Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Παρασκευή 22-2-2008

 

 

 

 
Μαθήματα καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης από το Κ.Ε.Ε. Αρκαδίας
 σε συνεργασία με την Ομάδα Διάσωσης

Στα πλαίσια του προγράμματος Διαχείριση Κινδύνων και Κρίσεων και αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών που υλοποιείται από το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Αρκαδίας του φορέα της Γενικής Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Γ.Γ.Ε.Ε.) του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠ.Ε.Π.Θ.) που υλοποιεί το παραπάνω πρόγραμμα στο πλαίσιο του Έργου «Προγράμματα Δια Βίου Εκπαίδευσης στα Κ.Ε.Ε και στο Κ.Ε.Ε.ΕΝ.ΑΠ.» που εντάσσεται στο ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ του ΥΠΕΠΘ, ΜΕΤΡΟ 2.5. ΕΝΕΡΓΕΙΑ 2.5.1, ΠΡΑΞΗ 2.5.1.α, και συγχρηματοδοτείται από το ΕΚΤ και εθνικούς πόρους , ο ιατρός εκπαιδευτής του προγράμματος με την πολύτιμη βοήθεια της Ομάδας Διάσωσης παρέδωσαν μαθήματα καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης στους εκπαιδευόμενους . Έγινε μάλιστα και πρακτική εφαρμογή των θεωρητικών γνώσεων με τη χρήση πλαστικής κούκλας.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε οποιονδήποτε χρειάζεται ή επιθυμεί να αποκτήσει ικανότητες διαχείρισης κρίσεων και πανικού σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών. Αφορά άτομα ή ομάδες εθελοντών ή επαγγελματιών που θέλουν να μάθουν πώς να χειρίζονται δύσκολες καταστάσεις εξαιτίας σεισμών, πλημμυρών, πυρκαγιών προσφέροντας πρώτες βοήθειες και υποστήριξη στους πληγέντες, ή υπηρεσίες οργάνωσης και διαχείρισης σχετικών καταυλισμών.


 

 

 

 
Συνάντηση Λυκουρέντζου με Ιερατικό Σύνδεσμο Πτυχιούχων Τ.Ε.Ι.
Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος θα συναντηθεί τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2008 και ώρα 13.00 με τον Ιερατικό Σύνδεσμο Πτυχιούχων Τ.Ε.Ι. Ελλάδος (Ι.Σ.Π.Τ.Ε.).

 

 

 

 
Πρόγραμμα αγώνων ποδοσφαίρου
Α΄Εθνική, 22η αγωνιστική
 
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
SKODA ΞΑΝΘΗ - ΛΑΡΙΣΑ
Π.Α.Ο.Κ. - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ - Α.Ε.Κ.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
ΒΕΡΟΙΑ - ΑΡΗΣ
Ο.Φ.Η. - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ.



Τοπικό,
(οι αγώνες που αναβλήθηκαν το προηγούμενο ΣΒΚ) (Κ 24-2-08 15.00')

Α' κατηγορία, 19η αγωνιστική

Ορχομενός - Απόλλων 
Παναρκαδικός - Κορακοβούνιο 

 

Β' κατηγορία, 19η αγωνιστική

Κάψια - ΚΟΡΥΘΙΟ 
Νικηταράς - Φορτούνα 
Δόξα - Τεγέα 
Κανδήλα - Ελαιοχώριο 
Δημητσάνα - ΑΕΚ 

 

 

 
Η αποστολή για Καλαμαριά
Ολοκληρώθηκε το πρωί της Παρασκευής η προετοιμασία του Αστέρα για το Σαββατιάτικο αγώνα Πρωταθλήματος με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς (7.00 μ.μ.) και σήμερα το απόγευμα η αποστολή θα καταλύσει σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης.

Μετά το τέλος της πρωινής προπόνησης ο Βραζιλιάνος τεχνικός της ομάδας Πάουλο Κάμπος ανακοίνωσε την εικοσάδα της αποστολής, η οποία αναλυτικά απαρτίζεται από τους παρακάτω ποδοσφαιριστές:

Γιώργος Αμπάρης, Αγγελος Μουκέας, Σωκράτης Οφρυδόπουλος, Νίκος Λαζαρίδης, Ζαουάντ Ζαιρί, Ζεάν Κάρλος, Ροτζέριο Μάρτινς, Πέτρος Κανακούδης, Αντώνης Λαδάκης, Σωκράτης Φυτανίδης, Ματίας Παβόνι, Κάρλος Αλμπέρτο Μασάρα, Ηλίας Ιωάννου, Ξενοφώντας Μοσχογιάννης, Οράσιο Καρντόσο, Νίκος Στρατάκης, Τάσος Κυριάκος, Ίσραελ Νταμόντε, Ντάνιελ Τσέζαρεκ, Λούσιο Φιλομένο.

Συγκριτικά με το προηγούμενο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Αρη Θεσσαλονίκης, επιστρέφουν στην αποστολή της ομάδας, ο Τάσος Κυριάκος, ο Ίσραελ Νταμόντε, ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ και ο Λούσιο Φιλομένο, ενώ δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτήν οι τιμωρημένοι Μανώλης Ψωμάς, Φερνάντο Μασάντο και οι Μάρτιν Καμπούροφ, Πατρίκ Ζουντί.

 

 

 

 
1η Ημερίδα Ρομποτικής Χειρουργικής
Νέα δεδομένα στον τομέα της Χειρουργικής Ιατρικής δημιουργεί παγκόσμια αλλά και στη χώρα μας- όπου εφαρμόζεται εδώ και ενάμισι χρόνο- η Ρομποτική Χειρουργική.

Σημαντικά στοιχεία για τα πολλαπλά οφέλη της πρωτοποριακής αυτής μεθόδου σε ασθενείς και γιατρούς θα δώσουν, σε Συνέντευξη Τύπου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Ρομποτικής Χειρουργικής, Dr. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η Συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι στην Αίθουσα Συνεδριακού 1 (παλαιό κτίριο Μεγάρου) του Μεγάρου Μουσικής.

H Συνέντευξη θα δοθεί στo πλαίσιο διοργάνωσης της «1ης Ημερίδας Ρομποτικής Χειρουργικής Παρόν και Μέλλον» από την Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Ρομποτικής Χειρουργικής η οποία θα διεξαχθεί την 1η Μαρτίου 2008 στο Μέγαρο Μουσικής.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα