Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 18-2-2008

 

 

 

 
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο Μιλάνο
Στη μεγάλη διεθνή τουριστική έκθεση «Borza Internazionale del Turismo 2008» (ΒΙΤ) στο Μιλάνο, που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 21-24 Φεβρουαρίου, θα συμμετέχει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, παρέχοντας τη δυνατότητα στους φορείς της αυτοδιοίκησης, αλλά και σε επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό χώρο να έχουν παρουσία στο τουριστικό αυτό γεγονός.

Η συγκεκριμένη έκθεση είναι η κύρια έκθεση στην Ιταλική αγορά, μια από τις πλέον σταθερές αγορές εισερχόμενου τουρισμού στην περιοχή μας και διοργανώνεται κάθε χρόνο.

Η έκθεση του Μιλάνου συγκεντρώνει σημαντικό αριθμό εκθετών και προσελκύει πάνω από 5.000 επαγγελματίες του τουριστικού χώρου, δημοσιογράφους και καταναλωτές. Για το λόγο αυτό, κάθε χρόνο ο ΕΟΤ συμμετέχει με μεγάλο εθνικό περίπτερο, ενώ η Περιφέρεια Πελοποννήσου επέλεξε την ενοικίαση χώρου εντός του εθνικού περιπτέρου και τη φιλοξενία σε αυτό εκπροσώπων φορέων της αυτοδιοίκησης και επιχειρηματιών του τουριστικού κλάδου.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας θα διανέμεται έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό για την περιοχή της Πελοποννήσου, μεταφρασμένο στην Ιταλική γλώσσα, το οποίο προσελκύει το ενδιαφέρον των επισκεπτών, ενώ θα φιλοξενούνται και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και επιχειρηματίες του τουρισμού που εκδηλώνουν ανάλογο ενδιαφέρον.

 

 

 

 
27η Συνεδρίαση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής του Αναπτυξιακού Νόμου 3299/04
Συνεδρίασε τη Δευτέρα 18/2/2008 η Γνωμοδοτική Επιτροπή του Αναπτυξιακού Νόμου 3299/04 υπό την Προεδρία του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Νικολάου Αγγελόπουλου και ενέκρινε δέκα (10) αιτήσεις ιδιωτικών επενδύσεων για την υπαγωγή τους στις διατάξεις του παραπάνω Νόμου, συνολικού κόστους 10.657.285,00 ευρώ & δημόσιας δαπάνης 5.665.751,00 ευρώ & επιδότησης leasing 92.500,00 ευρώ, που φθάνει το 53,16 %. Ειδικότερα οι δέκα αιτήσεις έχουν ως εξής:

1) Στο Νομό Αρκαδίας και συγκεκριμένα στο Δ.Δ. Τρίπολης του Δήμου Τριπόλεως εγκρίθηκε ένα επενδυτικό σχέδιο, το οποίο αφορά ολοκληρωμένης μορφής εκσυγχρονισμό ξενοδοχειακής μονάδας 3* δυναμικότητας 45 δωματίων – 85 κλινών συνολικής δαπάνης 1.970.000,00 ευρώ & δημόσιας δαπάνης 1.178.000,00 & στη ΒΙ.ΠΕ Τρίπολης η ίδρυση παραγωγής στηθαίων και κιγκλιδωμάτων από αλουμίνιο & ηλεκτροστατικής βαφής προϊόντων συνολικής δαπάνης 1.180.000,00 ευρώ & δημόσιας δαπάνης 705.480,00 ευρώ. Περισσότερα...

 

 

 

 
Συνάντηση Υφυπουργού Παιδείας με Ο.Λ.Μ.Ε.
Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος θα συναντηθεί τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2008 και ώρα 17:00 με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ.

 

 

 

 
Απάντηση για αντιπλημμυρικά στην περιοχή Ραψομμάτη
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Π. ΡΕΠΠΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Κ.Ο. ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Αθήνα, 14 Φεβρουαρίου 2008

Επανειλημμένα στο παρελθόν με Ερωτήσεις μου στη Βουλή (7521/8.2.2006, 1638/24.11.2006 και 4593/16.1.2008) καλούσα τον Υπουργό ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. να προχωρήσει στην κατασκευή των συμπληρωματικών έργων προστασίας, δηλαδή αντιπλημμυρικών έργων, έργων αντιστήριξης και αποχέτευσης, που είναι απαραίτητα να γίνουν στην περιοχή Ραψομμάτη μετά την κατασκευή της σήραγγας για τις ανάγκες της νέας Εθνικής Οδού Αθηνών - Τρίπολης - Καλαμάτας. Εν τούτοις, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει το παραμικρό έργο και οι κάτοικοι της περιοχής είναι αναγκασμένοι να ζουν με το συνεχή φόβο. Η αναλγησία της Κυβέρνησης γίνεται ιδιαίτερα αντιληπτή στην τελευταία Απάντηση του Υ. ΠΕ. ΧΩ. ΔΕ. (394/11.2.2008), σύμφωνα με την οποία η εκτέλεση των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή του Ραψομμάτη θα εξαρτηθεί από την ολοκλήρωση του οδικού τμήματος Αθηναίο - Λεύκτρο. Ας σημειωθεί ότι ουδεμία χρονική ή άλλου είδους δέσμευση λαμβάνεται από πλευράς του Υπουργείου για την ολοκλήρωση του εν λόγω έργου (Αθηναίο - Λεύκτρο) ώστε να συμπεριληφθούν και τα έργα προστασίας στην περιοχή του Ραψομμάτη. Αλλο ένα έργο που παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες.

 
Αποτελέσματα αγώνων ποδοσφαίρου
Α΄Εθνική, 21η αγωνιστική
 
ΑΡΗΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ  2-0
ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  1-0
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ  1-0
Α.Ε.Κ. - SKODA ΞΑΝΘΗ  αναβολή
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ - Π.Α.Ο.Κ.  0-2
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ  αναβ για ΤΕΤ 20-02-08
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  αναβολή
Ο.Φ.Η. - ΒΕΡΟΙΑ  3-0



Δ΄Εθνική,
19η αγωνιστική

Λεωνίδιο - Κρανίδι Ερμιόνης

Ολυμπιακός Λουτρακίου - Αίας Παραλίας Ασπροπύργου

Δόξα Μεγαλόπολης - Ένωση Μιδέας

Λουκισίων ΑΟ - Δάφνη Ερυθρών

ΑΕ Πλαταιών - Νέα Αρτάκη

Νεστάνη - Ατρόμητος Χιλιομοδίου

Εν. Παν. Δόξα - Ακράτητος



Τοπικό,
Α' κατηγορία, 19η αγωνιστική

Ηρακλής - Πανθυρεατικός  2-1
Ολυμπιακός - Βρασιές  2-0
Φαλαισία - Παγγορτυνιακός  0-2
Μελιγού - Αχιλλέας  2-0
Προοδευτική - Πάρνων  3-0 α.α.
Ορχομενός - Απόλλων  αναβολή
Παναρκαδικός - Κορακοβούνιο  αναβολή

 

Β' κατηγορία, 19η αγωνιστική

'Αρης - Μ.Αλέξανδρος  0-5
Ελπίδα - Μαντινειακός  2-1
Κάψια - ΚΟΡΥΘΙΟ  αναβολή
Νικηταράς - Φορτούνα  αναβολή
Δόξα - Τεγέα  αναβολή
Κανδήλα - Ελαιοχώριο  αναβολή
Δημητσάνα - ΑΕΚ  αναβολή

 

 

 

 
'Αρης - Αστέρας 2-0
Δεν τα κατάφερε ο Αστέρας απέναντι στον Αρη και ηττήθηκε για πρώτη φορά σε επίσημο αγώνα του στη Θεσσαλονίκη με 2-0, παρά το γεγονός ότι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και ήταν η ομάδα που έλεγχε το ρυθμό του παιχνιδιού.

Θα πρέπει να σημειωθεί πώς το παιχνίδι ξεκίνησε με πενήντα λεπτά καθυστέρηση, γιατί ο διαιτητής κ. Κάκος ζήτησε να κατεβάσουν κάποια πανό που είχαν αναρτηθεί στις εξέδρες του «Κλ. Βικελίδης»

Η πρώτη καλή φάση του παιχνιδιού έγινε στο 11' όταν μετά από σέντρα του Αουρέλιο από αριστερά, ο Αμορόζο πήγε να αιφνιδιάσει με τακουνάκι, αλλά ο Αμπάρης που παρακολουθούσε τη φάση απέκρουσε σε κόρνερ. Το σκορ άνοιξε στο 14ο λεπτό και πρόκειται για μία αμφισβητούμενη φάση, καθώς μετά από σέντρα του Αμορόζο από αριστερά ο Κόκε έπιασε την κεφαλιά και ο Αμπάρης έδιωξε τη μπάλα. Βλέποντας τον βοηθό του, ο διαιτητής της αναμέτρησης κ. Κάκος έδειξε σέντρα, αν και στην τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα κανείς δεν μπόρεσε να πει με σιγουριά αν πέρασε ολόκληρη η μπάλα τη γραμμή της εστίας ή όχι!

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Καρντόσο έκανε το δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Κέλεμεν έπεσε στη γωνία του και με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε τη μπάλα. Στην αμέσως επόμενη επίθεση, ο Καρντόσο έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Καμπούροφ πάσαρε με κεφαλιά στον Ζαιρί, το σουτ του οποίου απέκρουσε ο καλά τοποθετημένος Κέλεμαν.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Αστέρας μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και στο 49ο λεπτό μετά από έναν καλό συνδυασμό, ο Ιωάννου αμαρκάριστος από το ύψος του πέναλτι σούταρε δυνατά, αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας του Αρη απέκρουσε

Δεν έφτανε που ο Αστέρας πίεζε για την ισοφάριση και προσπαθούσε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για κάποιο γκολ, πέντε λεπτά μετά την ευκαιρία του Ιωάννου, ο Αρης πέτυχε το δεύτερο του τέρμα, όταν ο Ίβιτς σέντραρε από δεξιά και ο Μάρκο Αουρέλιο με μονοκόμματο δυνατό διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα στο αριστερό «Γ» του Αμπάρη διπλασιάζοντας με αυτό τον εντυπωσιακό τρόπο τα τέρματα του Αρη.

Ακόμα και μετά το δεύτερο γκολ, οι παίκτες του Αστέρα βγήκαν στην επίθεση, πίεσαν προσπαθώντας να ξαναμπούν στο παιχνίδι και να κυνηγήσουν ότι καλύτερο μπορούν από τον αγώνα. Στο 81' το σουτ του Στρατάκη πέρασε άουτ, ενώ στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού το δυνατό σουτ του Ζουντί απέκρουσε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.

Διαιτητής του αγώνα ο κ. Κάκος (Κέρκυρας), που απέβαλε στο 27ο λεπτό με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Νεμπεγλέρα.

Αρης: Κέλεμεν, Αουρέλιο, Νέτο, Νεμπεγλέρας, Παπαδόπουλος, Γιάχιτς, Ίβιτς, Φελίπε (69' Σιστόν), Ρονάλντο, Κόκε (79' Πρίττας), Αμορόζο (89' Χαβίτο).
Αστέρας: Αμπάρης, Φυτανίδης, Ζεάν (71' Στρατάκης), Λαζαρίδης, Ψωμάς, Μασάντο (46' Ιωάννου), Κανακούδης, Παβόνι, Καρντόσο, Ζαιρί, Καμπούροφ (61' Ζουντί).


Θρίαμβος των νέων...
Αρης-Αστέρας Τρίπολης 0-4 (0-3)


Από δύο γκολ σημείωσαν οι Μπολμποσιάν (1' 38'), Μίχας (39' 69') και αποδίδοντας συνολικά εκπληκτικό ποδόσφαιρο το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, η ομάδα νέων του Αστέρα κέρδισε στη Θεσσαλονίκη τον Αρη με 4-0 και ανέβηκε στην 6η θέση της βαθμολογίας με 30 βαθμούς.

Η ομάδα νέων του Αστέρα αιφνιδίασε τους γηπεδούχους σκοράροντας με το… καλημέρα του αγώνα, ενώ κατάφερε να σημειώσει δύο ακόμα τέρματα σε διάστημα ενός λεπτού (38-39) με τους Μπολμποσιάν, Μίχα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρυθμός του παιχνιδιού όπως ήταν φυσικό έπεσε, αφού ο νικητής είχε κριθεί από το πρώτο 45λεπτό με το θρίαμβο του Αστέρα να ολοκληρώνεται με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Δημήτρη Μίχα στο 69ο λεπτό.

Αρης: Φρασέρη, Γραικός, Μπαλαμπάνης (74' Κατσαμακίδης), Κλασινάς, Πουρσανίδης, Γιώρης, Μαντζάνας (64' Μανδάλης), Π. Παπάζογλου (64' Τσίκος), Γκέσιος (74' Μαυρόπουλος), Σπάσιτς, Τερσενίδης (35' Γιαουτζής).
Αστέρας: Παπασπηλίου, Ζίου, Πριόβολος, Βλαχοκυριάκος, Τσουκάνι, Πετρόπουλος, Τόκος, Μπολμποσιάν, Μίχας (86' Αρδάμης), Ζιούλης (80' Γιαννούλης), Γ. Αποστολίδης (88' Μέλλος).

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα