Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 15-4-2008

 

 

 

 
Ομιλία ΓΓΠΠ κ. Νίκου Αγγελόπουλου στην παρουσίαση του ΕΠΑΝ
Είναι ιδιαίτερη η χαρά μας που είστε σήμερα μαζί μας στα πλαίσια της παρουσίασης του Προγράμματος του Υπουργείου Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητα-Ανταγωνιστικότητα, για την προγραμματική Περίοδο 2007-2013, αλλά και των αποτελεσμάτων της περιόδου 2000-2006 του ίδιου προγράμματος.

Και τούτο διότι όλοι κατανοούμε την μεγάλη σημασία που έχει η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και ιδιαίτερα των ΜΜΕ, για την οικονομία του τόπου μας αλλά και για την υλοποίηση των ενεργών πολιτικών για την απασχόληση.
Η επιλογή στήριξης των επιχειρήσεων σε περιφερειακό επίπεδο αποβλέπει στην τόνωση της περιφερειακής οικονομίας, στην συγκράτηση του πληθυσμού στις περιοχές αυτές και στην αύξηση της κοινωνικής συνοχής.

Προχθές είχαμε την ευκαιρία στα πλαίσια της παρουσίασης από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ 2007-2013), να ενημερώσουμε ότι στα πλαίσια του προγράμματος για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του Γ’ ΚΠΣ και των Νόμων Ν.2601/04-Ν.3299 ωφελήθηκαν περίπου 1.554 επιχειρήσεις οι οποίες επιχορηγήθηκαν με 120 εκ. € για δράσεις συνολικού προϋπολογισμού 260,7 εκ. €, στους τομείς του εμπορίου, της βιομηχανίας, του τουρισμού και της ενέργειας.

Παράλληλα στο Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητα-Ανταγωνιστικότητα του Υπουργείου Ανάπτυξης της περιόδου 2000-2006 εντάχθηκαν επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού 312 εκ. €.
H αναπτυξιακή όμως προοπτική για τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας δεν σταματά εδώ. Συνεχίζεται μέσα από τα έργα και τις δράσεις του ΠΕΠ Πελοποννήσου και του ΕΠΑΝ της Δ’ Προγραμματικής Περιόδου 2007-2013. Στόχος μας παραμένει η ενίσχυση των ΜΜΕ με κίνητρα και ενθάρρυνση ώστε να γίνουν πιο ανταγωνιστικές και να βαδίσουν στο μέλλον με περισσότερη σιγουριά.

Συνεχίζουμε λοιπόν με προγραμματισμό και συγκεκριμένο σχέδιο την ενίσχυση των ΜΜΕ οι οποίες αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της Ελληνικής Οικονομίας.
Είμαστε σταθερά και αταλάντευτα στο πλευρό του Έλληνα Επιχειρηματία, εδραιώνουμε τη δυναμική ανάπτυξη, δίνουμε βαρύτητα στη μετάβαση προς μια οικονομία ισχυρή, προς ένα κράτος αποτελεσματικό που δημιουργεί ευκαιρίες. Συνεχίζουμε με στοχευμένες πολιτικές και εντατική προσπάθεια για ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους Έλληνες.

 

 

 

 
6 νέα σεμινάρια από ΠΙΝΕΠ Πελοποννήσου
Το Περιφερειακό Ινστιτούτο Επιμόρφωσης Πελοποννήσου (Π.ΙΝ.ΕΠ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ) ανακοινώνει τη διεξαγωγή 6 νέων προγραμμάτων για την περίοδο 05/05/2008 έως και 16/05/2008, για υπαλλήλους του Δημοσίου Τομέα, των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και των υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ.

Αναλυτικά τη διεξαγωγή 1 επιμορφωτικού προγράμματος στον Τομέα του Δημοσίου Μάνατζμεντ με τίτλο:
1) ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ

Τη διεξαγωγή τριών επιμορφωτικών προγραμμάτων στον Τομέα Νέων Τεχνολογιών με τίτλους:
2) ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Ι
3) ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ (ΤΠΕ)- ΘΕΩΡΙΑ & ΤΕΧΝΙΚΕΣ
4) ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΜΕ ΣΧΕΣΙΑΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Τη διεξαγωγή δύο επιμορφωτικών προγραμμάτων στον Περιβάλλοντος με τίτλους:
5) Δ΄ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ
6) ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΟΝΑΔΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΥΓΡΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

Έντυπα αιτήσεων συμμετοχής για τα επιμορφωτικά προγράμματα διατίθενται από τη γραμματεία του Π.ΙΝ.ΕΠ. Πελοποννήσου (Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης, Τρίπολη, τηλ. 2713602308 – 2713602314-15) ή και ηλεκτρονικά στο site www.ekdd.gr 

Η παρακολούθηση είναι υποχρεωτική και οδηγεί στην απόκτηση Πιστοποιητικού Παρακολούθησης. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Περισσότερα...

 

 

 

 
Έφυγε ο εκδότης της Κυνουρίας Ηλίας Κουνιάς
Ο γνωστός εκδότης της ιστορικής εφημερίδας «Κυνουρία», Ηλίας Κ. Κουνιάς, έφυγε από τη ζωή την Κυριακή το βράδυ, προδομένος από την καρδιά του, σε ηλικία 72 ετών.

Ο αείμνηστος εκδότης, δημοσιογράφος και τέως πρόεδρος της κοινότητας Μελάνων Κυνουρίας, υπηρέτησε τον τοπικό τύπο για 40 περίπου χρόνια, δημιουργώντας ένα βήμα διαλόγου και προβολής των ζητημάτων της ευρύτερης περιοχής της Κυνουρίας και συνεχίζοντας την επαφή και την επικοινωνία των χιλιάδων απόδημων Κυνουριατών που βρίσκονται σε κάθε γωνιά του πλανήτη, με την μητρική τους πατρίδα. Ο Ηλίας Κουνιάς ανέλαβε την έκδοση της «Κυνουρίας» στις αρχές της δεκαετίας του 70, (έτος ίδρυσης της εφημερίδας 1927, Ιδρυτής ʼγης Λεβέντης) και την οδήγησε μέχρι σήμερα ως το κεντρικό περιοδικό έντυπο της Κυνουρίας, με χιλιάδες συνδρομητές και αναγνώστες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο εκλιπών άφησε την σφραγίδα του και στην τοπική αυτοδιοίκηση, αφού διετέλεσε για τρεις διαδοχικές θητείες, πρόεδρος της κοινότητας Μελάνων.

Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε σε κλίμα οδύνης από τους οικείους, για τον απροσδόκητο θάνατό του, την Δευτέρα στο Δ.Δ. Πέρα Μέλανων του Δήμου Απόλλωνος, παρουσία πλήθους κόσμου αλλά και της πολιτειακής ηγεσίας του Νομού.

 

 

 

 
Τέρμα σε ακράτεια και στυτική δυσλειτουργία
Τέλος στις σοβαρές επιπλοκές (ακράτειας ούρων, στυτικής δυσλειτουργίας, στενωμάτων ουρήθρας, κ.α ) που παρουσιάζονται μετά από επεμβάσεις για την αντιμετώπιση καρκίνων του ουροποιογεννητικού συστήματος, βάζουν οι ουρολόγοι στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας».

Το ειδικό Ιατρείο Επιπλοκών Ογκολογικών Επεμβάσεων Ουροποιητικού Συστήματος, που λειτουργεί τους τελευταίους μήνες στο νοσοκομείο, αντιμετωπίζει οριστικά τις σοβαρές αυτές επιπλοκές αναβαθμίζοντας έτσι σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα ζωής των ασθενών. Περισσότερα...

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα