Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 20-2-2008

 

 

 

 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝΙΚΕΣ ΟΙ ΚΑΛΔΗΣ (ΧΡΥΣΟ), ΤΣΙΤΣΗΣ (ΑΡΓΥΡΟ), ΜΠΕΡΔΟΥΣΗ (ΑΡΓΥΡΟ)
Με «καλές» καιρικές συνθήκες σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα, διεξήχθη στη θέση Σκαμνιές του Δημοτικού διαμερίσματος Πηγή του Δήμου Γόμφων, δίπλα από τα ΤΡΙΚΑΛΑ το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα δρόμου σε ανώμαλο έδαφος. Αν και το κρύο ήταν τσουχτερό, συνοδευόμενο από πολύ δυνατούς ανέμους, και η υπόλοιπη Ελλάδα πλήττονταν από κακοκαιρία, οι αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος διεξήχθησαν κανονικά.

Συνολικά στους αγώνες συμμετείχαν 561 Αθλητές από όλη την Ελλάδα. Αναλυτικά έτρεξαν: 86 άνδρες στα 12.000 μ. , 42 άνδρες Β’ στα 8.000 μ. , 55 έφηβοι στα 6.000 μ. , 81 παίδες στα 4.000 μ. , 83 Παμπαίδες στα 3.000 μ. , 45 Γυναίκες στα 6.000 μ. , 34 Γυναίκες Β’ στα 4000 μ. , 28 Νεανίδες στα 4.000 μ. , 63 Κορασίδες στα 3.000 μ. και 94 Παγκορασίδες στα 2000 μέτρα.

Την ευθύνη της οργάνωσης είχε ο ΣΕΓΑΣ και η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δυτικής Θεσσαλίας με την συνεργασία της Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης και του Δήμου Τρικκαίων και Γόμφων. Στους αγώνες παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής, τοπικοί άρχοντες, ενώ με μήνυμά τους χαιρέτησαν τους συμμετέχοντες και τις αποστολές ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σωτήρης Χατζηγάκης και ο Υφυπουργός Οικονομίας Νίκος Λέγκας.

Ο Γ.Σ.Αρκαδίας συμμετείχε στους αγώνες με 9 αθλητές και αθλήτριες δρόμων αντοχής με τον προπονητή τους ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ.

Συγκεκριμένα συμμετείχαν οι: ΤΣΙΤΣΗΣ Δ., ΚΑΛΔΗΣ Θ., ΝΟΥΡΤΣΙΑ Ε. και ΚΑΛΔΗΣ Γ. στην ανδρική ομάδα και ΤΡΙΚΟΛΑ Δ., ΚΑΚΩΝΗ Β., ΜΠΕΡΔΟΥΣΗ Κ., ΓΙΟΒΑ Ι. και ΣΤΑΘΑ Π. στην γυναικεία.

Στα 6.000 μέτρα εφήβων άνετα κέρδισε με 18.52.8 ο Πρωταθλητής μας ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΚΑΛΔΗΣ που απέδειξε πως είναι μία κλάση πάνω από τους αντιπάλους του. Ο αθλητής μας έκανε πολύ καλό αγώνα ξεφεύγοντας στα 2.000 μέτρα περίπου από το γκρούπ που βρισκόταν, κάνοντας τους υπόλοιπους συμμετέχοντες να «υπερβάλλουν εαυτόν» για να τον ακολουθήσουν, χωρίς όμως η προσπάθειά τους να έχει κάποιο αποτέλεσμα και έτσι η μεταξύ τους απόσταση να μεγαλώνει, για να καταλήξει να τερματίσει με άνεση πρώτος και να πάρει το ΧΡΥΣΟ μετάλλιο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝΙΚΗ έφηβου, με τον δεύτερο αθλητή να βρίσκεται 200 μέτρα περίπου πίσω του.

Στα 8.000 μέτρα Ανδρών Β’ ο επίσης πολύ καλός και πολύ ανεβασμένος φέτος Πρωταθλητής μας ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΤΣΗΣ με ανοδική και σταθερή πορεία βρέθηκε σε καλή μέρα στα Τρίκαλα και κέρδισε το ΑΡΓΥΡΟ μετάλλιο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝΙΚΗ στην κατηγορία του με χρόνο 26.01.0 κάνοντας έναν καταπληκτικό αγώνα αφού στα τελευταία 2000 μέτρα υπήρχε έντονος συναγωνισμός με τον νικητή της κούρσας Π. Κοκορό ο οποίος κέρδισε στα τελευταία μέτρα την πρώτη θέση από τον Πρωταθλητή μας,
Ο πρωταθλητής του Γ.Σ.Αρκαδίας με αυτή την καταπληκτική νίκη , πήρε επίσης το εισιτήριο για να αντιπροσωπεύσει την Ελλάδα με την Εθνική Ομάδα στον ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΩΜΑΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ που θα γίνει στην ΤΟΥΡΚΙΑ.

Στα 2.000μ Παγκορασίδων Α’ με την μεγαλύτερη συμμετοχή αθλητριών σε κατηγορία που διεξήχθη (94 αθλήτριες), η Πρωταθλήτριά μας ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΕΡΔΟΥΣΗ κατάφερε να τερματίσει δεύτερη με χρόνο 6.53.0 και να κερδίσει το ΑΡΓΥΡΟ μετάλλιο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝΙΚΗ κάνοντας και αυτή με τη σειρά της μια αρκετά καλή και δυνατή κούρσα και δείχνοντας ότι το μέλλον της ανήκει και είναι πολύ ελπιδοφόρο με σταθερά ανοδική πορεία για την νεαρή μας αθλήτρια.

Σημειωτέον ότι με την δεύτερη θέση της Μπερδούση Κ. αλλά και την καλή παρουσία στην ίδια κατηγορία των Γιόβα Ι. , και Σταθά Π. ο Γ.Σ.Αρκαδίας πήρε την τέταρτη θέση στο Ομαδικό με 42 βαθμούς και για ένα βαθμό έχασε την τρίτη θέση.

Συγχαρητήρια αξίζουν και στους υπόλοιπους αθλητές μας, τον Νούρτσια Ε. την Τρίκολα Δ. και την Κακώνη Β. για την αγωνιστικότητα που έδειξαν, χαρίζοντας έτσι στον σύλλογό μας πολύτιμους βαθμούς.
Επίσης πολλά συγχαρητήρια στον προπονητή τους, ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ ΔΗΜΗΤΡΗ που με επιμονή και γνώση φέρνει μέσω των αθλητών του επιτυχίες στον ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ο οποίος δεν χαρακτηρίζεται τυχαία «Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ»

Ο Γ.Σ. Αρκαδίας εύχεται σε προπονητή και αθλητές «ΠΑΝΤΑ ΝΙΚΕΣ».


ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

 

 

 

 
Συζήτηση για την περιοχή του Οικολογικού Πάρκου Πάρνωνα
Συνάντηση εργασίας θα πραγματοποιήσει ο Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγρότοπου Μουστού την Παρασκευή 22/02/2008 και ώρα 18:00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Β. Κυνουρίας «Ίδρυμα Ζαφείρη», στο Άστρος Αρκαδίας.

Σκοπός της συνάντησης είναι η ανταλλαγή απόψεων και η συζήτηση θεμάτων που αφορούν την περιοχή του Οικολογικού Πάρκου Πάρνωνα, ενόψει της εκπόνησης του Διαχειριστικού Σχεδίου. Τα κύρια σημεία συζήτησης της συνάντησης θα είναι:
- Η παρουσίαση της γενικότερης πολιτικής του Φορέα Διαχείρισης για την περιοχή, η οποία θα αντανακλάται στο Σχέδιο Διαχείρισης.
- Η συμφωνία σε γενικούς στόχους και κύριες επιλογές για την περιοχή.
- Ο επαναπροσδιορισμός των ορίων των περιοχών στη βάση σύγχρονων αντιλήψεων, με γνώμονα το συμφέρον της περιοχής.


Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Φορέα Διαχείρισης
Όρους Πάρνωνα και Υγρότοπου Μουστού
Χατζηγιάννης Γεώργιος

 

 

 

 
Νέα προγράμματα από το ΚΕΕ Αρκαδίας
ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ( Κ.Ε.Ε. ) ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ , ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ , ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ , ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

Το Κ.Ε.Ε. Αρκαδίας συνεχίζοντας τη δυναμική παρουσία του και τη φετινή περίοδο στα εκπαιδευτικά δρώμενα του Νομού , σας ενημερώνει ότι στο χρονικό διάστημα από 01/02/2008 έως 15/02/2008 οργανώθηκαν και ξεκίνησαν τη λειτουργία τους στους Δήμους Τριπόλεως , Μεγαλόπολης, Λεωνιδίου και Βόρειας Κυνουρίας δεκατρία ( 13 ) νέα προγράμματα. Συγκεκριμένα:

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ

1 τμήμα Διαχείριση Υδάτινων πόρων
1 τμήμα Ελληνική Γλώσσα ΙΙ
2 τμήματα Ιταλική Γλώσσα Ι
1 τμήμα Αγγλικά στο Εργασιακό Περιβάλλον
1 τμήμα Πληροφορική ΙΙ
1 τμήμα Πληροφορική III
1 τμήμα Πληροφορικής IV
1 τμήμα Πληροφορικής V
1 τμήμα Αγγλική Γλώσσα Ι

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

1 τμήμα Σωματικής & Ψυχικής Υγείας

ΔΗΜΟΣ ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ

1 τμήμα Αγγλικής Γλώσσας Ι

ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

1 τμήμα Εικαστικών

Περισσότερα...

 

 

 

 
Συμμετοχή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σε εκπαίδευση στην Ιταλία
Ένα σημαντικό Ευρωπαϊκό πρόγραμμα υλοποιεί ο Ιταλικός Ερυθρός Σταυρός με πολλούς άλλους εταίρους, στο οποίο συμμετείχε και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών Ε.Ε.Σ. Τρίπολης και Ρεθύμνου μέσω των Αρχηγών των Τμημάτων κους. Κυριάκος Κανέλλο και Κωνσταντίνο Καλφούντζο.

Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση της δυναμικής ενός διασώστη σε ψυχολογικό επίπεδο πριν, κατά την διάρκεια και μετά το τέλος μιας επιχείρησης. Για πρώτη φορά ψυχολόγοι συνεργάστηκαν με διασώστες ώστε να ανιχνευθούν τα πρακτικά ζητήματα που προκύπτουν στην ψυχολογία των ανθρώπων που επιχειρούν. Ο Ιταλικός Ερυθρός Σταυρός και οι διοργανωτές του εργαστηρίου απέστειλαν πρόσκληση στον κ. Κανέλλο και στον κ. Καλφούντζο ώστε μαζί με διασώστες της Πυροσβεστικής της Ισπανίας, της Βρετανικής Πολιτικής Προστασίας και του Ερυθρού Σταυρού του Ισραήλ, να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις και εμπειρίες προς την επιστημονική επιτροπή του προγράμματος.

Οι θέσεις του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού υιοθετήθηκαν πλήρως από την επιστημονική επιτροπή και εστίασαν στα εξής σημεία:
- Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ επαγγελματία διασώστη και Εθελοντή Διασώστη όσον αφορά τα κίνητρα και την ψυχολογική κατάσταση πριν, κατά την διάρκεια και μετά την επιχείρηση.
- Η ειδικότητα του Διασώστη πλέον πρέπει να ειδωθεί από την σκοπιά της επιστήμης και όχι ως ένα απαραίτητο επάγγελμα
Επιπρόσθετα οι κκ. Κανέλλος και Καλφούντζος τόνισαν ότι στην Ελλάδα η ψυχολογική στήριξη των διασωστών βρίσκεται σε νηπιακό στάδιο και ότι στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό οι Αρχηγοί των Περιφερειακών Τμημάτων Σαμαρειτών και Διασωστών έχουν λάβει ειδική εκπαίδευση από τον Γερμανικό Ερυθρό Σταυρό ώστε να παρέχουν βασική πρωτογενή ψυχολογική υποστήριξη τόσο στην ομάδα τους όσο και στα θύματα ατυχημάτων ή καταστροφών.

Η επιστημονική επιτροπή με την λήξη του προγράμματος θα προτείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω των πορισμάτων της, την έκδοση οδηγιών και συστάσεων προς διασωστικές υπηρεσίες σε σχέση με την προσοχή που πρέπει να δίνουν στο προσωπικό τους τόσο σε περίοδο ηρεμίας όσο και σε περίοδο καταστροφών ή μεγάλων ατυχημάτων. Επίσης γίνεται ιδιαίτερη μνεία στο ότι κάθε κράτος και λαός στην Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει με διαφορετικό τρόπο το στρες, με δύο βασικές κατηγορίες να είναι οι Μεσογειακοί λαοί σε σχέση με του λαούς της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν καταξιωμένοι ψυχολόγοι και ιατροί καταστροφών από την Ιταλία, Γαλλία, Βρετανία, Ισραήλ, ΗΠΑ, Ολλανδία, Ισλανδία, Φιλανδία και Γερμανία. Οι διασώστες που ήταν και τεχνικοί σύμβουλοι του προγράμματος ήταν από Ελλάδα (Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός), Ισπανία (Πυροσβεστική Υπηρεσία), Ισραήλ (Εθνικός Σύλλογος Ερυθρού Σταυρού) και Μ. Βρετανία (Πολιτική Προστασία).

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί όλο το έτος και οι κκ. Κανέλλος και Καλφούντζος από τα Περιφερειακά Τμήματα Εθελοντών Σαμαρειτών & Διασωστών Ε.Ε.Σ. Τρίπολης και Ρεθύμνου αποτελούν πλέον βασικούς συμβούλους της επιστημονικής επιτροπής του προγράμματος.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα