Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 19-6-2008

 

 

 

 
Ερώτηση Ρέππα για την κακή οργάνωση της Προσχολικής Αγωγής στο Νομό
Ο Βουλευτής Αρκαδίας, Δημήτρης Π. Ρέππας, κατέθεσε την παρακάτω Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, καταγγέλλοντας την έλλειψη θέσεων στα Δημόσια Νηπιαγωγεία και γενικά την κακή οργάνωση της Προσχολικής Αγωγής στο Νομό Αρκαδίας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Π. ΡΕΠΠΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Αθήνα, 17 Ιουνίου 2008
ερώτηση
Προς τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη

Θέμα : «Οργάνωση Προσχολικής Αγωγής»

Αφετηρία της κοινωνικοποίησης του παιδιού αποτελεί το νηπιαγωγείο. Το γεγονός αυτό επιβάλλει στην πολιτεία την αντιμετώπιση της Προσχολικής Αγωγής με αίσθημα ιδιαίτερης ευθύνης.
Η Κυβέρνηση της Ν .Δ., παρά την ψήφιση του Ν.3518/2006, που καθιέρωσε την υποχρεωτική φοίτηση ενός έτους στο νηπιαγωγείο, εγκατέλειψε το όλο εγχείρημα στην τύχη του. Δεν υπήρξε καμία μέριμνα ορθολογικής κατανομής των νηπίων στα δημόσια νηπιαγωγεία, ούτε πρόβλεψη δημιουργίας ανάλογης υποδομής για τη διασφάλιση της φοίτησης σε αυτά του συνόλου των νηπίων.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ενώ το σχολικό έτος 2006-2007 στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία φοιτούσαν 4.448 νήπια, τη σχολικά χρονιά που διανύουμε ο αντίστοιχος αριθμός έφτασε στις 35.000. Γίνεται φανερό ότι η Κυβέρνηση της Ν.Δ. συνέργησε σκοπίμως στην απαξίωση του δημόσιου νηπιαγωγείου, με αποτέλεσμα την πρωτοφανή αύξηση της «πελατείας» των αντίστοιχων ιδιωτικών. Το οικονομικό αποτέλεσμα της απαράδεκτης αυτής συμπεριφοράς είναι δυσβάσταχτο για τους γονείς.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός

Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί το Υπουργείο Παιδείας, ώστε με την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2008-2009 να μην επαναληφθούν τα απαράδεκτα αυτά φαινόμενα και τα δημόσια νηπιαγωγεία που λειτουργούν στο Νομό Αρκαδίας να είναι σε θέση να υποδεχθούν το σύνολο των νηπίων που υποχρεωτικά πρόκειται να φοιτήσουν σε αυτά.

Ο Ερωτών Βουλευτής
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Π. ΡΕΠΠΑΣ

 

 

 
Ερώτηση Ρέππα για τις υποστηρικτικές δράσεις στο χώρο της εκπαίδευσης
Ο Βουλευτής Αρκαδίας, Δημήτρης Π. Ρέππας, κατέθεσε την παρακάτω Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, ζητώντας να ληφθούν μέτρα ώστε να σταματήσει η απαξίωση υποστηρικτικών δράσεων στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης, όπως η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη και η Ενισχυτική Διδασκαλία.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Π. ΡΕΠΠΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Αθήνα, 17 Ιουνίου 2008

ερώτηση
Προς τον Υπουργό
Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη

Θέμα: Η πολιτική της κυβέρνησης υποβαθμίζει και απαξιώνει το θεσμό της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης και της Ενισχυτικής Διδασκαλίας

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΠΘ τα τελευταία τέσσερα χρόνια, με συγκεκριμένες ενέργειες και παραλήψεις της, οδηγεί σε πλήρη απαξίωση το θεσμό της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης, της Ενισχυτικής Διδασκαλίας και κάθε υποστηρικτικής δράσης στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα:

α)Σκόπιμα καθυστερεί κάθε χρόνο να αποστείλει στα σχολεία τη σχετική εγκύκλιο που αφορά στη λειτουργία των παραπάνω δράσεων, όταν είναι γνωστό ότι η καθυστέρηση της έναρξης των μαθημάτων της ΠΔ.Σ. και κάθε υποστηρικτικού θεσμού δρα εκ των πραγμάτων υπονομευτικά και ωθεί τους μαθητές και τις οικογένειες τους σε άλλες «λύσεις» εκτός του δημοσίου εκπαιδευτικού συστήματος, οι οποίες για πολλούς επισύρουν δυσβάστακτη οικονομική επιβάρυνση.

β) Αύξησε τον ελάχιστο προβλεπόμενο αριθμό μαθητών για τη συγκρότηση τμημάτων Π.Δ.Σ. από 5 σε 10 μαθητές, με αποτέλεσμα σε πάρα πολλές περιπτώσεις να μην είναι πλέον δυνατή η συγκρότηση τους και επομένως ο σημαντικός αυτός θεσμός για τις χαμηλές εισοδηματικές τάξεις να φθίνει διαρκώς.

γ)Δεν αναπροσάρμοσε την ωριαία αποζημίωση των μονίμων και ωρομισθίων καθηγητών, η οποία παραμένει καθηλωμένη στα 9 ευρώ από το 1996, παρά τις διαβεβαιώσεις του ιδίου του Πρωθυπουργού. δ)Καθυστερεί αδικαιολόγητα και απαράδεκτα να καταβάλει τα δεδουλευμένα τόσο στους μόνιμους όσο και στους ωρομίσθιους καθηγητές που διδάσκουν στα προγράμματα αυτά, όπως καθυστερεί επί μήνες να πληρώσει τα δεδουλευμένα ωρομισθίων δασκάλων που εργάζονται στα ολοήμερα δημοτικά σχολεία.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός

1. Προτίθεται να στηρίξει τους παραπάνω θεσμούς και ποιες πρωτοβουλίες, συγκεκριμένα, πρόκειται να αναλάβει.
2. Πότε πρόκειται να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα και σε ποιες ενέργειες θα προβεί, ώστε να μην παρατηρηθεί και στο μέλλον η απαράδεκτη καθυστέρηση στις πληρωμές.
3. Προτίθεται να τηρήσει τη δέσμευση του Πρωθυπουργού για αύξηση της ωριαίας αντιμισθίας, ποιο θα είναι το ύψος και ποιος ο χρόνος υλοποίησης της.
4. Ποιες είναι οι οδηγίες και οι κατευθύνσεις του Υπουργείου Παιδείας για την προώθηση των παραπάνω δράσεων στο Νομό Αρκαδίας και ποιος ο προγραμματισμός και οι πρωτοβουλίες της αρμόδιας Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ώστε από τη νέα σχολική χρονιά να μη παρατηρηθούν εκ νέου τα απαράδεκτα αυτά φαινόμενα.

Ο Ερωτών Βουλευτής
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Π. ΡΕΠΠΑΣ

 

 

 
Από την εκδήλωση της ΑΔΕΔΥ
Με την παρουσία πολλών εκπροσώπων θεσμικών φορέων, δημοσίων υπαλλήλων και πολιτών της Αρκαδικής κοινωνίας το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας πραγματοποίησε χθες Τετάρτη 18-6-08 στο Πνευματικό κέντρο Δ. Τρίπολης την εκδήλωση για την συμπλήρωση 15 χρόνων αγωνιστικής, συλλογικής και διεκδικητικής του δράσης.

Θέμα της εκδήλωσης ήταν: «Οι εργασιακές σχέσεις στο Δημόσιο». Στην εκδήλωση παραρεύθησαν και μίλησαν ο Υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης κ. Παυλόπουλος Προκόπης, ο Βουλευτής Ηλείας κ. Κουτσούκος Γιάννης, το Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού κ. Στρατούλης Δημήτρης και ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Παπασπύρος Σπύρος.

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας Γιώργος Μπέζος απευθύνοντας ένα σύντομο χαιρετισμό κάνοντας αναφορά στα σημεία εκείνα που σηματοδότησαν την πορεία του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας ώστε σήμερα να αποτελεί μια θεσμική δομή με ουσιαστικό και σημαντικό ρόλο τόσο για τα δημοσιοϋπαλληλικά πράγματα του νομού μας όσο και ευρύτερα για την ζωή της τοπικής μας κοινωνίας.
Στην σύντομη ομιλία του ο Υπουργός Εσωτερικών κος Παυλόπουλος Προκόπης έδωσε συγχαρητήρια στο Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας για το έργο και την λειτουργία του λέγοντας συγκεκριμένα: « Το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας έχει να επιδείξει 15 χρόνια μιας πολύ παραγωγικής, αγωνιστικής, διεκδικητικής ζωής και μάλιστα πέρα και έξω από κομματικές αντιπαραθέσεις, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για το δημοσιοϋπαλληλικό συνδικαλιστικό κίνημα».

Όλοι οι ομιλητές αναφέρθηκαν στις εργασιακές σχέσεις στο δημόσιο κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά ότι η μονιμότητα στο Δημόσιο αποτελούσε πάντα στοιχείο του κράτους δικαίου, του ενιαίου, συνεκτικού, οργανωμένου νεοελληνικού κράτους.
Επισήμαναν με ιδιαίτερη έμφαση ότι η μονιμότητα θα πρέπει να σταματήσει να υπονομεύεται με τις διάφορες μορφές ελαστικών εργασιακών σχέσεων όπως τα STAGE, οι συμβάσεις έργου, ορισμένου χρόνου, μερικής απασχόλησης κ.λ.π

Με το πέρας της εκδήλωσης τιμήθηκαν για την πολύτιμη προσφορά τους στο Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας όλοι όσοι είχαν διατελέσει πρόεδροι αυτού από την ίδρυσή του.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι: Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κος Αγγελόπουλος Νίκος, ο Νομάρχης Αρκαδίας κος Κωνσταντόπουλος Δημήτριος, ο Σεβασμιότατος Μαντινείας & Κυνουρίας κ.κ Αλέξανδρος, ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ & Δήμαρχος Τρικολώνων κος Μπαρούτσας Γιώργος, οι Δήμαρχοι κοι Βόσνος Δημήτρης, Καρλής Γιώργος, Παπανικολάου Νίκος,Τσαγγούρης Γιώργος.

 

 

 
Το ΠΑΜΕ για την εκδήλωση της ΑΔΕΔΥ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ...

Υπουργοί της κυβέρνησης της ΝΔ, αρχισυνδικαλιστές του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού του ΠΑΣΟΚ και ναυάγια της ταξικής πάλης (οι απαραίτητοι μαϊντανοί) στελέχη του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ, αφού έκαναν ότι μπορούσαν για να εφαρμόσουν τις εντολές του κεφαλαίου και της Ε.Ε. , να αποδιοργανώσουν τις εργασιακές σχέσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, να περάσουν τα τετράωρα, τα δίμηνα και τα εντεκάμηνα, να μας αφήσουν με άθλια μεροκάματα και συντάξεις, με άθλια και πανάκριβη για τα λαϊκά στρώματα υγεία και παιδεία, ήρθαν να μας κάνουν και διάλεξη για τις εργασιακές σχέσεις!!

Σκοπός τους (όλων μαζί) είναι να κρύψουν την κραυγαλέα συμφωνία τους με τις επιλογές του κεφαλαίου, να αθωώσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση στα μάτια των εργαζομένων, και να στρέψουν την οργή και την αγανάκτηση των λαϊκών στρωμάτων σε ανώδυνα για το σύστημα μονοπάτια. (των καταναλωτικών οργανώσεων και των επιδομάτων φτώχιας).

Σκοπός τους είναι να αποτρέψουν την πολιτικοποίηση των εργαζομένων και να τους παγιδεύσουν μακριά από δυνάμεις που ζητάνε αποδέσμευση από την Ε.Ε., μακριά από δυνάμεις που μιλάνε για λαϊκή εξουσία-λαϊκή οικονομία, που λένε ότι όλος ο πλούτος παράγεται από τους εργαζόμενους και ανήκει στους εργαζόμενους.
Κανονικά θα έπρεπε να ψάχνουν τρύπα να κρυφτούν! Αλλά με το θράσος που τους διακρίνει δίνουν και διαλέξεις!!

Καμία έκπληξη δεν πρέπει να αποτελεί πλέον το διπρόσωπο παιχνίδι των δυνάμεων του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στους εκπαιδευτικούς Δ.Ε. και γενικότερα στο δημόσιο τομέα που αν και είχαν βασικό ομιλητή (Στρατούλης) στο πλαίσιο της όχι και τόσο επιτυχημένης φιέστας που οργάνωσε το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ (50 νοματαίοι, ευτυχώς οι εργαζόμενοι τους γύρισαν την πλάτη), εξέδωσαν την ίδια μέρα ανακοίνωση που κατήγγειλαν την εκδήλωση και κατ’ επέκταση και το στελέχος του ΣΥΝ/ ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχε σε αυτή (οπορτουνισμός γαρ)...

εργαζόμενες-εργαζόμενοι
Γυρίστε τους την πλάτη!!

Καταψηφίστε τους στους συλλόγους, στα σωματεία, στις ευρωεκλογές, στις δημοτικές στις νομαρχιακές, στις βουλευτικές εκλογές! Συνταχτείτε με το Π.Α.ΜΕ., το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, για δικαιώματα σύμφωνα με τις ανάγκες μας. Απαντήστε πολιτικά και ταξικά σε τέτοιες προκλήσεις...

Υ.Γ1. Και αν επιλέξετε ντομάτες και ζαρζαβατικά για την διαμαρτυρία σας, εμείς δεν συμφωνούμε. …πάντως σας καταλαβαίνουμε.
Υ.Γ2. Θα εκδώσουν ανάλογη ανακοίνωση τα μέλη του ΣΥΝδέσμου για να καταγγείλουν το βουλευτή τους (Ψαριανός) που απείχε εσκεμμένα από την συζήτηση για δημοψήφισμα σχετικά με την συνθήκη της Λισαβόνας;..

 

 

 
Εκδήλωση ΚΕΕ στο Αστρος
Με μεγάλη επιτυχία υλοποιήθηκε στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Β. Κυνουρίας εκδήλωση που οργάνωσε το Κ.Ε.Ε. Αρκαδίας σε συνεργασία με το Δήμο Β. Κυνουρίας με αφορμή τη λήξη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Κ.Ε.Ε.

Στην Εκδήλωση παρευρέθησαν, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, η Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου για τα Σ.Δ.Ε. και τα Κ.Ε.Ε., τα στελέχη του Κ.Ε.Ε. Αρκαδίας, οι εκπαιδευτές και οι εκπαιδευόμενοι των προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν στο Δήμο καθώς και πλήθος κόσμου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε ένας σύντομος απολογισμός της φετινής χρονιάς και ενημέρωση για τα εκπαιδευτικά προγράμματα της νέας εκπαιδευτικής περιόδου.
Στο τέλος της εκδήλωσης, μοιράστηκαν τα πιστοποιητικά επιμόρφωσης της Γ.Γ.Ε.Ε. του ΥΠ.Ε.Π.Θ., στους εκπαιδευόμενους που ολοκλήρωσαν με επιτυχία την παρακολούθηση των προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν κατά τη φετινή εκπαιδευτική περίοδο στο Δήμο.

Κοινή ήταν η πεποίθηση όλων των παρευρισκομένων ότι τα προγράμματα της Δια Βίου Εκπαίδευσης αποτελούν μοναδική ευκαιρία για όλους τους ενήλικες, καθώς τους δίνουν τη δυνατότητα, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, να αποκτήσουν νέες βασικές δεξιότητες , να αναβαθμίσουν τις ήδη υπάρχουσες καθώς και να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους. «Ο Δήμος Β. Κυνουρίας , έχει αγκαλιάσει τα προγράμματα του Κ.Ε.Ε. Αρκαδίας » τόνισε ο Προϊστάμενος του Κ.Ε.Ε. Αρκαδίας κος Σπυρόπουλος Ηλίας « και με τη συνεργασία όλων , τη νέα εκπαιδευτική περίοδο , θα υλοποιηθούν ακόμα περισσότερα».

Τo Κ.Ε.Ε. διαχειρίζεται το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) της Γενικής Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο) και το Ε.Τ.Π.Α. (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) Ε.Π.Ε.Α.E.Κ. II, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης και Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (Μέτρο 1.1, Ενέργεια 1.1.2β). καθώς και από το Ελληνικό Δημόσιο.

 

 

 
ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, πιλοτική εφαρμογή της Αγροτουριστικής
Στον δήμο Αβδήρων διοργανώθηκε το πρώτο Συνέδριο, σε συνδυασμό με την πρώτη πιλοτική εφαρμογή, του αλιευτικού τουρισμού στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του έργου «Αλιευτικός Τουρισμός» που συγχρηματοδοτείται από την Κοινοτική Πρωτοβουλία INTERREG III – ARCHIMED, με επικεφαλής εταίρο την Αγροτουριστική. Ο αλιευτικός τουρισμός αποτελεί ένα νέο, ελκυστικό για τους επισκέπτες τουριστικό προϊόν, ικανό να ενισχύσει δραστικά το αλιευτικό εισόδημα. Η άμεση ανταπόκριση και το έντονο ενδιαφέρον του κοινού - ιδιαίτερα των αλιέων και των τοπικών φορέων - κατέδειξαν ότι ο αλιευτικός τουρισμός ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες και τα προβλήματα του συνόλου του αλιευτικού κλάδου.

Η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Αγροτουριστικής κα Μπριγκίττα Παπασταύρου στο χαιρετισμό που απηύθυνε, υπογράμμισε ότι ο αλιευτικός τουρισμός δίνει τη δυνατότητα να επιβιβάζονται στα αλιευτικά σκάφη επισκέπτες, οι οποίοι μπορούν να παρακολουθήσουν από κοντά τη ζωή των αλιέων, να συμμετέχουν στις εργασίες πάνω στο σκάφος, να ενημερωθούν για τα αλιεύματα αλλά και να γνωρίσουν καλύτερα την ευρύτερη περιοχή και την ιστορία της. Με την ολοκλήρωση της αλιευτικής εκδρομής και ανάλογα με το μέγεθος και τον εξοπλισμό του σκάφους, πλήρωμα και επιβάτες μπορούν να μαγειρέψουν και να απολαύσουν τα αλιεύματα είτε πάνω στο σκάφος είτε σε τοπικό παραδοσιακό εστιατόριο. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε η κα Παπασταύρου «δίνεται η δυνατότητα να δημιουργηθούν οικονομίες κλίμακας στην περιοχή και νέες θέσεις εργασίας για τις γυναίκες των αλιέων, μέσα από τις οποίες οι κάτοικοι θα αντλήσουν το όφελος ενός συμπληρωματικού εισοδήματος».

Το νομοθετικό κενό, που αποτελούσε μέχρι σήμερα το κυριότερο εμπόδιο ανάπτυξης του αλιευτικού τουρισμού στην Ελλάδα, έρχεται να καλύψει η πρόταση νομοθετικού πλαισίου που υπέβαλε προς δημόσια διαβούλευση στα συναρμόδια Υπουργεία η Αγροτουριστική, μετά από επεξεργασία της σχετικής ελληνικής και ιταλικής νομοθεσίας. Παράλληλα, η Αγροτουριστική προωθεί την ένταξη του αλιευτικού τουρισμού στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αλιεία» 2007-2013 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να επιδοτούνται οι αλιείς για αυτή τη δραστηριότητα.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα