Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 18-3-2008

 

 

 

 
Ο Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού...
Ο Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού διοργάνωσε το Φεβρουάριο δυο ημερίδες συνάντησης ενόψει της εκπόνησης του Διαχειριστικού Σχεδίου στην περιοχή του Οικολογικού Πάρκου Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού. Η πρώτη πραγματοποιήθηκε στις 16/02/08 στον Άγιο Ανδρέα, και ακολούθησε η δεύτερη στις 22/02/08 στο Άστρος Αρκαδίας.

Στις συναντήσεις αυτές παρευρέθησαν ο Βουλευτής Αρκαδίας κ. Πέτρος Τατούλης, ο Δήμαρχος Β. Κυνουρίας , κ. Γεώργιος Δαλιάνης, ο Δήμαρχος Λεωνιδίου , κ. Δημήτριος Τσιγκούνης, ο Δήμαρχος Νιάτων, κ. Γεώργιος Ντόβολος, ο Δήμαρχος Θεραπνών, κ. Ιωάννης Ράλλης, ο Πρόεδρος Κοινότητας Κοσμά,κ. Άγγελος Μπαμπαδήμας, κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, καθώς και εκπρόσωποι περιβαλλοντικών, κυνηγετικών και πολιτιστικών συλλόγων.

Σκοπός των συναντήσεων ήταν η ενημέρωση του τοπικού πληθυσμού για το ρόλο και τη δράση του Φορέα Διαχείρισης αλλά και για τη συμβολή του Διαχειριστικού Σχεδίου τόσο στην περιβαλλοντική όσο και οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Οικολογικού Πάρκου Πάρνωνα. Μετά την ομιλία εκπροσώπων του Φορέα Διαχείρισης, το λόγο έλαβε το κοινό, το οποίο έθεσε ερωτήματα σχετικά με την υλοποίηση του Διαχειριστικού Σχεδίου.

Με τον τρόπο αυτό, προβλήθηκαν και καταγράφηκαν πολλές διαφορετικές και αντικρουόμενες απόψεις, κάτι το οποίο αποτελεί βοηθητικό εργαλείο για τη χάραξη ενός Σχεδίου που θα προασπίζεται τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας και θα προστατεύει τη μοναδικότητα της φύσης.

Στόχος του Φορέα Διαχείρισης είναι η εκπόνηση ενός Διαχειριστικού Επιχειρησιακού Σχεδίου, το οποίο αφενός θα δίνει στοιχεία για το προστατευτέο αντικείμενο και τον τρόπο διαχείρισής του, αφετέρου θα αναζητά τρόπους που θα δίνουν λύσεις για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, λαμβάνοντας υπόψη τα επιχειρησιακά σχέδια των Δήμων και τις σοβαρές ενστάσεις των κατοίκων και ειδικότερα της περιοχής του Υγροτόπου Μουστού.

Στις 12/3//2008 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία της Δ.Ε.Κ.Ε. με συμμετέχοντες εκπροσώπους της μελετητικής ομάδας ΟΙΚΟΣ Ε.Π.Ε., κ. Παππά Ευάγγελο και κ. Αλεξανδροπούλου Εύη, τον Διευθυντή της Δ.Ε.Κ.Ε. κ. Παπαηλίου Γεώργιο, τον Πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης, κ. Γεώργιο Χαντζηγιάννη και στέλεχος του Φορέα Διαχείρισης, κ. Βαξεβανίδου Ζαφείρω. Στη συνάντηση αυτή επανακαθορίστηκε η γενική στρατηγική του Διαχειριστικού Σχεδίου με προτεινόμενες δράσεις και μέτρα που θα συμβάλουν τόσο στην απρόσκοπτη λειτουργία του Φορέα Διαχείρισης όσο και στην καλύτερη δυνατή συνεργασία μεταξύ των Φορέων και κατοίκων της Περιοχής.

 

 

 

 
Ανακοίνωση ΣΑΟΟ για φωτοβολταϊκά Μεγαλόπολης
Ο Σύλλογος πληροφορήθηκε για την μελέτη εγκατάστασης φωτοβολταϊκού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη θέση «Μεγάλες Λάκκες» του Δ. Μεγαλόπολης (χώρος απόθεσης αγόνων του Λιγνιτικού Κέντρου της Δ.Ε.Η.) και απευθύνει τα εξής ερωτήματα στις αρμόδιες υπηρεσίες:

1. Ισχύει η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που είχε εγκριθεί για την εν λόγω περιοχή και στην οποία αναφερόταν ρητά η σταδιακή αναδάσωση του χώρου; Οι χρήσεις γης είναι αυτές που προβλέπονται από την νομοθεσία;

2. Η εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού σταθμού είναι καθαρή μορφή ενέργειας ή τελικά επιβαρύνει την ατμόσφαιρα; Τα περιβαλλοντικά οφέλη αυτού του έργου είναι ποσοτικά περισσότερα απ΄ αυτά του προβλεπόμενου Δάσους;

3. Η περαιτέρω υποβάθμιση του τοπίου λαμβάνεται υπόψη; Αν πραγματικά αντιπαραβάλλουμε την εικόνα ενός Δάσους με αυτή μιας γιγαντιαίας επιφάνειας πανέλων μπορούμε να μιλάμε για ποιότητα ζωής;

4. Η τοπική κοινωνία είναι ενήμερη για το «δώρο» του μελλοντικού Δεντροφυτεμένου χώρου που πρόκειται να αντικατασταθεί με έναν νέο Σταθμό Παραγωγής Ενέργειας; Οι πρόσφατες πυρκαγιές είναι λόγος να καούν τα πάντα ή να φυτέψουμε νέα ζωή;

Είναι γνωστό πως η ευρύτερη περιοχή της Μεγαλόπολης επιβαρύνεται διαρκώς από την ρύπανση του εργοστασίου της Δ.Ε.Η. H υποβάθμιση του τοπίου, της ποιότητας ζωής και η συνεχής μείωση χώρων πρασίνου (ακόμη και εκεί που πρόκειται να δημιουργηθούν) δεν μας αφήνουν αδιάφορους.

* Ζητάμε να επιληφθούν σοβαρά του θέματος όλοι οι αρμόδιοι φορείς.
* Ζητάμε να εφαρμοσθούν οι Μελέτες.
* Ζητάμε περισσότερο πράσινο – σωστή διαχείριση του περιβάλλοντος της Μεγαλόπολης – όχι νέα επέκταση / βιομηχανοποίηση του ήδη επιβαρυμένου τοπίου.


Το Δ.Σ.

 

 

 

 
Ο ΣΑΟΟ για το χωροταξικό σχεδιασμό
Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων συντάσσεται με τις άλλες περιβαλλοντικές οργανώσεις της χώρας (WWF Ελλάς, Greenpeace, Δίκτυο Μεσόγειος sos , Εταιρία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού , Ορνιθολογική Εταιρία κλπ) και ζητά την απόσυρση του σχεδίου Γενικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού που ενέκρινε η Κυβερνητική Επιτροπή γιατί:

1 . Ο χωροταξικός σχεδιασμός πρέπει να επιδιώκει την ολοκληρωμένη και ισόρροπη κατανομή των ανθρώπινων δραστηριοτήτων στον γεωγραφικό χώρο με στόχο την οικονομική ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή , την προστασία του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων. Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της ΕΕ χωρίς χωροταξικό σχεδιασμό . Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει το σχέδιο να είναι αόριστο ,να διαιωνίζει προβλήματα , να μην δίνει λύσεις και να προωθεί την εμπορευματοποίηση του περιβάλλοντος.

2. Ο χωροταξικός σχεδιασμός όφειλε να δώσει συγκεκριμένες κατευθύνσεις για ουσιαστική προστασία του Περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων και όχι να απαριθμεί απλώς καταλόγους με τις υποχρεώσεις της χώρας έναντι των αντίστοιχων κοινοτικών πολιτικών (NATURA 2000 , προστατευόμενες περιοχές , υγρότοποι κλπ) .

3. Με το προτεινόμενο χωροταξικό σχεδιασμό προβλέπονται ευρείς αποχαρακτηρισμοί δασών και δασικών εκτάσεων αφού αποκλείστηκε να συνταχτεί το δασολόγιο με βάση τις αεροφωτογραφίες του 1945.

 

 

 

 
Eκδήλωση- συζήτηση με θέμα «Η σχολική βία»
Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, θα είναι κεντρικός ομιλητής, την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2008 και ώρα 18.30 στην εκδήλωση- συζήτηση με θέμα «Η σχολική βία» που διοργανώνει η Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας στη Νέα Σμύρνη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Παλαιού Δημαρχείου Νέας Σμύρνης (2ας Μαϊου 8).

 

 

 

 
Ανακοίνωση για τα εισιτήρια με Πανιώνιο
Η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ανακοινώνει τον τρόπο διάθεσης των εισιτηρίων του αγώνα ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 23.3.2008 και ώρα 15.00 στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης για το πρωτάθλημα της Super League.
Μετά από σχετικό αίτημα η ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ διέθεσε πεντακόσια εισιτήρια στην ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ για τις ανάγκες των φιλάθλων μας.
Από αυτά, τριακόσια (300) εισιτήρια θα δοθούν στους φιλάθλους της ομάδας από τα εκδοτήρια του γηπέδου του ΑΣΤΕΡΑ την Παρασκευή 21.3.2008 το απόγευμα από τις 15.00 έως τις 18.00.
Σε περίπτωση που απομείνουν εισιτήρια, αυτά θα συνεχίσουν να διατίθενται από τα εκδοτήρια του γηπέδου και το Σάββατο 22.3.2008 από τις 12.00 έως τις 16.00.
Διακόσια (200) εισιτήρια και τυχόν άλλα υπόλοιπα, θα διατεθούν την ημέρα του αγώνα έξω από το εκδοτήριο της Θύρας 1 του γηπέδου της Νέας Σμύρνης από τις 12.00.

Με το μυαλό στον Πανιώνιο

Από σήμερα Τρίτη, το ενδιαφέρον και η προσοχή όλων στις τάξεις της του Αστέρα επικεντρώνονται στον αγώνα της Κυριακής με τον Πανιώνιο, ενώ παράλληλα ξεκίνησε η προετοιμασία με δύο προπονήσεις (πρωί-απόγευμα).
Στα αγωνιστικά, ο Παναγιώτης Τζαναβάρας θα έχει όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεσή του για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο, με εξαίρεση τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο που συμπλήρωσε κίτρινες κάρτες και θα εκτίσει την ποινή του σε αυτό το παιχνίδι καθώς και τους τραυματίες Ροτζέριο και Παβόνι.
Στον αντίποδα, επέστρεψαν στην διάθεση του προπονητικού τημ οι Καρντόσο, Μασάντο, Ζεάν που δεν αγωνίστηκαν το προηγούμενο Σάββατο στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ, αλλά και ο Κανακούδης που μετά τον αγώνα στη Θεσσαλονίκη πήρε άδεια.
Με ιδιαίτερη ανυπομονησία περιμένουν οι φίλαθλοι του Αστέρα τον αγώνα με τον Πανιώνιο, τόσο από την Τρίπολη, όσο και από την Αθήνα, καθώς θέλουν να βρεθούν την Κυριακή στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης προκειμένου να συμπαρασταθούν στην προσπάθεια της αγαπημένης τους ομάδας.

 

 

 
Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Ηραίας, 2η αγωνιστική

Αποτελέσματα - βαθμολογία >>>>


Φωτογραφίες ομάδων >>>>

 

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα