Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Σάββατο 17-5-2008

 

 

 

 
Γιορτές των Κερασιών – των Νερών – των Φεγγαριών και των Ερώτων
«Σαν του Πλατάνου το νερό, δεν θα ’βρεις σ’ άλλα μέρη
με μια γουλιά δεν θες γιατρό, με δύο βρίσκεις ταίρι »

Συμεών Θαυμαστορείτου, Μελετίου Μάρτυρος. Σελήνη 19 Ημερών, Σάββατο 24 Μάη, την ώρα του σούρουπου...

Ο Πατριωτικός Σύλλογος του Χωριού μας – για 25η συνεχή χρονιά διοργανώνει τη «ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΚΕΡΑΣΙΩΝ» και σας καλεί στο όμορφο Χωριό μας για μια αξέχαστη βραδιά.
Κερασάκι γλυκό (χειροποίητο εννοείται, φτιαγμένο από τις νοικοκυρές του Πλατάνου), λικέρ κεράσι και βύσσινο (αφροδισιακό και αγχολυτικό ειδικά φτιαγμένο για Σας) κερασόπιτες, διάφορες άλλες κερασογεύσεις, ψητό γουρουνόπουλο, άφθονο και εξαιρετικό κρασί είναι μερικά από τα εδέσματα που θα υπάρχουν στους μπουφέδες του Συλλόγου.

Ξεχάστε λοιπόν προβλήματα, σκοτούρες, στεναχώριες – έστω και για μια βραδιά - κι ελάτε να διασκεδάσετε μαζί μας με ζωντανή Δημοτική μουσική.
Σίγουρα θα το ευχαριστηθείτε και ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΙΩΣΕΤΕ !!!!!

Το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Τυρού Αρκαδίας
«Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ» θα παρουσιάσει Παραδοσιακούς Δημοτικούς Χορούς

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων θα λειτουργήσει έκθεση παλαιάς ασπρόμαυρης φωτογραφίας.
 

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΠΛΑΤΑΝΟΥ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

 

 

 
Εορτασμός επετείου ιστορικής μάχης των Δολιανών
Κυριακή 25 Μαΐου 2008

Ώρα 10:00 π.μ.
Συγκέντρωση των επισήμων στην πλατεία Άνω Δολιανών.

Ώρα 10:20 π.μ.
Μετάβαση των επισήμων στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.

Ώρα 10:30 π.μ.
Τέλεση επίσημης δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαντινείας & Κυνουρίας κ.κ. Αλεξάνδρου.

Ώρα 10:50 π.μ.
Συγκέντρωση των επισήμων στο χώρο του Μνημείου των Ηρώων, όπου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση - Κατάθεση στεφάνων - Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Διευθυντή Δημοτικού Σχολείου Δολιανών κ. Λιλή Κωνσταντίνο -Απαγγελία ποιημάτων - Τήρηση ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών - Εθνικός Ύμνος.

Ώρα 11:40 π.μ.
Οι μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Δολιανών θα χορέψουν Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.

 

 

 
Το «Πανηγύρι του Αγροτουρισμού» στην Επίδαυρο
συμπληρώνει φέτος 10 χρόνια ζωής!

Η Αγροτουριστική Α.Ε. και ο Δήμος Επιδαύρου, συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία τους στη διοργάνωση των Γιορτών του Αγροτουρισμού, σας προσκαλούν φέτος, για άλλη μια χρονιά στο «Πανηγύρι του Αγροτουρισμού 2008». Το 2008 είναι μια χρονιά ορόσημο για τον θεσμό του «Πανηγυριού της Επιδαύρου», το οποίο συμπληρώνει 10 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα Αγροτουριστικά δρώμενα της χώρας στο λιμανάκι της Παλαιάς Επιδαύρου, πλαισιώνοντας το Μουσικό Ιούλιο στο Μικρό Θέατρο και το Φεστιβάλ του Αρχαίου Θεάτρου. Ο Δήμος Επιδαύρου και η Αγροτουριστική, ως διοργανωτές, ετοιμάζουν φέτος μια σειρά σημαντικών πολιτιστικών γεγονότων αλλά και καινοτομιών για το «Πανηγύρι» που θα ανανεώσουν το θεσμό και θα του δώσουν μια νέα διάσταση. Η έκθεση των προϊόντων θα παραμείνει ανοιχτή και την Κυριακή, και, εκτός από τις καθιερωμένες εκδηλώσεις του Ελληνικού Φεστιβάλ στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου και του Μουσικού Ιουλίου στο Μικρό Θέατρο, θα υπάρξουν και ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις

Kάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, ξεκινώντας από την Παρασκευή 04/07 και τελειώνοντας την Κυριακή 27/07, το Πανηγύρι του Αγροτουρισμού περιμένει όσους επιθυμούν να γνωρίσουν την παράδοση και τα προϊόντα του Νομού Αργολίδας, αλλά και επιλεγμένα αγροτουριστικά προϊόντα από όλη την Ελλάδα.

Το 2008 ο θεσμός του «Πανηγυριού» συμπληρώνει 10 χρόνια συνεχούς παρουσίας από τότε που για πρώτη φορά διοργανώθηκε ένα τέτοιο γεγονός, με αντικείμενο την προβολή των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων και τις αγροτουριστικές δραστηριότητες που δειλά, δειλά ξεκινούσαν στην Ελλάδα. Οι Γιορτές Αγροτουρισμού γίνονται πλέον σε όλη την Ελλάδα (Χίος, Κατερίνη, Φλώρινα κ.λ.π), μιμούμενες τις δράσεις που ξεκίνησαν στο λιμανάκι της Παλαιάς Επιδαύρου, πλαισιώνοντας το Μουσικό Ιούλιο στο Μικρό Θέατρο και το Φεστιβάλ του Αρχαίου Θεάτρου.

Το πανηγύρι του Αγροτουρισμού της Επιδαύρου δεν αποτελεί μια κοινή εμπορική έκθεση. Δεν επιδιώκεται η περιστασιακή πώληση των προϊόντων για τις μέρες του πανηγυριού, αλλά η εμπορική προβολή των συμμετεχόντων, ούτως ώστε να υπάρξει μια μετέπειτα εμπορική ώθηση και αύξηση των πωλήσεών τους. Στο Πανηγύρι επιδιώκονται η παρουσίαση όσο το δυνατόν περισσότερων τοπικών και μοναδικών προϊόντων, που συνδέονται με την ανάπτυξη του αγροτουρισμού σε κάθε περιοχή, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα, την παράδοση και την πολιτιστική κληρονομιά της σε όλους τους τομείς.

Στο πλαίσιο αυτό, επιδιώκεται φέτος η συμμετοχή όχι μόνο των παραγωγών προϊόντων αλλά και όλων των επιχειρήσεων που μπορούν να συμβάλουν στο ολοκληρωμένο αγροτουριστικό προϊόν της χώρας. Συγκεκριμένα προσκαλούνται καταλύματα, αγροκτήματα, παραδοσιακοί ξενώνες, θεματικά πάρκα, οργανώσεις ή επιχειρήσεις που ασχολούνται με αθλήματα περιπέτειας και οικοτουρισμό, αγροτικές, πολιτιστικές, λαογραφικές, παραδοσιακές δραστηριότητες, γυναικείοι αγροτουριστικοί συνεταιρισμοί. Θα εκτεθούν και θα πωληθούν επίσης αγροτουριστικά προϊόντα που παράγονται σε διάφορα μέρη της Ελλάδας (αγροτικά προϊόντα, χειροτεχνήματα λαϊκής τέχνης, κεραμικά, υπηρεσίες που προωθούν τον αγροτουρισμό κ.α).

Για κάθε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Δήμο Επιδαύρου στα τηλέφωνα 27530-41250.
και με την Αγροτουριστική Α.Ε. στο τηλέφωνο 210 3314117 , στο fax.210 3236588, ή στο e-mail: info@agrotour.gr.

 

 

 
Γονιδιακή θεραπεία για την αντιμετώπιση της Θαλασσαιμίας
Μέσα στα επόμενα δυο χρόνια αναμένεται, αν όλα εξελιχθούν ομαλά, να τεθεί σε κλινική εφαρμογή η γονιδιακή θεραπεία για την αντιμετώπιση της Θαλασσαιμίας (Μεσογειακής Αναιμίας) , από την οποία πάσχουν εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο και δεκάδες χιλιάδες στη χώρα μας!

Αυτό ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο του Πανελληνίου Συνεδρίου «ΘΑΛΑΣΣΑΙΜΙΑ 2008», το οποίο πραγματοποιείται στο Πόρτο Χέλι 16 με 18 Μαΐου.

«Η γονιδιακή θεραπεία, είναι αυτή που θα προσφέρει τη ριζική θεραπεία στη Θαλασσαιμία. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τους πρωτοπόρους Έλληνες επιστήμονες με επικεφαλής τον καθηγητή Γ. Σταματογιαννόπουλο του Πανεπιστημίου της Washington στο Seattle των ΗΠΑ, που αφιέρωσαν τη ζωή τους σε αυτό το τομέα και πρότειναν το Νοσοκομείο Γ. Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης ως ένα από τα 3 κέντρα εφαρμογής της ανά τον κόσμο. Πάσχοντες και γιατροί, έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες μας στην εξέλιξη αυτής της κλινικής μελέτης και εύχομαι τα πρώτα και καλλίτερα αποτελέσματα να έρθουν από την Ελλάδα» τόνισε η Καλλισθένη Φαρμάκη Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Πανελληνίου Συνεδρίου «Θαλασσαιμίας 2008».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπεύθυνης του προγράμματος της κ Ευαγγελίας Γιαννάκη, Επιμελήτριας Α΄ στη Μονάδα Γονιδιακής και Κυτταρικής Θεραπείας και στη Αιματολογική-Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του Νοσοκομείου Παπανικολάου, της Θεσσαλονίκης, «τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά για την ασφάλεια της μεθόδου. Παράλληλα η μέθοδος είναι καλά ανεκτή από τους ασθενείς». Περισσότερα...

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα