Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Παρασκευή 13-6-2008

 

 

 

 
Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη
Με αφορμή τον εορτασμό της 14ης Ιουνίου, Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη, ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Ζώης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Η Παγκόσμια Κοινότητα γιορτάζει την Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη. Ημέρα ελπίδας, ευαισθησίας και έμπρακτης προσφοράς προς τον συνάνθρωπο που βρίσκεται σε ανάγκη. Ημέρα ευθύνης, πανανθρώπινης αλληλεγγύης και αλτρουισμού. Ημέρα τιμής προς τον ανώνυμο εθελοντή αιμοδότη

Στην εθελοντική αιμοδοσία δεν υπάρχουν σκοπιμότητες. Η αγάπη και η χαρά της προσφοράς διαχέεται προς όλες τις κατευθύνσεις, σε όλο το κοινωνικό σύνολο ενισχύοντας την κοινωνική αλληλεγγύη. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, ώστε να φθάσει παντού το μήνυμα της ενεργού συμμετοχής σε μια απλή αλλά τόσο ουσιαστική διαδικασία που πραγματικά σώζει ανθρώπινες ζωές.

Η καθιέρωση του εορτασμού, είναι βέβαιο ότι συμβάλλει ώστε να εξαλειφθεί κάθε προκατάληψη, φόβος και άγνοια γύρω από την αιμοδοσία, να προσελκύσει και να ενθαρρύνει νέους αιμοδότες, να μεταλαμπαδεύσει κυρίως στη νέα γενιά την ιδέα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και της κοινωνικής προσφοράς. Δυστυχώς, στη χώρα μας οι ανάγκες σε αίμα είναι μεγάλες και μεγαλώνουν ακόμη περισσότερο ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο. Είναι γνωστό ότι η εθελοντική αιμοδοσία καλύπτει μόνο το 50% αυτών των αναγκών. Παράλληλα, η αύξηση των τροχαίων δυστυχημάτων θα πρέπει να αποτελέσει κρίσιμο παράγοντα ευαισθητοποίησης του πολίτη και ενεργού συμμετοχής στην Εθελοντική Αιμοδοσία.

Μόνο με συντονισμένες κινήσεις Πολιτείας, Φορέων και Εθελοντικών και κοινωνικών οργανώσεων, θα επιτευχθεί ο στόχος να καταστεί επιτέλους, η Ελλάδα αυτάρκης σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα και να αυξήσει το σύνολο των τακτικών εθελοντών αιμοδοτών.

Το μήνυμα είναι σαφές. Ο Εθελοντισμός και η κοινωνική αλληλεγγύη αποτελούν υψηλές προτεραιότητες στην εποχή μας.

Και είναι ανάγκη το μήνυμα αυτό να φθάσει παντού στην κοινωνία μας και ιδιαίτερα στη νέα γενιά με στόχο να γίνουμε όλοι οι υγιείς πολίτες, κάθε ηλικίας, Εθελοντές Αιμοδότες. Οφείλουμε να εντείνουμε τις προσπάθειές μας και να απευθύνουμε ένα μεγάλο Ευχαριστώ σε όσους συμβάλλουν εθελοντικά στο ανεκτίμητο αυτό δώρο ζωής προς τον συνάνθρωπο.

 

 

 
Εβδομαδιαίος χρόνος απασχόλησης
Η απόφαση των Υπουργών Κοινωνικής Απασχόλησης για το ωράριο και τον εβδομαδιαίο χρόνο απασχόλησης αποτελεί πρόκληση για τους εργαζόμενους αλλά και για το όποιο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο έχει απομείνει.

Με την απόφαση αυτή ανοίγει ο δρόμος για την κατάργηση του 48ωρου που ισχύει σήμερα ως ανώτερος χρόνος απασχόλησης και τη μετατροπή του σε 65ωρο.
Ανάλογα προβλήματα δημιουργούνται και με την απόφαση των 27 να ορίσουν ανενεργό τη χρονική περίοδο εφημερίας για τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία.

Για την εξέλιξη αυτή ανάλογες ευθύνες έχει και η ελληνική κυβέρνηση που με τη στάση της διευκόλυνε στη λήψη των παραπάνω αποφάσεων και την επιστροφή των εργασιακών σχέσεων στο μεσαίωνα.

Σε μια περίοδο που προωθείται για υλοποίηση η νέα συντηρητική συνταγματική συνθήκη και μάλιστα μακριά από τους εργαζόμενους, η νέα οδηγία έρχεται για να συμπληρώσει μια νεοφιλελεύθερη και μακριά από τις ανάγκες των εργαζόμενων και των λαών οικοδόμηση της Ευρώπης.

Οι εργαζόμενοι της χώρας μας θα αγωνιστούμε ενάντια στις παραπάνω επιλογές και για μια Ευρώπη που δεν θα οικοδομείται με βάση τις ανάγκες του κεφαλαίου και των πολυεθνικών αλλά με βάση τις ανάγκες των εργαζόμενων και των λαών.


ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ
ΑΔΕΔΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

 

 

 
Εκδήλωση ΚΕΕ Αρκαδίας
Το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Νομού Αρκαδίας , σε συνεργασία με το Δήμο Β. Κυνουρίας με αφορμή την ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής περιόδου , σας προσκαλεί , την Τρίτη, 17 Ιουνίου και ώρα 19:30 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ( παλιό Τεχνικό Επαγγελματικό Λύκειο ) σε εκδήλωση κατά την οποία θα γίνει απολογισμός της φετινής χρονιάς , ενημέρωση για τα εκπαιδευτικά προγράμματα της νέας εκπαιδευτικής περιόδου ενώ θα απονεμηθούν τα πιστοποιητικά επιμόρφωσης στους εκπαιδευόμενους που ολοκλήρωσαν με επιτυχία την παρακολούθηση των προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν κατά τη φετινή εκπαιδευτική περίοδο στο δήμο .

Τo Κ.Ε.Ε. διαχειρίζεται το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) της Γενικής Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο) και το Ε.Τ.Π.Α. (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) Ε.Π.Ε.Α.E.Κ. II, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης και Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (Μέτρο 1.1, Ενέργεια 1.1.2β). καθώς και από το Ελληνικό Δημόσιο.

 

 

 
5ο TRIPolis Rock Festival
Η Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης και το Κέντρο Καλλιτεχνικής Πράξης σας προσκαλούν στο 5ο TRIPolis Rock Festival της πόλης το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Ιουλίου, στο θέατρο Άλσους Αγίου Γεωργίου.
Φέτος το φεστιβάλ μας γίνεται διεθνές, αφού θα εμφανιστούν συγκροτήματα από τη Γερμανία και την Ιταλία, τα οποία μάλιστα επισκέπτονται την χώρα μας για πρώτη φορά.

Το πρόγραμμα του διήμερου φεστιβάλ έχει ως εξής:

Το Σάββατο θα εμφανιστούν οι Vibravoid από το Ντίσελντορφ της Γερμανίας, οι Αθηναίοι / Θεσσαλονικείς Drug Free Youth, οι επίσης Αθηναίοι Snails και οι «δικοί μας» Άνθη Αντεκδίκησης.

Την Κυριακή θα εμφανιστούν οι Atomic Workers με μέλη από την Ιταλία την Ολλανδία και την Αγγλία, οι Warehouse από την Πάτρα, και οι «δικοί μας» Flames Of Love και Sleepwalkers.

Γερές δόσεις ψυχεδελικού space Rock σε συνδυασμό με sixties garage ρυθμούς χωρίς να λείψουν βέβαια και οι πιο indie αλλά και classic αποχρώσεις του ροκ.
Ώρα Έναρξης 19:30
Είσοδος … Ελεύθερη !
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : 2710 242400

Περισσότερα....

 

 

 
Συνεχίζεται η ανανέωση των εισιτηρίων διαρκείας
Με μεγάλο ενδιαφέρον συνεχίστηκε και σήμερα η ανανέωση των εισιτηρίων διαρκείας του Αστέρα για την αγωνιστική περίοδο 2008-2009, με τους φιλάθλους να πηγαίνουν στην αίθουσα Τύπου της ΠΑΕ για την διαδικασία της ανανέωσης.

Η διοίκηση είναι ικανοποιημένη από τη μέχρι τώρα ανανέωση των εισιτηρίων διαρκείας και υπολογίζεται ότι με την διάθεση στους νέους κατόχους των εισιτηρίων διαρκείας, μπορεί να γίνει ακόμα μεγαλύτερο ρεκόρ από την περσινή σαιζόν.

Μέχρι σήμερα μεγάλος αριθμός εισιτηρίων διαρκείας έχει ανανεωθεί και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κορυφωθεί το ενδιαφέρον των φιλάθλων, αφού ο κόσμος δείχνει αποφασισμένος να στηρίξει την προσπάθεια της ομάδας και τη δεύτερη χρονιά στη Σούπερ Λίγκα.

Φιλικό παιχνίδι με Μπρυζ

Το πρώτο του ευρωπαϊκό φιλικό παιχνίδι θα δώσει το Σάββατο 9 Αυγούστου ο Αστέρας στην Τρίπολη με αντίπαλο την Βελγική ΦΚ Μπρύζ.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα