Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 22-1-2008

 

 

 

 
Επιστολή Δήμου σε ΔΕΗ και ΟΤΕ
Ο Δήμαρχος Τρίπολης Αλέξανδρος Κοτσιάνης και η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου στην προσπάθεια τους για αποκατάσταση οδοστρωμάτων και πεζοδρομίων αποστέλλουν στην ΔΕΗ και ΟΤΕ την ακόλουθη επιστολή.

«Σε συνέχεια της άδειας εκσκαφής για την διέλευση καλωδίων που σας χορηγήθηκε από τον Δήμο, σας υπενθυμίζουμε ότι η προθεσμία για την εκτέλεση και αποπεράτωση των εργασιών που αναφέρετε στην αίτηση σας έχει λήξει. Επειδή εκκρεμούν πολλές αποκαταστάσεις σε οδούς και πεζοδρόμια παρακαλείσθε εντός 20 ημερών από λήψεως της παρούσης να προβείτε στην αποπεράτωση του έργου. Ο Δήμος θα προβεί στην αποκατάσταση των έργων που εκκρεμούν, με τα συνεργεία του και θα σας χρεώσει την δαπάνη.»

 

 

 

 
Ορισμός αγώνα αναπτυξιακού παίδων
Η συνάντηση Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. – Ε.Σ.ΚΑ.Σ.Ε., για το Αναπτυξιακό πρόγραμμα (Παίδων) της Ε.Ο.Κ., μεταξύ των Ενώσεων Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. – Ε.Σ.ΚΑ.Σ.Ε. θα διεξαχθεί το Σάββατο 26/01/2008, ώρα 16:00, στο Αθλητικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης.

 

 

 

 
«Εξαγωγή» ιατρικών γνώσεων υψηλού επιπέδου...
«Εξαγωγή» ιατρικών γνώσεων, υψηλού επιπέδου ,σε παγκόσμιο επίπεδο κάνει πλέον η χώρα μας, καθώς οι Έλληνες γιατροί πρωτοπορούν με μεγάλη επιτυχία σε πολλούς τομείς.
Ιδιαίτερα μάλιστα στον τομέα της Ρομποτικής Χειρουργικής, όπου ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ρομποτικής Χειρουργικής Εταιρείας, διευθυντής Γενικής Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, καθηγητής κ Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης και το επιτελείο του, έχουν δημιουργήσει νέα δεδομένα με πρωτοποριακές επεμβάσεις.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ Κωνσταντινίδης και το επιτελείο του το περασμένο Σαββατοκύριακο «παρέδωσαν» ιατρικά μαθήματα πραγματοποιώντας στο νοσοκομείο Fundeni του Βουκουρεστίου τις πρώτες στη Ρουμανία ,χειρουργικές επεμβάσεις με τη ρομποτική μέθοδο.

Συγκεκριμένα ο κ Κωνσταντινίδης με το επιτελείο του πραγματοποίησε με το ρομποτικό σύστημα Da Vinci S (3 βραχίονες ) τρεις χειρουργικές επεμβάσεις, εκπαιδεύοντας ταυτόχρονα Ρουμάνους συναδέλφους του στη νέα μέθοδο .
Την πρώτη ημέρα, πραγματοποίησε χειρουργική επέμβαση χολοκυστεκτομής- σε φάση οξείας χολοκυστίτιδας και επέμβαση για αχαλασία οισοφάγου ( μυοτομή κατά HELLER και θολοπλαστική κατά DOR) σε ασθενή ήδη χειρουργημένο για σπληνεκτομή με πυλαία υπέρταση και κίρρωση ήπατος τελικού σταδίου.

Την δεύτερη ημέρα πραγματοποίησε αριστερή ηπατεκτομή σε γυναίκα 30 χρόνων, με εστιακή οζώδη υπερπλασία. Αυτή η επέμβαση , που θεωρείται από τις δυσκολότερες και μεγαλύτερες επεμβάσεις της Γενικής Χειρουργικής ,έγινε με απόλυτη ακρίβεια και επιτυχία, αναίμακτα και σε σύντομο χρόνο. Η ασθενής θα παραμείνει για 4 ημέρες στο νοσοκομείο ,ενώ με την κλασική μέθοδο θα παρέμενε τουλάχιστον 12 ημέρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά στη Ρουμανία έγινε ηπατεκτομή με την ρομποτική τεχνολογία, μέθοδος που επιτρέπει να ολοκληρωθεί η επέμβαση με τομές λίγων χιλιοστών.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΑΠΟ ΤΑ ΡΟΥΜΑΝΙΚΑ ΜΜΕ

Οι πρώτες χειρουργικές επεμβάσεις με τη ρομποτική μέθοδο στη Ρουμανία, έτυχαν μεγάλης προβολής από το σύνολο των ΜΜΕ και αποτέλεσαν βασική είδηση στα Ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ, στις εφημερίδες αλλά και στα site στο Ιντερνετ.
Μετά την ολοκλήρωση των επεμβάσεων δόθηκε Συνέντευξη Τύπου, όπου ο κ Κωνσταντινίδης ανέλυσε και παρουσίασε την μεγάλη εμπειρία που έχει αποκτηθεί στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών σε σχέση με τη Ρομποτική Χειρουργική και την ανάδειξη του σε Κέντρο Αναφοράς Ρομποτικής Χειρουργικής.

«Για να χειρουργείς με ασφάλεια ρομποτικά θα πρέπει προηγουμένως να έχεις μεγάλη εμπειρία στην λαπαροσκοπική χειρουργική» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ Κωνσταντινίδης.
Αξίζει να τονίσουμε πως στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών από τον κ Κωνσταντινίδη αλλά και το σύνολο των γιατρών του Κέντρου έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 10000 λαπαροσκοπικές επεμβάσεις και πάνω από 250 ρομποτικές επεμβάσεις . Μάλιστα πρόσφατα εκλέχτηκε ως εκπαιδευτής ρομποτικής χειρουργικής διεθνώς.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ρομποτικής Χειρουργικής Εταιρείας βρέθηκε στο Βουκουρέστι ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του πρότυπου χειρουργικού κέντρου μεταμοσχεύσεων ήπατος της Ρουμανίας. Στο συγκεκριμένο νοσοκομείο ο καθηγητής της έδρας και διευθυντής της χειρουργικής κλινικής στο Fundeni (Irinel Popescu) είναι ο πρώτος που πραγματοποίησε μεταμόσχευση ήπατος στη Ρουμανία.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα