Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 14-1-2008

 

 

 

 
Εκπτώσεις από 15 Ιανουαρίου έως 28 Φεβρουαρίου
Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Τρίπολης ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό της πόλης ότι οι χειμερινές εκπτώσεις φέτος θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα από 15 Ιανουαρίου έως 28 Φεβρουαρίου.
Ο χρόνος διεξαγωγής των εκπτώσεων έχει καθοριστεί νομοθετικά.
Οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να επωφεληθούν από τις μειωμένες τιμές, αλλά και από τη μεγάλη ποικιλία εμπορευμάτων υψηλής ποιότητας που παραδοσιακά προσφέρει η αγορά της Τρίπολης.

 

 

 

 
ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “i-SeT” για τις αγροτουριστικές επιχειρήσεις
Οι μικρές αγροτουριστικές επιχειρήσεις μπορούν να διεισδύσουν στις διεθνείς αγορές με τη βοήθεια του Διαδικτύου. Για τον σκοπό αυτό η Αγροτουριστική συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «e-Ten», ως εταίρος στο Έργο i-SeT “integrated Suite for e-Tourism”, που έχει σαν αντικείμενο να αναπτύξει νέες μεθόδους (ηλεκτρονικά εργαλεία) για τη διαχείριση και οργάνωση των μικρών επιχειρήσεων φιλοξενίας, έτσι ώστε να επιτύχουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα μέσω της πρόσβασης στο Διαδίκτυο και της εξοικείωσης με τις δυνατότητες που παρέχει.

Για την επίτευξη των στόχων του Προγράμματος, το ηλεκτρονικό εργαλείο “i-SeT” θα δοκιμαστεί πιλοτικά σε εικοσιπέντε επιλεγμένους ξενώνες σε κάθε μία από τις τέσσερις χώρες (Ιταλία, Ελλάδα, Ισπανία, Κύπρος) που συμμετέχουν στο πρόγραμμα αυτό. Η Αγροτουριστική επέλεξε 25 πρότυπες και αναπτύξιμες μονάδες από διαφορετικές περιοχές της χώρας και ειδικότερα από του Νομούς Ιωαννίνων, Άρτας, Τρικάλων, Αρκαδίας, Κορινθίας, Σερρών, Ευρυτανίας, Μαγνησίας, Εύβοιας, Ηρακλείου κ.α.

Σε ειδική διημερίδα ενημέρωσης και κατάρτισης, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της εταιρίας, παρουσιάστηκε στους επιλεγμένους επιχειρηματίες το πρόγραμμα, ο σκοπός του, οι στόχοι αλλά και τα πλεονεκτήματα από τη συμμετοχή στο πιλοτικό πρόγραμμα “i-SeT”. Οι επιχειρηματίες ενημερώθηκαν επίσης για τον τρόπο συμμετοχής τους, τη μεταξύ τους δικτύωση, τη δημοσιότητα που θα δοθεί στο πρόγραμμα και κατά συνέπεια και στις επιχειρήσεις τους.

Τα πλεονεκτήματα από τη συμμετοχή στο πιλοτικό αυτό Πρόγραμμα συνοψίζονται ως εξής:
- Εύκολη και δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο «HotSpot» για τους επισκέπτες του ξενώνα καθ’ όλη τη διάρκεια του Προγράμματος
- Πρόσβαση σε λύσεις e-business (e-booking, newsletters κλπ) μέσω της ηλεκτρονικής πύλης i-SeT
- Συμμετοχή στο Δίκτυο που θα δημιουργηθεί μέσω του προγράμματος με τη συμμετοχή των επιχειρήσεων και από τις τέσσερις χώρες

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορεί να πάρει κανείς από την ηλεκτρονική σελίδα www.iset-project.eu 

 

 

 

 
Ερώτηση Ρέππα για την αγροτική πολιτική στο νομό Αρκαδίας
Ο Βουλευτής Αρκαδίας Δημήτρης Π. Ρέππας, κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, καταγγέλλοντας την παντελή έλλειψη αγροτικής πολιτικής για το Νομό Αρκαδίας. Περισσότερα...

 

 

 

 
Περιοδεία Λυκουρέντζου σε εκπαιδευτικές μονάδες της Θεσσαλονίκης
Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2008 θα επισκεφθεί εκπαιδευτικές μονάδες της Θεσσαλονίκης. Κατά την επίσκεψή του, ο κ. Λυκουρέντζος θα παραστεί στην τελετή θεμελίωσης- επέκτασης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Λαγκαδά, και θα επισκεφθεί διάφορες εκπαιδευτικές μονάδες, μεταξύ των οποίων, ένα εργαστήριο πληροφορικής και νέων τεχνολογιών καθώς και σχολική βιβλιοθήκη. Επιπροσθέτως, στις 09.00 ο Υφυπουργός θα κηρύξει την έναρξη της Ημερίδας με θέμα: «Η αξιοποίηση Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας (Τ.Π.Ε.) στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση», η οποία διοργανώνεται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

 

 

 

 
Αποτελέσματα αγώνων ποδοσφαίρου
Α΄Εθνική, 16η αγωνιστική (2ος γύρος)
 

ΛΑΡΙΣΑ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ  1-1
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΑΡΗΣ  0-3
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ.  2-1
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ-Ο.Φ.Η.  1-1
Α.Ε.Κ.-ΒΕΡΟΙΑ  5-1
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  1-1
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ  1-0
Π.Α.Ο.Κ.-SKODA ΞΑΝΘΗ  0-1

Δ΄Εθνική,
14η αγωνιστική

Νέα Αρτάκη-Λεωνίδιο  0-0

Ακράτητος-Δάφνη Ερυθρών  1-0

Εν. Παν. Δόξα-Ένωση Μιδέας  2-0

Νεστάνη-Αίας Παραλίας Ασπροπύργου  1-0

ΑΕ Πλαταιών-Κρανίδι Ερμιόνης  2-2

Παναργειακός-Ολυμπιακός Λουτρακίου  1-0

Λουκισίων ΑΟ-Δόξα Μεγαλόπολης  0-0



Τοπικό,
Α' κατηγορία, 14η αγωνιστική

Ηρακλής-Απόλλων  1-1
Ολυμπιακός-Πανθυρεατικός  0-0
Παναρκαδικός-Αχιλλέας  2-0
Προοδευτική-Παγγορτυνιακός  0-1
Βρασιές-Κορακοβούνιο  0-0
Πάρνων-Ορχομενός  0-2
Φαλαισία-Μελιγού  0-5

 

Β' κατηγορία, 14η αγωνιστική

Νικηταράς-Μ.Αλέξανδρος  2-2 
Μαντινειακός-Κάψια  6-3
Κανδήλα-Τεγέα  0-1
Ελαιοχώριο-Φορτούνα  1-1
Ελπίδα-ΑΕΚ  2-0
Δόξα -ΑΕ ΚΟΡΥΘΙΟΥ  0-1
Δημητσάνα-Άρης  0-2

 

 

 
Λάρισα-Αστέρας Τρίπολης 1-1 (1-0)
Πήρε σημαντικό βαθμό στο Αλκαζάρ

Έναν σημαντικό βαθμό κέρδισε στη Λάρισα ο Αστέρας, που αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την Κυπελλούχο Ελλάδας στο Αλκαζάρ και παρέμεινε στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 29 βαθμούς.
Σε ένα παιχνίδι, του οποίου οι μονομαχίες ήταν ιδιαίτερα δυνατές σε όλη τη διάρκεια του, οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα έπαιξαν με πάθος, με ψυχή και δε σταμάτησαν να προσπαθούν μέχρι το τέλος του αγώνα παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ.

Στο 39΄ οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν, όταν ο Βενετίδης πέρασε κάθετη μπαλιά στη μεγάλη περιοχή και ο Κλέιτον με σουτ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Αμπάρη. Μέχρι εκείνο το σημείο δύο ήταν οι καλές φάσεις του παιχνιδιού. Στο 12ο λεπτό το δυνατό σουτ του Φωτάκη από το ύψος της μεγάλης περιοχής πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Αστέρα, ενώ στο 28’ το πολύ δυνατό σουτ του Ζεάν Κάρλος κόντραρε στο σώμα του Κώτσιου, άλλαξε πορεία και η μπάλα έφυγε κόρνερ.

Στο δεύτερο μέρος, ο Αστέρας άρχισε να αναπτύσσεται περισσότερο επιθετικά, η ομάδα έγινε πιο κινητική και τελικά η ισοφάριση ήρθε δύο λεπτά πριν συμπληρωθεί το 90λεπτο. Ο Καρντόσο εκτελώντας φάουλ, πάσαρε αριστερά στον Ζαιρί που σέντραρε από αριστερά σημαδεύοντας τον Τσέζαρεκ. Ο Κροάτης επιθετικός του Αστέρα με υπέροχο αριστερό πλασέ νίκησε τον Κοτσόλη φέρνοντας στα ίσια το παιχνίδι (1-1) «παγώνοντας» το Αλκαζάρ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λάρισα δημιούργησε καλές επιθετικές στιγμές με το σουτ του Μπακαγιόκο στο 47’ που έστειλε τη μπάλα να περάσει πάνω από τα δοκάρια του Αστέρα και στο 60ο λεπτό με το Φωτάκη να αποφεύγει τον Αμπάρη και να πλασάρει προς την εστία του Αστέρα, αλλά ο Ψωμάς απομάκρυνε λίγο πριν περάσει η μπάλα τη γραμμή της εστίας του Αστέρα.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Παπασταμάτης (Αθηνών)

Λάρισα: Koτσόλης, Γκαλίτσιος, Βενετίδης, Νταμπίζας (68΄ Φέρστερ), Κώτσιος, Ιγκλέσιας (90΄ Μπαχράμης), Φωτάκης, Σαρμιέντο, Μπακαγιόκο (85΄ Κόζλεϊ), Αλεξάνδρου, Κλεϊτον.
Αστέρας Τρ.: Aμπάρης, Λαζαρίδης, Μασάρα (75΄ Λαδάκης), Φυτανίδης, Οφρυδόπουλος (55΄ Στρατάκης), Μασάντο, Ψωμάς, Καρντόσο, Ζεαν Κάρλος (41΄ Τσέζαρεκ), Ζαϊρί, Φιλομένο


Δηλώσεις μετά το παιχνίδι στη Λάρισα

Πάουλο Κάμπος (προπονητής Αστέρα): «Πρώτα από όλα θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στον κόσμο που σχεδόν γέμισε το γήπεδο σήμερα για να παρακολουθήσει ένα ενδιαφέρον παιχνίδι. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες της Λάρισας και του Αστέρα που από την αρχή του αγώνα έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Για μας ήταν ένας δύσκολος αγώνας, αφού παίζαμε στην έδρα της Κυπελλούχου Ελλάδος.

Είναι ένας πολύ σημαντικός βαθμός. Αλλάξαμε την τακτική μας κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, χάσαμε στο πρώτο ημίχρονο λόγω τραυματισμού τον Ζεάν. Δε φοβηθήκαμε, προσπαθήσαμε μέχρι το τέλος του αγώνα και είμαστε ευχαριστημένοι από τον βαθμό που πήραμε»

Γιώργος Δώνης (προπονητής Λάρισας): «Θεωρώ ότι είμαστε ανίκανοι όλοι μας. Διαλύουμε τους εαυτούς μας και κάθε φορά που φεύγουμε από το γήπεδο είμαστε στενοχωρημένοι. Η μοναδική ομάδα που δε θα κέρδιζε αυτό το παιχνίδι είναι η Λάρισα. Αναλαμβάνω όποια ευθύνη μου αναλογεί και με οποιοδήποτε κόστος. Δε μου αρκεί να παίζει καλή μπάλα η Λάρισα. Θέλω να φτιάξω μία ομάδα που να πάει ψηλά. Δεν μπορεί στη φάση του γκολ και στο χρονικό σημείο που το δεχτήκαμε «να μη φας την μπάλα»

Φαίνεται πώς είμαστε ανίκανοι να διαχειριστούμε τέτοιες καταστάσεις και γι αυτό λέω πώς δεν μπορούμε να διαλύουμε τους εαυτούς μας και να φεύγουμε στενοχωρημένοι από το γήπεδο. Δεν μπορούν οι παίκτες να πετάνε έτσι τις προσπάθειες και τους κόπους τους. Αδικούν πρώτα από όλα τους εαυτούς τους. Για να αλλάξουν στόχοι σε μία ομάδα, πρέπει να κερδίζει. Εμείς είμαστε συνέχεια σε μία μιζέρια.

Από το πρωτάθλημα στο κύπελλο

Οι συνεχόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις του Αστέρα σε πρωτάθλημα και κύπελλο δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για ξεκούραση. Έτσι, μετά το παιχνίδι στη Λάρισα την Κυριακή για το πρωτάθλημα, ξεκίνησε το απόγευμα της Δευτέρας η προετοιμασία για τον αγώνα Κυπέλλου Ελλάδας με τον Ατρόμητο που θα γίνει στην Τρίπολη την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου (18.50).

Ο Βραζιλιάνος τεχνικός του Αστέρα Πάουλο Κάμπος έχει όλους τους παίκτες στην διάθεσή του και το πρωί της Τρίτης θα κάνει τακτική εν όψει του αγώνα με τον Ατρόμητο, ενώ το απόγευμα η ομάδα θα αποσυρθεί στο ξενοδοχείο.

 

 

 
Αποτελέσματα μπάσκετ

  

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ( 1ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΝΟΤΟΥ) 13η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ-     ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2007-2008

ΓΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΄΄ΑΜΙΛΛΑ 2000’’

-

ΑΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧ.

41-64

  

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ ( 1ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΝΟΤΟΥ) 14η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ-     ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2007-2008

ΑΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

-

ΓΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

92-84

ΠΕΙΡΑΙΚΟΣ ΣΥΝΔ.

-

ΑΕΜ ΠΟΛΥΒΙΟΣ

82-49

ΚΑΟ ΠΑΛΙΜΩΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

-

ΣΕΦΑ ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ

73-83

  

Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ  5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ-     ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2007-2008

ΑΓΟΝ ΓΥΘΕΙΟΥ

-

ΑΟ ΘΟΥΡΙΑΣ

68-61

ΝΟ ΠΥΛΟΥ

-

ΑΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1980

58-52

ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ ΓΣ

-

ΑΠΣ ΑΚΑΔΗΜΟΣ

93-53

ΑΟ ΑΡΙΟΧΩΡΙΟΥ

-

ΑΣ ΜΑΝΗΣ

50-68

ΑΠΟΚ ΙΚΑΡΟΣ

-

ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΓΣ

79-64

  

Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ (Α΄ ΟΜΙΛΟΣ) 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ-     ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2007-2008

ΑΠΟΕΛ ΜΟΛΑΩΝ

-

ΑΣ ΚΡΟΝΟΣ

69-62

ΑΣ ΣΥΛ. ΔΡΟΜΕΩΝ

-

ΓΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΄΄ΑΜΙΛΛΑ 2000’’

65-75

ΑΕ ΣΠΑΡΤΗΣ

-

ΑΠΣ ΑΡΗΣ ΣΚΑΛΑΣ

57-44

  

Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ (Β΄ ΟΜΙΛΟΣ) 3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ-     ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2007-2008

ΣΠΟΚ ΕΥΚΛΗΣ

-

ΣΑΚ ΔΑΙΚΛΗΣ

75-83

ΑΠΟΜ ΠΗΓΑΣΟΣ

-

ΓΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ

53-57

ΠΑΟΚ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

-

ΓΣ ΧΩΡΑΣ

77-70

ΑΠΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ

-

ΔΙΩΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

40-93

  

Β.Φ. ΠΑΙΔΩΝ (1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)      -  ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2007-2008

ΔΙΩΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

-

ΑΠΟΕΛ ΜΟΛΑΩΝ

57-24

  

Β.Φ. ΕΦΗΒΩΝ (1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)      -  ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2007-2008

ΑΠΣ ΑΡΗΣ ΣΚΑΛΑΣ

-

ΑΠΣ ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

76-66

  

ΜΙΝΙ – Β΄ ΟΜΙΛΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ (3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)      -  ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2007-2008

ΔΙΩΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

-

ΓΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ

28-36

  

ΜΙΝΙ – Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ (4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)      -  ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2007-2008

ΣΕΦΑ ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ

-

ΑΕΜ ΠΟΛΥΒΙΟΣ

35-44

  

 Βαθμολογία >>>>>

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα