Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 13-3-2008

 

 

 

 
Αποστολή μαθητών στις Βρυξέλλες
Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, ανέλαβε την πρωτοβουλία και σε συνεργασία με την Ευρωβουλευτή κα Μαρία Κασσιώτου Παναγιωτοπούλου, ικανοποίησε το αίτημα των μαθητών των Λυκείων Δημητσάνας και Λαγκαδίων να μεταβούν στις Βρυξέλλες και να παρακολουθήσουν από κοντά τη λειτουργία των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Οι υπηρεσίες του ΥΠ.Ε.Π.Θ. ανέλαβαν τη διοργάνωση της εκδρομής και η μετάβαση των μαθητών και των συνοδών πραγματοποιήθηκε από την Τρίτη 11 Μαρτίου μέχρι και σήμερα, 13 Μαρτίου 2008. Την έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο επισκέφθηκαν συνολικά επτά (7) μαθητές του Λυκείου Δημητσάνας και έξι (6) μαθητές του Λυκείου Λαγκαδίων καθώς και τέσσερις (4) συνοδοί καθηγητές.

Οι μαθητές του Λυκείου είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν μοναδικές εμπειρίες για το ευρωπαϊκό περιβάλλον και να ενημερωθούν για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στον Υφυπουργό οι μαθητές, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων και οι Σύλλογοι Διδασκόντων εξέφρασαν ήδη τις ευχαριστίες τους και ο Υφυπουργός ευχαρίστησε την Ευρωβουλευτή κα Κασσιώτου Παναγιωτοπούλου για την πολύτιμη προσφορά της.

 

 

 

 
Ημερίδα "Σεβασμός στη διαφορετικότητα"
Η Διεύθυνση Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Αρκαδίας, το ΚΕΣΥΠ Αρκαδίας και το ΓΡΑΣΕΠ Άστρους διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Σεβασμός στη διαφορετικότητα».

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Μαρτίου 2008 ώρα 9.30 έως 13.00 στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης σύμφωνα με το πρόγραμμα.

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:
Ευάγγελος Τσεκούρας, Δ/ντής Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Αρκαδίας
Γιαννούλα Βίγλα, Υπεύθυνη ΣΕΠ στο ΚΕΣΥΠ Αρκαδίας
Σπύρος Βουζαλής, Καθηγητής - Σύμβουλος ΣΕΠ στο ΓΡΑΣΕΠ Αστρους

 

 

 

 
Προγράμματα εξ' αποστάσεως από το ΚΕΕ Αρκαδίας
Κέντρο Διά Βίου Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ενηλίκων Από Απόσταση (Κ.Ε.Ε.ΕΝ.ΑΠ.)
Άρχισαν οι εγγραφές από 1η Μαρτίου 2008
για την εκπαιδευτική περίοδο 2008-2009

Το Κέντρο Διά Βίου Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ενηλίκων από Απόσταση (Κ.Ε.Ε.ΕΝ.ΑΠ.) της Γενικής Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Γ.Γ.Ε.Ε.) του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων (Υπ.Ε.Π.Θ.), ανακοινώνει την έναρξη των εγγραφών για τα εκπαιδευτικά προγράμματα της περιόδου: Σεπτέμβριος 2008 – Ιούλιος 2009.

Το Κ.Ε.Ε.ΕΝ.ΑΠ. είναι καινοτόμος θεσμός διά βίου μάθησης ο οποίος συμπληρώνει το παραδοσιακό (διά ζώσης) μοντέλο εκπαίδευσης και επιμόρφωσης ενηλίκων της Γ.Γ.Ε.Ε. του Υπ.Ε.Π.Θ. Υποστηρίζεται από το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) της Γ.Γ.Ε.Ε. Ξεκίνησε πιλοτικά τη λειτουργία του την εκπαιδευτική περίοδο 2006 - 2007, ολοκλήρωσε με επιτυχία τον πρώτο κύκλο μαθημάτων τον Ιούνιο του 2007 και βρίσκεται σε εξέλιξη ο δεύτερος κύκλος ( Σεπτέμβριος 2007 – Ιούλιος 2008 ).

Κατά την εκπαιδευτική περίοδο Σεπτεμβρίου 2008 – Ιουλίου 2009 προσφέρονται έξι (6) εκπαιδευτικά προγράμματα διά βίου εκπαίδευσης ενηλίκων από απόσταση, ετήσιας διάρκειας, 250 ωρών το καθένα. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι τα ακόλουθα:
Περισσότερα...

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα