Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 21-2-2008

 

 

 

 
Πρωινό πρόγραμμα Πληροφορικής από το ΚΕΕ Αρκαδίας
Ενδιαφέρει όλους τους ενήλικες!

Το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Αρκαδίας θα υλοποιήσει στις αρχές Μαρτίου πρωινό πρόγραμμα Πληροφορικής διάρκειας 50 ωρών.

Η παρακολούθηση του προγράμματος, οδηγεί στην απόκτηση "Πιστοποιητικού Επιμόρφωσης " από τη Γ.Γ.Ε.Ε. του Υπουργείου Παιδείας.

Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν. Οι μέρες ( δυο φορές την εβδομάδα ) και οι ώρες ( 2ωρα ή 3ωρα ) διεξαγωγής του προγράμματος θα διαμορφωθεί με βάση τις ανάγκες των εκπαιδευομένων.

Προϋπόθεση για την συμμετοχή στο πρόγραμμα του Κ.Ε.Ε. Αρκαδίας είναι

1. η συμπλήρωση μιας αίτησης και
2. η προσκόμιση φωτοτυπίας της αστυνομικής ταυτότητας του ενδιαφερόμενου

Καταλυτική ημερομηνία κατάθεσης αιτήσεων είναι η 29/02/2008, ημέρα Παρασκευή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για αιτήσεις και περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε :
Α ) Στην έδρα του Κ.Ε.Ε του Νομού Αρκαδίας, (ΠΝ. ΚΕΝΤΡΟ Ι.Ν. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ,
ΟΔΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ & ΑΛΕΟΥ , ΤΡΙΠΟΛΗ , τηλ. 2710 – 232524 , Ώρες Λειτουργίας : 9.00-20.00 )

 

 

 

 
Για το νέο Κώδικα των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων
Χωρίς αποτέλεσμα η μέχρι σήμερα διαβούλευση για τον νέο Κώδικα των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων με ευθύνη της Κυβέρνησης

Επικίνδυνα διολισθαίνει η συζήτηση για τον νέο Κώδικα Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, καθώς η Κυβέρνηση εξακολουθεί να μην αποδέχεται σημαντικές παρατηρήσεις και τροποποιήσεις της ομόφωνης απόφασης του 12ου Τακτικού Συνεδρίου της ΕΝΑΕ στη Δράμα.

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΝΑΕ ο επικεφαλής της παράταξης «Κίνημα Αυτοδιοίκησης στην ΕΝΑΕ» Γιάννης Μίχας εξέφρασε την άποψη ότι η Κυβέρνηση εμπαίζει το συλλογικό όργανο των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων, καθώς αρνείται να επιλύσει σοβαρά ζητήματα στη λειτουργία των νομαρχιών.

Ως ενδεικτικό αυτής της αδιέξοδης κατάστασης ο κ. Μίχας ανέφερε ότι 7 στις 10 παρατηρήσεις που διατύπωσε η ΕΝΑΕ στο συνέδριό της δεν γίνονται αποδεκτές από την Κυβέρνηση, γεγονός που κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα την όλη διαδικασία, η οποία σύρεται εξαιτίας της αδιαλλαξίας της χωρίς αποτέλεσμα για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των δύο μηνών. Περισσότερα...

 

 

 

 
Ο Γενικός Γραμματέας για την αγροτική ανάπτυξη
Μόλις δύο ημέρες μετά την καταστροφή από την κακοκαιρία των περιοχών που επλήγησαν , ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Νίκος Αγγελόπουλος παρευρέθηκε στις συσκέψεις που έγιναν στους Νομούς Λακωνίας και Αργολίδας με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αλέξανδρο Κοντό, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκιαδά, τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων κ. Χρ. Αυγουλά, τον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Δημ. Παπαγιαννίδη και τους Νομάρχες Λακωνίας και Αργολίδας κ.κ. Κώστα Φούρκα, Β. Σωτηρόπουλο αντιστοίχως.

Στόχος των συσκέψεων ήταν η ενημέρωση των Νομαρχών, των Δημάρχων και των εκπροσώπων των Αγροτικών Συνεταιρισμών στους παραπάνω νομούς, σχετικά με το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» της Δ’ Προγραμματικής Περιόδου (Δ’ ΚΠΣ, 2007-2013), σε δράσεις βελτίωσης της ποιότητας ζωής και ενίσχυσης-διαφοροποίησης του αγροτικού επαγγέλματος, ενώ περιλαμβάνει ακόμα σημαντικές δράσεις για την ανάπτυξη της γεωργίας, της κτηνοτροφίας και των υποδομών.

Τα κυριότερα σημεία του Προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» 2007-2013 έχουν ως εξής:
* Το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 υλοποιείται ανεξάρτητα από το Δ’ ΚΠΣ.
* Το συνολικό ύψος του προγράμματος είναι 9 δις Ευρώ (6 δις δημόσια δαπάνη και 3 δις ιδιωτικές επενδύσεις).
* Η κατάθεση και προώθηση των προτάσεων πραγματοποιείται με ταχύτατους ρυθμούς.
* Διατίθενται €500.000.000 για δασικές υποδομές (προστασία Δασών, ζώνες πυρόσβεσης, περιαστικά πάρκα, εξασφάλιση δασικού πλούτου), έναντι €135.000.000 του Γ’ ΚΠΣ.
* Για πρώτη φορά οι ίδιοι οι Δήμαρχοι και οι Νομάρχες αποφασίζουν για τον τόπο τους, προτείνοντας έργα ανάλογα με τις προτεραιότητες που θέτουν.
Στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου (ΟΠΑΑΧ) συνεχίζουν οι Δήμοι που ήταν ενταγμένοι στο ΟΠΑΑΧ από το Γ’ ΚΠΣ, με ανώτατο ύψος χρηματοδοτήσεων το €1.200.000.
* Το όριο αυτό δεν δεσμεύει τους πυρόπληκτους Δήμους, στους οποίους μπορούν να διατεθούν επιπλέον κονδύλια.
* Επεκτείνεται το Πρόγραμμα Leader και στις πεδινές περιοχές. Μπορούν να υποβάλλονται προτάσεις για χρηματοδότηση έργων ανώτατου ύψους €300.000.
* Για τους μικρούς Δήμους που δεν έχουν τη δυνατότητα εκπόνησης μελετών, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα υπογράφει αντίστοιχες προγραμματικές συμβάσεις με το Πανεπιστήμιο Πατρών, το οποίο και θα καταρτίζει τις απαραίτητες μελέτες.

Κατά τη διάρκεια των συσκέψεων, συζητήθηκε η ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών προκειμένου σε σύντομο χρονικό διάστημα να υπάρξει ολοκληρωμένος προγραμματισμός για την κατασκευή μικρών και μεγάλων έργων που έχουν ανάγκη οι Νομοί Λακωνίας και Αργολίδας.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε η έγκριση επιπλέον πίστωσης για αγορά ζωοτροφών προς τους πυρόπληκτους Νομούς, συνολικού ύψους 2 εκατ. Ευρώ, ενώ εγκρίθηκε το πρόγραμμα εκτέλεσης δασικών έργων και η χρηματοδότηση της μελέτης για τη δημιουργία κτηνοτροφικών πάρκων, με πιλοτική εφαρμογή στο Νομό Λακωνίας.

Σε δηλώσεις του ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Νίκος Αγγελόπουλος επεσήμανε ότι «Η επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αλέξανδρου Κοντού στις πληγείσες περιοχές των Νομών Λακωνίας και Αργολίδας επιβεβαιώνει τη σημασία που δίνει η Κυβέρνηση στη στήριξη και την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα.

Βασικό εργαλείο για το σκοπό αυτό αποτελεί το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013, του οποίου η υλοποίηση ξεκινάει άμεσα.
Ζητήσαμε από τους εμπλεκόμενους φορείς των Νομών Λακωνίας και Αργολίδας να ενημερωθούν σωστά πάνω στο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης και να καταθέσουν τις προτάσεις για χρηματοδότηση έργων που ενδιαφέρουν τις περιοχές τους και τα οποία θα βοηθήσουν σημαντικά στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών»

 

 

 

 
Τα εισιτήρια για τον Απόλλωνα Καλαμαριάς...

Τα εισιτήρια για τον Απόλλωνα Καλαμαριάς


Τα εισιτήρια του αγώνα με την ΠΑΕ Απόλλων Καλαμαριάς για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα, που θα γίνει το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου στο γήπεδο του Αστέρα και ώρα 7:00 μ.μ. θα προπωλούνται από τα εκδοτήρια του γηπέδου την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου τις ώρες 10:30π.μ. –2:00μ.μ. και από 3:00μ. έως 5.00 μ.μ. και την ημέρα του αγώνα, από τις 12 το μεσημέρι και μέχρι την ώρα έναρξης του παιχνιδιού.

Παιδική κερκίδα με Απόλλωνα Καλαμαριάς


Με απόφαση της διοίκησης της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης στο Σαββατιάτικο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς (7.00 μ.μ.) θα λειτουργήσει για μία ακόμα φορά φέτος παιδική κερκίδα στη Θύρα 3.
Καλεσμένοι του Αστέρα σε αυτό το παιχνίδι θα είναι οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου και του 2ου Λυκείου Τριπόλεως.

Με το μυαλό στον Απόλλωνα

Με το μυαλό όλων στο παιχνίδι του Σαββάτου με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, συνεχίστηκε σήμερα η προετοιμασία του Αστέρα, όπου η νίκη αποτελεί μονόδρομο.

Το γήπεδο είναι πλέον καθαρό από τα χιόνια και έτσι ο Πάουλο Κάμπος με τους συνεργάτες του είχαν τη δυνατότητα να δουλέψουν όπως ακριβώς επιθυμούσαν με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας εν όψει του παιχνιδιού με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς στην Τρίπολη (7 μ.μ.). Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Αναστασόπουλος, Φλάβιο, Λυμπερόπουλος.

Επιστρέφει στη δράση ο Λούσιο Φιλομένο, που εξέτισε την ποινή της μίας (από τις δύο συνολικά) αγωνιστικής. Ο Αργεντίνος επιθετικός του Αστέρα δε θα αγωνιστεί και εναντίον του Ολυμπιακού στα πλαίσια της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Στη διάθεση του προπονητικού τημ έχει τεθεί κανονικά και ο Ίσραελ Νταμόντε, που αποθεραπεύθηκε πλήρως και ακολουθεί τον ρυθμό προπονήσεων.

Στον αντίποδα, δε θα αγωνιστούν το Σάββατο ο Φερνάντο Μασάντο και ο Μανώλης Ψωμάς που συμπλήρωσαν κάρτες. Ο Ουρουγουανός αμυντικός του Αστέρα θα απουσιάσει ακόμα από τα παιχνίδια με Εργοτέλη και ΠΑΟΚ, ενώ ο Έλληνας ποδοσφαιριστής θα απουσιάσει και από το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι του Αστέρα με τον Εργοτέλη.

Την Παρασκευή το πρωί θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία του Αστέρα, όπου ο Βραζιλιάνος τεχνικός της ομάδας θα ανακοινώσει την εικοσάδα της αποστολής.

Τέλος, οι φίλαθλοι του Αστέρα περιμένουν με ιδιαίτερη ανυπομονησία το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, αφού θέλουν να βοηθήσουν από την πλευρά τους, την αγαπημένη τους ομάδα έτσι ώστε να επιστρέψει στις νίκες και να παραμείνει στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Σάββατο παίζουν οι νέοι

Οι συναντήσεις μεταξύ του Αστέρα Τρίπολης και του Απόλλωνα Καλαμαριάς «ανοίγουν αυλαία» το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν στις 3 μ.μ. στο Βοηθητικό Γήπεδο του Αστέρα θα παίξουν οι δύο ομάδες νέων.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα