Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 18-6-2008

 

 

 

 
Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων στα ΚΥ Δημητσάνας, Μεγαλόπολης και Τροπαίων
Τρόπαια 16 Ιούνη 2008

Το σωματείο εργαζομένων στα κέντρα υγείας Δημητσάνας – Μεγαλόπολης – Τροπαίων στηρίζει και θεωρεί δικαιολογημένες τις ενέργειες των κατοίκων της Γορτυνίας και της ευρύτερης περιοχής που διαμαρτύρονται για την κατάσταση στο χώρο της υγείας, ειδικά για τις σοβαρές ελλείψεις ειδικευμένων γιατρών, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού αλλά και τις ελλείψεις σε εξοπλισμό και υλικοτεχνική υποδομή. Χαιρετίζει τις αγωνιστικές ενέργειες των κατοίκων του Δήμου Τροπαίων που με υπόμνημά τους που το υπογράφουν 187 κάτοικοι της περιοχής αγωνίζονται για δημόσια δωρεάν υγεία που να καλύπτει τις ανάγκες χωρίς ιδιώτες και κερδοσκόπους. Καταγγέλλει κάθε προσπάθεια εμπορευματοποίησης και διείσδυσης ιδιωτών στο χώρο της υγείας με αφορμή τις σοβαρές ελλείψεις που αντιμετωπίζει ο χώρος της υγείας.

Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό. Πρέπει να είναι καθολικό δικαίωμα για όλους χωρίς ταξικούς φραγμούς,

Το σωματείο καλεί τους κατοίκους των χωριών της Αρκαδίας να παλέψουμε όλοι μαζί για :
-Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν τομέα Υγείας – Πρόνοιας – Φαρμάκου
-Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού κύρια γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία και στα ΚΥ.
-Αναβάθμιση των υποδομών για υψηλού επιπέδου και ασφαλή παροχή υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας στο λαό.
-Ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των Υγειονομικών και των κατοίκων της περιοχής.

 

 

 
Εκδήλωση ΚΕΕ στο Λεωνίδιο
Το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Νομού Αρκαδίας, σε συνεργασία με το Δήμο Λεωνιδίου με αφορμή την ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής περιόδου, σας προσκαλεί, τη Δευτέρα, 23 Ιουνίου και ώρα 20:00 στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης ( πάνω από το Δημαρχείο ) σε εκδήλωση κατά την οποία θα γίνει απολογισμός της φετινής χρονιάς, ενημέρωση για τα εκπαιδευτικά προγράμματα της νέας εκπαιδευτικής περιόδου ενώ θα απονεμηθούν τα πιστοποιητικά επιμόρφωσης στους εκπαιδευόμενους που ολοκλήρωσαν με επιτυχία την παρακολούθηση των προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν κατά τη φετινή εκπαιδευτική περίοδο στο δήμο.

 

 

 
Τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις χάνονται… και η ΑΔΕΔΥ γιορτάζει
Η τελευταία απόφαση της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ή Ενωσης Επιχειρήσεων;) για κατάργηση του οκταώρου είναι το αποκορύφωμα μιας πολιτικής που συστηματικά περιορίζει κατακτήσεις και δικαιώματα των εργαζομένων. Η ακρίβεια περιορίζει τα ήδη ισχνά εισοδήματα των εργαζομένων. Η απορρύθμιση του ασφαλιστικού και η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων είναι οι διάφορες πλευρές της ίδιας πολιτικής. Περισσότερα...

 

 

 
Συνεχίζεται η ανανέωση των εισιτηρίων διαρκείας
Συνεχίστηκε σήμερα η ανανέωση των εισιτηρίων διαρκείας για την αγωνιστική περίοδο 2008-2009, με τους φιλάθλους της ομάδας να δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την απόκτησή τους.

Τελευταία ημερομηνία ανανέωσης των εισιτηρίων διαρκείας θα είναι το Σάββατο 21 Ιουνίου, αφού από την Παρασκευή 27 Ιουνίου, οι θέσεις που δεν έχουν ανανεωθεί θα είναι διαθέσιμες για τους νέους κατόχους των εισιτηρίων διαρκείας.

Ακόμα, θα πρέπει να σημειωθεί πώς τα εισιτήρια διαρκείας της περιόδου 2008-2009 θα ισχύσουν και στα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας του Αστέρα εν όψει της δεύτερης συμμετοχής στη Σούπερ Λίγκα.

Στη Ζάκυνθο παίδες και έφηβοι του Αστέρα

Το πρωί (09.30 π.μ.) της Δευτέρας 23 Ιουνίου θα αναχωρήσουν από το γήπεδο της ομάδας, οι παίδες (γεννηθέντες 1994, 1995) και οι έφηβοι (γεννηθέντες 1992, 1993) του Αστέρα, που θα συμμετέχουν στο τουρνουά της Ζακύνθου, όπου θα αντιμετωπίσουν τη Ναύπακτο, το Αίγιο, το Χαϊδάρι και τέσσερις τοπικές ομάδες του νησιού.

Οι αγώνες θα ξεκινήσουν την Τρίτη 24 Ιουνίου με τις ομάδες να χωρίζονται σε δύο ομίλους, την Παρασκευή 27 Ιουνίου θα γίνουν δύο ημιτελικοί του τουρνουά, ενώ το Σάββατο 28 Ιουνίου θα γίνουν οι τελικοί.

Εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι, η αποστολή του Αστέρα στη Ζάκυνθο θα επισκεφθεί τον Άγιο Διονύσιο, το Λαογραφικό μουσείο, το Λόφο Στράνη, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, αφού σκοπός της ομάδας εκτός των ποδοσφαιρικών εμπειριών είναι τα παιδιά να αποκτήσουν στοιχεία και γνώσεις από την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά του νησιού, να αναπτύξουν την ομαδικότητα, την υπευθυνότητα, την άμιλλα και να προσαρμοστούν σε συνθήκες αγώνων υψηλών απαιτήσεων.

 

 

 
Τελικός 1ου πρωταθλήματος Ηραίας
Την επόμενη Κυριακή 22 Ιουνίου 2008 θα γίνει ο τελικός του 1ου πρωταθλήματος Ηραίας στις 19:00 (7 το απόγευμα) μεταξύ των ομάδων Πυρί - Σαρακίνι.

Μικρός τελικός δεν θα γίνει καθώς η ομάδα του Μπαρδακίου δεν επιθυμεί να συμμετέχει στον συγκεκριμένο αγώνα. Έτσι την 3η θέση καταλαμβάνει η ομάδα του Λυκούρεσι.

Παράλληλα με τον αγώνα θα γίνουν και οι απονομές:

Κύπελλο στην πρωταθλήτρια ομάδα.
Μετάλλια χρυσά στους πρώτους, ασημένια στους δεύτερους, χάλκινα στους τρίτους
Τιμητικό τρόπαιο στον κο Ασημάκη Κουτσανδρέα από Σέρβου, ως γηραιότερο του πρωταθλήματος και για την προσφορά του στο πρωτάθλημα.
1ος σκόρερ: Ζαχαρίας Κεσσές από την ομάδα του Λώτι
2ος σκόρερ: Γιάννης Θανόπουλος από την ομάδα του Μπαρδάκι
Καλύτερος τερματοφύλακας: Γεράσιμος Βράκας από την ομάδα του Πυρί (δέχτηκε τα λιγότερα τέρματα).
Τρόπαιο ήθους στην ομάδα του χωριού Λιοδώρα η οποία ψηφίστηκε από τις υπόλοιπες ομάδες που συμμετείχαν με 4 ψήφους
Τρόπαιο ήθους στον παίκτη Γιώργο Δρακόπουλο ο οποίος ψηφίστηκε από τις υπόλοιπες ομάδες που συμμετείχαν με 6 ψήφους.
Αναμνηστικό στον διαιτητή του πρωταθλήματος.
Διπλώματα συμμετοχής σε όλους όσους συμμετείχαν.

Λίγα λόγια για το πρωτάθλημα...

Πριν δυο περίπου χρόνια, από τη θέση του γενικού γραμματέα του συλλόγου Πυραίων, έθεσα μια ιδέα στον τότε πρόεδρο της Ένωσης Συλλόγων Ηραίας Δημήτρη Στρίκο, να δημιουργήσουμε ένα πρωτάθλημα ποδοσφαίρου μεταξύ των χωριών του δήμου μας, με μοναδικό στόχο την γνωριμία των νέων που κατάγονται από τα χωριά της Ηραίας και την δημιουργία φιλικών δεσμών μεταξύ τους, κάτι που μέχρι χθες κανένας θεσμός και καμία διοργάνωση δεν κατάφερε να πετύχει.

Η πρόταση μου τότε ήταν το πρωτάθλημα να γίνεται υπό την αιγίδα της Ένωσης Συλλόγων σε συνεργασία κάθε χρόνο και με διαφορετικό σύλλογο ο οποίος θα αναλάμβανε τον συντονισμό στην Αθήνα και την υποχρέωση να φιλοξενεί τους δυο τελικούς (μικρό και μεγάλο) σε γήπεδο του χωριού.

Στην προσπάθεια μου να έρθω σε επαφή με τους συλλόγους, μέσα από τα στοιχεία που μου έδωσε η ένωση δυστυχώς δεν βρήκα την ανάλογη ανταπόκριση. Μεταξύ των άλλων, άκουσα και σχόλια του τύπου η ένωση να καλύψει οικονομικά όλη την διοργάνωση αφού είναι η διοργανώτρια αρχή, καθώς τα οικονομικά των συλλόγων δήθεν δεν το επιτρέπουν. Δηλαδή αυτό που κατάλαβα τότε ήταν ότι οι σύλλογοι δεν μπορούσαν να διαθέσουν ένα μικρό ποσό των εσόδων τους ουσιαστικά για τα παιδιά τους, και αυτό μου κακοφάνηκε. Κατάλαβα επίσης ότι τα Δ.Σ αποτελούνται κυρίως από ανθρώπους οι οποίοι παραμένουν σε αυτά περισσότερο από συνήθεια ή από εγωισμό, ή γιατί δεν υπάρχουν άλλοι να τους αντικαταστήσουν και όχι γιατί έχουν όρεξη να ασχοληθούν ουσιαστικά με εκδηλώσεις πολιτισμού. Οι περισσότεροι άνθρωποι κουρασμένοι από την τριβή της ενασχόλησης τους, απογοητευμένοι, αποφασισμένοι ότι πλέον δεν μπορούν να γίνουν μεγάλα πράγματα, διαφορετικά, καινούρια, αφήνουν τους συλλόγου στο έρμαιο της τύχης τους. Η ιδέα δεν υλοποιήθηκε τότε παρά τις προσπάθειες μας.

Προσπάθησα και την επόμενη χρονιά να υλοποιήσω το πρωτάθλημα αλλά δυστυχώς τα ίδια αποτελέσματα.

Μετά τις εκλογές της ένωσης συλλόγων Ηραίας (2007), και αφού έγινα μέλος του Δ.Σ της, μου ανατέθηκε από το συμβούλιο ξανά η ίδια δουλειά και ξεκίνησα από την αρχή. Τα τηλεφωνήματα άρχισαν τον Οκτώβρη και τελικά με τα χίλια ζόρια το πρωτάθλημα ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2008.

Στην διάρκεια αυτής της περιόδου (Οκτώβρη – Μάρτη) και μετά από τόσα τηλεφωνήματα ανταποκρίθηκαν τελικά 10 από τα 26 χωριά – οικισμούς του δήμου μας. Προβληματίστηκα με την αδιαφορία μερικών και δυσανασχέτησα που μέλη της ένωσης δεν κατάφεραν να πείσουν τους συλλόγους των χωριών τους να συμμετέχουν αλλά τελικά με μεγάλη μου χαρά και ικανοποίηση έβλεπα την ιδέα αυτή να γίνεται πράξη.

Από την 1η κιόλας αγωνιστική η συμμετοχή των ομάδων ήταν επαρκής για το ξεκίνημα του θεσμού. Η χαρά τόσο των συμμετεχόντων όσο και των φίλων και θεατών του πρωταθλήματος ήταν ευδιάκριτη. Το πρωτάθλημα Ηραίας ήταν πραγματικότητα.

Δεν θα κρύψω το γεγονός ότι κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος κάποιοι από τους συμμετέχοντες έχασαν την ουσία του θεσμού, που ήταν η συμμετοχή και η δημιουργία σχέσεων μεταξύ των νέων πατριωτών, και προσήλωσαν την προσοχή τους αποκλειστικά στη νίκη της ομάδας τους και στην ανάπτυξη ενός άμετρου εγωισμού πηγαίου από την ανασφάλεια της ήττας και της αίσθησης της ντροπής απέναντι στους συμπατριώτες τους, γεγονός που δημιούργησε οργανωτικά προβλήματα και στιγμιαίους (θέλω να πιστεύω) τσακωμούς οι οποίοι όμως σαν υπεύθυνο διοργάνωσης με «ξενέρωσαν» απόλυτα.

Παρ' όλα αυτά αισίως θα ήθελα να πιστεύω το πρωτάθλημα έφτασε στην τελική του φάση και την επόμενη εβδομάδα θα κάνουμε τον τελικό και τις απονομές.

Η πιο σημαντική από όλες τις απονομές αν θέλετε τη γνώμη μου, είναι το δίπλωμα συμμετοχής που θα δώσουμε στον κάθε απλό νέο που συμμετείχε στην ομάδα του χωριού του με αγάπη για το χωριό του και τον αθλητισμό. Γι' αυτό θα παρακαλέσω όλους όσους συμμετείχαν να παραβρεθούν στον τελικό την επόμενη Κυριακή.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν στην πραγμάτωση του πρωταθλήματος και πάνω απ΄ όλους τα παιδιά που συμμετείχαν, τους υπεύθυνους των ομάδων και το Δ.Σ της Ένωσης.

Ειδικότερα θα ήθελα να ευχαριστήσω τους:

Βασίλη Αναστασόπουλο που ενημέρωνε την ιστοσελίδα του χωριού Ψάρι (www.opsarion.gr), (παρά το γεγονός ότι το χωριό δεν συμμετείχε),

Γιώργο Ιωαννίδη που ενημέρωνε την ιστοσελίδα του χωριού Λυσσαρέα, Γιώργο Παπακωνσταντίνου που δημιούργησε δικτυακό τόπο για το χωριό Κοκκωρά και μέσω αυτού ενημέρωνε τους χρήστες του διαδικτύου επίσης,

Τον διαχειριστή (που δεν γνωρίζω) της ιστοσελίδας (www.inarcadia.gr ) που επίσης ενημέρωνε τους χρήστες του διαδικτύου μέσω της σελίδας αυτής,

Φώτη Κουτσολαμπρόπουλο που ενημέρωνε την εφημερίδα της Λυσσαρέας "Το Γριγριλίδι",

Δήμητρα Παπαχρήστου και την εφημερίδα "Η Φωνή της Γορτυνίας" ,

Κώστα Καλύβα και την εφημερίδα "Γορτυνία".

Δεν θα μπορούσα να μην επισημάνω την αδιαφορία του Δήμου Ηραίας, του δημάρχου, των δημοτικών συμβούλων και σύσσωμης της δημοτικής αρχής και να μην χαρακτηρίσω ως απαράδεκτη την αδιαφορία τους για ένα τόσο σπουδαίο γεγονός που πέτυχαν οι νέοι απόγονοι των χωριών του δήμου με την συμμέτοχή τους στην διοργάνωση.

Κλείνοντας θα ήθελα να δώσω μια απλή συμβουλή στους νέους φίλους των συλλόγων: Μην περιμένετε να αλλάξει κάτι στους συλλόγους σας και τα χωριά σας αν οι ίδιοι δεν ασχοληθείτε ενεργά με αυτούς. Μπείτε μπροστά και πείτε την κάθε ιδέα που σας έρχεται στο μυαλό χωρίς τον φόβο του χλευασμού από τους άλλους, γίνεται μέλη στα Δ.Σ και πάρετε εσείς τις αποφάσεις. Οι γονείς σας δεν θα σας πουν όχι, είναι βέβαιο, απλά αφιερώστε μια ώρα την εβδομάδα, τίποτα παραπάνω.. και μόνο έτσι ίσως κάτι να αλλάξει..

Υ.Γ Μια εβδομάδα μετά το τέλος του πρωταθλήματος θα δημιουργηθεί μια επιτροπή από άτομα που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα αυτό προκειμένου να θέσουμε τις βάσεις όλοι μαζί για το 2ο πρωτάθλημα ( Αν θα ύπάρξει 2ο) το οποίο θα ξεκινήσει τον Οκτώβρη, με στόχο την συμμετοχή ακόμα περισσοτέρων χωριών του δήμου αλλά και μιας ακόμη καλύτερης διοργάνωσης..

Για περισσότερες πληροφορίες μιλήστε μαζί μου στο τηλέφωνο 6944.350.393

Με τιμή
Νίκος Δημητρακόπουλος

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα