Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 20-3-2008

 

 

 

 

 
Συνάντηση για τη Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων
Την Πέμπτη 20 Μαρτίου στις 6 μ.μ. στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης, ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Νίκος Αγγελόπουλος έχει προσκαλέσει τους Προέδρους των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟ.Δ.Σ.Α) καθώς και τους Δημάρχους και τους Προέδρους Κοινοτήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προκειμένου να συζητηθεί το χρονοδιάγραμμα και η διαδικασία υλοποίησης, καθώς και οι πηγές χρηματοδότησης στο θέμα της Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων.

Ειδικότερα, θα συζητηθεί η ΗΠ 50910/2727/22.12.2003, η οποία αναφέρεται στην αποκατάσταση του συνόλου των ενεργών και ανενεργών ΧΑΔΑ, που λειτουργούν στα διοικητικά τους όρια μέχρι τις 31/12/2008.

 

 

 

 
Πρόγραμμα δραστηριοτήτων Υφυπουργού Παιδείας στο Νομό Αρκαδίας
21- 24 Μαρτίου 2008

Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, θα πραγματοποιήσει τετραήμερο πρόγραμμα επισκέψεων στο Νομό Αρκαδίας, από την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2008 έως και τη Δευτέρα 24 Μαρτίου 2008. Κατά τη διάρκεια των επισκέψεών του θα συναντηθεί με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κ. Μαραμπέα, τον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγελόπουλο, ενώ θα επισκεφθεί και σχολικές μονάδες του Δήμου Τροπαίων, για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.
Αναλυτικά το πρόγραμμα του Υφυπουργού έχει ως εξής:

Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2008

18.30 Σύσκεψη με Στελέχη Εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Εκπαίδευσης Πελοποννήσου. Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κ. Νικόλαος Μαραμπέας, οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, οι εκπαιδευτικοί των ΚΔΑΥ και των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

21.00 Ακολουθία Χαιρετισμών στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βασιλείου, Τρίπολη

Σάββατο, 22 Μαρτίου 2008

18.00 Επίσκεψη στο Δήμο Δημητσάνας

Κυριακή, 23 Μαρτίου 2008

10.00 Δοξολογία και εκδηλώσεις εορτασμού Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821 στην Παλούμπα

12.00 Εκδηλώσεις εορτασμού Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821 στο Αγιονέρι

Δηλώσεις στα ΜΜΕ (αμέσως μετά το πέρας της εκδήλωσης)

Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2008

10.30 Επίσκεψη στα Τρόπαια. Ο Υφυπουργός θα παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής Επετείου, 25ης Μαρτίου 1821 από τα Δημοτικά Σχολεία, το Γυμνάσιο και το Λύκειο του Δήμου Τροπαίων.

13.00 Επίσκεψη στο Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Πελοποννήσου
κ. Nικόλαο Αγγελόπουλο

14.00 Αναχώρηση για το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος

(Τρίτη, 25 Μαρτίου 2008- Εκπροσώπηση της Κυβέρνησης στο Νομό Καβάλας)

Χαιρετισμός του Υφυπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου στην τελετή έναρξης του 2ου Διεθνούς Μαθητικού Συνεδρίου για την Ολυμπιακή Εκεχειρία

Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2008 και ώρα 09.30 θα απευθύνει χαιρετισμό στην τελετή έναρξης του 2ου Διεθνούς Μαθητικού Συνεδρίου για την Ολυμπιακή Εκεχειρία που διοργανώνεται από τα Λύκεια Κολλεγίου Αθηνών και Κολλεγίου Ψυχικού. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο του Κολλεγίου (Στεφάνου Δέλτα 15, Ψυχικό).

 

 

 

 
Λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της νεανικής παραβατικότητας
Απάντηση του Υφυπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου σε επίκαιρη ερώτηση
της βουλευτού του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Μερεντίτη

Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Μερεντίτη, με θέμα τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της νεανικής παραβατικότητας από το εκπαιδευτικό μας σύστημα, μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

«Ευτυχώς για την ελληνική κοινωνία και την εκπαιδευτική μας κοινότητα, τα φαινόμενα της σχολικής βίας δεν είναι συχνά και δεν είναι σε τέτοια ένταση και έκταση, ώστε να δημιουργούν σημαντικό πρόβλημα και δυσχέρειες στη διαχείρισή τους.

Εκατόν σαράντα (140) εκπαιδευτικοί είναι υπεύθυνοι για τα τμήματα Αγωγής Υγείας και Περιβαλλοντικής Αγωγής, οι οποίοι αποτελούν τους συνδέσμους της εκπαιδευτικής κοινότητος και των μαθητών με το Υπουργείο. Εξήντα (60) Συμβουλευτικοί Σταθμοί έχουν ιδρυθεί για το σκοπό αυτό. Εκατοντάδες προγραμμάτων εκτελούνται στο πλαίσιο του Γ΄ ΚΠΣ κι έχουν διατεθεί στα σχολεία ως εκπαιδευτικό υλικό για την ενημέρωση των μαθητών, την καλλιέργεια συναδελφικότητας, προάσπισης αξιών και κατ’ επέκταση διαμόρφωσης μιας δημόσιας τάσης, η οποία να επιδεικνύει σεβασμό στους μαθητές και σεβασμό προς τους εκπαιδευτικούς.

Ολοκληρώνεται ο σχεδιασμός της έρευνας για τη σχολική βία, η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία του Υπουργείου, του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (Ε.Κ.Κ.Ε.)».

Κατά τη δευτερολογία του ο Υφυπουργός ανέφερε τα εξής:

«Εχθές βράδυ ομιλούσα σε εκδήλωση της Τοπικής Επιτροπής της Ν.Δ. στη Νέα Σμύρνη με αυτό ακριβώς το θέμα και έκανα αναφορά στο πρόσωπό σας, λέγοντας ότι στα θέματα αυτά είμαστε ενωμένοι, προσπαθούμε να βρούμε λύσεις πέρα από οποιεσδήποτε κομματικές τοποθετήσεις.

Σπεύδω να σας πω ότι σε ό,τι αναλογεί στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, στην Δ’ Προγραμματική Περίοδο προβλέπονται σοβαρές δαπάνες για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών. Και αυτό γιατί δεν έχουμε τη δυνατότητα να δαπανήσουμε πόρους για την κατασκευή κτηρίων, παρά μόνο για άυλες δράσεις.
Επιπλέον θα διατεθούν σοβαρά ποσά για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, ενισχύουμε το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων για να υπάρξει επιμόρφωση και των γονέων, στηρίζουμε τις Σχολές Γονέων και θα αναπτύξουμε προγράμματα προς την κατεύθυνση, την οποία θίγετε».

 

 

 

 
Στην τελική ευθεία η προετοιμασία του Αστέρα
Στην τελική ευθεία έχει μπει πλέον η προετοιμασία του Αστέρα εν όψει του Κυριακάτικου παιχνιδιού πρωταθλήματος με τον Πανιώνιο στη Σούπερ Λίγκα και ο Παναγιώτης Τζαναβάρας είχε σήμερα όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, με εξαίρεση τους Αντώνη Λαδάκη, Δημήτρη Λυμπερόπουλο, Ματίας Παβόνι που ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα και το Ροτζέριο Μάρτινς που κάνει θεραπεία.

Στην αρχή του σημερινού προγράμματος, ο προπονητής του Αστέρα μίλησε στους ποδοσφαιριστές της ομάδας για τον Πανιώνιο και τα στοιχεία που πρέπει να προσέξουν στον Κυριακάτικο αγώνα.

Στη συνέχεια, ακολούθησε προπόνηση στο γήπεδο, με τον Παναγιώτη Τζαναβάρα να μην αποκαλύπτει τα σχέδιά του για τον αγώνα της Κυριακής, παρά το καθιερωμένο «οικογενειακό διπλό» που έβαλε τους ποδοσφαιριστές να παίξουν.

Αυξημένο παρουσιάζεται το ενδιαφέρον των φιλάθλων του Αστέρα για τον αγώνα της Κυριακής και περιμένουν με ιδιαίτερη ανυπομονησία να προμηθευτούν το «μαγικό χαρτάκι» από αύριο Παρασκευή που θα ξεκινήσει η διάθεση των εισιτηρίων.

Πολλοί μάλιστα βρέθηκαν και στην απογευματινή προπόνηση της ομάδας για να παρακολουθήσουν, αλλά και να ενθαρρύνουν με την παρουσία τους ποδοσφαιριστές του Αστέρα εν όψει του δύσκολου αγώνα με τον «Ευρωπαίο» Πανιώνιο.

Μετά την προπόνηση ο προπονητής του Αστέρα Παναγιώτης Τζαναβάρας δήλωσε «Πρόκειται για ένα ακόμα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος. Ο Πανιώνιος είναι μία δυνατή ομάδα και σίγουρα γνωρίζουμε πόσο σημαντικό γι' αυτόν είναι το μεταξύ μας παιχνίδι.
Εμείς, από την πλευρά μας έχουμε δουλέψει όλη την εβδομάδα πάνω σε αυτόν τον αγώνα και ευελπιστώ πως αν πιάσουμε την απόδοση που μπορούμε, πιστεύω πως έχουμε καλές πιθανότητες για κάτι καλό»

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα