Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 15-1-2008

 

 

 

 
Παρουσίαση Βιβλίου
 «Η βία, ο πόλεμος, η μισαλλοδοξία, οι φυλακές, τα βασανιστήρια είναι η εσχάτη αθλιότητα του ανθρωπίνου είδους, που τις ονομάζουν εθνοσωτήριες αρετές για να μπορούν να εγκληματούν χωρίς ανοχές. Αλλοίμονο στη χώρα που έχει ανάγκη από ήρωες: αυτό σημαίνει πως δεν έχει πολίτες».

Οι εκδόσεις Ηλέκτρα και ο Περικλής Κοροβέσης σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του «ΑΝΘΡΩΠΟΦΥΛΑΚΕΣ» το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2008 στις 8 το βράδυ στην Τρίπολη (στον Φιλοτεχνικό Όμιλο)

Θα μιλήσουν οι:

Διονύσης ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ και Βαγγέλης ΚΟΡΜΠΑΣ.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν:

• Αριστερή Ενότητα Φοιτητών ΠΑ.ΠΕΛ
• Αρκάδων Κοινόν Ανεξάρτητος Νομαρχιακός Συνδυασμός
• Βιβλιοπωλείο «ΩΡΑ»
• Δημοτική Κίνηση «Τρίπολη - Ανθρώπινη Πόλη»
• Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ Αρκαδίας (Ε.Κ.Φ.)
• "Μake some noise" Ομάδα Τέχνης & Πολιτισμού
• Χώρος Διαλόγου και Συνάντησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α

 

 

 

 
Δηλώσεις Λυκουρέντζου για τις σχολικές μονάδες της Θεσσαλονίκης
Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος πραγματοποίησε σήμερα επισκέψεις σε σχολικές μονάδες του νομού Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Λυκουρέντζος, θεμελίωσε το έργο, στο οποίο θα κατασκευαστούν έξι νέες σχολικές αίθουσες και μία αίθουσα πολλαπλών δραστηριοτήτων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Λαγκαδά. Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Υφυπουργός δήλωσε σχετικά:

Υφυπουργός: Είμαστε στην ευχάριστη θέση να θεμελιώνουμε μαζί με τον δήμαρχο, τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και την εκπαιδευτική κοινότητα, τη νέα πτέρυγα του δημοτικού σχολείου στο Δήμο Λαγκαδά, η οποία συγκροτείται από έξι αίθουσες διδασκαλίας και την αίθουσα πολλαπλών δραστηριοτήτων, την οποία φιλοδοξούμε να εξοπλίσουμε με σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό για να παραδοθεί πολύ σύντομα στη χρήση για διδασκαλία και ψυχαγωγία, όχι μόνο των μαθητών, αλλά και της τοπικής κοινωνίας γενικότερα.

Δημοσιογράφος: Το σχολείο πότε θα είναι έτοιμο κύριε Υπουργέ;

Υφυπουργός: Ο προγραμματισμός είναι να έχει ολοκληρωθεί και να μπορέσει την επόμενη χρονιά να λειτουργήσει.

Δημοσιογράφος: Όσον αφορά το πρόγραμμα της σχολικής στέγης, στο νομό Θεσσαλονίκης προχωράει με κανονικούς ρυθμούς;

Υφυπουργός: Επιτρέψτε μου να σας δώσω ορισμένα στοιχεία για τη σχολική στέγη:
‘Εντεκα (11) σχολεία είναι ήδη έτοιμα και δεκαπέντε (15) σχολικά κτίρια κατασκευάζονται. Μας έχουν προταθεί, στον Ο.Σ.Κ. είκοσι (20) καινούρια σχολεία, τα οποία είναι στη διαδικασία της μελέτης για να κατασκευαστούν. Ήδη εκπονούνται όμως άλλες τριάντα τρεις (33) μελέτες. Και αυτό σημαίνει, ότι οι μελέτες αυτών των σχολείων πολύ σύντομα θα μπουν στη διαδικασία της δημοπράτησης και θα αναδειχθούν οι ανάδοχοι. Είμαστε επίσης σε μια διαδικασία, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση (σημειώνω ότι έχουμε άριστη συνεργασία) για την απόκτηση ακόμα τριαντά έξι (36) οικοπέδων, πράγμα που σημαίνει ότι σε αυτά τα οικόπεδα θα κατασκευαστούν σχολικές μονάδες. Επίσης θέλω να σημειώσω ότι σε δεκαεπτά (17) σχολεία, στα οποία υπήρχε αμίαντος, έχει απομακρυνθεί και τα σχολεία αυτά έχουν παραδοθεί σε λειτουργία.
Αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου η αντιμετώπιση των αναγκών για τις σχολικές μονάδες, τη σχολική στέγη, τις υποδομές στην τεχνολογία, τις βιβλιοθήκες και ό, τι άλλο χρειάζεται για να πραγματώνεται η εκπαιδευτική διαδικασία με άρτιο τρόπο. Έχουν γίνει σημαντικά βήματα, θα γίνουν και άλλα. Με σκληρή δουλειά από τους εταίρους της εκπαιδευτικής κοινότητος και τον Ο.Σ.Κ. φιλοδοξούμε στο σχέδιο του πενταετούς να έχουμε ικανοποιήσει κατά το δυνατόν το σύνολο των αναγκών στη σχολική στέγη.


Νωρίτερα, ο Υφυπουργός κήρυξε την έναρξη της Ημερίδας με θέμα: «Η αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση», που διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. Ο κ. Λυκουρέντζος δήλωσε τα εξής:

Δημοσιογράφος: κε Υπουργέ να μας πείτε λίγα πράγματα για την ημερίδα, της οποίας κηρύξατε την έναρξη, σε ό, τι αφορά τις νέες τεχνολογίες στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση…

Υφυπουργός: Η επένδυση στην καινοτομία, στις νέες τεχνολογίες, στη νέα γνώση είναι στρατηγική επιλογή της κυβέρνησής μας γιατί πιστεύουμε ότι κατ΄αυτόν τον τρόπο μπορούμε να κατακτήσουμε το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της χώρας μας στο σύγχρονο οικονομικό ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Η επένδυση στη νέα γνώση μέσω της νέας γενιάς της πατρίδος, είναι η ασφαλέστερη οδός για να επιτύχουμε αυτό το στρατηγικό πλεονέκτημα, το οποίο χρειάζεται ο τόπος μας για τη συλλογική πρόοδο και την ανάπτυξη.

Ακολούθως, ο Υφυπουργός ανέφερε τα εξής:

Δημοσιογράφος: Σε ό, τι αφορά το βιβλίο της Ιστορίας θα το δούμε το Σεπτέμβρη στα σχολεία;

Υφυπουργός: Έχουν απαντηθεί αυτά τα ζητήματα από τον κ. Υπουργό και δεν θα ήθελα να επανέλθω.

Δημοσιογράφος: Σε ό, τι αφορά τις νέες τεχνολογίες, τι θα κάνει το Υπουργείο για αυτό; Θα στείλει νέο λογισμικό στα σχολεία, νέους υπολογιστές, θα πρέπει να βοηθήσει και το Υπουργείο Παιδείας τα παιδιά…

Υφυπουργός: Το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, προσπαθεί μέσα από την τέταρτη προγραμματική περίοδο να ανανεώσει τις πεπαλαιωμένες εργαστηριακές μονάδες. Θα προσθέσουμε νέα λογισμικά. Συνοδεύουμε πολλά εκ των διδακτικών βιβλίων με cd’s τα οποία δίνουν τη δυνατότητα στους μαθητές να αποκτήσουν εμπειρία δουλειάς πάνω στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και στο Ίντερνετ και βεβαίως θα βοηθήσουμε την εκπαιδευτική διαδικασία στην κατεύθυνση αυτή.

Ο Υφυπουργός επισκέφθηκε επίσης τα εργαστήρια νέων τεχνολογιών της ΕΠΑΣ Πυλαίας και τη σχολική βιβλιοθήκη του 1ου ΓΕΛ Ευόσμου.

 

 

 

 
Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία για Ατρόμητο
Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Αστέρα για τον αυριανό αγώνα Κυπέλλου Ελλάδος στην Τρίπολη με τον Ατρόμητο (6.50 μ.μ.) και ο Βραζιλιάνος τεχνικός της ομάδας Πάουλο Κάμπος ανακοίνωσε την εικοσάδα της αποστολής, η οποία αναλυτικά απαρτίζεται από τους παρακάτω ποδοσφαιριστές:

Γιώργος Αμπάρης, Νίκος Αναστασόπουλος, Κάρλος Αλμπέρτο Μασάρα, Μανώλης Ψωμάς, Σωκράτης Οφρυδόπουλος, Νίκος Λαζαρίδης, Πατρίκ Ζουντί, Ζαουάντ Ζαιρί, Οράσιο Καρντόσο, Ακης Στρατάκης, Ροτζέριο Μάρτινς, Πέτρος Κανακούδης, Λούσιο Φιλομένο, Αντώνης Λαδάκης, Ντάνιελ Τσέζαρεκ, Σωκράτης Φυτανίδης, Φερνάντο Μασάντο, Γαβριήλ Αποστολίδης, Νίκος Τροίρης και Αγγελος Μουκέας.

Οι αγώνες της πέμπτης φάσης του Κυπέλλου είναι μονοί και διεξάγονται στις έδρες των ομάδων που κληρώθηκαν ως γηπεδούχοι. Σε περίπτωση ισοπαλίας στην κανονική διάρκεια του αγώνα, διεξάγεται δεύτερος αγώνας στην έδρα του συλλόγου, που ήταν φιλοξενούμενος στον πρώτο.

Εφόσον και στο δεύτερο αγώνα υπάρξει ισοπαλία στην κανονική διάρκεια, τότε διεξάγεται ημίωρη παράταση. Σε περίπτωση νέας ισοπαλίας και στον επιπλέον χρόνο, η πρόκριση στην επόμενη φάση θα κριθεί στη διαδικασία των πέναλτι.

Οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί αντιμέτωπες για πρώτη φορά σε επίσημο αγώνα την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου, όταν ο Αστέρας είχε κερδίσει με γκολ του Ζουντί 1-0.

Τέλος, το Σάββατο 19 Ιανουαρίου, η ομάδα νέων του Αστέρα θα αντιμετωπίσει την Ξάνθη στην Τρίπολη. Ο αγώνας θα αρχίσει στις 11.30 π.μ. στο βοηθητικό γήπεδο του Αστέρα.

 

 

 

 

 
Οι πρόσκοποι γιορτάζουν τον 'Αγιο Ευθύμιο
Επί σειρά ετών, όπως οι περισσότεροι γνωρίζουν πλέον, το 3ο Σύστημα Προσκόπων Τρίπολης φροντίζει το μαγευτικό εξωκκλήσι του Αγίου Ευθυμίου. Έτσι λοιπόν το Σαββατοκύριακο 19,20/1/2008 θα λάβουν χώρα οι παρακάτω εκδηλώσεις για την Εορτή του Αγίου Ευθυμίου:

Σάββατο 5:30 το απόγευμα Εσπερινός.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει γλέντι με μουσική και νόστιμους μεζέδες.

Κυριακή 7:30 το πρωί Θεία Λειτουργία.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα κοπεί η Πρωτοχρονιάτικη πίτα του Συστήματος.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα