημέρα ξεκούρασης.

Οι προπονήσεις συνεχίζονται αύριο το απόγευμα στο γήπεδο και θα ολοκληρωθούν την Μεγάλη Πέμπτη το πρωί, αφού στη συνέχεια οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα θα πάρουν άδεια από την ομάδα για να περάσουν με τις οικογένειές τους τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα.

Οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα θα επιστρέψουν σε ρυθμό προπονήσεων την Τρίτη του Πάσχα, όπου θα συνεχιστεί κανονικά το πρόγραμμα.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα