Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 14-4-2008

 

 

 

 
Πιστοποίηση της ελληνικής γλώσσας στο ΚΕΕ
Η Γενική Γραμματεία Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Γ.Γ.Ε.Ε.) του ΥΠ.Ε.Π.Θ., σε εφαρμογή κοινής απόφασης των Υπουργών Εσωτερικών και Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων, ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του «συστήματος πιστοποίησης της γνώσης της ελληνικής γλώσσας και στοιχείων της ελληνικής ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού για τους υπηκόους τρίτων χωρών, προκειμένου ν’ αποκτήσουν το καθεστώς του επί μακρόν διαμένοντος στην Ελλάδα».

Οι εξετάσεις πιστοποίησης θα γίνουν το Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2008, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Κ.Ε.Ε.) Αρκαδίας .
Καλούνται οι υπήκοοι τρίτων χωρών, οι οποίοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν «πιστοποιητικό γνώσης της ελληνικής γλώσσας και στοιχείων της ελληνικής ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού» να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής, από την Τετάρτη 16 Απριλίου μέχρι την Παρασκευή 30 Μαΐου 2008 στα Κ.Ε.Ε.

Στην παρούσα πρώτη εφαρμογή του συστήματος πιστοποίησης γνώσης της ελληνικής γλώσσας και στοιχείων της ελληνικής ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού, δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις έχουν μόνο οι υπήκοοι ξένων χωρών οι οποίοι έχουν αποκτήσει:
α) Από τη Γ.Γ.Ε.Ε. - Ι.Δ.ΕΚ.Ε. του ΥΠ.Ε.Π.Θ., πιστοποιητικό εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας ως δεύτερης Γ’ ή Δ’ επιπέδου
β) Από το Κέντρο Ελληνικής γλώσσας του ΥΠ.Ε.Π.Θ., πιστοποιητικό ελληνομάθειας αντίστοιχο του επιπέδου Β’, όπως περιγράφεται στο άρθρο 9 του π.δ. 363/1998 (ΦΕΚ 242 Α’ /29.10.1998).

Για αιτήσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται , στην έδρα του Κ.Ε.Ε του Νομού Αρκαδίας, που στεγάζεται στο Δήμο Τριπόλεως , [ Διεύθυνση :Πν. Κέντρο Ι.Ν. Μεταμορφώσεως , Οδός Μεταμορφώσεως & Αλέου , (Προϊστάμενος Κ.Ε.Ε. : Σπυρόπουλος Ηλίας , Υπεύθυνη Εκπαίδευσης : Λαμπροπούλου Φωτεινή , Γραμματέας : Παντελές Θεόδωρος , Υπεύθυνη Προγράμματος Εκμάθησης Ελληνικής Γλώσσας σε εργαζόμενους Μετανάστες : Καραγιάννη Βασιλική ) , Τηλ. : 2710 – 232524 , Ώρες Λειτουργίας : 9.00 - 20.00). , στην ηλεκτρονική σελίδα www.ideke.edu.gr/kee  ].

 

 

 
Καταπάτηση του πάρκου της πλατείας Αρεως
ΤΡΙΠΟΛΗ - ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Συχνά παρατηρείται το φαινόμενο αυθαίρετων ενεργειών κάποιων επαγγελματιών της πόλης μας σε χώρους κυρίως γύρω από τη πλατεία Άρεως.

Τις μέρες αυτές - μετά από καταγγελίες συμπολιτών μας - γινόμαστε μάρτυρες αυθαίρετων κατασκευών μέσα στην καρδιά του πάρκου, δίπλα, σε γνωστό καφέ - εστιατόριο.
Οι κατασκευές αυτές στον κοινόχρηστο χώρο του πάρκου, ιδιοκτησίας του Δήμου Τρίπολης είναι παράνομες, οδηγούν σε καταπάτηση του πράσινου αλλοιώνοντας την εικόνα ενός χώρου ιδιαίτερης αισθητικής άξιας κάτι που συνέβη και με το τουριστικό περίπτερο στο πάρκο φιλοδέντρων ή ακόμη και με τις κατασκευές σε καταστήματα στο νότιο τμήμα της πλατείας Άρεως. Περισσότερα...

 

 

 
ΔΥΟ ΧΡΥΣΑ ΕΝΑ ΑΡΓΥΡΟ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΑΛΚΙΝΑ Ο ΚΟΑΤ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Με δύο χρυσά ένα αργυρό και δύο χάλκινα μετάλλια επέστρεψε ο ΚΟΑΤ από το Περιστέρι το σαββατοκύριακο που μας πέρασε και όλους τους αθλητές του με τους καλύτερους χρόνους μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα.

Χρυσά μετάλλια πήραν οι αθλητές Γιαλαμάς Άδωνης και Μαρκόπουλος Νικόλας, αργυρό μετάλλιο η Κωστόγιαννη Μαριλένα, και χάλκινα μετάλλια η Μαρούτα Χάρις και Σωτηροπούλου Μυρσίνη.

Στους αγώνες συμμετείχαν 1008 αθλητές από 42 συλλόγους κυρίως από την Αθήνα και οι αριθμοί αυτοί δείχνουν με τον καλύτερο τρόπο τη δυσκολία αυτών των αγώνων.

Ιδιαίτερη τιμή για τον πρόεδρο του ΚΟΑΤ Σωτηρόπουλο Γιώργο όταν τον κάλεσε ο πρόεδρος του διοργανωτή συλλόγου Μουγιάκος Πέτρος να κάνει την απονομή στα 50μ. ελεύθερο που την πρώτη θέση είχε καταλάβει ο αθλητής του συλλόγου Μαρκόπουλος Νίκος
Τα Δ.Σ του ΚΟΑΤ συγχαίρει όλους τους αθλητές του που συμμετείχαν στους αγώνες.

 

 

 
Αποτελέσματα αγώνων ποδοσφαίρου
Α΄Εθνική, 29η αγωνιστική
 
Ο.Φ.Η. - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  1-2
ΒΕΡΟΙΑ  - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ.  1-1
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΡΗΣ  1-0
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ  1-2
ΗΡΑΚΛΗΣ  - ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ  5-2
Π.Α.Ο.Κ. - Α.Ε.Κ.  0-4
SKODA ΞΑΝΘΗ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  1-4
ΛΑΡΙΣΑ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ  3-2



Δ΄Εθνική,
26η αγωνιστική

Εν. Παν. Δόξα - Λεωνίδιο  2-3

Νεστάνη - Ακράτητος  1-0
ΑΕ Πλαταιών
- Ατρόμητος Χιλιομοδίου  0-3
Παναργειακός
- Νέα Αρτάκη  διακοπή
Δόξα Μεγαλόπολης - Δάφνη Ερυθρών  2-0
Ολυμπιακός Λουτρακίου - Ένωση Μιδέας  3-2
Κρανίδι Ερμιόνης - Αίας Παραλίας Ασπροπύργου  2-1



Τοπικό,
Α' κατηγορία, 25η αγωνιστική

Πάρνων - Παναρκαδικός  0-3 α.α.
Κορακοβούνιο - Ηρακλής  1-0
Αχιλλέας - Απόλλων  2-1
Ορχομενός - Ολυμπιακός  3-4
Βρασιές - Προοδευτική  3-0
Πανθυρεατικός - Φαλαισία  2-1
Παγγορτυνιακός - Μελιγού   0-2

 

Β' κατηγορία, 25η αγωνιστική

Μαντινειακός - Νικηταράς  5-5
Κάψια - Κανδήλα  2-0
Φορτούνα - Δόξα  1-0
Μ.Αλέξανδρος - ΚΟΡΥΘΙΟ   5-1
ΑΕΚ - 'Αρης  8-3
Ελαιοχώριο - Ελπίδα  2-1
Τεγέα Δημητσάνα  5-1

 

 

Γ' κατηγορία, 6η αγωνιστική


Αναγέννηση – Θύελλα 3-0 α.α.
Πλάτανος – Αρκαδικός 2-2
ΑΕ Μαρίου – Θρίαμβος 6-1

 

 

 
Αποτελέσματα μπάσκετ

 

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ( 1ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΝΟΤΟΥ) 25η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ-     ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2007-2008

ΓΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΑΜΙΛΛΑ 2000

-

ΑΣ ΑΡΗΣ ΘΗΒΑΣ

34-81

  

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ ( 1ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΝΟΤΟΥ) 26η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ-     ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2007-2008

ΑΕΜ ΠΟΛΥΒΙΟΣ

-

ΑΣ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΣ

71-76

ΣΕΦΑ ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ

-

ΠΕΙΡΑΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

100-73

ΓΑΣ ΚΡΟΝΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

-

ΓΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

20-0

  

Α΄ ΑΝΔΡΩΝ   (15η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)      -  ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2007-2008

ΑΓΟΝ ΓΥΘΕΙΟΥ

-

ΑΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1980

73-88

ΝΟ ΠΥΛΟΥ

-

ΑΠΣ ΑΚΑΔΗΜΟΣ

60-39

ΑΣ ΜΑΝΗΣ

-

ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΓΣ

64-44

ΑΟ ΑΡΙΟΧΩΡΙΟΥ

-

ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ ΓΣ

ΑΝΑΒΟΛΗ

ΑΠΟΚ ΙΚΑΡΟΣ

-

ΑΟ ΘΟΥΡΙΑΣ

ΑΝΑΒΟΛΗ

 

Β΄ ΑΝΔΡΩΝ (Α΄ ΟΜΙΛΟΣ)   (10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)      -  ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2007-2008

ΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ

-

ΑΕ ΣΠΑΡΤΗΣ

35-82

  

Β΄ ΑΝΔΡΩΝ (Β΄ ΟΜΙΛΟΣ)   (121η   - 13η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)      -  ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2007-2008

ΓΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ

-

ΔΙΩΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

66-46

 

 

 

 

ΔΙΩΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

-

ΓΣ ΧΩΡΑΣ

69-48

ΣΑΚ ΔΑΙΚΛΗΣ

-

ΓΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ

ΑΝΑΒΟΛΗ

ΑΠΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ

-

ΑΠΟΜ ΠΗΓΑΣΟΣ

ΑΝΑΒΟΛΗ

  

Β.Φ. ΕΦΗΒΩΝ (6η  - 7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)      -  ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2007-2008

ΣΕΦΑ ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ

-

ΑΠΣ ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

20-0

ΑΠΣ ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

-

ΑΕΜ ΠΟΛΥΒΙΟΣ

ΑΝΑΒΟΛΗ

  

ΜΙΝΙ Β΄ ΟΜΙΛΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ  (8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)      -  ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2007-2008

ΣΕΦΑ ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ

-

ΓΕ ΑΜΙΛΛΑ 2000

54-44

  

ΜΙΝΙ Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ  (2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)      -  ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2007-2008

ΑΣ ΜΑΝΗΣ

-

ΑΕ ΣΠΑΡΤΗΣ

11-39

  

ΓΥΝΑΙΚΩΝ  (8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)      -  ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2007-2008

ΑΕΜ ΠΟΛΥΒΙΟΣ

-

ΑΠΣ ΑΚΑΔΗΜΟΣ

20-0

  

ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ  Α΄ ΟΜΙΛΟΣ  (5η – 6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)      -  ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2007-2008

ΑΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1980

-

ΑΠΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ

20-0

ΑΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1980

-

ΑΠΣ ΑΚΑΔΗΜΟΣ

55-36

 

Βαθμολογία >>>

 

 

 
Όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική. Αστέρας-Λεβαδειακός 1-2
Η είσοδος στα πλέι-οφ της Σούπερ Λίγκα θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου, αφού ο Αστέρας ηττήθηκε 1-2 στην Τρίπολη από τον Λεβαδειακό, ενώ την ίδια στιγμή οι νίκες Λάρισας και Πανιωνίου έδωσαν νέα τροπή.
Ο Αστέρας παραμένει στην 5η θέση με 44 βαθμούς, ενώ τον ακολουθούν Λάρισα και Πανιώνιος που έχουν 42 βαθμούς. Ο Αστέρας την τελευταία αγωνιστική παίζει στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ, ενώ η Λάρισα υποδέχεται στο Αλκαζάρ τον ΠΑΟΚ και ο Πανιώνιος παίζει στη Νέα Σμύρνη με τον Ατρόμητο.

Ο Λεβαδειακός προηγήθηκε με κεφαλιά του Παρασκευαίδη μόλις στο 5' μετά από καλοχτυπημένο κόρνερ του Λεονάρντο, ο Αστέρας ισοφάρισε με κεφαλιά του Μασάντο στο 88' όμως ο Ντιμπαλά στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων μετά από μπαλιά του Μοντόγια, μπήκε στη μεγάλη περιοχή του Αστέρα και με δυνατό σουτ χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Μετά το γκολ που δέχτηκε στο «καλημέρα» της συνάντησης, ο Αστέρας είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες μπροστά στην εστία των φιλοξενουμένων, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει παρά μόνο στο 88’ με κεφαλιά του Μασάντο μετά από καλοχτυπημένο φάουλ του Νταμόντε από δεξιά. Ο Ουρουγουανός αμυντικός του Αστέρα πήδηξε ψηλότερα από όλους και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσεις Μπλάζιτς.

Διαιτητής: Δημήτρης Καλόπουλος (Θεσσαλονίκης)
Αστέρας Τρίπολης: Αμπάρης, Λαζαρίδης, Ζεάν Κάρλος (46' Ζουντί), Φυτανίδης, Μασάντο, Μιλάνο, Νταμόντε, Λαδάκης (59' Παβόνι), Κανακούδης, Τσέζαρεκ (77' Ιωάννου), Φιλομένο.
Λεβαδειακός: Μπλάζιτς, Εμεράν, Ποπόφ, Αντερσον, Παρασκευαϊδης, Ανδράλας (87' Παβιό), Ζησόπουλος, Σίντζελορτζ (24' Μοντόγια), Ντιμπαλά, Λεονάρντο, Μπασαλά (74' Ρέγιες).

Δηλώσεις Τζαναβάρα μετά τη λήξη του αγώνα

Παν. Τζαναβάρας (προπονητής Αστέρα): «Δυστυχώς σήμερα συνέβη το πιο άσχημο σενάριο που θα μπορούσε να μας συμβεί. Χάσαμε το παιχνίδι με τον τρόπο που το χάσαμε στο 93’ και αφού πρώτα είχαμε δεχθεί ένα αστείο γκολ στο 3ο λεπτό, ενώ μετά τις νίκες της Λάρισας και του Πανιωνίου έχουμε ένα σοβαρό πρόβλημα.

Το γκολ του Λεβαδειακού μας αιφνιδίασε, δε δικαιολογείται να δέχεται τέτοιο γκολ επαγγελματική ομάδα. Προσπαθήσαμε να βάλουμε κάτω τη μπάλα να παίξουμε, αλλά δυστυχώς δεν καταφέραμε να διασπάσουμε την άμυνα του Λεβαδειακού και όταν ισοφαρίσαμε και ελπίσαμε μήπως πετύχουμε ένα δεύτερο γκολ, στα τελευταία δευτερόλεπτα δεχτήκαμε εμείς γκολ..

Ήταν πολύ άσχημο αυτό που συνέβη. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια στα τελευταία παιχνίδια και σήμερα φτάσαμε στο σημείο να χάσουμε το παιχνίδι και πολλές από τις ελπίδες μας για τα πλέι-οφ. Προσπάθησα να τονώσω το κέντρο και την επίθεση της ομάδας με τους παίκτες που είδατε, αλλά και πάλι χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Είμαστε αναγκασμένοι να πάμε στην ΑΕΚ και να εξαντλήσουμε κάθε πιθανότητα που έχουμε. Σίγουρα η απόδοσή μας δεν ήταν τόσο καλή. Κάναμε πολλές λάθος πάσες, αλλά γνωρίζουμε πώς σε αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού η ομάδα έχει κάποια μειονεκτήματα. Χρειαζόμασταν περισσότερη ψυχραιμία, καλύτερες τελικές πάσες, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε»


Νίκες για τζούνιορ, παμπαίδες

Σε δύο φιλικά παιχνίδια που έδωσαν τα τμήματα υποδομής του Αστέρα στην Τρίπολη με αντίστοιχες ομάδες του Αστρους, η ομάδα τζούνιορ κέρδισε με 13-1, ενώ η ομάδα των παμπαίδων κέρδισε με 11-5

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα