Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 17-4-2008

 

 

 

 

 
Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις 22 Νομαρχίες της χώρας
Όχι στην υποβάθμιση του θεσμού της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης από την Κυβέρνηση

Σε δυναμικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις κατέρχονται, αύριο Παρασκευή 18 Απριλίου, 22 Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις της χώρας, διεκδικώντας λύσεις στα τεράστια προβλήματα που ταλανίζουν τον θεσμό και που η Κυβέρνηση αρνείται να επιλύσει, υπονομεύοντας ουσιαστικά τη λειτουργία του.

22 Νομαρχίες από κάθε γωνιά της Ελλάδας ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα των παρατάξεων «Κίνημα Αυτοδιοίκησης στην ΕΝΑΕ» και «Ανεξάρτητη Νομαρχία» ενώνουν τις δυνάμεις τους και στέλνουν ένα ισχυρό μήνυμα στην Κυβέρνηση ότι ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ με την απαξίωση, ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ με τον εμπαιγμό, που έχει φέρει τον θεσμό προ αδιεξόδου.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 18 Απριλίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας και σαν πρώτο μέτρο πίεσης προς την Κυβέρνηση θα παραμείνουν κλειστές οι: Υπερνομαρχία Αθήνας – Πειραιά, οι Νομαρχίες Αθήνας, Πειραιά, Δυτικής Αττικής, Αιτωλοακαρνανίας, Βοιωτίας, Δωδεκανήσων, Ευβοίας, Ηλείας, Ηρακλείου, Καρδίτσας, Κεφαλονιάς, Κυκλάδων, Λευκάδας, Μαγνησίας, Πέλλας, Πρέβεζας, Ρεθύμνου, Σάμου και Χίου, ενώ στην κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών θα συμμετέχουν και οι νομαρχίες Λασιθίου και Σερρών.

Ενδεικτικό της απήχησης της κινητοποίησης είναι το γεγονός ότι την Παρασκευή, κλειστοί, θα παραμείνουν και οι 12 δήμοι του Νομού Ρεθύμνου, διεκδικώντας από τη μεριά τους να σταματήσει η υποβάθμιση της αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού στο σύνολό της.

Την ίδια ημέρα, στις 11 το πρωί, δεκάδες εκπρόσωποι της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης από όλη την χώρα θα συγκεντρωθούν έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών (Σταδίου 27) και στη συνέχεια αντιπροσωπεία τους, θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στους Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομίας και Οικονομικών, επιδίδοντας υπόμνημα αιτημάτων. Περισσότερα...

Η επιχείρηση αποπροσανατολισμού από την Κυβέρνηση απέτυχε – Κανονικά αύριο οι κινητοποιήσεις των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων

Η σημερινή συνάντηση, άρον άρον, του Προεδρείου της ΕΝΑΕ με τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, χωρίς μάλιστα τη συμμετοχή των μελών του Δ.Σ. της ΕΝΑΕ, δεν απέφερε κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα αφού δεν έδωσε συγκεκριμένες απαντήσεις στα οξυμένα προβλήματα του θεσμού.

Πρόκειται για μια αποτυχημένη προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα τεράστια προβλήματα των νομαρχιών, τα οποία όσο εξακολουθούν να υφίστανται, τόσο δεν τους επιτρέπουν να ασκούν τον ρόλο και την αποστολή τους με επάρκεια και αποτελεσματικότητα.  Περισσότερα...

 

 

 
Πρώτη Κλινική Εφαρμογή του Προγράμματος ΣΥΖΕΥΞΙΣ
Σε χαιρετισμό του στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Κολλεγίου Χειρουργών που διεξάγεται στην Αθήνα με θέμα «Πρώτη Κλινική Εφαρμογή του Προγράμματος ΣΥΖΕΥΞΙΣ», ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Ζώης, αναφέρει τα εξής:

Κυρίες και Κύριοι,

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση χαιρετίζω τις εργασίες του 3ου Πανελλήνιου Συνεδρίου και International Forum του Ελληνικού Κολλεγίου Χειρουργών.

Ένα βήμα διαλόγου που συγκεντρώνει ιδιαίτερο ερευνητικό και εκπαιδευτικό ενδιαφέρον διότι αναδεικνύει την ανάγκη αξιοποίησης της ψηφιακής τεχνολογίας στην ιατρική επιστήμη και ειδικότερα στη χειρουργική.

Στην εποχή μας, εποχή μεγάλων και σημαντικών εξελίξεων στο χώρο της επιστήμης οφείλουμε να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα που δίδουν οι νέες τεχνολογίες της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών τις οποίες θέτουμε στην υπηρεσία της ιατρικής επιστήμης.

Η «Ψηφιακή Ελλάδα» βήμα βήμα, γίνεται πραγματικότητα.

Σήμερα, μπορούμε να συνδυάσουμε με επιτυχία την Ιατρική με την Πληροφορική και τις τεχνολογίες αιχμής.

Ειδικότερα, στο Υπουργείο Εσωτερικών, με το Εθνικό Δίκτυο Δημόσιας Διοίκησης «ΣΥΖΕΥΞΙΣ», συμβάλλουμε ουσιαστικά στη διάχυση και ορθολογική χρήση της ιατρικής τεχνολογίας στις υπηρεσίες υγείας με επίκεντρο τον Άνθρωπο.

Τι είναι όμως το έργο αυτό και ποιες είναι οι δυνατότητες που προσφέρει;

Το «Εθνικό Δίκτυο Δημόσιας Διοίκησης ΣΥΖΕΥΞΙΣ» αποτελεί έργο παροχής προηγμένων τηλεματικών υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας, δηλαδή, ταυτόχρονης μετάδοσης φωνής, δεδομένων και εικόνας.

Υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας» και αποτελεί στην ουσία το μεγαλύτερο έργο τηλεπικοινωνιών της χώρας στον Δημόσιο Τομέα.

Συνδέει περισσότερους από 3.000 Δημόσιους Φορείς εκ των οποίων οι 480 από το χώρο της Υγείας.

Πρόκειται για ένα έργο που αλλάζει τη μορφή της Δημόσιας Διοίκησης στη χώρα μας και μειώνει σημαντικά σε ποσοστό 30-40% το κόστος τηλεπικοινωνιών του κάθε φορέα.

Τα οφέλη που αποκομίζουν από το έργο τόσο η Δημόσια Διοίκηση όσο και οι πολίτες αφορούν:

- Στην εφαρμογή ενός νέου μοντέλου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης,

- Στην ανάπτυξη σημαντικής υποδομής Τηλεκπαίδευσης,

- Στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη

- Στην ασφαλή και αποτελεσματική διακίνηση δεδομένων των φορέων του Δημόσιου Τομέα

Διαπιστώνοντας και εμπράκτως τα οφέλη του έργου, έχουμε ήδη προβεί στην εγκατάσταση 100 σύγχρονων Studio Τηλεδιάσκεψης σε όλες τις Νομαρχίες, τις Περιφέρειες και τα Υπουργεία με προηγμένες δυνατότητες επικοινωνίας.

Ο κάθε υπάλληλος έχει την ευκαιρία μέσω web camera από τον προσωπικό του υπολογιστή να επικοινωνεί χρησιμοποιώντας την υψηλή ταχύτητα και αξιοπιστία του δικτύου.

Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών δημιουργήθηκε και στελεχώθηκε ένα νέου τύπου "Ψηφιακό Χειρουργείο Ενδοσκοπήσεων", το οποίο έχει εξελιγμένες δυνατότητες μετάδοσης εικόνας μέσω σύγχρονων διαδικτυακών πρωτοκόλλων. (H.323).

Με κατάλληλες διεπαφές του «Ψηφιακού Χειρουργείου» στον κορμό του Δικτύου ΣΥΖΕΥΞΙΣ, από τις 30 Οκτωβρίου του 2007, η υπηρεσία Τηλεδιάσκεψης του Εθνικού Δικτύου παρέχει τη δυνατότητα την ώρα που γίνονται λαπαροσκοπικά χειρουργεία, να μπορεί πλέον ο χειρουργός και η ομάδα του, να μεταδώσει ζωντανά την επέμβαση τόσο από την κάμερα του ενδοσκοπίου, όσο και από τις εξωτερικές κάμερες.

Κατά τον τρόπο αυτό δίδεται η δυνατότητα να εκπαιδευθούν ταυτόχρονα οι ιατροί σε 15 Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της χώρας που αποτελούν σημεία - κόμβους του ΣΥΖΕΥΞΙΣ με live streaming.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου σας, θα παρακολουθήσετε τη ζωντανή μετάδοση ενός χειρουργείου με δυνατότητες ανάδρασης και επικοινωνίας με το χειρουργό.

Μια πρωτοποριακή υπηρεσία τηλεϊατρικής με αξιοποίηση της υπηρεσίας Τηλεδιάσκεψης πολλαπλών σημείων.

Την ίδια εικόνα θα μοιραστούν μαζί σας συνάδελφοί σας στα Νοσοκομεία της Τρίπολης και της Λαμίας καθώς και του Κέντρου Υγείας Χάρακα στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Οι υποδομές αυτές της Δημόσιας Διοίκησης χαράσσουν νέους δρόμους στο χώρο της Πληροφορικής και της Υγείας για τη χώρα μας.

Επιπροσθέτως, επιθυμώ να τονίσω ότι στο χώρο της Υγείας η Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. έχει αναλάβει την υλοποίηση 15 έργων, προϋπολογισμού 53, 6 εκατ. ευρώ. που αφορούν στην ανάπτυξη και υποστήριξη λειτουργίας «Ολοκληρωμένων Πληροφοριακών Συστημάτων Υγείας» (ΟΠΣΥ) στις Μονάδες Υγείας (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία) του συνόλου των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας.

Στόχος των έργων αυτών είναι η ενσωμάτωση και ολοκλήρωση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στους μηχανισμούς διοίκησης και λειτουργίας των Μονάδων Υγείας.

Ως Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για την εποπτεία του έργου ΣΥΖΕΥΞΙΣ και της Κοινωνίας της Πληροφορίας, θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους με το έργο τους συμβάλλουν στην επιτυχή υλοποίηση των καινοτόμων αυτών υποδομών που υποστηρίζουν τις παρεμβάσεις και μεταρρυθμίσεις που προωθεί η Πολιτεία στον ευαίσθητο και κρίσιμο χώρο της Υγείας.

Για την επιτυχία κάθε προσπάθειας είναι απαραίτητη η συνεργασία και η συμβολή όλων των φορέων της Υγείας και της Επιστημονικής και Ακαδημαϊκής Κοινότητας.

Η βούληση και η συνεργασία μας είναι δεδομένη.

Εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου σας.

 

 

 
Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για ΑΕΚ
Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το τελευταίο παιχνίδι της κανονικής περιόδου με την ΑΕΚ (7 μ.μ.) στο ΟΑΚΑ και συνεχίστηκε σήμερα το απόγευμα η προετοιμασία του Αστέρα, με τον Παναγιώτη Τζαναβάρα να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του.

Το σημερινό πρόγραμμα περιελάμβανε μία απογευματινή προπόνηση που έγινε στο καινούργιο γήπεδο της ομάδας, στην οποία δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην τακτική εν όψει του Κυριακάτικου αγώνα, ενώ δοκιμάστηκαν από το προπονητικό τιμ αρκετά σχήματα και συστήματα κατά τη διάρκεια του «οικογενειακού διπλού»

Μετά τη λήξη της σημερινής προπόνησης ο Παναγιώτης Τζαναβάρας δήλωσε τα εξής: «Πρόκειται για ένα εξαιρετικά δύσκολο παιχνίδι για μας, αφού η ΑΕΚ είναι ιδιαίτερα φορμαρισμένη το τελευταίο διάστημα. Μετά το παιχνίδι με το Λεβαδειακό μειώθηκαν πολύ οι πιθανότητες μας για είσοδο στα πλέι-οφ του πρωταθλήματος. Θα προσπαθήσουμε την Κυριακή στο γήπεδο να εξαντλήσουμε τις πιθανότητες που έχουμε»

Στο παιχνίδι με την ΑΕΚ δε θα αγωνιστούν οι Μασάρα, Φυτανίδης που έχουν συμπληρώσει κάρτες, ενώ έχουν τεθεί κανονικά στη διάθεση του προπονητικού τιμ οι Ζαιρί και Καρντόσο, που εξέτισαν την τιμωρία τους στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα