Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 12-2-2008

 

 

 

 
Ημερίδες για το Οικολογικό Πάρκο Πάρνωνα
Ο Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγρότοπου Μουστού προσκαλεί τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Πάρκου σε δύο ημερίδες ενημέρωσης που θα λάβουν χώρα στον Άγιο Αντρέα και στον Άγιο Πέτρο του Δήμου Β. Κυνουρίας με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και τη συζήτηση θεμάτων που χρήζουν ιδιαίτερης αντιμετώπισης στην περιοχή του Οικολογικού Πάρκου Πάρνωνα, ενόψει της εκπόνησης του Διαχειριστικού Σχεδίου. Στις ημερίδες αυτές προσκαλούνται να παρευρεθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι για να συμμετέχουν στην εξεύρεση κατευθύνσεων και την οριστικοποίηση βασικών διαχειριστικών στόχων για την προστατευόμενη περιοχή βασισμένων στην αρχή της αειφορίας.

Τα κύρια σημεία συζήτησης των συναντήσεων αυτών θα είναι:
- Η παρουσίαση της γενικότερης πολιτικής του Φορέα Διαχείρισης για την περιοχή η οποία θα αντανακλάται στο Σχέδιο Διαχείρισης
- Η συμφωνία σε γενικούς στόχους και κύριες επιλογές για την περιοχή
- Ο επαναπροσδιορισμός των ορίων των περιοχών στη βάση σύγχρονων αντιλήψεων, με γνώμονα το συμφέρον της περιοχής

Η πρώτη ημερίδα θα τελεστεί στο Κοινοτικό Γραφείο του Αγίου Αντρέα το Σάββατο 16/2/2008 και ώρα 11:00 π.μ. και θα ακολουθήσει η δεύτερη ημερίδα την επόμενη ημέρα, την Κυριακή 17/2/2008 και ώρα 11:00 π.μ. στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης του Αγίου Πέτρου.
Σας περιμένουμε όλους εκεί να εντάξουμε όλοι μαζί το Οικολογικό Πάρκο Πάρνωνα σε μια νέα πολιτική για το Περιβάλλον που θα εξασφαλίζει την ευρεία κοινωνική συναίνεση.

 

 

 

 
Για την απεργία της 13ης Φεβρουαρίου
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΑΣ - ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ
ΤΟΥ Ο.Α.Π / Δ.Ε.Η ΣΤΟ ΙΚΑ.

Η αναμενόμενη εξαγγελία της ενοποίησης του Ασφαλιστικού μας φορέα (ΟΑΠ/ΔΕΗ) με το ΙΚΑ προκαλεί ερωτηματικά, απορία και οργή στους εργαζόμενους.
Η κυβέρνηση προσπαθεί να «πακετάρει» το Ταμείο μας και τους εργαζόμενους της ΔΕΗ, έτσι ώστε να περάσει με εύκολο τρόπο, μέτρα σε βάρος των εργαζομένων και των συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων, απαλλαγής των υποχρεώσεων του κράτους προς τον ΟΑΠ/ΔΕΗ με στόχο την ευκολότερη διάσπαση και ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Ηλεκτρικής Εταιρείας της χώρας.

Υπενθυμίζουμε, για μια ακόμη φορά ότι το Ασφαλιστικό μας κρίθηκε με το άρθρο 34 του Ν. 2773/99, σε συμφωνία - κύρωση μεταξύ κυβέρνησης και ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, όπου ρητά προβλέπεται ότι η περιουσία των εργαζομένων στη ΔΕΗ (ασφαλισμένων στον ΟΑΠ/ΔΕΗ) είναι ενσωματωμένη μέσα στην περιουσία της ΔΕΗ.

Η επικαιροποίηση της αναλογιστικής μελέτης για το ύψος της περιουσίας του ΟΑΠ/ΔΕΗ, στις 31 - 12 - 2006 ανέρχεται στο ποσό των 11,8 δις. ευρώ.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να ενοποιήσει τον ΟΑΠ/ΔΕΗ είναι παράνομη και απαράδεκτη.

Η ενοποίηση αυτή θα επιφέρει άμεσα:
- Υπολογισμό της σύνταξης στην τελευταία δεκαετία.
- Μείωση της επικουρικής σύνταξης στο 20% της κύριας, με ταυτόχρονη μείωση έως και 20% στις αποδοχές των συνταξιούχων.
- Αμφισβήτηση των αποθεματικών και της ανταποδοτικής λειτουργίας του εφάπαξ.
- Αμφισβήτηση των ορίων συνταξιοδότησης, τα οποία ταυτίζονται με εκείνα του ΙΚΑ, καθώς επίσης και των υπερβαρέων και ανθυγιεινών.

Οι μόνοι θεματοφύλακες του ασφαλιστικού μας φορέα είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.
Η Απεργία στις 13 Φεβρουαρίου είναι η αρχή του αγώνα. Όσο η κάθε κυβέρνηση επιμένει στη διάλυση του ασφαλιστικού μας φορέα, πρέπει να είμαστε στους δρόμους.

Με μαζικό και δυναμικό αγώνα, μπορούμε να αποτρέψουμε την αντιασφαλιστική λαίλαπα. Κανείς δεν μπορεί να απέχει απ' αυτήν την γραμμή άμυνας.

Όλοι στον αγώνα για την διατήρηση του Ασφαλιστικού μας.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ.
 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΡΥΧΕΙΩΝ - ΣΤΑΘΜΩΝ ΔΕΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

 

 

 

 
Εκπαιδευτικά προγράμματα ISO 9001 & ISO 22000 (HACCP)
Η εταιρεία CHECK POINT (www.checkp.info) διοργανώνει:

1. Στην Αθήνα, από 25 έως 29 Φεβρουαρίου 2008, στην Ελληνική γλώσσα, το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “ISO 9001:2000 Επιθεωρητές/ Επικεφαλής Επιθεωρητές Ποιότητας”. Το πρόγραμμα είναι πιστοποιημένο από τον STAREGISTER (Αρ. Πιστ. SCC 01/06) και τον RABQSA (Αρ. Πιστ. TL1038, AU946, QM1037). Το παρόν εκπαιδευτικό πρόγραμμα και το πιστοποιητικό παρακολούθησης είναι αναγνωρισμένο από τον IRCA καθώς ικανοποιεί τις απαιτήσεις για πιστοποίηση από τον IRCA του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Επιθεωρητών/ Επικεφαλής Επιθεωρητών της σειράς προτύπων ISO 9000:2000 (IRCA/2245). Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες μπορούν να εγγραφούν στα Μητρώα Πιστοποιημένων Επιθεωρητών των ανωτέρω οργανισμών.

2. Στην Αθήνα από 13 έως 16 Μαρτίου 2008, στην Ελληνική γλώσσα, το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ISO 22000 Επιθεωρητές/ Επικεφαλής Επιθεωρητές Συστημάτων HACCP. Το πρόγραμμα είναι πιστοποιημένο από τον STAREGISTER (Αρ. Πιστ. SCC 08/06) και περιλαμβάνει και το πρόγραμμα Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων του ΕΦΕΤ. Με την επιτυχή ολοκλήρωση των προγραμμάτων οι συμμετέχοντες μπορούν να εγγραφούν στα Μητρώα Πιστοποιημένων Επιθεωρητών του STAREGISTER. Δίνεται η δυνατότητα εγγραφής και στα Μητρώα Πιστοποιημένων Επιθεωρητών του RABQSA.

Τα συγκεκριμένα Εκπαιδευτικά Προγράμματα, απευθύνονται σε υποψηφίους Επιθεωρητές (Εσωτερικούς και Οργανισμών Πιστοποίησης), Συμβούλους, Υπεύθυνους Διαχείρισης Ποιότητας, Υπευθύνους Τμημάτων, Υπευθύνους Τμήματος HACCP, Υπευθύνους Παραγωγής, Διοικητικό Προσωπικό, Στελέχη Επιχειρήσεων αλλά και σε όσους θα ήθελαν να αποκτήσουν μία ολοκληρωμένη γνώση σχετικά με τα Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας και Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων (www.checkp.info).

Οι συμμετέχοντες μπορούν να είναι ιδιώτες ή στελέχη εταιρειών, να προέρχονται από διαφορετικούς κλάδους και από οποιοδήποτε διοικητικό επίπεδο οργανισμών και επιχειρήσεων του Δημόσιου ή του Ιδιωτικού τομέα.
Για την συμμετοχή στα Προγράμματα δεν απαιτείται πρότερη εμπειρία των συμμετεχόντων σε Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας ή Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων (www.checkp.info).
Ολοκληρώνοντας τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα οι συμμετέχοντες θα μπορούν να σχεδιάζουν, αναπτύσσουν, εφαρμόζουν και επιθεωρούν Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας ή Συστήματα Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων σύμφωνα με τα πρότυπα ISO 9001:2000 & ISO 22000 (www.checkp.info).

Το κόστος των προγραμμάτων δύναται να επιδοτηθεί μέχρι 100% από τον λογαριασμό του ΟΑΕΔ, ΛΑΕΚ 0,45. Πληροφορίες για την επιδότηση, καθώς και τα ειδικά έντυπα δίδονται από το τμήμα εκπαίδευσης της CHECK POINT (training@checkp.info).

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην υπεύθυνη του τμήματος Εκπαίδευσης της CHECK POINT κα Βίκυ Καρβέλα – Λ. Βουλιαγμένης 346A, 173 42 Αγ. Δημήτριος, Τηλ. 210-99.45.945, 210-99.41.241, fax 210-99.40.408,
Email: training@checkp.info, Web: www.checkp.info

 

 

 

 
Περιοδεία Λυκουρέντζου σε σχολικές μονάδες
Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος θα πραγματοποιήσει διήμερη περιοδεία στους νομούς Κοζάνης και Καστοριάς την Πέμπτη και Παρασκευή 14 και 15 Φεβρουαρίου 2008, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθεί εκπαιδευτικές μονάδες, μεταξύ των οποίων Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια, Μουσικά Σχολεία, Κέντρα Ειδικής Αγωγής, Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης καθώς και Δημόσιες Βιβλιοθήκες. Μεταξύ των άλλων, ο Υφυπουργός την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2008 και ώρα 10.30 θα εγκαινιάσει το Νηπιαγωγείο «Χατζηκώστα» στην Κοζάνη, τιμώντας παράλληλα την οικογένεια Χατζηκώστα για την προσφορά της, υπέρ ανεγέρσεως του Νηπιαγωγείου.

 

 

 

 
Αγώνες μπάσκετ για 13-2-08
Με απόφαση της Επιτροπής Πρωταθλημάτων, ο αγώνας Α΄ Κατηγορίας Ανδρών, μεταξύ των ομάδων ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ ΓΣ – ΑΓΟΝ ΓΥΘΕΙΟΥ, που έχει αναβληθεί, θα διεξαχθεί τη Τετάρτη 13/02/2008, ώρα 17:00, στο Δ.Γ. Σπάρτης.

Την Τετάρτη 13/02/2008, στο Α.Κ.Δ. Τρίπολης, ώρα 16:30–18:00, θα πραγματοποιηθεί φιλικός αγώνας του κλιμακίου παίδων Τρίπολης –Μεγαλόπολης- Σπάρτης (γεννημένοι τα έτη 1993,1994) της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, με την ομάδα Παίδων ''ΣΕΦΑ ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ''.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα