Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 19-5-2008

 

 

 

 
Ευχές προς τους μαθητές
ΕΥΧΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου ΝΙΚ. Ε. ΜΑΡΑΜΠΕΑ

Επιθυμώ με την ευκαιρία της συμμετοχής σας στις γραπτές εξετάσεις, τόσον εκείνων που διαγωνίζονται για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, όσο και εκείνων που συμμετέχουν στις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις που διενεργούνται στα σχολεία που φοιτούν, να σας ευχηθώ καλή επιτυχία, ήρεμη προσέγγιση των θεμάτων και μεθοδική ανάπλαση των γνώσεων και ιδεών που απαιτούνται για την διαπραγμάτευσή τους.

Οφείλω να σας συμβουλεύσω ότι η ηρεμία αποτελεί απαραίτητο όρο για τη μεγιστοποίηση της απόδοσης, με βάση βέβαια τα γνωστικά υπόβαθρα και τις πνευματικές δεξιότητες που έχει προσλάβει κατά τη φοίτησή του. Να είστε όμως βέβαιοι ότι η ζωή είναι μια συνεχής διαδικασία κατά την οποία οι εξετάσεις αποτελούν ένα από τα πολλά αξιόλογα σημεία της. Ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα των πάσης φύσεως εξετάσεων που αντιμετωπίζει ο καθένας μας σ` αυτή την πορεία ζωής, έχομε όλοι μας υποχρέωση να μαχόμαστε για τη βελτίωση της προσωπικότητας, όπως προσδιορίζεται από τα χαρακτηριστικά που έχει προικίσει τον καθένα μας η φύση, και ταυτόχρονα να προωθούμε την κοινωνικότητά μας συνεργαζόμενοι με τα άλλα μέλη των κοινωνικών ομάδων με τις οποίες συμβιώνομε.

Κλείνω μ` αυτές τις σκέψεις και τη διαβεβαίωση ότι όλοι όσοι συμμετέχομε στις εκπαιδευτικές διαδικασίες προσβλέπομε σε σας, που αποτελείτε το μέλλον της χώρας μας. Και με τη διαβεβαίωση ότι καταβάλομε κάθε δυνατή προσπάθεια, μέσω των κατευθύνσεων της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου μας και της πιστής τήρησης των εκπαιδευτικών νόμων, για να αποκτήσει ο καθένας σας γνώσεις στο μέγιστο βαθμό, αλλά και όλα τα ποιοτικά στοιχεία που οδηγούν στη διαμόρφωση ολοκληρωμένης προσωπικότητας.

 

 

 
Προβλήματα Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου συμπληρώνει φέτος έξι χρόνια λειτουργίας. Κατά τη διάρκεια των ετών 2002-2007 ιδρύθηκαν έξι (6) Πανεπιστημιακές Σχολές που περιλαμβάνουν σήμερα δέκα (10) Τμήματα. Επίσης, από το ακαδημαϊκό έτος 2005-06 ξεκίνησε ένα Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών για δημοσίους υπαλλήλους, το μοναδικό στην Ελλάδα, και πραγματοποιείται στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών που εδρεύει στην Τρίπολη και το 2007-2008 άλλα δύο Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Σπάρτη και στην Κόρινθο. Ταυτόχρονα στα περισσότερα Τμήματα, εκπονούνται διδακτορικές διατριβές από υποψήφιους διδάκτορες, οι οποίοι με αίτησή τους εκδήλωσαν ενδιαφέρον στο Πανεπιστήμιό μας. Προκειμένου να υποστηριχθούν διοικητικά και τεχνικά τα παραπάνω Τμήματα και τα Π.Μ.Σ (Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών) , δημιουργήθηκαν συγκεκριμένες υπηρεσιακές μονάδες τόσο σε επίπεδο Τμημάτων όσο και σε Ιδρυματικό επίπεδο (Γραμματείες Τμημάτων, Διοικητικές Υπηρεσίες, Οικονομικές Υπηρεσίες, Κέντρο Συντονισμού & Ανάπτυξης Πληροφοριακών Τεχνολογιών, Γραφείο Διασύνδεσης, Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας κ.α.).

Μέχρι και σήμερα, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου αριθμεί συνολικά γύρω στους 2000 προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες. Κατά την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2008-2009 θα εγγραφούν συνολικά σε όλα τα Τμήματα περίπου 1000 ακόμη.

Παρά το γεγονός ότι το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου έχει αρχίσει να λειτουργεί με τις προϋποθέσεις εκείνες που θα του έδιναν την ώθηση να λειτουργήσει εύρυθμα και αποτελεσματικά στην κατεύθυνση επίτευξης των στόχων του, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε εκ νέου το οξύ και ανυπέρβλητο πρόβλημα της λήξης των συμβάσεων ΟΛΩΝ των συμβασιούχων εργαζομένων του,  Περισσότερα...

 

 

 
Εξωτικά τρόφιμα και καλλωπιστικά προκαλούν αλλεργίες
Η κατανάλωση εξωτικών τροφίμων (φρούτων και λαχανικών) και η ανεξέλεγκτη εισαγωγή καλλωπιστικών φυτών- ξένων προς το μεσογειακό κλίμα και άλλοι παράγοντες της σύγχρονης κοινωνίας μας- ευθύνονται για τον τετραπλασιασμό των αλλεργικών νοσημάτων στη χώρα μας!!!

Αποτέλεσμα του φαινόμενου αυτού, που μαστίζει στην κυριολεξία τη χώρα μας την τελευταία εικοσαετία, είναι ένας στους τρεις κατοίκους της Αττικής και των άλλων μεγάλων τσιμεντουπόλεων να αντιμετωπίζει κάποιας μορφής αλλεργία!!!
Αυτό τονίστηκε σήμερα κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 34ου Ετήσιου Πανελληνίου Συνεδρίου, της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών.

«Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα καθώς οι περισσότεροι από τους συνανθρώπους μας που καταναλώνουν τα τρόφιμα αυτά, η φυτεύουν στον κήπο και τη βεράντα τους ένα εξωτικό καλλωπιστικό, δεν γνωρίζουν ότι μπορεί να αντιμετωπίσουν πρόβλημα αλλεργίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών κ Χρήστος Ιατρού. Περισσότερα...

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα