Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 15-4-2008

 

 

 

 
Πασχαλινή Έκθεση Χειροτεχνημάτων από ΕΕΕΕΚ
Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Μαντινείας με έδρα το Κάψια Μαντινείας στο οποίο φοιτούν μαθητές ηλικίας 14-22 ετών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (ΑμΕΑ) από διάφορα μέρη του Νομού πρόκειται να πραγματοποιήσει και φέτος για πέμπτη (5) συνεχή χρονιά την καθιερωμένη Πασχαλινή Έκθεση Χειροτεχνημάτων (bazaar).

Τα χειροτεχνήματα αυτά κατασκευάζονται από μαθητές της Σχολικής Μονάδας με την ενεργητική συμμετοχή και αρωγή των εκπαιδευτικών τα δε έσοδα από την πώλησή τους διατίθεται αποκλειστικά και μόνο για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών σε υλικά των εργαστηρίων ώστε οι μαθητές να απασχολούνται δημιουργικά και να αποκτούν προεπαγγελματικές δεξιότητες αναγκαίες και χρήσιμες στη μετέπειτα κοινωνική και επαγγελματική τους ένταξη και ενσωμάτωση.

Ο Δήμος Τριπόλεως, πολύτιμος αρωγός και φέτος σε αυτή τη δραστηριότητα, θα διαθέσει μια τέντα στον συνήθη χώρο της πλατείας Πετρινού απέναντι από το Μαλλιαροπούλειο Δημοτικό Θέατρο για την Πέμπτη 17 Απριλίου 2008 από τις 10.00΄ π.μ. έως τις 6.30΄ μ.μ. όπου θα διατίθενται τα δημιουργήματα των μαθητών.

 

 

 
Το τέλος του κοινωνικού κράτους;
Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης, το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Αρκαδίας, το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, Δικηγορικός Σύλλογος Τρίπολης, ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Τρίπολης η ΕΑΜΕ Αρκαδίας, το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας και ο Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη πραγματοποιούν εκδήλωση με  παρουσίαση του νέου βιβλίου του Καθηγητή κ. Αλέξη Μητρόπουλου με τίτλο:
ΤΟ ΤΈΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ; αριστερά και συνδικάτα μπροστά στην απορρύθμιση.

Η εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη 16 Απριλίου 2008, στις 19*30, στο Αμφιθέατρο του Αποστολοπούλειου Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρίπολης.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
ο κ. Πέτρος Τατούλης, Βουλευτής της ΝΔ Νομού Αρκαδίας, π. Υφυπουργός Πολιτισμού,
ο κ. ΡοΒέρτος Σπυρόπουλος, μέλος Ε.Σ. του ΠΑΣΟΚ,
π. Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Δημήτρης Σιρατούλης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ
ο κ. Σπύρος Παπασπύρος, Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, και
ο κ. Δημήτρης Βερβεσός, Γενικός Γραμματέας Δ.Σ.Α.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημιοσιογράφος κ. Γιώονος Αυτιάς.

 

 

 

 
Πανελλήνιοι Μαθητικοί Καλλιτεχνικοί Αγώνες 2008
1ο Περιφερειακό Βραβείο Ζωγραφικής
για τον Κωσταντίνο Παπούλια, μαθητή της Γ τάξης Ενιαίου Λυκείου Άστρους

Καλλιτεχνική πρωτιά στη Ζωγραφική για το Ενιαίο Λύκειο Άστρους, αλλά και για το Νομό Αρκαδίας, το βραβείο που απέσπασε ο μαθητής Κωσταντίνος Παπούλιας στα πλαίσια των 14ων Περιφερειακών Μαθητικών Αγώνων Ζωγραφικής 2007-2008, με θέμα «Ο Δικός μας Κόσμος».

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας, κος Γεώργιος Δαλιάνης εύχεται στον πρωτεύσαντα μαθητή ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες.
Με την ευκαιρία αυτή, ο Δήμαρχος καλεί τους νέους να διαθέτουν τον ελεύθερο χρόνο τους σε ευεργετικές για αυτούς ασχολίες και να φροντίζουν για την πνευματική τους καλλιέργεια. Με αυτόν τον τρόπο θα αντλούν δύναμη για να αντιστέκονται στους κινδύνους και να απομακρύνουν τις απειλές της εποχής μας.

* Τα έργα των μαθητών που απέσπασαν Α΄, Β΄ και Γ΄ βραβείο στους Πανελλήνιους Αγώνες εκτίθενται στο Πνευματικό Κέντρο στη Τρίπολη από τις 10:00 έως τη 13:00 το πρωί & από 18:00-21:00 το απόγευμα, έως την Πέμπτη 17/04/08.

 

 

 

 
Δενδροφύτευση στο Παράλιο Άστρος
Την Πέμπτη 9 Απριλίου 2008 οργανώθηκε δενδροφύτευση στο λόφο του Παραλίου Αστρους, στη θέση Νησί, δίνοντας στους μικρούς μαθητές ένα πολύτιμο μάθημα οικολογίας και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. Τα παιδιά με την βοήθεια των δασκάλων τους, του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων (Π. Άστρους), του Τοπικού Συμβουλίου (Π. Άστρους) αλλά και των υπαλλήλων του Δήμου, φύτεψαν συνολικά 30 κουκουναριές pinus pinea στον περιβάλλοντα χώρο του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας.

Η δενδροφύτευση οργανώθηκε από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κύριο Σαβούρδο Χρήστο, το Δημοτικό Σχολείο και τους δασκάλους, σε συνεργασία με τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας και το Τοπικό Συμβούλιο του Παραλίου Άστρους.
Πρωταρχικός στόχος της δημοτικής μας αρχής, εξακολουθεί να παραμένει η αύξηση του πρασίνου και η καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης ιδιαίτερα στη νέα γενιά.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα